- Netfone
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
arpad hidas klassz lett amugy nekem az nd szurosnek tunik...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fattyu
veterán
jóvan bocs béna here vagyok szóval az árpád híd ( még jó hogy itt lakok 1 kilóméterre se tőle... )
az is jó volna de így nem jó. vagy ne vagy egészen, de szerintem nehéz lett volna nem besuvasztani. teljesen más kép lenne mert vagy sokkal közelebb mész vagy lentebbről lövöd.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Karima
őstag
Örülök, hogy tetszik a lágymányosi,legközelebb arról is csinálok majd fotót,de ezeken a képeken az most pont nem szerepel
(Egyébként így utólag én meg pont azt sajnálom, hogy a Citadella félbe lett vágva by the híd. Jobb lett volna - legalábbis szerintem -, ha látszódik az egész.)
Ja és bocs m3ss, hogy rosszul írtam a nevedet az előbb. Meg cOxeRét is. (Miért nem tudtok, valami egyszerű, magyaros nevet választani?
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Coxer és Mess kezd lassan unalmassá válni a tökéletes képeikkel Így mit kritizáljunk? Megvan! Az enyéimet!
Először a legkevesebbet fotózott budapesti híd:
(Valahogy ps-ben eltüntettem/bezártam a bal oldali függőleges oszlopot, amin gyakorlatilag az összes általam használt funkció van. Ezt hogy tudnám visszahozni?)
-
fattyu
veterán
a katica lehet hogy éles de az a része ami nincs a képen. valószínűleg a papír dof áldozata lett.
A gyík is kicsit tényleg nem karcol annyira. nyilván nagyban kelett nézni hozzá de nem tökéletes.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
m3ss
veterán
válasz Santiagain #2787 üzenetére
katicanak eles a feje pedig. a gyik bemozdult volna? hmm nem latom rajta. amugy 1/400.
-
cOxeR
Ármester
válasz Santiagain #2787 üzenetére
-
cOxeR
Ármester
Sir Riccio, Chapel, zgospel, Marky21, Larry303
Tolmácsoltam, köszi!aleister
Ez egy használaton kívüli kastély, de örülök hogy templomnak nézted.
A fényekről, hogy átlásd a dolgot, hátulról, egy fókuszálható, dimmelhető lowel lámpával volt megvilágítva a lány, ami alapvetően egy kellően meleg színt ad, és rendre leválasztja a témát a háttérről, ami az egyik célja is a lámpahasználatnak.
Jobb és bal oldalról vakufények ami ugye (fóliázás nélkül) sokkal hidegebb fény, az első oszlopoknál, szemből pedig a napfény tűzött be.
Értelme szerűen a kiemelni kívánt terület az ami eltér az átlagos fénymennyiségtől és a színhőmérséklettől.m3ss
Olyanunk van, hogy fekszik a faág helyén, de az már volt egyik montázsban, az a másik kedvencem. (a blogbejegyzésben az 49-es kép lesz)Szeretünk késő délutáni fényekben fotózni... csak nem mindig van rá lehetőség.
A montázsban lévő nagy képért vagy 4 egymásra helyezett szalmabála kupac tetejére tornásztam fel magam.Ha már műhelytitok, akkor a leleményességi faktor nagyon benne van ebben a fényjátékos képben, hiszen nap végére, már lemerült a szünetmentesünk, így kénytelenek voltunk felkeverni a port... szóval ezeknél a képeknél, oldalról kis seprűvel kavarták fel a port a kedves enteriőrös barátaink.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
jok ezek a gyertyas kepek tenyleg...szinek, fenyek megneznem ezt olyan valtozatban is, hogy a faag helyen, a fenycsova vegen all a holgy.
(#2767) cOxeR ezek meg mind nagyon tetszenek, klassz fenyek es remek kompok mindegyiken.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Riccio
addikt
Na, ez eléggé rendben van. Mondjuk én megtolnám felfelé elég bátran a kontrasztot ill. a blackst és melegítenék is rajta párszáz kelvint de nyilván ez már csak kukacoskodás meg az én egyedi beteg képi világom szüleménye. Grat Írisznek!
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
cOxeR
Ármester
válasz Sir Riccio #2759 üzenetére
Nem odaillő dolgokat?
Mi van Veled?(#2761) radi8tor1
Egyszavas válasz: nem
Persze van olcsó verzió... meg manuál... töredékért, töredék képminőséggel...[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Picit tán igen, lehetne a rekesz is szűkebb, de konkrétan a kompóra értettem. Pontosabban a téma/képméret arányaira. Pl a májasnál maga a máj elég kis részét foglalja el a képnek. Erre értette, hogy érdemes lehet egy próbát tenni egy szűkebb kompozícióval rá.
Egyébként ezeket az étkeket a párod készíti el?
(#2747) Peethy:
Szerintem eddig ez a legjobb képed a halszemesek közül.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Sir Riccio
addikt
-
zgospel
őstag
ha szabad beleszólnom a nagyok dolgába, nekem tetszik nagyon az ötlet is meg a kép is, de már első megnyitásra is azt éreztem hogy valami nem jó, aztán 2 másodperc után fel is fogtam hogy mi az: a horizont jobb oldalt egy picit, kb fél centit lentebb van mint bal oldalt
azt nem tudom egész biztosan eldönteni, hogy zavar-e hogy nincs benne alul a lábuk teljesenma egy kolleganőm megmutatta nekem a bioritmus görbémet, állítólag ma az intellektualitásom 6%-os, holnap meg csak 3% lesz
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
spanyoll
addikt
-
Peethy
őstag
Mit gondoltok?
-
veterán
Kollégám hívta a katasztrófavédelmet. A 10-en lakik egy panelban. Itt, a 7-en is volt kilengés, bár semmi nem esett le.
Hogy mégse legyen teljesen off:
Coxer: tartod a színvonalat! A lovasnál talán kicsit feljebb, vagy lejjebb mehettél volna, egészen a ruha alá!
M3ss: jók a kaják. Bár most melegszik a csülkös babgulyásom!Riccio: még mindig jók a csillagosak.
Larry303: jók, bár egy kicsit szűknek érzem őket.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
válasz Santiagain #2733 üzenetére
-
Chapel
addikt
válasz forceberg #2743 üzenetére
Szinte minden vicces lehet, ha az ember nincs benne a sűrűjében.
Pl. március 15-én lementem délelőtt Siófokra, leadni egy pályázati anyagot...38 órával később értem haza, ami a hírekben volt az mind megvolt nekem is. Nem volt vicces, egy pillanatra sem. Ennek ellenére azért a mémeken jót mosolygtam.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
veterán
válasz Real_Necro #2734 üzenetére
Hát... Nem volt poén a mozgó ágyon felébredni. Bár én még csak majdnem aludtam.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Sir Riccio
addikt
Én is most kezdem végre a keresőben is észrevenni ha valami kinő valamelyik alanyból, tavaly volt fotó amiről egész fát retusáltam le emiatt, de most már azért kezdem megtanulni. Amúgy a Pillana(r)t MÉRLEG csoportban hívták fel erre a figyelmem, aki esküvőzik annak érdemes ide néha fotókat feltöltögetnie. Persze Ők sem mindenhatók de sokat lehet tanulni a kommentjeikből.
Ami a csillagosokat illeti, csak nyugodtan. Bár pont mostanában volt ebből egy elég komoly vita, egy teljesen másik téma kapcsán, megvádoltak, hogy teljes egészében azt a kollégát másolom akinek a képeit látva elkezdtem a csillagos eget fotózni még évekkel ezelőtt, de én nem foglak ezzel abajgatni szóval csak nyugodtan. Várjuk az eredményt!
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Földrengést fotózta valaki?
⭐ Stella
-
m3ss
veterán
válasz aleister #2728 üzenetére
koszi. szukebb alatt a rekeszt erted? pedig ezeknel most jol lerekeszeltem, nem szoktam ennyire, jobban szeretem a mosott hatteret etelfotonal is...stackelni kell itt is ezek f8-10 korul keszultek. de ja az epres suti szele igy sem eles meg teljesen, majas sztem pont jo.
"Az egyébként min múlik, hogy a képkészítés paraméterei megjelennek-e flickeren?"
lr exportnal en atallitom a metadatat copyright only-ra.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
Jók az ételfotóid. Talán kicsit szűkebben valóban ütősebbek lennének. Csak nekem tűnik úgy, hogy kicsit kevés a dof? Pl én az epresnél a tészta felénk lévő, felkanyarodó részét is élesre vettem volna. Egy hajszálnyival szűkebb rekesz tán a májasra is ráfért volna.
Az egyébként min múlik, hogy a képkészítés paraméterei megjelennek-e flickeren?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
Még ilyet... Mindegy akkor, engem az ágak zavartak be a jobb felső sarokban, amik a dof hozzánk közelebbi lévő részéhez képest közelebb vannak és még élesek, de a fű a földön már nem. Legalábbis én így láttam, aztán persze látszik, hogy mennyire releváns a véleményem így esténként
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Peethy
őstag
válasz spanyoll #2725 üzenetére
Ott én raktam rá PS-ben tiltshiftet, mert az alján eléggé más színű volt a fű. Itt viszont semmi ilyen nincs, nem nyúltam bele ilyen szinten.
(#2727) spanyoll: portrépanorámának hívják, így lehet széleslátós képet szűk doffal megcsinálni Kb. 2 ilyen képet csináltam, ez a másik.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Az első régebbi fotónál még te mondtad, hogy húztál rá ps-ben valamit, amitől olyan érdekes "bokeh" volt a kép alján, a mostani képcsokor első képén meg nekem akkor is nagyon természetellenes az a bokeh. Nem tudom. Biztos én jöttem ki az ilyenből, de nekem akkor is fura, de úgy látszik akkor csak én érzem így ?!
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Darko
senior tag
válasz Santiagain #2712 üzenetére
+1
Így elnézve, egyértelmű hogy ételfotónak jobb a szűk vágás. Valahogy közelebb, kézközelbe kerül a "user"-hez a kaja, mintha ott ülne előtte, és bármikor magáévá teheti.(#2706) m3ss: A májas kép. A kenyérből nem mutattam volna ekkorát, nem a legfontosabb kellék, persze mutatni kell, de elég egy kis részlet belőle, úgyis el tudjuk képzelni teljes egészében. Meg valahogy az elrendezés is túl szimmetrikus, az arányokkal lehetne a szimmetriát törni, hogy miből mennyit szeretnél mutatni.
Epres: tetszik az elrendezés, nagyon guszta, kivéve ugye az említett szeleten kellene fordítani. A pirosságához nem tudok hozzászólni, nekem így jó, de biztos lehetne belevinni valami más színt, passz.
Narancsos: Itt leginkább az zavar, hogy az állvány jobb széle lebeg a levegőben, meg az asztal(?) színe sem jön be, meg olyan hiányos ez a kép, mintha elsietted volna.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
m3ss
veterán
válasz Santiagain #2717 üzenetére
amugy en sem sosem olvastam ilyesmirol, csak a tecnikai oldalarol. nezegetem egy-ket embernek a kepeit es probalok azokbol tanulni...amugy nem hiszem hogy ragaszkodni kellene ahhoz hogy ugy nezzen ki mintha az asztalon elottunk lenne...sok kepen amiket latok ossze-vissza vannak az evoeszkozok is..inkabb a kompot "balanszoljak" mint hogy ugy nezzen ki mint a valosagban. sztem.
amugy most utananeztem hogy a tortakat hogy szoktak fotozni...persze nem szentiras.itt latok olyat is hogy felenk nez, ha egyedul van...meg olyanokat is hogy a masik torta fele...persze ott latni is hogy honnan van kivagva...
majd kovetkezo tortanal kiprobalom mindkettot.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz Larry303 #2714 üzenetére
jaja, zoldon agyaltam en is. mentat akartam de az ugye nem volt. aztan probalkoztam zold szalvetaval, de halvanyzold es nem tetszett. probalkoztam jobb felso sarokban zold szalvetan az eprekkel de az sem volt jo..nincs sok zold szinu kiegeszitonk. petrezselymet, bazsalikomot, uborkat csak nem rakhattam ra
-
m3ss
veterán
válasz Santiagain #2712 üzenetére
"Az epresnél tán jobb lenne, ha felénk "nézne" a szelet."
koszi. hmm nem tudom. igy befele nez, meg a torta fele. ha hasonlo szogben, de a jobb also sarok fele nezne nem vagyok benne biztos hogy jobb lenne...bar a jobb felso sarok felol jonne a kep kozepe fele lehet ugy nem lenne rossz. epresre meg tejszinhabos edenyt akartam beszurni valahova, csak nem talaltam mar neki helyet"A 3. nagyon pici."
ja rosszul linkeltem. esetleg egy moderator belenyulhatna.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peethy
őstag
Többet be se nézek ebbe a topikba, mert folyton éhes leszek, ha a képeidet nézem Amúgy egyáltalán nem értek az ételfotóhoz, csak 1-2szer próbáltam, és tudom hogy mennyire nehéz, szóval grat! Ami megjegyzésem lenne, laikusként: szerintem három dolognál több ne legyen a képen. A kaja a fő téma, mellette mondjuk evőeszköz (ez a kettő akár lehet egy is), és még két dolog. Az epresnél a jobb felső sarokban szerintem egyáltalán nem lenne szükség még a tálra is.
Ezek csak egy átlagszemlélő megjegyzései, én mindenesetre a minimalizmus felé indulnék
-
Santiagain
őstag
-
m3ss
veterán
válasz radi8tor #2707 üzenetére
meghat tegnap este a majat vacsoraztam es csak keves keszult. megettem egy adagot de nem ehettem megegyet mert ma le kellett fotozni nagyon orultem neki..foleg hogy a maj azert frissen az igazi. de nem baj, az elobb ettem meg...finom volt. de ez a medvehagymas tortkrumpli is...most ettem eloszor de kifejezetten jo
amugy 1-2 kerdojel van a majas keppel kapcs....ket felso sarokban lehet tul sok az ures hely? zoldsegek meg a deszka elmehettek volna a sarokig lehet...na meg a fokhagyma belelog a poharba...
meg a tortkrumpli es a maj kozott lehetne hely? fokhagymakat is rarakhattam volna a majra jobban...
kes belelogasa a tanyerba vajon kerulendo?[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
A kötődés jelképe, hogy átöleli a pár egymást, és ők is egy család lesznek.
Én a kritikára azt mondom el, hogy én hogyan látom, miért látom úgy, a színvilágos témára meg én is annyit tudok mondani, hogy ez meg nekem jön be, az erőteljes meg nem.
(#2703) JackFeryll
Tudod, minden képnek van egy alapja, amit meg lehet mozgatni, és meg is tesszük, de vannak dolgok amibe az ember inkább nem nyúl bele, ennyi erővel levehettem volna a párt és a lovakat a képről, és rátehettem volna egy másik háttérre. Mindennek van egy határa, no meg időkorlátja.
Ez a kép pillanatra nekem megütötte a mércét, a zavaró elemeket levettem, de nem nyúlik bele statikai elemekbe. Ráadásul a pár, megkapja a képet, és visszaír, hogy ők itt nem is voltak?
Szóval határok vannak.(#2704) End-ru
Marha...[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
(#2705) Santiagain
(#2698) cOxeR a kerites tenyleg nem annyira jo, 1:1-ben talan jobb lenne a kep. valoban nem a legjobb kepeitek egyike, de egynek siman jo sztem...na meg eleg nehez is lenne mindig legjobb kepet csinalnihozok en is ket mai etelfotot..hat a sutire belefaradtam, 1-2 orat biztos eljatszottam a ket kompoval, pakolassal...
petrezselymet megint elfelejtettem, pedig a medvehagymas tortkruplin jol mutatna
epresre meg akartunk venni mentat de csak nem kaptunk hirtelen sehol...
nem tul piros? marmint nem az utomunka, hanem a kompo na meg balra kellett volna meg a villa miatt egy vaku vagy deritolap...meg egy regebbi dupla csokis narancsos kalacs ami kicsit arnyekos, de tetszik es iszonyat finom volt
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
A színvilággal semmi baj nincs, ez a védjegyetek
Nekem igazán a kép baloldali harmada nem tetszik, amúgy nem rossz. Ha lehetne kivenném a kerítést és arrébb tenném egy kicsit a fát, hogy jobban keretezze a képet. Persze a kerítés és a két paci nem biztos, hogy helyet változtatna a kompozíció kedvéért . A srác lába előtt lévő hordó? sem annyira szerencsés állandóan megakad rajta a tekintetem ha a párra nézek. -
Chapel
addikt
A család az a ló és a csikó? A kötödés jelképe....az hogy nézik őket?
Na itt most valami mögöttes tartalom van amit nem vágok. ...és most már sosem tudjuk meg más látja -e
Többiek?Hehe tudom ám amúgy, hogy ugyan mindig úgy írod hogy kell a feedback, de azt is látom hogy ha valaki kritizál...nos, hát mindig megmagyarázod miért jó az úgy, amibe beleköt, legyünk őszínték
Nem baj ez, hiszen tényleg elég ha a megrendelőknek tetszik, persze.
Azért ide gondolom azért mégis csak a véleményért rakod őket, nem?[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
cOxeR
Ármester
(#2699) Marky21
Nem az övüké a ló, továbbmegyek, a lovak előtt villanypásztor volt. Idegenként, nem fogok egy párt sem beküldeni egy csikó és anyukája mellé, ennél több felelősségtudat van bennem.
Színvilág az elég ha azoknak tetszik, akik minket keresnek meg.(#2700) Chapel
Látom nem megy át, az összetartozás... egy pár és egy család... a kötődés jelképe.
Nem mutatom, majd csak a blogbejegyzéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Netfone
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...