- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
Felkínlódtam, de még mindig nem az igazi (most legalább kért jelszót:) ) Kde-ben olyan kicsik a betűk, hogy nem tudom elolvasni:( A megkérdezésem nélkül valami iszonyú felbontást állított be a monitoron.
-
kamikaze boci
őstag
Mot ott tartok, hogy szépen mászik fel a 9. De: újfent partícionálnom kellett, mert nem volt a felajánlott lehetőségek között megfelelő.
-
kamikaze boci
őstag
Mindenképpen valami bővebb szolgáltatásokat kínáló disztribre van szülkségem. Egyrészt nem akarok túl sokat a hardver résszel vacakolni, másrészt, ha már lefoglalja a gépemet, használni is akarom, nem alkalmazás kereséssel tölteni az időt (ftp, email, web, szöveg, multimédia, stb). Ez majd ráér később, ha ráéreztem a logikájára.
-
kamikaze boci
őstag
Off
Igen írtam is az egeres topikban, köszi:)
On
Azért akarom felrakni, mert elegem van a vírusokból, a spyokból, valamint hosszú távon szeretném a dolgaimat teljesen tisztává tenni, ha értitek mire gondolok (a többi tényezőre nem érdemes szót vesztegetni).
Mindent meg lehet tanulni, a Linuxot is. Most az első lépéseknél elhasaltam, de ez nem zavar különösebben (Az első Win telepítésem úgy történt, hogy a szomszédtól áthordtam kisfloppyn a merevlemeze tartalmát, persze jópár éve:D)
Ne essünk egymásnak... -
kamikaze boci
őstag
Még dos alól tudnám, ha előásnám a könyveimet :U ( Linux alól meg a mostani ismereteimmel kész öngyilok.)
Linuxos fórumon ajánlották, hogy előre hozzak létre partíciót a Linuxnak. Előszőr nem is akartam, de elképesztően bonyolult lehetőséget ajánlott fel a Suse, ha nem az általa kijelölt partícióra akarom telepíteni. Ő maga a legnagyobbat, a 100 gigásat választotta, ez meg nekem nem felelt meg, az -azóta elúszott- letöltések miatt.
Root jelszót nem kért. Amit még el tudok képzelni: az egerem időnként beragad (most akarom lecserélni, de nincs kedvem a fiókban turkálni :B), és valahogy így tűnt el az az ablak.
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
A segítséget megköszönöm:)
Nem utalok vissza többet, lezárom ezt a láma ámokfutást, de mint mondtam, nem jelent meg a jelszót-felhasználónevet beállító ablak. Valamint elolvastam a telepítési dokumentációt is, és aszerint jártam el. Ment volna a dolog, ahogy a multkor is ment- ha nem ütközök ilyen váratlan akadályba.
Ma este felrakom a 9-est, örülnék, ha néha visszanéznétek.
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
A hdd helyzet megoldva (xp helyre tette, megvan a hiányzó is)
Már volt fent a Suse egy kisebb hdd-n, akkor gond nélkül elvolt magában. Én azt hittem, hogy a partíciós módit is simán tudni fogja.
Jelszó:
Épp ez volt a furcsa, hogy míg első telepítésnél kérte hogy adjak meg jelszót, most nem. Később mégis megjelent az ablak, amibe bármit írtam, nem felelt meg neki.
Ez is magyar, és mondom korábbi alkalommal jól működödtt, csak a kicsi hdd és a gagyi (100 éves) vga miatt nem tudtam használni rendesen.
Szóval, én szeretném a Linuxot (praktikus és érzelmi okokból egyaránt), de nem adja magát... A Suse van kéznél, és ha egyszer fel tudom rendesen telepíteni, az isten se fogja megmenteni a használattól. Mindezzel együtt még hosszú az út addig, amíg a Linux széles körben elterjedt oprendszer lesz. Túl bonyolult. Nem vagyok egy zseni, de nem kell elővennem a kézikönyvet, ha be akarom kapcsolni a számítógépet. Mi van, ha egy ''anyukám'' júzer ül le a Linux elé?
Most leszedem a 9-est, azzal teszek újabb próbát. -
kamikaze boci
őstag
Közben azért elindult a Linux is, és elindult az XP is egyszer. Vagyis kezdetben jónak tűnt. Aztán a Linux valamiért jelszót és felhasználó nevet kért, aminek az okára nem jöttem rá, ezért újra raktam. Indításkor csak egy grub felirat jött be, a gép pedig nem reagált semmire. A történet többi részét már ismered.
Most megy az XP-s mélyformázás, utána kipróbálom a PQM rescue-t (honnan szerzek floppyt:F). -
kamikaze boci
őstag
Előzmények:
120G-s hdd-n két 8-as, és a maradék vagyis összesen 3 partíció van. Első NTFS (XP), második Linux Ext3, harmadik NTFS. A második partíciót még Win alól Partmagiccal formáztam.
1,Miután feltettem a második partra a SUSE-t, XP indítása után a partmagic elszáll. A hibaüzenet: invalid drive letter blablabla. Újra telepítettem (Suset is, PM-et is), de úgy is.
2, Rendben. akkor leformázom, bele a másik gépbe: win nem látja (az ntfst se), a PQ szerint bad. Eltűnt róla a két NTFS partíció is.
3, Most XP-vel újra formázom, de az is csak 117GB-t lát, és gyanítom hogy így sem lesz jó. Hová lett a 3 GB?
A következtetést levontam LINUX SUX= zérónullasemmi. Egy program nem lehet ennyire ostoba. Egy shareware gagyit is könnyebb kezelni és több opciót kínál. Így soha nem lesz a Linux általánosan elterjedt. Az a minimum, hogy amikor a láma júzer ismerkedni akar vele, legalább feltelepíteni és elindítani tudja.
Elnézést, nagyon ki vagyok bukva.
Tud valaki tanácsot adni, vagy pápá hdd...
Ui.: Ezzel együtt nem tettem le arról, hogy Linuxot használok, de bosszant ez az egész. Nem szeretem hülyének érezni magam.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest