Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194728 üzenetére
hja, ez egy blend:
Hatóanyagok: 100g / 30g
Tejsavófehérje koncentrátum 29g / 8,7g
Tejfehérje koncentrátum 29g / 8,7g
Búzafehérje 25g / 7,5g
Írópor 10g / 3gszvsz ez felejtős cucc, max a gainer, ha épp nőni akarsz.
relatív fiatal márka (chatgpt szerint), de megbízható, minimális adalékanyagos, tehát jó választás, ha minél tisztább cuccokat preferálod. és szvsz az egyik legjobb ár/érték arányú cuccot ők csinálják: wpc/wpi/wph blend, ~7k/kg-os áron, amit az ismertebb márkák 10k+ért adnak, ráadásul megtévesztő módon, iso-ként... immortal 100% iso-ja 9k/kg... alapból is nagyon jók az árai, de ha ezeket kuponozod, akkor verhetetlen... kivétel a natúr cuccukat, mert abban szvsz ostrovit natúrja jobb... de ezt tegnap is leírtam
no, de nem promózom őket, mindenki azt vesz, amit szeretne
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194683 üzenetére
értem. mondjuk én sem veszek többet, mert ezért az árért mérföldekkel jobbakat lehet kapni. ez a minőség ~5k/kg-ot ér (oldódás, íz). persze tény, h van full steviás verzió, de akkor inkább a fentebb említett 2 ízesítetlen és beízesítem magamnak, amilyenre akarom. de az is tény, h a szukralóz nekem nem kizáró ok, inkább a többi, felesleges adalékanyag ne kerüljön bele. de mindenkinek más a lényeg.
#194684 Dorian : gondolom hosszabbak az izomrostjaid, elvileg az kevésbé hajlamos az ilyenre. nekem jóga/core/gerinc mellett is sok csomóm volt. (akkoriban próbálta szétmasszírozni csaj, mióta terembe járok nem voltam, de érezhetően sokkal kötöttebb mindenem, el kellene lassan menni, de nem találok kimondottan gyógymasszőrt itt Pécsett
(csaj abbahagyta a masszőrködést, mert a sok év alatt eléggé megviselte a dolog az izületeit)
nekem ma lábnapom volt... és az öltözőben jöttem rá, h váltónacit nem pakoltam... így farmerben edzettem... lábgépekhez a legjobb... (az mellékes, h sokan elég furcsán néztek rám
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194676 üzenetére
csak kíváncsiságból: miért "moslék a gimbimes"? (elvileg) cfm szűrt, 74g/100g, a legtöbb íz alig tartalmaz valami extra anyagot.
#194679 Dorian : én tele vagyok ilyenekkel. rövid, kötött izomzat egyik átka
sok-sok nyújtás, (gyógy)masszázs, hengerezés... (nekem vannak olyan csomóim, amit ismerős gyógymasszőr csaj sem tudott 2*1 óra masszázs alatt szétmasszírozni, pedig nem ma kezdte
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194663 üzenetére
Reméltem, hogy a smiley azért egyértelműen mutatja, hogy viccből írtam. Egyébként igen, ilyen kérdésekre nagyon népszerűség/marketing alapú az egész válasz. Ettől függetlenül meglepő számomra, hogy nincs benne Scitec/Biotech. Amúgy, ha jól kérdezed, elég jó infókat lehet kiszedni belőle elég gyorsan. (De nagyon el is tud vinni "tévútra")
@noorbeertt: attól, hogy te a perplexity-t kérdezted, én még a chatgpt-vel dumáltam.
sajnos nem ismerek celebeket, azt hogy ki-mit reklámoz, főleg nem tudom, mert baromira nem érdekel egyik sem.
Nekem fehérjéből az ostrovit/pf nutrition/immortal gyártók váltak be.
Amúgy az összes (chatgpt által javasolt és az én preferált 3 márkám is Magyarországról elérhető.) -
roti86
őstag
válasz
KisZozó #194621 üzenetére
Igen, én is láttam már ezt a videót, de ha valakinek nincs más lehetősége, mint a rudas fekvenyomás akkor ne is edzen?
Én pl. otthon edzek, van egy állítható dőlésszögű padom és súlytartó állvány + rúd. Nyilván nincs akkora súlyú kézisúlyzó készletem, ami már kellene a rendes terheléshez, így marad a rudas nyomás.
-
tisn
addikt
válasz
KisZozó #194339 üzenetére
igen, az mindegy
de (gymbeam)Az eddigi kutatások alapján úgy tűnik, hogy ha testépítéssel, triatlonnal, súlyemeléssel vagy más erősítő sportágat űzöl, akkor neked nem az időszakos koplalás lesz az ideális táplálkozási mód. Valójában kiderült, hogy ez nemhogy nem vezet jobb teljesítményhez, de még ront is rajta.[8]
...
2. Megnehezíti az izomtömegépítést
A jelenlegi kutatások szerint az időszakos böjt az izomtömegépítéshez nem ideális táplálkozási mód. A mai ajánlások szerint az izomnövekedéshez elegendő kalóriát és fehérjét kell fogyasztani. A napi fehérjeadagnak 1,6-2 g/testsúlykilogramm között kell lennie. A proteoszintézis (fehérjeképzés a szervezetben) hatékony elősegítéséhez legjobb, ha 3-4 óránként 20-40 g fehérjét fogyasztunk.
Ezt a mennyiséget hagyományos étrenddel is könnyedén be lehetne juttatni, de az időszakos böjtölés nem teszi lehetővé, hogy a fehérjebevitel egyenletesen oszoljon el a nap folyamán. Ráadásul elég bonyolult is a teljes napi fehérjeadagot az élelmiszer-bevitelre szánt idősávon belül bejuttatni. Így a jelen ismeretek szerint úgy tűnik, hogy ha valaki maximális izomnövekedést szeretne elérni, inkább más étrendet ajánlott választani. [7,8] -
Peaceliker
addikt
válasz
KisZozó #194339 üzenetére
Ha bírod erővel, energiával akkor mindegy szerintem.
Amennyire én tudom tarolt energiaforrás nagyon limitált, ami az edzés elején el is fogy hamar, onnantól ugyan ahhoz nyúl a szervezet. De majd kijavít valaki ha rosszul raktam össze fejben
Maga az izom/erő növekedés a regenerációs időben történik amihez meg később kell a tápanyag.Amúgy energia szint érdekes dolog, nekem volt hogy jobban ment éhgyomorra mint ha ettem előtte valami reggelit.
Nem is reggeliztem hanem ebéd volt az első, csak aztán mostanság elkezdtem, hogy napi bevitel jobban az elvártak szerint alakuljon és azt lehetőleg több étkezéssel vigyem be. Tehát ebéd mérete pl csökkenjen -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194042 üzenetére
&aelod: én szerintem sehol nem írtam, hogy a glutamin valami hiperszuper dolog az izomzatnak vagy az izületeknek, szimplán annyit állítottam, hogy egy alap építőköve mindkettőnek (aka: kell mindkettőhöz). de ugye nem esszenciális aminosav, tehát a szervezet szükség esetén elő is tudja állítani.
A BCAA-ról én is belefutottam már több cikknél, h nem javasolják, sőt olyanba is, ahol egyenesen károsnak nevezték... mindenhol azt javasolják, hogy vagy teljesértékű fehérjét vagy legalább EAA-t fogyasszon az ember (vagy persze szimplán normális kaját
)
@Dorien: keresztcsigás hátsóvállal ez melyik pontosan? nem tudom elképzelni rear delt-re milyen fej előtti gyakorlat van, mert amit én írtam az mind a hátad mögé nyúlva végződik
-
Dorian
félisten
válasz
KisZozó #194038 üzenetére
Edzés közben allítólag csökkenti a katabolikus folyamatokat, de ezt azért zárójelbe teszem. Este meg azért, mert a regenerációt segíti elő és növekedésihormon fokozó hatása van. És azért külön a komplex fehérjétől, mert egy aminosav aránytalanul túlzott aránya a kisebb mértékben jelen lévő aminosavak felszívódását csökkenti.
Amúgy is van egy csomó edzésfüggetlen pozitív hatása pl. a bélrendszerre, és tök olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Oakley Five Square OO9238-04
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest