- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Pogacsa36
csendes tag
Üdv!
A következő problémám akadt. Alaplapom egy nVidia chipes Asus A7N8X-E deluxe, az alaplapi (elvileg 5.1-es) hangkarit használom (Soundstorm kezelő). Csak normál sztereóban használom, tehát csak a zöld kimenetre csatlakozik fejhallgató. Korábban (emlékeim szerint) normálisan működött, de nemrégiben lejátszottam a gépen egy rmvb (ha jól emlékszem) kiterjesztésű videófájlt, elvileg vmi Real Playeres szutyok. Annál jelentkezett először, hogy egészen furcsa hangokat ad ki a hangkari. Mintha egy csatornát visszafelé játszana le. Nagyon nehéz körülírni, hogy milyen hangzást is produkál. De ettől kezdve minden médiafájlnál (avi, mpg, mp3) ugyanezt a dolgot produkálja. Kínomban csináltam egy full sikát és feltelepítettem mindent újra, de a probléma megmaradt. Aztán játszani kezdtem a Soundstorm vezérlővel. Ekkor érdekes dolog történt. Ugye a hátsó, a center és a sub csatornák 0 hangszinten voltak, csak a normál elülső 2 csatorna hangereje volt feltolva. Amint az egyik csatornát elhallkítottam, rendbejött a hang, persze csak monoban. És bármelyiket is hallkítom el, jó lesz a hang. Mintha a két csatorna egymást vágná tönkre. Ez vajon mitől lehet? Találkozott már vki ilyesmivel? -
Gyurca
csendes tag
Ciao
MOst filózok rajta, hogy hangkártyát újítsak (mostani SB 5.1Live! vagy mi a pék).
Két kártyán gondolkodom a SB Audigy 2 ZS BOX-on és a SB Audigy 4 BOX.
Játékhoz melyik lenne az ideálisabb, és mik a fő különbségek, mert árban egyformák?
(Az Audigy4 PRo és az X-Fi (asszem ez a neve) kicsit drága nekem)
Please, ha valaki segítene azt meg is köszönöm már előre is. -
Carter84
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kis gondom.Adott egy C-Media 5.1-es hangkártya 2.1-es hangfallal.A gond az, hogy win2000 alatt tökéletesen szólt, fel lett téve az Xp és azóta megnémúlt.Be lett vive egy szervízbe ott tökéletesen szólt úgy,hogy semmit sem csináltak vele semmit.Annyi volt a különbség hogy nem 2.1-es hangfallal hanem csak két sima stereo hangfallal.Szerintetetk mi lehet a gond.A beállítások jók,megpróbáltam másik kábellel ami biztos, hogy jó de azzal sem müködött.Van avalakinek valami ötlete?Előre is köszi -
dantej
tag
Sziasztok!Már bocs ,hogy ide írok de sehol sem hallgatnak meg és nem válaszolnak!szóval az lenne a kérdésem ,hogy van egy Audigy 2 ZS-em meg van egy Creative Inspire T5500-am!De leakarom cserélni egy Terratec Home Arena 5.1-re ami itt is van nálam kipróbáláson!Első kérdésem az ,hogy megéri-e lecserélni a másik meg az ,hogy miért van az ,hogy akárhogyan is kötöm rá a kis hangfalakat a CENTERRE meg a JOBB HÁTSÓ satelitekre mély jelet ad le és recseg mikor basszus van!Akárhogyan is kötöm ez van!A hangfalaknak nincsen baja mert cserélgettem őket a kábelek is jók!Akitől pedig hoztam annál jó azt mondta!SEgítsetek lécccccccccccci!
-
futár
senior tag
Na odáig eljutottam, hogy néha beszaggat a hang.
-
futár
senior tag
Senki? Up!
-
-
futár
senior tag
a hangkártya valami CMI 8738, a drivert feltelepítettem, minden működik elméletileg, de egy mukkot sem szól. Mikrofont bedugva, hallom a fejhallgatóban a hangot. A dxdiag - ban sem hallok semmit. A vezérlőpultban a Hangkártyateszt eredménytelen.
-
futár
senior tag
Bocs, hogy nem nyitok új topicot, de nem műkszik a hangkártyám. Eddig mindent megpróbáltam, de hiába. Segítsetek, ha tudtok!
-
Dream-R
csendes tag
Halihó
Lenne egy problémám az SB Live 24 bit hangkeltő kézikészülékemmel...
A probléma a köv:
Optikai kábellel csak sztereóban hajlandó szólni, ha összekötöm külön külön a csatornákat akkor javul a helyzet de a közepet és a mélyet elfelejthetem.
Legújabb driver van fennt...
Ja,MSI K8N SLI Platinumon van a kicsike. -
-
aXXon
őstag
válasz
Westnotebook #20 üzenetére
en lattam hasonlo problemat egy AN7-nel, de ott az volt a baj, hogy egy jumper hianyzott az alaplaprol.... miutan neked eddig mukodott es nem feltetelezem, hogy a fater megbontotta volna a gephazat, ezert ez kilove. de mas tippem meg nincsen
-
-
GP-Sz
senior tag
válasz
Westnotebook #22 üzenetére
Azt kérdezi, hogy a hifi arra a bemenetre van-e kapcsolva, amire a hangkártya van dugva. Merthogy nem figyelt
és azt hiszi, hogy a hifi van rákapcsolva a kártyára, pedig írtad, hogy visszadugtad az aktív hangfalakat.
PS: amúgy nem tudok segíteni, csak ezt a kis félreértést tisztáztam. -
-
Happy Jr.
tag
válasz
Westnotebook #15 üzenetére
Lehet hogy elemi dolgot kérdezek,de át van állítva a bemenetre a hifi?Azt a jelet küldi a hangszórókra,ami a hangkártyából jön?
Pl ha CD-re van téve,akkor nem meglepő hogy nem szól. -
UP.
-
-
The DJ
addikt
válasz
Westnotebook #17 üzenetére
Akkor ide is:
Milyen hangkártya?
Integrált?
PCI?
Márka?
Driverek? -
-
The DJ
addikt
válasz
Westnotebook #15 üzenetére
Hangerőszabályzóban nincs elnémítva?
-
Sziasztok!
Tegnap kedves apám próbálkozott a hifit összedugni a hangkártyával (régebben sikerült, nem ez a lényeg). Aztán mit ád Isten nem sikerült. Na nem baj, gondolom ezt túlélem. Aztán akarom visszadugni a hangfalat és nem megy. Ennyire ügyes lenne apám? Még csak zajt se ad ki, semmit. Ez mindössze azért érdekes, mert elvileg teljesen jól megy a hangkártya a winfos szerint. Másrészt meg pl. elindítom a winampot és teljes zavar nélkül játsza le a hangokat, sokat érek vele, ha nem jut ki a gépből. Nekilátok újratelepíteni a drivereket és nem jó. Minden jó beállításon van elvileg, újra is lett rakva a driver, rendesen fel is ismeri a gép hangkarit és játsza a zenei számokat. Természetesen megnétem a hangfalat és másik gépen meg müködik.
Lehet, hogy apám barom módjára dugdosta a hifit a hangkarival és attól ment ki? Ezt azért nem hinném.Vagy mi lehet a baja? Találgatni se tudok...
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Maxtreme
addikt
Gyerekek ez kész
Múltkor 1etlen 1 PCI slotot nem próbáltam, mégpedig a vga mellett levőt. Most csuklóból ebbe raktam valamiért.
Mit ad Isten? Ebbe tökéletesen működik a live 24
Mind1, lényeg hogy megy, és megszabadultam ettől az integrált hányadéktól.
<Adamsky> thx a supportot
[Szerkesztve] -
Maxtreme
addikt
Aham az lesz
De még előtte 2 dolgot megnézek... Ha az a baj dobok 1 hátast..
1. Irq kiosztás. Nem -e csücsül valami a kártya mellett.
2. Apic mod kikapcs a biosba. (jelenlegi win le ghost, új felrak)
Ha ezek után sem lesz jó akkor a ZAZUSZ monnyon le! -
yoc
csendes tag
Hellósztok! Sajnos ma reggel az én hangkártyám is beakarja adni a kulcsot, ez egy rossz kis alaplapi integrált AC 97, de jó lenne ha működne, tudnátok segíteni?
Azt írja az XP hogy ''Az eszköz nem működik kód: 10'' Próbáltam újra telepíteni-semmi; újra indítás-semmi; illesztőprogram frissítés-semmi; Tegnap feltettem egy sound forge progit kipróbálni, azután délután leszedtem és azóta nyista hangkártya!
Mi a rosseb van? -
Maxtreme
addikt
Ugyanúgy, ráadásul a másik lapnál is sp2-es xp volt fent.
-
Maxtreme
addikt
Ezzel a driverrel néztem a live-ot (ezzel is)
Igen ez van fent. De van 1 ilyen is: 1985WDM_3713 Ezzell viszont már nem müxik.
Ja a legjobbat még nem is mondtam
Megpróbáltam felrakni 1 AC97 drivert (mert ugye ez az intel csoda is iylen hangcsippel van szerelve)
Install felment, mikor configolni akarta a cuccost, resetNamondom jó...
anyukádat aztat...
[Szerkesztve] -
Maxtreme
addikt
Azon filózok elkunyerálom havertól a Live 5.1-et, és meglesem azzal.
Ha ugyanezt csinálja azzal is..... -
<Adamsky>
nagyúr
Az XP-t milyen SP-vel használod?
Hát az int. hangkarihoz én is csak egy 2003 júniusi driver-t találtam: v5.12.01.3630, ami meglehetősen régi.
Most látom, hogy a Live 24bit-hez viszont van frissnek mondható driver. Egy kísérletet talán megér (ehhez viszont kell SP-2) Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Maxtreme
addikt
A legnagyobb probléma az hogy lap nem új, ergo no grancia.
(De olyan embertől van aki 1000000% hogy nem ver át. Nála AU1-el minden ok volt)
A fagyás a beta4-es mivoltnak is betudható szvsz. Van egy 2004 év végi final bios, azzal minden ok.Hogy a gyári cd-n lévő driveren kívül miért nem megy fel más..... na az 1 jó kérdés.. :/
A hangkártyát meg holnap kipróbálom másik gépbe.
Az a baj hogy most nincs pénzem másik hangkeltőre, nameg nekem tökéletesen megfelelt a Live 24bit
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Biztos, ami biztos alapon ki kellene próbálni a kártyát egy másik gépben (vagy a régiben újra). Ha biztosan jó, akkor én visszavinném az alaplapot, mivel szvsz. Te már mindent kipróbáltál, és csak nem működik rendesen. Továbbá a leírtak alapján nekem úgy tűnik, hogy ezzel a deszkával más gond is lehet (mi az, hogy a legújabb Bios-al fagy
, nem megy fel a gyári driver, pattog a hang...)
-
Maxtreme
addikt
Hali mindenkinek
1kis supportra lenne szükségem,mert én már kifogytam az 5letekből.
Kezdeném rögtön az elején.
Lecseréltem a régi alpalapom és a procim (Asus A7N8x-E deluxe-ot és egy 2500-as barton P4C800 Deluxe-ra és egy 3ghz-s intel P4-re)
A régi lapomba hiba nélkül működött az Sblive 24 bit-em.
Mikor meglett az új lap, első dolgom volt hogy kiiktassam az alpalapi integrált förtelmet, és beledobjam az Sb-t.
Gép bekapcs, driver felrak, winfos indul... A hang valami eszméletlen szar volt. Halk, basszustalan, és nagyon torz (mintha valami túl lenne vezérelve)
Usgyi menjünk a hangerőszabályzóra... Ott minden a felénél van. Hmm.. érdekes... Akkor nem ez a baj.
Próba újabb driver. Az eredmény változatan. Förtelmes hangot produkáll a hangkártya.
Nincs má hátra mind előre, Go bios és körülnéz. Először is próbálkozzunk a PCI Latancy timerrel, (régen volt ilyen gondom 1 másik lappal, és ez megoldotta) hátha az zavar be...Nem.. nem ez volt a gond.
Gép szétkap, átrak másik slotba hangkártya. Az eredmény ugyszint változatlan.
Kósza 5let: Bios frissítés. Feltetem a legújabb Beta 4-es állapotú biost, de azon kívül hogy fagyott vele a gép, egyébb változás nem történt. Visszarak 1019 final. Ezzel nincs fagyás, de a hang még mindig szar.
Ok ezexerint be kell érnem az alaplapi szeméttel.
Go a szedjük le a legújabb Soundmax drivert.
Gép kikapcs, sb kivesz, biosba integrált fos engedélyez.
Winfos indul driver install indít. A végén benyögi ezt a hibát:
Bővebben: linkHe mivan? hát hülye vagy te? Mondjuk azért akarom feltenni mert nincs...
Jó, Go asus oldala, leszed 2003-as Soundmax driver. Ez felmegy probléma nélkül ()
Gép restart, van hang. (hurrá ezt is megértem)
Bekapcsol valami zene. Hamar rá kellett döbbennem hogy biza az Sblive jobb. Ráadásul ezzel meg pattog a hang.
Szedjünk le 1 másik drivert hátha megszűnik a pattogás. Asus ftp-n van 1 hónappal újabb mint ez. Dejó...
Leszed, felrak.. Üzenet ugyanaz mint az előző képen...
Na erre varjatok gombot...
Tehát a kérdés:
1. Miért nem müxik az sblive 24 bit az alaplapban?
2. Miért nem mennek fel az alaplapi sondcard driverei, holott ehez a laphoz vannak..
Előre is thx...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Zyxel NAS326
- Sorozatok
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest