- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Szép állapotú GTX 1080Ti videókártyák jó áron :
[link]
Nektek felár nélkül tudom adni a dobozost, és kisebb kártyákat be tudok számolni.
(Vagy jó retró hardvereket Commodore-tól IBM XT-n át 2012-ig. 3DFX, Gravis termékek is jöhetnek, meg AGP kártyák) -
envagyok
veterán
válasz
Viperator #38295 üzenetére
Nem lehet, ugyanis pont ez a kiskapu, hogy elég nekik a gyanút jelenteni, és ha ki is derül, hogy nem igaz, akkor sincs vesztenivalója a feljelentőnek.
De az csakis kiskorú bántalmazási ügyekben igaz.
Tehát ha azt az emailt küldöm a rendőrségnek, , hogy te megvertél engem, és kiderül, hogy nem igaz, akkor engem meszelnek el rágalmazásért.
De ha azt írom, hogy az otthonod ajtaja előtt állva hallottam hogy ütlegelés, és gyereksírás hangja szűrődik ki, akkor ha kiderül, hogy nem igaz, semmi bajom nem lesz, viszont a te nyakadba jár a gyerekvédelem, és a gyámügy fél évig.
Aztán kis idő múlva teszek ilyen bejelentést, akkor már védelembe is veszik a gyereket, és megmondják hogy mit hogyan csinálj reggeltől estig, és ha nem működsz együtt, el is vehetik a gyereket.
Ez van.
Elb@szott világban élünk.. -
envagyok
veterán
válasz
donbig #38292 üzenetére
De én.
Jó cikk, lehet írok nekik én is, mert ez már kezd járványos méreteket ölteni.
"Bárki bejelentést tehet a gyermekjóléti és családsegítő szolgálatnál, ha azt érzi, hogy egy gyereket veszélyeztetnek. Ilyenkor a családgondozó feladata kivizsgálni a bejelentést. Vannak olyan szakemberek, akiknek viszont a bejelentés nemcsak lehetőségük, hanem kötelességük is. Ebbe a körbe tartoznak az óvodai dolgozók, de a védőnő, a háziorvos és a nevelési tanácsadó is idesorolható. Nekik úgynevezett jelzőfunkciójuk van, tehát akkor is jelezniük kell a problémát, ha csak a gyanúja merül föl a veszélyeztetésnek. Erre azért van szükség, mert ők vannak közvetlen kapcsolatban a gyerekkel, így ők első kézből látják, ha valami gond van."Persze nem lenne rossz ez a rendszer, csak épp az óvodai, idegen feljelentőkkel szemben semmilyen fék nincs.
-
envagyok
veterán
válasz
Viperator #38290 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Ugyanez megy nálam is, csak nálam ovistársak szülei és az óvónők csinálják hogy rávegyenek arra, hogy lelépjünk az oviból
És ezt mindenféle retorzió nélkül megtehetik, mert semmilyen szankció nincs, sőt kötelesség még a gyanút is jelenteni...Pont múltkor gondolkodtam, ha van egy kisgyerekes haragosod, így tudod évekre tönkretenni az életét.
Vicc ami megy. -
envagyok
veterán
válasz
Thocy a ZAGY #38270 üzenetére
2 kezi munka az elmúlt 5-10 évet leszámítva soha nem ért sokat, és soha nem volt ebből probléma az elmúlt tobb ezer évben.
-
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38263 üzenetére
A párom dohányboltban szakképzettség nélküli eladóként 5 éve 130k nettó körül kapott, most 300k körül kap.
Na itt mondtam, hogy azért már ne.
Emlékszem, mikor általánosban aki 2-es-3-as volt, az ment tetőfedőnek, asztalosnak, kőművesnek, ácsnak, vízvezeték szerelőnek. Aki 3-as-4-es, az autószerelőnek, villanyszerelőnek, a 4-es-5-ös tanulók meg mérnöknek, programozónak, rendszertechnikusnak, könyvelőnek, úgyvédnek, orvosnak. Én is a Deákba jártam, programozó, könyvelő, rendszertechnikusi végzettségem van, sajnos nem fejlesztettem a tudásom, ezért a dos, basic, assembly megy csak. De azért marha fura, hogy az akkoriban sztárszakmának számító rendszertechnikusi számít a felsoroltak közül a legrosszabbnak.
Már mindenki, orvos mérnök, bármilyen más szakember minimum 3-4-5× vagy még több órabérekért dolgozik, mint amennyit egy rendszertechnikus, rendszergazda kérhet.
Gyereket most hoztam haza csoportos foglalkozásról 4500ft 45 perc. És 4 gyerek van a nőnél -
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38261 üzenetére
Nekem nem az a bajom hogy ő x forintot keres, hanem hogy én x-y-t
Szerintem semmivel se kell több tudás, tapasztalat ahhoz a munkához, mint mondjuk it vonalon.
Az se igaz, hogy kevés a szakember, szerintem Győrben van vagy 100 hivatalos, és legalább 200 nem hivatalos (márkaszervizben dolgozó, otthon fusizó) autószerelő.
Építőipari munkás is sok van, csak ott tényleg volt, van egy piactorzító támogatás, hisz ha minden sokgyermekes pc-re is kapna 500k támogatást, itt is szép világ lenne.
Valóban sokan állítják hogy tudnak pc-t szervizelni, de 90%-uk igazi kontár, hoztak jópár "szomszédgyerek" összerakta a pc-t 2 milkáért (mármint csoki) ipari hulladékot, mert szarul sikerült.De milyen fura, hogy 30 éve is 500k-1M volt egy jó pc, most is annyi, míg egy telek 200k-ról 20+ millióra nőtt, a kenyér 20ft-ról 1000Ft-ra, a többit hagyjuk is.
Egyébként nem sajnálnék belerakni 10M Ft-ot semmilyen üzletbe, ha annyit hozna, hogy 6 hónap alatt visszajönne...
-
envagyok
veterán
válasz
Weaver #38256 üzenetére
Révfalu
Mondjuk teljesen mindegy.Csak azt látom hogy pc vonalon csak esnek az árak, bármilyen munkát ingyen, szivességként szeretne mindenki vegeztetni, miközben múltkor kijött a gázkazán szerelő és 30 perc alatt se kettőt pislogva 40k-t elvitt ő is.
Biztos neki is sok költsége vanÉpítőipar is tényleg durva, igaz ott a sok ingyenpénz (csok, babaváró) az oka.
-
envagyok
veterán
Falusi autószerelő jellemzően a régi garázsában szerelget.
Emelő szerszámok kellenek persze, de múltkor is volt liciten olcsóért.
40nm-t kifűteni nem tragédia, legtöbben egyedül dolgoznak, sok fizetnivaló nincs, főleg hogy kb tizede melót számláznak ki.
Még ha 10 millióba is kerülnének a szerszámok is, 6 hónap alatt visszajönne az ára.De fura, mert mikor eladni szeretnék valamit, mindenki sír, hogy hát hogy merek 20k kérni egy komplett átnézett tesztelt feltelepített pc-ért, mert hát ez magyarország, ahol 150-170k keres mindenki.
Most meg kiderül, hogy 2 milla is kevés.
Akkor ez most hogy? -
-
envagyok
veterán
Valahol a környéken van olcsó MRI?
Ismerős a kórházban Majus közepérekapott időpontot.
Az ismertebb helyeken meg 40-50k a a felkar MRI, ami elég drágának tűnik. -
envagyok
veterán
Jelentem haverral sörözgetve kényelmesen eldumálgatva meglett a lökhárítólevételes xenon izzócsere kevesebb mint 2 óra alatt.
-
envagyok
veterán
válasz
PociAti #38196 üzenetére
Látszik hogy nem szereltél autót.
A xenon izzót semmivel se nehezebb berakni mint egy hagyományost, sőt inkább könnyebb.
Ugyanúgy vannak szabványok mint előtte (h1,h5,h7)
A gond az, amikor direkt úgy tervezik a fényszórót, hogy a fényszóró hátulján lévő kis ajtót ne lehessen a helyén kinyitni, csak a lökhárító leszerelése után a fényszórót a helyéről kivéve. Ha gyár mérnökei például a gyártósoron csinálnának ilyen nehezen szervizelhető bakit, kb azonnal repülnének. A végtermékbe viszont ez feladat volt.
Nem minden autógyártó ilyen.
A BMW-men például a műanyag kerékdobon van egy kis ajtó, amit kinyitva ott figyel a fényszóró doboza, kb 5 perc az izzócsere.
Már azt várom, mikor oldják meg, hogy az olajcsere is csak gyári olajjal, gyári szerszámokkal működjön. -
envagyok
veterán
válasz
PociAti #38194 üzenetére
Azért ehhez nem kell(ene) nagy szakszerűség.
Az izzócserét és a beállítást még Kresz gyakorlatin is tanultuk, csináltuk.
Az hogy közben kitalálták az autógyártók, hogy direkt úgy tervezzék a kocsikat, nehogy véletlenül otthon olcsón lehessen izzót cserélni, hanem csak márkaszervízben súlyos tízezrekért, nem volt túl korrekt.
A tervezetten garanciaidő lejárta utánra avuló cuccokról pl pd elemek amik cseréje is 6-700000Ft-os ktg (szerintem tizedébe se kapja a beszállítótól a gyár) már bicskanyitogató kategória.
Hátul is kezd odalenni a speckó ledes helyzetjelző/index.
Még szerencse, hogy nem az én kocsim.. -
envagyok
veterán
Azért az autók nem túl bonyolult cuccok.
Először érdemes rákeresni youtube-ra, sok hogyan csináld videó van. -
envagyok
veterán
válasz
kovacsroli #38130 üzenetére
Elvinném.
-
envagyok
veterán
Huawei P9 Lite nagyon szép megkímélt nyugdíjas anyumtól tokkal töltővel fóliával független 25000Ft
Gigabyte H61 alaplapok i3 3. Generációs procival 7000Ft (Ram megoldható)
Győri topikból -10% kedvezmény -
envagyok
veterán
válasz
ladopapa72 #38091 üzenetére
Ott 7 meg 10k a legolcsóbb 120 és 240 gb, emagnál meg 5500ft és 8000ft.
Használt és rosszabb kondícióval is érdekel
Meg keresek új vagy újszerű lehetőleg samsung telót is kb 60k-ig
-
envagyok
veterán
Szükségem lenne több 120 és 240GB SSD-re.
Valakinél nincs eladó?
Esetleg tipp, hogy Győrben hol érdemes venni? -
envagyok
veterán
válasz
PociAti #37966 üzenetére
Én pont ezért nem eszem szinte soha étterembe.
Ahol jók az árak, ott szinte biztos vagyok benne, hogy ramaty alapanyagokkal dolgoznak. Pl növényi sajt (pizzafeltét)
Ahol meg sejtem/gondolom, hogy minőségi termékből készülnek az ételek, ott viszont az árak
Magyarországon a vendéglátós külön szakma, a helyek 90%-ban a tulajdonos arra törekszik, hogy az ételeket a legolcsóbb, még pont ehető alapanyagokból elkészítve a lehető legtöbb pénzt húzzák le a vendégekből.
Ami hasznot rátesznek, abból te az étterembe közlekedés, rendelésre várakozás idejének feléből otthon a legjobb alapanyagokból megcsinálod.
Tény, ott nem adják a szádba.
A másik kedvencem, hogy a sót is felső határértéken használják sokan, hogy jól megszomjazz, és az italokból (amiket nem tudom miért 2-3-4-5-szörös áron adnak, hiszen azzal dolgozni se kell, csak elédrakják) jó sokat fogyassz. -
envagyok
veterán
Keresek 5.25 colos DSDD Floppykat, lehetőleg újat.
3.5 colos is jöhet DSDD, DSHD illetve 5.25 DSHDKeresek még régi EGA, CGA MDA, HERCULES monitorokat, és javításukhoz értő szakit.
-
envagyok
veterán
Keresek 32MB-os Simm ramot, hátha an még itt valakinek, meg Roland Yamaha midi cuccokat.
-
envagyok
veterán
válasz
kbhuinfo #37900 üzenetére
Sikerült találnom egy párhuzamos apa apa kábelt, de nem megy vele.
Lehetett ebből több verzió?DOS-DOS alatt öreg gépek között másolnék file-okat.
Régi 8088, 286, 386 gépekre.
Azokon nincs usb, windows se nagyon fut, floppykkal már unok szórakozni.
Hdd-t se lehet rádugni. -
envagyok
veterán
Nem maradt valakinek egy párhuzamos apa-apa kábel?
Dos alatt norton commanderrel szeretnék másolni -
envagyok
veterán
Győrben vagy környékén keresek idős néninek 30-40nm albérletet olcsón. Lakás, házrész, lakrész is jó.
Ami fontos, a fűtés automatikus legyen. -
envagyok
veterán
Elektromos bringákhoz értő embert (nem feltétlenül cég) nem ismertek a környéken?
A motorban zörög vmi csapágy, a gázkar se százas, meg kiégett az izzó, valami 40 voltos -
envagyok
veterán
válasz
kbhuinfo #37831 üzenetére
Ott is vannak árak.
40k egy 2m-es 4-5 polcos 30x90Én emlékszem rosszul, hogy pár éve a fehér háztartási 4 polcos került 6-9000Ft-ba, az erős ipari meg 15-,be, ráadásul az 1.5mx60cm volt 5 polcos
Értem hogy drágulás, legyen 15 helyett 25, de 40 az már 3x pénz.
Ahogy számolom, akkor milliós tétel egy 12nm helység körbepolcozása -
envagyok
veterán
válasz
ladopapa72 #37832 üzenetére
18000ft/db rozsdásan
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Szeretnék a garázsba, pincébe több elemes teherbíró polcrendszert felszerelni.
Álló vagy falra szerelhető is megfelelő lenne.
Merre érdemes elindulni, esetleg céget tudtok aki megoldja komplett? -
envagyok
veterán
Ha valakinél esetleg maradt volna ISA pc tesztkártya, szívesen kölcsön- vagy megvenném tőle.
-
envagyok
veterán
Valakinél nem hentereg 8086, 80286, 80386, 80486 (XT, AT, 386-os,486-os) pc? Esetleg Pentium Pro?
Szeretném kiterjeszteni a gyűjteményem, eddig 1996-os a legrégebbi -
envagyok
veterán
Komoly E-ATX ház [link]
Helyben -20% -
envagyok
veterán
válasz
sotetlovag97 #37619 üzenetére
Pál László
Marcalváros -
envagyok
veterán
Keresek legalább fullhd 24 vagy 27 colos monitort hdmi bemenetest.
-
envagyok
veterán
Nem tud valaki több db használt kiszekrényt/komódot olcsón eladót?
Esetleg céges felszámolásból, felújításból.
A hardver gyűjteményem szeretném elpakolni.
Lehet fiókos, ajtós, de jó sok kell. -
envagyok
veterán
Külföldre utazáshoz kell a kölöknek Covid teszt.
antigén gyors teszten, vagy molekuláris (pcr) teszten alapuló tesztigazolvány (Uniós)
Van tippetek, hogy melyiket, és hol olcsóbb megcsinálni? -
-
envagyok
veterán
Keresek 2db xeon x5482 processzort.
Ha valakinél lenne, szóljon. -
envagyok
veterán
válasz
ladopapa72 #37400 üzenetére
Rossz gombra nyomtam.
Neki akartam. -
envagyok
veterán
válasz
ladopapa72 #37398 üzenetére
Ha nem találsz, valahol van nekem.
Kölcsönbe elviheted.
De szigorúan visszahozni. -
envagyok
veterán
válasz
boogie84 #37291 üzenetére
Torrentre vegyél vmi passzív hűtésű integrált procis lapot, paneltáppal. Pl. J1990 (kb 20000ft házzal, hdd nélkül, nálam is van még vmi)
Az xpenology topikban olvasgass, a synology-t is rájuk lehet hekkelni, de van freenas, meg trillió más szoftver alájuk.
Ráadásul a fenti verzió emellett simán el tudja futtatni a kodit így egy tökéletes médialejátszó is egyben, pl. Coreelec, ahhoz is van torrent kliens. Ahhoz is van topik itt.Komolyabb feladatokra a Coyot kolléga microservere alkalmas, nekem is az van, de torrentezni overkill.
-
envagyok
veterán
válasz
Bobrooney #37255 üzenetére
Itt nálunk iszonyat kemény.
Kávégépet is ioncserélt vízzel használjuk.
Zalaegerszeg is nagy város, de dugót ott még nem láttam.
Jól meg van oldva a közlekedés.
Boltok pláza, aldi, lidl, tesco hiper, praktiker stb minden megvan.
A MOL nagyon támogatja a környéket.
Simán mész az úton, aztán ott egy olajkút. -
envagyok
veterán
Igen, tök jó hely.
Amióta anyu odaköltözött, kb havi 1-2x megyünk hozzá hétvégén, ott is alszunk mindig 1-2 éjszakát.
Ne röhögjetek, de az ő kertje sokkal zöldebb.
És nem locsol, mint én havi 10000ft-nyi vizet, és sokszor úgy is kiég a füvem.
Gyönyörű erdők, dombok.
Balaton, gyógyvizek egy köpésre.
Árak jóval olcsóbbak.
Pl Győrben dodgem a gyereknek 1500ft, ott 500ft.
Győrújbaráton esküvő, gyerekszületés, le se...
Anyámhoz karácsonykor ment a falu mikulása, 15000ft-os ajándékcsomaggal. Nem fizet kommunálist, ingatlanadót.Öcsémnél odaköltözéskor ajándék az új lakónak, gyerekszületéskor akkora csomagot kaptak, hogy szégyelltem magam, hogy én mit vittem.
A Zalaegerszegi aquapark (csúszdaparadicsom) ezerszer jobb és jóval olcsóbb, mint a Győri élményfürdő.
-
envagyok
veterán
2 millió motor vs 130k kasztni.
Akkor mi is a fő profil?
6.5% a karosszéria gyártás a motorhoz képest.
És ezek az általatok közölt adatok alapján.
Mi ez, ha nem kisszéria?
Lehet akárhogy ragozni, fő profil a motorgyártás.
És ha később itt fogják a villanymotorokar is ilyen volumenben gyártani, akkor se lesz szükség ennyi emberre, gyakorlatilag minimális élő munkaerővel mehet a villanymotor gyártás.A két hét alatt elköltöztetjük az Audit konkrétan a Magyar kormánynak mondta az Audi vezetőség, nem én találtam ki.
Akkor ők hazudtak.De nem akarok ebből vitát nyitni.
Meg azt se értem, hogy évek óta miért suttognak folyamatos lassú leépírésekről.
Egy ismerősöm, akit nagyra tartok mondta, hogy Multiban sose bízzál. Na ezért nem vennék fel évtizedekre hitelt túlárazott ingatlanra.
-
envagyok
veterán
Akkor valamit rosszul tudsz.
A Győri Audi motorgyár.
TDI és 6+ hengeres benyás motorokat gyártanak itt.
Legalábbis én így tudom.
Karosszériát kis tételben TT-re gyártanak.
De több vita volt már a cég és az ország vezetése közt.
Nem egyszer hangzott el, hogy 2 hét alatt át tudják költöztetni a gyárat bárhova.
A mostani fizetéseket nézve pedig van is esély rá.
Még a 90-es években mondta ismerős, hogy multikban sose bízz. Eddig bejött. -
envagyok
veterán
Ez a Győri munka jajdejó egy agyhalál. Sose értettem.
Majd mikor 2025 után átállnak az elektromos kocsikra, onnantól vége a dalnak az audinál, nemaknál, és a millió beszállítónál. Audiban már több mint 1 éve szépen építenek lefelé, ügyesen, nehogy csoportosnak tűnjön.
Aki ezután eladósodna 20-30-40 évre, hát emelem kalapom..
Aldi Lidl mindenhol 300k felett ad.
Az Alföldön is
Öcsém mozdonyvezető, millió juttatást és 500k+ nettót kap kezdőként. Türjén a házától 400m az állomás, ingyen jön, ingyen megy. Zalaegerszeg a központja.
Perpill Pesti árakon vagy felette mennek a Győri ingatlanok, miközben ott IT-s seniorként 7 számjegyű nettót lehet hazavinni.
Én ha eladom a horror árult házamat vagy Zalába, vagy Ausztriába megyek.
Mindkettő olcsóbb.
Győr, Győrújbarát, bár 46 évet töltöttem itt, egyáltalán nem alternatíva így túlnépesedve. -
envagyok
veterán
válasz
Bobrooney #37170 üzenetére
Anyám most lesz 2 éve vett Baktüttösön családi házat:
5000nm telek, abból 3500 szántó kiadva
Ház kb 70nm, gáz központi fűtéssel
Van mellé épülve egy kb 15 éves tégla raktár/garázs kb 60nm és hátul vmi szín + pince
5millió voltÖcsém most lesz 1 éve, Türjén vett házat:
Kb 100nm
Telek 1500nm
3 szoba wc konyha nappali, hátrafele nyárikonyha, raktár
8 millió voltEzek konkrét tények.
Alföldi ismerős (Darvas) mondta, hogy náluk kihalt a falu, szinte ingyen lehet venni tégla házakat.
Barátom rokona most vett Németországban a cseh határ mellett családi házat földfűtéssel dupla garázzsal szép állapotban 100000€ alatt megállt minden költséggel
Egy másik ismerőse Móron belvárosban 300nm családi házat 20 milláért.De aki 25-ért 50 éves panelt akar, hát tegye.
-
envagyok
veterán
//"a sok marha elhiszi, hogy 25 millát megér egy 50 éves, 10-20 év múlva széthulló panel, " - a "sok marha" lakni szeretne valahol, nem a hid alatt lakni.//
Eddig se lakott senki a híd alatt. Sőt az ország népessége fogy. Itthon nem dózeroltak le nagy mennyiségű lakást házat, mint pl amerikában, és németországan.
A 2008-as válság után komplett lakóparkokat dózeroltak be usa-ban, inkább hogy a rászorulóknak adták volna. Reális, ugye? Németországban komplett lakótelepeket döntöttek le a 90-es években.
Győrben most minden talpalatnyi helyen, sőt már itt Győrújbaráton is! lakópark, társasház épül.
Tehát ha eddig is mindenkinek volt hol laknia, plusz csökken a népesség, és tömegesen húzzák fel az új ingatlanokat, nem látom a reális okát, hogy a 6-7 milliós panel hogyan lett pár év alatt 25 milliós reálisan gazdasági szemmel nézve.
A válasz: piactorzító tényezők: csok (ingyenpénz), és bevándorlás kelet magyarországról a Győri térségbe. (emiatt iszonyat élhetetlen lett Győr, gondolkodok is, hogy én is megyek anyám és öcsém után zalába, ahol teljesen szuper helyen 5 és 8 millió forintért vettek családi házakat egerszegtől 10-20km-re)
Ugyanez volt a paneles ablakcserénél is.
Előtte x ft-ért megvolt a csere, amikor támogatást kaptál rá, egyből x ft+támogatás lett a csere ára, talán 5%-al jött ki olcsóbban. -
envagyok
veterán
A valótlan hiányon a valós ok nélküli hiányt értem. Nem lenne hiány, ha senki nem vásárolná pánikszerűen a valós igénye többszörösét hirtelen.
Ne haragudj, de nem vagy tisztában az olajipar működésével.
Kb 50 éve úgy működik a kitermelés, hogy vissza van fogva.
Gyakorlatilag csak az arab országok önmagukban az igények többszörösét ki tudnák elégíteni, kb 5-10Ft/liter önköltségi áron annyi olajat tudnak szivattyúzni, amennyit akarnak. Finomítva kijön kb 20-30Ft-ra literje.
Most nekik ugye az a jó, ha kicsit mindig feljebb megy az olajár, az agyatlan emberek meg asszisztálnak ebben.
Akiben lenne kis ész, az ilyenkor 480-600Ft-os áron történő több száz liter tankolása helyett biciklire vagy tömegközlekedésre ülne, így lecsökkenne a fogyasztás, és korrekcióra késztetné a termelőket, forgalmazókat.
Sok mindenre igaz ez, pl. Ingatlanokra.
Amíg a sok marha elhiszi, hogy 25 millát megér egy 50 éves, 10-20 év múlva széthulló panel, és kifizeti érte, mert nem baj ha 40 évre eladósodik, adfig hiába várunk reális árakat.
Meg az is nagy probléma, hogy az emberek nem látnak a dolgok mögé. Mi hogyan készül, jogos-e az érte kért ár.
Nyershús 1500ft, ugyanez szalámiként 6000ft
Vagy amikor az ember bemegy egy autó márkakereskedésbe, és egy 5cmx5cm fröccsöntött alkatrész biszbaszért elkérnek 15-20000Ft-ot (jó esetben)
Ha ilyenkor mindenki azt mondaná, hogy köszönöm nem kérem, és soha nem veszek ilyen márkájú autót, sőt mindenkinek elmesélem ezt, akkor pár év, évtized múlva helyükre kerülnének a dolgok.
A telefonokról ne is beszéljünk. 500-600000-es készülékek, gyakorlatilag jó állapotú használt autót lehet venni egy pár évre tervezett mobil árán
De ehhez öntudatos vásárlók/emberek kellenek.
Sajnos kevés van belőlük.
És amíg így marad, sajnos a cégek minden fillért ki tudnak húzni a zsebünkből. -
envagyok
veterán
Komolyan azt hinné az ember, hogy ha már komoly számítógépeket tervezünk, embert juttatunk a világűrbe, több ezer éves írott történelemmel bírunk, akkor van annyi esze az embernek, mint egy kutyának mondjuk.
De az utóbbi időben rájöttem, hogy nincs.
Koronavírus elején is azért lett hiány tartós élelmiszerből, fertőtlenítőszerből, maszkból, mert szinte mindenki bespájzolni szeretett volna belőle több hónapra.
Aztán volt az adblue hiszti
Most meg az üzemanyag
Aztán pont ezért teljesülnek ezek az önbeteljesítő jóslatok.
Hiszen semmi gond nem lenne, ha hirtelen nem akarna mindenki a megszokott mennyiség 3x-osát tankolni, nem fogyna el semmi.
Ráadásul pont ezért vágtatnak az árak is felfelé, hiszen a valójában valótlan hiány valóságos áremelkedést generál.
Azt persze mindenki elfelejti, hogy a mai 95-ös benzin 1-2 hónap alatt tönkremegy.
Megy majd a levesbe, ugyanúgy mint az a soksok lejárt élelmiszer, amit 2 éve dobáltak ki az emberek. -
envagyok
veterán
HP Proliant ML110 G7 szervergép Xeon E3-1220 (Core i5) processzorral 19990Ft [link]
Jobb lenne, ha helyben vinné valaki, nincs kedvem postázni.
Ugyanitt 4. Genes i3-as kompletten 24000Ft -
envagyok
veterán
Vasárnap reggel nem tud adni valaki Győrben egy krimpelhető ethernet csatlakozót?
-
envagyok
veterán
Noncs valakinél valami legolcsóbb 1366 lapja valakinek?
Elvittek tőlem egy félkonfigot és a kedves ügyes vevő otthon alánézett a procinak, hátha van valami alatta és sikeresen befordított 3 lábat. -
envagyok
veterán
válasz
sladka_pani #36928 üzenetére
Retrózni engem is érdekel-
-
envagyok
veterán
256GB M2 SSD-ket cserélnék 120-240-256GB SATA SSD-re:
[link] -
envagyok
veterán
Egy fölös 4GB DDR4 vmi alap típus nem lapul senkinél?
-
envagyok
veterán
válasz
ladopapa72 #36778 üzenetére
Még nincs.
@Dryman Ezt néztem én is, csak vicces, hogy több a szállítás, mint a termék, a Győri üzletben meg nem lehet átvenni
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Nincs valakinek eladó vagy kölcsön utp kábel tesztere?
-
envagyok
veterán
Ha esetleg fetrengene valakinél DDR1-es ECC-s ram, írjon, kellene.
-
envagyok
veterán
DDR4 Intel Gigabyte számítógép alig használt legjobb áron :
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mikrotik routerek
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest