Keresés

Aktív témák

• Pogacsa36

csendes tag

Üdv!

A következő problémám akadt. Alaplapom egy nVidia chipes Asus A7N8X-E deluxe, az alaplapi (elvileg 5.1-es) hangkarit használom (Soundstorm kezelő). Csak normál sztereóban használom, tehát csak a zöld kimenetre csatlakozik fejhallgató. Korábban (emlékeim szerint) normálisan működött, de nemrégiben lejátszottam a gépen egy rmvb (ha jól emlékszem) kiterjesztésű videófájlt, elvileg vmi Real Playeres szutyok. Annál jelentkezett először, hogy egészen furcsa hangokat ad ki a hangkari. Mintha egy csatornát visszafelé játszana le. Nagyon nehéz körülírni, hogy milyen hangzást is produkál. De ettől kezdve minden médiafájlnál (avi, mpg, mp3) ugyanezt a dolgot produkálja. Kínomban csináltam egy full sikát és feltelepítettem mindent újra, de a probléma megmaradt. Aztán játszani kezdtem a Soundstorm vezérlővel. Ekkor érdekes dolog történt. Ugye a hátsó, a center és a sub csatornák 0 hangszinten voltak, csak a normál elülső 2 csatorna hangereje volt feltolva. Amint az egyik csatornát elhallkítottam, rendbejött a hang, persze csak monoban. És bármelyiket is hallkítom el, jó lesz a hang. Mintha a két csatorna egymást vágná tönkre. Ez vajon mitől lehet? Találkozott már vki ilyesmivel?

Aktív témák