- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
válasz
Tarill #29609 üzenetére
Core 2 Duo E4600, E6300, E6550,E7500, E8400 van a dobozomban....
Jó lenne tudni milyen alaplapba tennéd, mert az alaplap nem biztos hogy támogatja a nagyobb procikat!
A Cerka D-nek 533-as FSB-je van, a kisebb core 2-őknek 800-as a nagyobbaknak meg 1066-os, 1333-as...
Lehet abban a helyzetben leszel, hogy a lapod csak 800-as FSB-ig támogat, ez esetben az E6300 a legnagyobb processzorom amit bele lehet rakni, ez meg fejlesztésileg olyan mint halottnak a csók..... -
Dryman
őstag
Eladó HP ITX alaplap AMD A6-5200 processzorral, Radeon HD8400-al!
A lap külső tápos megoldású az elterjedtebb vastag centralpin-es hp adapterrel működik!
A proci maximális teljesítményfelvétele 25W! Kabini mag (4 magos kis cucc, magonként 2GHz)
itt egy [link]a laphoz.
itt meg a hardveraprós hirdetéshez: ) [link]
érdeklődni privátban! -
Dryman
őstag
válasz
lacy86 #29600 üzenetére
Tegnapelőtt intéztem a téli-nyári cserét az Attila utca 23-ban a 60-i gumisnál...
Ez nem a Pápai úti Hatvani "drágáért dolgozó" gumis .)
itt van Nádorvárosban, megbízható, ügyes srácok, 2800Ft volt a 4db kerék cseréje centirozással együtt.
Ez kerékcsere volt és nem átgumizás...nekem felnin van mindkét garnitura....az átgumizás az 6000 pénz.
Hívd fel előtte, mert érdemes bejelentkezni, ilyenkor teltház van.
(96) 327 967 -
Dryman
őstag
Földelni Jó Kft. Győrladamér....[link]
hallottatok már róla?
Egészségbiznisz vagy temetkezési vállalkozás?
végre kaptak egy jó kis büntetést a hiszékenység vámszedői....
soha sem értettem hogy van pofájuk a beteg embereket mégjobban lehúzni az ilyeneknek.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy ügyféltől kapott gép amit azért sajnálnék kidobni vagy elbontani, így eladósorba kerül!
ECS AM2+ alaplap, benne Athlon X2 5000B processzorral
80GB hibátlan sata Hdd, DVD író, Asus silent Geforce 6600 256MB VGA
a házikó egy szürke előlapos fekete microatx ház, ENligh 300-as táp...
működő gépecske, netezéshez gyerkőcnek, nagyinak.....
10K ???
érdeklődni privátban. -
Dryman
őstag
válasz
tserrof77 #29439 üzenetére
Köszönöm!
Nálam már megoldódott a múltkori hűtőbeszerzéses ügylet, ennek ellenére elhoznám, mert bármikor jól jöhet egy nagyobb TDP-s procit lehűteni tudó hűtő!
Amiért nem szerettük a gyári hőcsöves AMD hűtőt az az a tulajdonsága hogy egy nagyobb légszállítású venti került rá, ami ugyan teszi is a dolgát, de a 4000-es fordulatszám melett képes úgy zajongani mint egy fúvószenekar! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Unokaöcsém szerzett valami grafikusi állást magának itt a városban és Győrbe költözne.
Nem vagyok jártás a témában, mennyiért lehetne most társbérletbe beugrani mondjuk Marcalvárosban, ha elképzelésének megfelelően egy szobát bérelne rezsihányaddal????
Mennyiért mennek most a panel albérletek??? -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29333 üzenetére
Megrendeltem az opel alkatrészeit, 4 alkatrész 4 ország
szigorúan bontott, motorszám alapján kikeresett gyári azonosítós alkatrészek...ha nem kúrnak át még jól is kijöhetek a dologból...
Kifizettem mindet és nem került annyiba mint Magyarországon az egyetlen helyen fellelt motorkábel-köteg....
bakker..... tudta a bontós az alkatrészbolti új kábel árát, és azzal érvelt hogy ez egy alig 76000km-ert futott szinte új autóból származik ezért az ára 75000Ft...ja-ja nyeltem egyet, aztán megköszöntem a részvételt!
A lehúzós édes mamucikáját50-et fogcsikorgatva még adtam volna érte, de hogy 75
aztán meglátom mi lesz igyekeztem ebay-es garanciát adó eladótól vásárolni...
Van itt valaki aki profi ebay-es???
Dumálhatnánk az esetleges lehetőségekről,ha teszemazt alkatrész helyett kismajmot vagy bébialigátort kapok a dobozban. -
Dryman
őstag
DELL Optplex 330 masina eladó!
Kis külsérelmi hibája van, egy íróasztallámpa kicsit eldeformálta a tetején lévő
műanyag borítást.
tartalma:
E8400/3GB Ram/80GB HDD/ Geforce 210 512MB low profile VGA hdmi-vel
Netezésre, irodába, nagymamának skype-ra ideális választás!
18000Ft -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29326 üzenetére
A dunántúli bontok javarésze kipipálva....nincs...
biztos hogy van, csak a magyar bontók javarésze arra szakosodik amit gyakran keresnek a többi meg le van szarva...egy ilyen kábelkorbács is biztosan jól ég ha teszemazt kell 2kg réz...az meg hogy gyártási szám alapján keresgéljen a bontós....hát egy szép álom marad részemről...
azt hiszem ebay-es rendelés lesz, de ez meg rizikós..... -
Dryman
őstag
Opel-ra szakosodott autóbontót tudna valaki ajánlani????
A kiégett motorkábel köteget kell pótoljam, sikerült azonosítani a kábelt eredeti gm címke alapján, de csak ebay-en találok hozzávalót. Keresem a 00551925400 gyári számú motorkábel köteget! Kábelköteg gyártási ideje: 2003.11 hónap....2004-es Vectra C-ben és Signumban lehet ilyen.
Kérem akinek van bontós ismerőse jelezze felém!
a motor típusa Z19DHT -
Dryman
őstag
válasz
lacy86 #29322 üzenetére
Ha előműszakit kérsz az 8000Ft környéke, ez esetben nem kockáztatod azt a 17000Ft-ot amit elbuknál ha simán betolod a kocsit egy műszakira és mégis találnak valami hiányosságot....
25-ből megvan még a magyar autoklubban is a Tompa utcán, bár viheted a Fehérvári útra is a közlekedési fegyület udvarában az első asszem A vizsgaállomást most egy maszek bérli, ergo köze nincs a felügyelethez, de mégis helyileg ott van...én nála műszakiztattam a verdát, sorbanállás és bejelentkezés nélkül fogadott... -
Dryman
őstag
válasz
half333 #29296 üzenetére
A városi önkormányzatnál tudsz igényelni önkormányzati bérlakást kedvezményes bérleti költséggel.
Nem akarlak elkeseríteni, de durván sorbanállásos a dolog, először a sógor-koma-jóbárát vonalon osztogatnak ilyen jogosultságokat, aztán a nem is rászoruló sógor-koma-jóbarát meg szépen kiadja drágáért....
Vannak ilyen bérlakások a városban szép számmal, 90%-ában lakottak is, aztán a lepukkant, lelakott, Kossuth-utcai meg megmarad üresen.
Arról nem is beszélve hogy ha jól rémlik korhatáros a történet, (28-éves korig....) egyedül élve csakis garzonra adhatod be a kérelmedet, az meg kihalási alapon kapható meg, ha nem állnak előtted 20-an sorba rá....
Szerintem önkormányzati albérleti támogatás forintosított formában nem létező dolog, aztán lehet hogy mégis csak jól titkolják....
Van egy ismerős csajszi, önkormányzat alkalmazza, kisebbségiekkel meg menekültekkel foglalkozó tevékenységgel, szóval saját alkalmazottja a városnak....segítettem neki egy ilyen lakásból, nagyobba és szebb városrészen lévőbe költözni....A csaj a lányával együtt él, de még nála is mérlegelték a bérlakási kedvezmény lehetőségét.....ezek után mit számít a 100Km -
Dryman
őstag
válasz
half333 #29294 üzenetére
Ez cégenként változik, legtöbbször a számlával igazolt albérleti költséged valahányad részét vállalja át a munkáltatód albérleti hozzájárulás jogcímen, ez nagyobb győri cégeknél 25-30%, és általában fél évig adják.
A négykarikás halálcsillagról nem tudok nyilatkozni, bár lehet téged is ő kerített hatalmába... -
Dryman
őstag
Tisztelt opel tulajdonosok!
Adott egy 2004-es Signum, amiben 1,9-es DTH motor duruzsolt egészen hétfő reggelig, aztán indítózás után fekete füst és láng csapott ki a motortérből....
Mint kiderült a szívócsőszabályzó léptetőmotor és elektronikája megunta a helyes működést és egy pillanat alatt elektromos zárlattal karöltve leégett, magával rántva a teljes motor kábelkorbácsát, és mindennemű műanyag alkatrészt amire átterjedt a tűz....akkusarut lekapva egy vödör vízzel sikerült abszorválni a problémát.
Ez azon olasz fejlesztésű motorok típushibája melyett 2004-2005 között építettek be 1.9-es dízel Zafirába, C Vectrába, Signumba és még néhány Astra is kapott ilyen motort.
Ha a fedélzeti rendszer szabályzószelep (folytószelep) hibát jelez, akkor érdemes nem a hozzáértő márkaszerviz tanácsára hallgatni, miszerint" töröltük a hibát, ha mégegyszer jelentkezik hozza vissza az autót", hanem azonnal cserélni a problémás alkatrészt.
ßaszott xar helyen van a cucc, sok munkával járt volna a cseréje és az 80K-s eredeti teljes ár is elrettenti az ügyfelet, így a hiba törlésével megoldották...
Most elérkezettnek látom az időt hogy használt cuccok beszerzésével közel 180K-ból ismét guruljon ez a xarkupac, és ha tehetem azonnal el is adom.
Asszonypajti alatt ki is égett volna az útszélén az egész kocsi.... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29288 üzenetére
A múlt év szeptemberében járt le az a kormányzat által támogatott telekomos infrastruktura-fejlesztési projekt, ami a jó régi ADSL szolgáltatást, ADSL+ szintre emelte.(ADSL2)
Ehhez az kellett hogy a szolgáltatói és a végfelhasználói oldalon is eszközcserét hajtson végre a szolgáltató.
A cégnél sokáig küzdöttem a telekommal....mondván adjanak már gyorsabb ADSL-es net-et...jöttek is az elutasítások hogy a fizikai rézérpár adottságai nem teszik lehetővé.....aztán egyszer csak történt valami és megjelent egy szerelő a telekomtól, hozott egy adsl2+ modemet, majd 30 perces szolgáltatói központban végzett tevékenység...(a drót átkötése egy másik kiszolgálóra) után a 2,8M-ás net 9,6M-val szakít azóta is.
Ennek is kell örülni, mivel itt Gyárvárosban nincs más semmi alternatíva.Szóval ha cserélik a központban a kiszolgálót, akkor bizony cserélni kell a végberendezést is, nem is értem hogyan merült fel az hogy nem cseréli ki a sima modemet egy ADSL2-es eszközre.
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Megint keresek hőcsöves AM2, AM2+, AM3-ra való hűtőt!
most valami nagyobbacska kellene, 100Watt TDP-s procihoz kellene...
akár a gyári hőcsöves is jöhetne!
Köszi!
Dry -
Dryman
őstag
Beirtam keresőbe: ips lg monitor hdmi problem..már az első találatnál is durva anomálikat ír le a tulaj...hasonló ellentmondásokba ütközve....ez most olyan mint samsung SA szériás monitoroknál a hibás firmware frissítés...minek is kell firmwaret frissiteni egy monitoron??? ráadásul automatikusan??? Hát csak azért hogy elromoljon....nézd már meg hátha annak az lg-nek is van firmware frissitési lehetősége...dsubon keresztül meg is tudod oldani ha van hozzá firmware update...
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #29241 üzenetére
Oks...monitor hdmi fizikai hiba kizárva... vga hdmi kábellel ad képet tv-re, monitorra viszont nem emelett a vga dvi/hdmi átalakitóval ad képet mindenre....külső jelforrásból vizsgálva( notebook) ugyanazon kábellel van kép a tv-n, de a vakuljparaszt ips monitoron meg nincs továbbra sem....hát ez bizony a monitor hdmi bemenetének a jelproblémáira mutat. Ötlet még...másik vga, másik hdmi,s moncsi, és ekkor teljesen körbetesztelted...
-
Dryman
őstag
Visszaolvasva csakis dvi/hdmi átalakitóval van kép a monitoron....ez az átalakitó ad egy plusz földágat az egyik tüskén..igaz hogy a hdmi külsö fém háza is föld, de emelett van egy hdmi szinkronjel föld is az átalakitón...lehet ez hiányzik neki.....másik vga-val csinálnék egy ellenprobát még. A monitor valamit hiányol arrol a gtx650 hdmijéről.....van egy 650-em gigabyte...ellenprobaként...igy driverezned sem kéne....
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #29235 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad....sony tv-re kötve ad képet a vga...gondolom hdmi-n keresztül....azaz a 19-es lg monitor hdmi bemenete halott....találkoztam már betolt, belökött érintkezös hdmi aljzattal.....valami xarabb kábellel betolták az egyik tüskét egy laptop hdmi kineneti csatlakozóján...a monitoron ugyanilyen az aljzat...csak az ugye bemenetként működik. Laptopról is próbáltad...nincs kép igy sem a monitoron....döglött a monitor hdmi bemenete...detektál dsubra, dvira,hdmire is a monitor....hadetektál hdmire akkor fizikai csatl. probléma...ha viszont nem is detektál hdmire akkor a monitor vezérlésében ment el a hdmi...
-
Dryman
őstag
Ez az emil-es hsz értesitő a szerverdöglés óta nem mén......ezt írták is a magyarázkodás kapcsán....
-
Dryman
őstag
válasz
kiszi07 #29206 üzenetére
Ennyit tudott mondani a jóember...szerintem csak ábrándozik a faterja....
van egy alig 40-et érő gépük, aztán most hogy fejleszteni kéne, költsön rá 100e Ft-ot, ugy hogy még alaplap, proci és memóriacsere sem lehetséges....
ezt a jelenleg kapható GT740-et nézegette a srác, de hasonló árban már dobozos használtat lehet kapni Gainward 750Ti 24K +fél év gar...valószínű ez lesz a befutó
Gigabyte 650Ti 20K???? lehet ez is elég lenne....többet tud pontok alapján mint a GT740
mindkét típus 128bit 2GB... -
-
Dryman
őstag
Üdv!
megkeresett egy srác hogy az apja szeret nagy felbontású videókat nézni PC-ről, és a jelenlegi hardver már kevéske... Athlon X2 7750, Geforce 9500.
Kérdésem az lenne ha kicserélem a processzort Phenom X4 9850-re, mert ez lenne is neki egy másik gépből, akkor milyen vga-t javasoltok nagy felbontású HDMI-n keresztüli videózgatáshoz???
Kifejezetten videózgatás és nem játék gépről lévén szó!
elegendő ide egy geforce 740 is akár?, vagy ennél nagyobb kértya kellene?
annyira nem vágom ezt a HD, full HD, ultra HD, 4K dolgot...
Zsigee és a Kedves hozzáértők, akár privátban is okosíthatnátok!!!Köszönöm!
Dry -
Dryman
őstag
válasz
2thletme2day #29199 üzenetére
Írtam privátot!
Üdv! -
Dryman
őstag
Hogy mik vannak.....????? [link]
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
DDR3 ramot vennék 4GB-nyi kellene, 1333MHz-1600MHz, jöhetne akár 2x2GB formában is!
Van győri hirdetés az hardveraprón, de számomra ismeretlen az eladó, ezért gondoltam hogy inkább így!
Privátban kérném az ajánlatokat!
Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #29136 üzenetére
Elteszem neked, aztán valamikor összefutunk!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Gyűjtők és IT régészek figyelmébe ajánlom egy őskövület notiból az imént kibányászott Fujitsu 2,5"-os IDE portos winchesteremet. gyártási idő 2000-07, méret: 6.0GB, típus: MHK2060AT, rpm 5400.
állapota: HDS 100/100, win 98 van rajta ami képes volt elindulni is egy kis nógatás után....
Kinek mennyit ér ez a 16 éves holmi? sajnálom kidobni mert tényleg hibátlan darab.
Üdv! -
Dryman
őstag
Ha valaki Win 10 tiszta telepítése után akar Minecraft-ot rakni a kedves kuncsaft gépére, akkor akadhat egy-két problémája.
Java platformos játékról lévén szó, nem elegendő a a friss 64 bites Javát felrakni, sőt ha telepítetted akkor szedheted is le azonnal, majd egy ingyenes regisztráció az oracle oldalán és máris rendelkezésre áll egy jóval régebbi 8.45-ös windows 586.exe nevű telepítő, amely alkalmas arra hogy a megfelelő Open GL támogatást adja mindazon inteles masináknak melyeknek integrált inteles vga-ja van...
Sikeres java telepítés után a vezérlőpult java kliensében le kell frissíteni a javát, ez letölti a 64 bites friss verziót, de fenthagyja a 32 bites régit is, így menni fog ez a fos játék..
A neten kb 5000 féle megoldás létezik, de a tényleg jó megtalálása nekem 2,5 órába fájt! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kellene valami alacsony költségvetésű am3 Athlon II. X2 220,230,240,250 proci
de akár egy Phenom II X2 is befuthatna....meg keresek 2x2GB DDR3 1333 Mhz ramocskát is....
Akinek lenne eladnivaló cucca a fentiekből, kérem jelezze privátban....Köszönöm! -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #29056 üzenetére
Az idei év legjobb Hekk-jét a Zánkai Nekedfőztem büfében találtam.
valami eszméletlen finom panírral van megcsinálva, nem a megszokott sós palacsintatésztás izé.... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #29056 üzenetére
Tegnap esti híradóban olyat mutattak a sült hekk-el kapcsolatban....valami vidéki nagyváros vásárcsarnokában működő pecsenyesütős...légylárvák mászkáltak a sült hekk belsejében...asszem egy időre elment a kedvem a hekktől....
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.... sejtfesték beszerzéséhez....nem kell belőle egy tégelynyi, elegendő lenne a szokásos mennyiség...egy késhegynyi bőven elég
A festék neve: Rhodamin B, orvosi céllal és egyéb áramlási folyamatok megfigyelésére használják.
Sejtfesték, így a normál alkalmazási terület mellett horgászathoz, csontkukac festésére használjuk......
Lesz egy verseny a közeljövőben és csontit kellene festenem néhány litert.....a festéket a szavatosság lejárata miatt előszeretettel dobják ki a laborok, és egyetemek kisérleti bázisai...mivel élő szervek sejcsoportjait festik, jelölik vele, így nem opció egy lejárt cuccal kísérletezni.
Az előző tégelyes cucc is a JATE jóvoltából került hozzánk, de mostanra elfogyott.
két színben áll rendelkezésre, zöld és vörös, az utóbbi kellene!
Kereskedelmi forgalomban nem elérhető sajnos!
Valaki esetleg tudna olyan kapcsolatról ahol ezt be tudnánk szerezni??? -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #29005 üzenetére
nagy küzdelem lesz, mert magában a ram-ban van a fertőzés beágyazva....
volt egy ilyen tablates ügyfelem, persze nem ő volt az aki por*t nézett rajta....
nem volt elég újrahúzni a gyári firmware-el, újrahúzott állapotban a programok automatikus frissítésénél , már futtatta is a kis elbújt telepítőket, és kb 3 perc után már megint ott állt a cucc mint újrahúzás előtt....usb-s pc-s megoldással kellett eljutnom odáig hogy fullra törölni a memóriát, aztán meg fekete kijelzős "vakon" módszerrel sd kártyáról recovery-zni az image-et.
Megjavult, de rengeteget olvastam túrtam a netet mire összejött, a tab meg talán 5000Ft-ot ért mindösszesen....
el kell dönteni megéri-e a ráfordított idő.... -
Dryman
őstag
250-320-as HDD-t keresek asztali gépbe!
Alapvető elvárás hogy ne legyen agyonhajszolva, és ha szabad kérnem hibátlan is legyen... -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #28916 üzenetére
vegyél egy leharcolt de működő olcsóbb 735-ös telefont....aztán átépíted a telefonbelsődet abba a tokba, amit vettél.....
mást nem nagyon tehetsz....bár nem tudom hogy mennyire tört össze, ha tudsz neki feszültséget adni, azaz nem sérült az akku része, akkor megpróbálkoznék a helyedben PC-re kötni a telefonodat.... -
Dryman
őstag
FM1-es alaplapot keresek továbbra is!
E.H.Gyűjtők és Bontók ne kíméljetek, ránézésre a procifoglalat olyan mint az AM2-es foglalat csak kicsi ablak van a közepében. -
Dryman
őstag
Számítógép üzemeltetési gyorstalpaló:
[link]
OKJ-s végzettséghez összeállítva.....
vigyázni kell mert a fejünkre nőnek ezek a frissen végzett kollégák... -
Dryman
őstag
válasz
lacy86 #28887 üzenetére
sajna mindenhol ez van...bevittem az autómat a szokásos helyre, mondom kérnék egy olajcserét a járgányba...
szervizvezető szabadságon, raktárosuk/munkafelvételisük szabadságon, főszerelő szabadságon...aki meg van éppen az nem tud velem érdemben foglalkozni, mert annyi a melója...majd 2 hét múlva.... -
Dryman
őstag
válasz
vettelf60 #28878 üzenetére
Ez a lap itt a városban eladó...kell ennél több???
Nvidia chipset, azaz mindent eszik Celerontól a Core2Quad-ig, ráadásul 1333MHz FSB-t is tud....
Megbízható embertől veszed, csak el kell menned érte Kismegyerre...
igaz drágább a kitűzött árcédulánál, de teszel bele egy jobb procit és máris 5K-val drágábban tudod eladni
[link]találsz még néhány 3000Ft-ért hirdetett 945 chipsetes lapot itt az apróban, de ezeknél még fizetned kell a postát...itt az első találat...[link]
-
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #28870 üzenetére
DDR 3-at árulsz és DDR 2 keresel.....
-
Dryman
őstag
Emberek figyeljetek oda a ONEDRIVE-otokra, máraki használja.
most jöttek meg az értesítő levelek a céghez, office 365 mellé kaptuk a korlátlan ingyenes felhőtárhelyet, most
meg csökkenti az MS, ráadásul elég durván....nálunk az 5db-os office mellé ad összesen 1TB-ot....
Ez abszolute elegendő, csak aki ott tárol náluk nagyobb mennyiséget, az megszívhatja az új korlátozással!
Egyéni felhasználók eddigi 15GB-os tárhelye is 5GB-ra zsugorodik...szóval érdemes rendet tenni a onedrive fiókokban! -
Dryman
őstag
válasz
lacy86 #28821 üzenetére
Magyar Autóklub a Tompa utcában, utcáról beesve 6200Ft, klubtagsági kedvezménnyel 5000
[link]
értelmes emberke kezeli a gépet, a gép egy korszerű olasz múlt évben felszerelt masina.
Van még a Marsó-nál a Puskás Tivadar utcában is, ott is csináltattam régebben, de a műszerezettség ég és föld a két cég esetében. -
Dryman
őstag
válasz
#35685120 #28810 üzenetére
Mint ahogy Balázsnál is, ez egy veszélyes játék, ugyanis a kapcsoló nem egyenfeszültséget kapcsol, a mégfinomabb kattintások okán 12kHz-es jelet kapcsolgat....és bizony az a fránya kvarc ami ezt előállítja még a wellerpáka hegyének mágnesességétől is össze tudja fosni magát...ergo a 25000-es egered megy a lecsóba ha nem sikerül a forrasztgatás... Balázs játékos egerével sikerült szopóágra pattanni...akkor is azt mondtuk, csak egy forrasztás....
-
Dryman
őstag
válasz
BalooTM #28807 üzenetére
Nem is a vizsgálat "drágasága" okozott ellenszenvet bennem, hanem az hogy kb 5perc volt alkalmanként, na jó 10 perc mikor ténylegesen csinált is valamit....abban viszont teljesen egyetértek hogy nagyon tapasztalt profi dokiról lévén szó. Sajnos a gyerekkel is ugyanúgy viselkedik mint egy normál felnőtt pácienssel, kicsit olyan futószalagon lévő marhának éreztem magam, pedig csak kísérőként voltam a rendelésén...nem paraszt, inkább nyers a modora, megmondja mi van és kész...
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28800 üzenetére
Faragó Laci bácsi kicsit pénzéhes is lett mostanában....
fülzúgás miatt voltunk nála a kisebbik nevelt lánykámmal, az ok hogy a vizsgálatért levesz 7500-ra, majd fülcseppek és két hét után mikor sorra került a fül kitakarítása megint 7500, aztán két hét múlva kontroll 5000-ért
Egy hónap alatt 20K a kisöreg zsebében természetesen számlanélkül, mert nekik lehet..... -
Dryman
őstag
Eladó:
Asrock 880GM AM3 ACC funkciós lap
Phenom II X4 960T Black Edition processzorral
hőcsöves hűtővel 2x2GB DDR1333MHz rammal eladó
Az alaplapon integrált HD4250VGA van.Az alaplapi ACC funkcióval nyitható a processzor +2 teljes értékű magja
alapfeszen 240MHz FSB-ig Prime stabil a rendszer.
Phenom II X4 960T(4mag, 3GHz magonként) =>Phenom II X6 1090T(6mag 3,6GHz magonként)
érdeklődni privátban. -
Dryman
őstag
Érdemes végigkattogtatni az FSP-s gyárlátogatás képeit:
[link]
ugyanebben a gyárban készül még egynéhány "másik" tápegység is.... -
Dryman
őstag
Jónak jó, mert szépen tisztítja a felületet, de ha a forrasztás után rajta marad a huzalon, akkor hosszabb idő alatt oxidálja is rendesen azt...pláne műanyag szigetelésű vezetékeknél....fizika...hajszálcsövesség elve miatt a folyadékba mártott szigetelt vezetékvég esetén a folyadék szépen beszivárog a szigetelés és a fémszál közötti kapilláris hézagokba...nem is gondolnád, de 10 év alatt egy 1,5-ös rézvezetéket is szétcsap az ilyen savmaradék, pláne akkor ha a dróton áram is folyik...ez meg gyorsítja az oxidációs folyamatot rendesen.....
Amivel édesapád dolgozhatott az nem sósav, hanem egy speckó előkészített sósav és salétromsav alapú folyadék, ebben ón darabkákat maratnak, oldanak szét, és használatánál tisztítja zsírtalanítja a felületet mellette a feloldott ón pedig előónozza a kívánt részt...na ez a bádogoskence, azaz királyvíz....ezt elektronikánál tilos használni!! -
Dryman
őstag
Az RCA és jack dugók forrasztásánál, én úgy járok el, hogy egy kisebb darab finom 220-as csiszolóvászonnal felcsiszolom a felületet mielőtt előónozom.
A forrasztóón legyen valami jobbféle, azaz ne csak sn és pb tartalma legyen, hanem valami folyasztószerrel, vagy gyantával is rendelkezzen....a modernebb forrasztóón anyagok már egy kis csövet képeznek, melynek közepében ott van a folyasztószer, vagy a gyantacsatorna.
sok-sok modern forrasztóón tartalma a jelenlegi előírásoknak megfelelően alig tartalmaz ólmot, pedig ez a feltétele a lágyforrasztás minőségének.
Jelenleg én egy jobb minőségű német ónt használok, ebből a kg-os kiszerelés 10K.
tartalma pedig 40% sn(ón)47% pb(ólom, 3% ag(ezüst) a többi meg a kis csőben a folyasztószer.
Ha egy szikepengével elvágom az onhuzalt, látszik a közepében a cső ami a folyasztószert tartalmazza.
A legolcsóbb somogyis ón-ok közepében gyanta van, tipikusan büdösebb füstöt ereget a forrasztásnál.Szóval előcsiszolod, majd előónozod, csak aztán forrasztod rá a vezetéket.
az a rca-s nikkelezett felület amúgy is egy kalap xar, anyaga meg sima vasötvözetből készült lemez felületi felgőzölt rézzel, amin megáll a nikkel-es felületkezelés....a csiszolással tisztul, és barázdássá válik, amin jobban fut a forrasztóón.
Ilyen jellegű forrasztásokhoz ne használj forrasztózsírt mert az inkább a bádogosoknak való....bár ők meg királyvízzel dolgoznak leginkább.....
Ha gyatra ónod van, akkor vegyél egy folyasztószeres filctollat, hidd el ez lesz a Te eszközöd! -
Dryman
őstag
válasz
Bobrooney #28755 üzenetére
villanyszerelési boltokban találsz....100gramm-os kiszerelés, olyan dobozkában mint a cipőpaszta...
rézvezetékek forrasztására ne nagyon használd, mert felfut a szigetelés alá amikor melegíted, aztán ott a sósavtartalom miatt szépen oxidálni kezdi a rezet....villanyszereléses múltamból tapasztalatból mondom.... -
Dryman
őstag
paraszt magyar túltolja az angolt aztán frenkizik....byebyeone-ra megyünk nyaralni....mi a csöcs?? BIBIONE
-
Dryman
őstag
Kici occo 1155-ös lapockát keresek G630 proci alá....
olyan is jó amin kinyiltak a kondik....majd csak megcsinálom ha már ennyire kell.....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28743 üzenetére
ha meglátod milyen árban vannak....akkor máris lemondasz róla....
annyit nem ér hogy egy PCI-E sata3 vezérlőt tegyél alá....jó lesz az sata2-ön is, ugyis a chipset fogja majd meg sebességileg...namármost ugyanaz a chipset kezeli a PCI_E sata 3 vezérlőt is, ergo a PCI-E-be dugott sata3 kártya is "csak" kompatibilis módon fog működgetni, de közel sem fog sata3 sebességen szaladni... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28739 üzenetére
Lajos beelőzött....érdemesnek érdemes, nem lesz olyan paripa mint amit az e-penis oldalakon mért sebességtesztek mutatnak, de lesz egy közel 160M-ás olvasásod és egy 120M-ás írásod a sata2-es Geforce chipsetnek köszönhetően....
a bootolási folyamat úgyse arról szól hogy szekvenciálisan mit tud az adatátvitel.....érezhetően fürgébb gépet tudsz belőle csinálni..... -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #28737 üzenetére
Szia Zsigee!
Összejött néhány am2-es hőcsöves hűtő a múltkori keresés során.
Igazából csak a tőled kapottat tudtam felhasználni, mert az legalább elfért egy normál mikroatx házikóban is.
az alábbi képen látható hűtők egyike sem fért el mikros házban, ezért további felhasználásra várnak.
a coolermaster 3-as fekete ventis 3 hőcsöveshez nincs lefogató, a másik kettőhöz van.
a nagy dög 4 hőcsöves lehet passzívan is elvinné a procidat...van hozzá egy enermax 12cm-es venti, beépített fordulatszám szabályzóval... az a rózsaszín ventis coolermaster Jambától van, kiegyengetett lamellákkal, ez csak sima 3 tűs csatlakozóval bír.
ha valamelyik megtetszett, akkor jelezd. -
Dryman
őstag
Halihó!
Hozzám került egy HP Probook 4520s notebook
I3 350M proci van benne...Érdemes ezt a procit valami erősebb i5-re vagy i7-re cserélni?
Ez ugye első generációs I3, mennyivel lenne gyorsabb az i5 vagy az i7 ebben az első generációs szegmensben?
A dilemma az hogy érdemes-e rákölteni egy cpu cserére ha úgyis eladásra kerülne hamarosan..... ?!? -
Dryman
őstag
Hahó Topiklakók!
Eladósorban Dell Optiplex 330-as gépezet
processzor E8400 (2mag, 3GHz, 6 mega kess)
memória 2x1GB DDR2 667MHz
hdd: 80GB hibátlan, 100/100 HDS, DVD, kisfloppy
az alaplapon G31 chipsetnek megfelelő integrált VGA van.
Uborkaszezon van ezért az ára kerek 10000Ft
Kipróbálás végett frissen telepített virágbolti illatos Win7-el. -
Dryman
őstag
válasz
Bobrooney #28694 üzenetére
Köszi!
A József A. úton a gazdaboltban vettem...szépen be is tekertem mind a 10métert....két helyen is elakadt, de sikerült az összes dugulást megszüntetni....mostmár csak némi szifontömítések kellenek, mert a régieket megette az idő, és folyatnak mindenhol.....öröm és bodottá a lakás ilyen módon történő újítgatása.... -
Dryman
őstag
Sziasztok....eldugult a konyhai misogatonk lefolyója...holnap reggelre lenne valakinek 3-5m-es csőgörénye kölcsönbe...ezzel kellene kezdenem a napomat....vagy az is jó ha mondtok egy helyet ahol kapható. Köszi.
-
Dryman
őstag
Lenne valakinek eladó hőcsöves AM2-AM3-ra való hűtője????
a gyári hűtő 68fok melegedést idéz elő egy Phenom II X2 550-en...na jó alapfeszen kicsit túlhajtom a drágát, emiatt nem ok a gyári megoldás....
Hőcsöves vagy valami nagyobb hűtőfelületű amd-s hűtést keresek, mihamarabb történő átvétellel! -
Dryman
őstag
Én ezt használom, teljesen jó megoldás és elég stabil a pálcarésze, így nem fordul el...
homemod: fogsz egy usb-s kidobásra ítélt egeret, elvágod a vezetékét, majd a venti vezetékét is elvágod, szinre szint kötsz..pirosat a pirossal, feketét a feketével...sárga venti vezetéket kihagyod, az csak a fordulatszám visszajelzést szolgálja...majd összesodrod és szigetelőszalag.....de forraszthatod is zsugorcsővel....
Javaslom hogy valami 0,2-0,3A-es ventit használj, ezeket a nagyobb áramú ventiket az 5V is szépen tekeri.
a 0,13A-es ventiknél sajnos az 5V nem lesz elég a kellő légmozgatáshoz....
és ha van elfekvőben egy régebben Zalman-hoz kapott fordulatszám szabályzó kocka, akkor már meg is oldottad a venti fordulatszám szabályzását.... -
Dryman
őstag
Socket 1155-ös alaplapot keresek G630 processzor alá....netezős kisgép lenne belőle, ezért olcsó megoldás kellene, és ha kérhetem mikroatx méretű lapocskát ajánlgassatok.
Köszönettel!
Dryman -
Dryman
őstag
most nézem, nagyobb darabszámban is árulják, már van 3200Ft-os darabáron is, annyiért viszont inkább itt rohad meg nálam....persze ajánlhatsz valami elfogadható árat.
-
Dryman
őstag
válasz
atos19881101 #28579 üzenetére
Eredeti toner drágább mint maga a nyomtató....
eredeti toner 2000 oldal, utángyártott tonerbe meg 90gr. a por, azaz 3000 oldalt tud.
A felújítás költsége miatt nem tudom olcsóbban adni.....veszel valahol aprón 10000-ért, aztán jól megnézed a gumigörgőt mielőtt megveszed, mert az eredeti xerox lapfelszedő gumi állásában is képes szétrepedezni....Ez a nyomtató egy xerox 3117 vázára épült átformázott küllemű Samsung...
jobb szoftvertámogatással!
-
Dryman
őstag
válasz
atos19881101 #28577 üzenetére
Nem tudok mit kezdeni a megmaradó tonerrel....
a legolcsóbb utángyártott toner is 3990Ft
16K-ért tettem fel jófogásra, ide meg olcsóbban....
Add el az eredeti tonereket jófogáson csökkentett áron, simán elmegy, mert az erdeti toner bolti ára horror! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Teljesen felújított Samsung ML1610 nyomtató eladó. Eddig kinyomtatott oldalak száma: 3840
A nyomtató lapfelhúzó gumigörgője és szeparációs padja is kicserélésre került, így a következő 10000 oldal nyomtatása sem okoz majd gondot.
a nyomtatóban jelenleg egy 30%-os töltöttségű toner van, de adok hozzá egy bontatlan új utángyártott tonert is. A Samsung nyomtatók előnye a Hp-val szemben, hogy van hozzájuk Win7, Win8, Win10 támogatás.
Ára: 14000Ft -
Dryman
őstag
válasz
BalooTM #28564 üzenetére
Ha az aranypartra a laposhoz készülsz, akkor nem érdemes a főiskola környékén parkolót keresni, mert általában tömve vannak....viszont a főiskolánál lévő építkezés miatt a holtág melletti régi töltést (gátat) elbontották....így a Hédervári útról nyíló Duna utca végén ki lehet jutni a holtág partjára, és egészen vissza tudsz a nyárfák alatt menni a Laposhoz. Mivel ezt semmi nem tiltja, így lehet parkolni a Laposnál lévő töltés tövében kb 100m-re a lapos bejáratától. Föld út, ne a frissen lemosott autóddal akarj odajutni.... ha nincs zárva a sorompó a holtághoz levezető úton, akkor a kolesz mögött feljutva a laposnál a töltésre 20m után jobbra le is lehet menni...szintúgy a töltés tövében parkolsz....
A szopatás az az, hogy a lapos környékén mindenütt kint van a megállni tilos tábla... -
Dryman
őstag
Irodai, netezős gépezet eladósorban!
Phenom II X2 550 BE proci (2x3100MHz)
Asrock 880GM-LE alaplap, integrált ATI Radeon HD4250 vga
4GB DDR3 1600MHz
160GB HDD, DVD
FSP táp,
eredetileg HP DX2000-es microatx házikó.
25000Ft -
Dryman
őstag
A Te helyedben turnék egy vezérlést bontóból, és megbeszélném velük hogy megveszem ha jó lesz, addig is meg fizetek néhány ezrest a "kölcsönzési" díj fejében.
-
Dryman
őstag
Autótrafó után ezzel a 13K-s kábellel is csak 600V-ig mérsz, ennyi a szigetelése és kész.....mint általában az ilyen normál méréstartományú szkópoknak. Gyújtáselosztót és tartozékait, ott ahol KVolt-ok ugrándoznak nem szokás szkóppal mérni......sőt, minek is mérném szkóppal?
Gondolj csak arra hogy pl a 13 éves opelemnek is mechanikus volt a gyújtáselosztója, azaz forgattyús házba volt beépítve a 4db érintkező, és a forgó kés, vagy kalapácsnak is nevezett jóság amikor elhaladt egy érintkező előtt, úgy átadta a feszültséget a megfelelő irányba.
Itt a mechanikus rendszer kialakítása és a forgás sebessége határozza meg a gyújtási időintervallumokat...
Ha ezt időben vizsgáljuk, akkor egy főtengely fordulatra, azaz 1 időegységre 4db azonos idejű gyújtási tüskét kell látnunk a szkópon...elméletben...Mivel nem fogod tudni mind a négy gyújtógyertyát együtt vizsgálni, mert nincs 4 csatornás szkópod, ezért csak egy "henger" gyújtási ritmusát fogod feltérképezni, és csak hasonlitgatással fogod a másik 3 eredményhez mérni.....
Ha sikerülne is így mondjuk egy feszültség csökkentő leválasztó trafó közbeiktatásával, a mért eredmények szórása mutatná az elektronika 4 gyújtócsatornájának eltérését, ami ugye lehet akár gyárilag valamilyen okból elkalibrált érték is, pl. gyújtókábelek hosszakülönbsége a gyertyákig....
Szkóppal inkább ne, egy tárolós műszer kellene ami méri a minimum és maximum értéket, de ezt is csak sima feszültségszint mérésére használnám...ha xar az elektronika, akkor ez is megmutatja melyik gyertyánál mizujs van....ja ás 20KV-ig biztosan beszerezhető/ kölcsönözhető ilyen cucc, ez esetben direkt mérhető a della a vezeték végén.... -
Dryman
őstag
A felnikről:
114,3 az osztókör mérete, a felni középfurata 71mm, amibe a megfelelő központosító (tehermentesítő) gyűrű rakható. Jelenleg 67,1mm-es központosító gyűrű van benne, ez KIA és Hundai autók agyméretéhez való.
a felni magasfényű ezüst festése több helyen kopott, nem padkázás, hanem autómosó kerékmosója által megkopott felületű. lásd kép:
érdeklődni privátban...... -
Dryman
őstag
Hallo-hallo!
Mivel golya32 fórumtársunk megveszi a meghirdetett gumiabroncsaimat, így eladásra kínálom a megmaradt Hijoin HRS H-116 típusú 15"-os alufelniket (4db) -
Dryman
őstag
eccerű az ábra, ráforraszt egy vezetéket a kisebbik "set" pontra, majd ad a lámpának 4,1V feszültséget egy műhelytápról a megfelelő polarítással, valószínűleg a rugó a pozitív ága a fémtest gyűrűje meg a test.
aztán az a műhelytáp valójában egy feszültség és árammérő cucc is egyben, így méri közben a 4,1V feszültség mellett áteresztett áramot is, ennek az áramnak a nagyságát állítgatja a piros vezeték hozzákocogtatásával a földpotenciált hordozó gyűrűre
negatív impulzusokat ad a piros vezetéknek, az elektronika meg belülről állít egy áramkorlátot....
óvatosan ezzel, mert a belső vezérlés egy egyszerű drimmel áramkör lehet, és ha megfut akkor a led egy villanással megköszöni a részvételt! -
Dryman
őstag
Szoposmalac fórumtárstól ne vegyetek semmi hardvert...bótoltam vele a minap, aztán meg is jött a lap, mellékelt hozzá egy letört sata csatlakozó aljzatot, meg egy PCI-E foglalat szintén letört rögzítőfülét....
na szép, gondoltam nem trükközik az emberünk bedobta a dobozba a lap alkatrészeit flegmán, ha már nem tudja visszatenni rá....
Ezek után a chipsethűtő fordítva felrakása tűnt fel, majd mikor a lap nem akart indulni, jobban megnéztem az alját, és bizony elégett vezeték is volt a memóriakörben egy szintén zárlatos Fet társaságában.Írtam neki hogy az anyjábadugdossaakispöcsét miközben a pénzemet költi...naná hogy még válaszra sem méltat....
Azóta már meg is javítottam a lapot, nem is háborgok tovább, de mindig is lesznek gerinctelen emberek itt a fórumon.... -
Dryman
őstag
Lenne némi autós hardver eladósorban.
1 nyarat futott 7mm profilmélységű szinte új állapotú Hankook Kinergy Eco 195/65 R15 gumik
5x114,3 osztókörű H-116 típusú alufelnin. Vihető a gumi külön is, de elsőkörben inkább egyben szeretném eladni. 4db felni gumival együtt 50000FtKia ceed első üléspár, (végre találtam ülésfűtésest) ezért eladó az eredeti amivel vettem a járgányt.
Az eladásra kínált ülések aktív fejtámlásak, légzsákosak, és deréktámasz állítási lehetőség is van a hátlapjukban. Most estek át egy alapos kárpittisztításon, állapotuk jó, nincsenek szétülve. Fórumos ismerősöknek ez is 50000Ft -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28307 üzenetére
Alapjaiban igen, de.....
a 20Mpixel-es hátlapi kamera nem valami meggyőző...kb annyit tud mint az G2 13Mpixel-ese tudott....
a vaku sem az igazi, de ez van ha az ember kompromisszumokkal együtt vásárol....
a többi dolgában kivetnivalót nem találtam, nekem független dual sim-es, a második sim helyére microsd-t is lehet pattintani....szóval ha memóriakártyát is akasz, akkor honor 7 esetében a dual sim nem opció.
ennyi pénzért hozza a tudását.... céghez meg samsung a3 2016, és P8 Lite-ok érkeztek....meglepő a P8 Lite tudása a jópofa samuhoz képest, de a samu A3 16 sem panaszkodhat, elsőre rendben van minden ezekkel a vasakkal is....nincs már új a nap alatt, max az ujlenyomat olvasós feloldás ami samuról hiányzik.... -
Dryman
őstag
Honor 7 jelen Győr...
-
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #28279 üzenetére
Azért egy típust írhatnál...ha ilyen egyszerű kihúzhatós pálca-antenna, akkor tudok rá kapcsolatot, bár horror áron javítanak....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest