Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
válasz
papaya
üzenetére
Ő... most ezt a telefonost nem értem, hogy jön ide, mármint ha úgy érezted, akkor félreértettél. Persze, hogy nem. A retus túltolásába én sem akarok állást foglalni
az nekem sem megy, szóval...
Nekem pl az első kép tetszik vele, csak a kapu... a másodiknál valahogy fura a szeme, vagy a szemüveg csalóka, már nem tudom... De jó képek, csak nehogy már ne okoskodjunk...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
papaya
senior tag
válasz
belovary
üzenetére
Kösz a véleményeket.

Sogórnőm, és igen akart képeket
Abszolút nem modellkedik, nem sportol
A retus túltolásába nem kívánok állást foglalni, ez ízlés kérdése. De azért nem gondolom, hogy a telefon ilyet képes lenne egyelőre csinálni. Sajnos nem túl sok modell van a környékemen aki kapható lenne ilyesmire. -
belovary
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Uh... ebből már sehogy nem fogok jól kijönni...
Tudtam, hogy nem kellene írnom. 
Most írnom kéne, hogy ne értsetek félre, de felesleges, mert úgyis az lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem mindegy, hogy egy projekthez jön egy modell, akinek az adottságai eleve már tökéletesek, vagy egy barát, ügyfél felkér, hogy legyen pár jó képe. Na mindegy, inkább befogom...
-
-
belovary
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Igen, sajnos ez megy....
Mármint nekem nem a képpel van bajom, hanem valóban az van amit írsz.
Háttérmosás és a porcelán sima bőr, élénk színek, stb... Szinte ma már minden telefon tudja.
Amikor mindenki posztolhatja magáról az ilyen képeket, és kapják a bókokat, hogy milyen szép vagy, meg úhhh de jól nézel ki... agyhalál....
A kedvencem, mert most az is nagy divat, hogy futás után kell egy kép, meg térkép, meg minden, mert amúgy szart sem ér az egész sportolás, szóval így készítenek képet, és a gagyibb algoritmus ugye nem bír elbánni azért mindennel... A fél fejen látszódó izzadtság, alatta elkente a program, és sorolhatnám.Amúgy, hogy ne csak OFF, én is kóstolgatom egy ideje, és most fogok kőkeményen belemenni a portré, és hasonló fotózásba. Szóval a Hölgy szeretett volna magáról képeket, vagy fel lett kérve modellnek?
Mert úgy máshogy kell néznem a képet. Viszont vagy a szemüveg előnytelen, vagy a fejtartás, vagy a bal szemével van valami? A korábbi kép sokkal jobban bejön, ott csak a háttér rombolja len nekem. De így is bejön, mert megveszi az ember a nézés miatt. Incselkedik...
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
en nem voltam itt meg elotte, par jart ide turazni, o otletuk volt. de tuti fogok meg. nagyon szep a kilatas. masik iranyban is. persze azert orultem amikor kisutott a nap
televel jo kis tajkepeket is lehetne innen loni.
nagykovacsi jo hely lehet, csak bejarni ne kelljen
kis oldaltaskat meg ernyot, allvanyt vittem ide. par perc ez szerencsere kocsitol. mindig ott van csomagtartoban az ernyo allvany etc aztan helyzet, idojaras, kornyezetfuggo hogy viszem-e magammal.
pl ez a masik iranyos kep jo lenne vaku nelkul is. sot lehet termeszetesebb lenne. -
*Ropi*
félisten
válasz
mikrofon
üzenetére
Itt egy 120-as octo volt, benne 4 db 580EX II-vel (bár ezen a képen pont nem vakuztam), meg a vázak, optikák...Általában csak azt visszük, amiről tudjuk, hogy kelleni fog. Több táskába szét van válogatva a cucc, így mindig csak azt kell felmarkolni, amire várhatóan szükség lesz (egyébként Ildivel megosztjuk a cipelést).
-
-
mikrofon
veterán
@Ropi és @M3ss :Ilyenkor a komplett cuccot felviszitek? Vagy mit visztek? Vagy viszi egy Serpa?
-
*Ropi*
félisten
Mindenki a Zsíros hegyre jár fotózni?
Az egyik kedvenc helyünk Ildivel, aztán amikor a vőlegény megjegyezte, hogy neki is gyerekkori kedvence, egyértelmű volt, hogy beillesztjük a kreatívba. 

Egyébként alig húzogattam valamit a képen: ilyen színek voltak az égen. Ja, mielőtt valaki lecsapná a labdát: direkt defókuszos a kép.
-
m3ss
veterán
válasz
papaya
üzenetére
igen ennel sokkal jobb kepeid vannak
talan jobb lenne itt vmi hosszabb obi vagy kozelebb allni az ajtohoz. meg lentebbrol fotozva, tul sokat latunk a terkobol igy. en ajtohoz allitottam volna szimmetrikusan, bar errol jo lenne kicsit leszokni mert kezdek nagyon szimmetrikusan gondolkodni 
tekintet, biccentes tetszik. poz lehetne elonyosebb, eltakarja a csipojet igy, lehetne kicsit szogben a torzs. na meg kicsit c ronaldos, ami lehet nem baj, foleg ha neki tetszik. de ilyen szep hosszu labakkal egyik terd be csipo ki is jo lenne. igen, a sajat kepeimen is ennyi hibat latok
-
m3ss
veterán
koszi
papaya: ja, elfelejtettunk cipot cserelni, nehez terep volt
lehet ha az egesz cipot kiszednem es rafognank hogy a szoknya hosszu jobb lenne? igen ott kicsit nagyobbat villant, a ttl hatranyai 
phaseone: ad200+attetszo ernyo. jobb felso meg vaku nelkuli. -
papaya
senior tag
válasz
Mirman
üzenetére
Na, akkor dobok be egy Fujis portrét, csak a színe végett, bár ez rawból lett editálva.
Sajnos nem vagyok megelégedve a kompóval (túl kicsi a fej a testhez képest= rossz szögből lőttem), szűk is, vmint látszik a derítő is a szemüveg üvegén, de még is ezt választotta az alanyom fő képnek a sok közül
Fuji 35 1.4 @ 1.4 + AD200. -
phaseOne
tag
válasz
total90
üzenetére
Nem bántásból, de ez a grad filter elég ocsmány. Értem én, hogy bejön a borús ég, de ott látszólag ezerrel sütött a nap... tessék eget cserélni ilyenkor!

Amúgy a kompó sem az igazi. 1:1 sokkal jobb, de azon is nulla highlight van, így kicsit fura.mess: menők, tettél valamit a vakura? CTO fólia / fényformáló?
-
m3ss
veterán
-
Instagramon fent van 1:1-be [link]
A vágáson sokat gondolkodtam, de végül ezt találtam a legjobbnak.
Ami a felhőt és színvilágot illeti, ez most nekem nagyon bejön. Direkt ilyen fakó és a burús ég még borúsabb
Van még pár verzió a helyről... de majd idővel
Minden esetre köszi a véleményed

-
m3ss
veterán
válasz
total90
üzenetére
egbolt teteje nekem tul sotet, mintha vignettalna. ha felhos lenne akkor jol nezne ki, de homogen kek egen okot adhat a kotozkodesre

ut sztem nincs jo helyen, vagy tobb kellene belole vagy kevesebb. szukebben 1:1 vagy 4:3-ban jobban adna nekem. amugy tetszik, meg a taj gyonyoru
-
-
sityak
tag
ja itt van rendes forgós verzióban
-
belovary
senior tag
-
sityak
tag
Mercutio_
az igen
szerintem lesz még belőle, mert elég pöpec formák meg méretek vannak, illetve megpróbálok kicist több időt szakítani az építkezésekre, ha már közel vagyok a tűzhöz.vond
köszi
tény, hogy szeretem magam körbevenni a lehető legjobb kütyükkel, de nagyban keresem még az utam, meg leginkább az időt amit rászánok dologra, mert az hiányzik nagyonD-LAN|FuRioN
köszi, van még pár verzió belőlebelovary
köszi, raktam már ki máshova is, de nem úrhajó, a családi Peugeot 5008 tetőablaka az.
ha már volt sima tejutas kép környezet nélkül, gondoltam megbolondítom kicsit. -
belovary
senior tag
válasz
sityak
üzenetére
Szuper, le a kalappal!
Viszont mindenféle kötekedés, vagy félreértés nélkül... totál kíváncsiság, mert érdekel.
A tejút az űrhajó ablakban. Ugye ez az?
Szóval ez most valami új dolog? Mert az elmúlt hónapban vagy 10 ilyenbe futottam bele.
Lehet régóta van, nem tudom, de most nagyon elszaporodtak valahogy, vagy csak engem kerültek el eddig.
Vagy te tetted fel több helyre?
Amúgy semmi baj vele, nekem tetszik.Az épület meg brutál.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
sityak
üzenetére
Újabb király fotók tőled, gratula.

Azt az egyre kisebb tábort erősíted, akinek a kezében van a technika, de emellett érzéke is van a fotózáshoz, így ki is tudja használni azt. Egyre több olyan fotósba futok bele mostanság, aki hiába rohangál többmilliós szettel, jóindulattal is középszerű számomra az, amit csinál.
Mondjuk én beszélek, mi? Kb. egy senki vagyok fotózás terén, de én egyszerűen így látom a helyzetet, ezt tapasztalom. Szóval "szerintem" (ha valaki majd esetleg hiányolná ezt a fontos szót).

-
marcitp
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
...Te vagy a hibás...

-
marcitp
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Ja. a végére záróképnek egy szaftos-véres köldökzsinór elvágás. Persze finoman és művészien utalva az apásszülés meghitt romantikájára.
-
mikrofon
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Ebből írhatnál egy romantikus regényt is

-
randras_83
addikt
válasz
scofield657
üzenetére
Ilyen ez a fotóesszé, én anno a kislányom harmadik szülinaját mutattam be, ahogy anyával tortát sütnek.

De ha van modelled, akkor lehet az ismerkedős sztorit is bemutatni.
1.szemkontakt
2.telefonszám a lánytól - fókusz a papíron
3.lány készülődik
4.első randi.
5.első csók
6.kézen fogva bele a naplementébe.pl.
-
gergo5991
őstag
válasz
scofield657
üzenetére
ha fotósorozat olyan jutott az eszembe, hogy valami strandon csinálj minden héten egy képet, és minden képen egyre kevesebb ember látható végén már csak az üres strand marad - a múló nyár
másik de egyszerü ötlet papir- tűz- hamu
suliban volt a folyosó végén egy ablak négy részre osztva, és előtte egy nagy fa, szóval olyan jól is nézett ki, jó lett volna a fát ablakon keresztül minden évszakban lefotózni, és minden egyes ablakrészbe egy évszak jutott volna, de amikor jött az ötlet már épp érettségiztem

-
aldebaran
addikt
válasz
scofield657
üzenetére
Milyen hobbijaid vannak? Az egyiket mutasd be. Vagy építs legóból valamit és fix kameraállásból mutatod, hogy rakod össze.
-
*Ropi*
félisten
válasz
scofield657
üzenetére
Timelapse a gyerekgyártás folyamatáról?
Bár azt januárban kellett volna elkezdened... 
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
Szeptemberre egy amolyan nyári házifeladat gyanánt, kell csinálni és bemutatni egy fotósorozatot amit én csináltam. Lehetnek összevissza általam fotózott képek, de én inkább valami összefüggő ..egymásra épülő képeket szeretnék de nincs ötletem. (Pl. a kenyér készítés folyamata ... lefotózva a növénytől a kész kenyérig) Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy hátha nektek van valami jó ötletetek stb.
Előre is köszönöm

-
torzo
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
A 2. egész jó. A 6. remek.
Ritkán látni, hogy fotóval térbeliséget ilyen jól érzékeltessenek.És az utolsó is nagyon rendben van.

A többi inkább turista
Gratula!
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Kissé off, de azért megkérdezem. Tudtok ajánlani gyerek/család fotózásra valakit? Töki egy éves lesz, szeretnénk egy családi fotózást. Pár tippet már kaptam, de plusz néhány tipp mindig jól jön

-
*Ropi*
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Egyfajta nyugalmat sugároz az a kép annak ellenére, hogy bele lehet képzelni egy jó kis horror sztorit is.

Köszönöm!

-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Én 2016-ban jártam először már akkor is így lehetett felmenni, az a része nem változott, mindenesetre annyiból jobb lehetett a régi, hogy kevesebb volt a turista. Mindenesetre igényesen csinálják.
Mi csak egy sikló szerű valamit láttunk arrafelé. 1db-ot. Azt is úgy két másodpercre.

-
Real_Necro
veterán
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Kb 5 éve még csak éppen neki kezdtek. Ellenben élmény volt a sziklás oldalon felmászni, mert rendes lépcső akkoriban még nem nagyon volt.

Boldogkőváralján találkoztál viperákkal meg királygyíkokkal? Mi anno rengeteggel... -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
total90
üzenetére
Nem gondoltam, hogy a töltelék képnek lesz ekkora sikere.
3,4,5 -nél pont az tetszik neked is legjobban mint asszonynak, én az elsőért vagyok oda nagyon, háttér is lett belőle.
6-nál amúgy húztam még a képen előtte, de nem tetszett, túlhúzott érzést adta, így is majdnem sok van rajta, de kb így stimmel a valós fényekkel amik akkor voltak. Nem akartam annyira meghúzgálni. 7-nél meg lusta voltam állványozni, félúton voltunk felfelé. 
Ment a like a képedre, sztem nem zavaróak a túristák, sőt.
Real_Necro
Igen!
Füzérit szépen újítják folyamatosan, most voltam másodszor, de már kb eltévedtem benne, annyi minden változott. -
Balinov
titán
Huu, rohadt jó, szinte húz magába a kép, gratula
-
Real_Necro
veterán
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Boldogkőváralja meg Füzéri vár? Utóbbit szépen felújították.

-
-
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
1.- nekem ez nem adja
2.- ez annál inkább. Szeretem az ilyen jellegő képeket, amikor valami ki/befut a képbe
3./4./5.- a középső verzióban szerintem a legjobb
6.- tetszik, lehet valamivel több kidolgozás ráfért volna
7.- hosszú záridővel, így nekem túl egyszerű
8.- tuti a tükröződés
9.- legjobb
-
*Ropi*
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
-
Muerte68
addikt
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Nem vagyok pro, nekem mindegyik tetszik,de a könyv az nagyon.

-
Ixion77
addikt
Nem találtam jobb fórumot a kérdésnek:
Hol érdemes mostanában fényképet előhívatni?
A dfl-en kívül van aki jó minőséget biztosít reális áron?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
az nekem sem megy, szóval...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Abszolút nem modellkedik, nem sportol
A retus túltolásába nem kívánok állást foglalni, ez ízlés kérdése. De azért nem gondolom, hogy a telefon ilyet képes lenne egyelőre csinálni. Sajnos nem túl sok modell van a környékemen aki kapható lenne ilyesmire.

Talán jobban megfelel az előzőkben megfogalmazottaknak. Mondjuk itt meg a párkány köpött bele a levesbe

Sajnos nem vagyok megelégedve a kompóval (túl kicsi a fej a testhez képest= rossz szögből lőttem), szűk is, vmint látszik a derítő is a szemüveg üvegén, de még is ezt választotta az alanyom fő képnek a sok közül