Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz doc #37167 üzenetére

    //"a sok marha elhiszi, hogy 25 millát megér egy 50 éves, 10-20 év múlva széthulló panel, " - a "sok marha" lakni szeretne valahol, nem a hid alatt lakni.//

    Eddig se lakott senki a híd alatt. Sőt az ország népessége fogy. Itthon nem dózeroltak le nagy mennyiségű lakást házat, mint pl amerikában, és németországan.
    A 2008-as válság után komplett lakóparkokat dózeroltak be usa-ban, inkább hogy a rászorulóknak adták volna. Reális, ugye? Németországban komplett lakótelepeket döntöttek le a 90-es években.
    Győrben most minden talpalatnyi helyen, sőt már itt Győrújbaráton is! lakópark, társasház épül.
    Tehát ha eddig is mindenkinek volt hol laknia, plusz csökken a népesség, és tömegesen húzzák fel az új ingatlanokat, nem látom a reális okát, hogy a 6-7 milliós panel hogyan lett pár év alatt 25 milliós reálisan gazdasági szemmel nézve.
    A válasz: piactorzító tényezők: csok (ingyenpénz), és bevándorlás kelet magyarországról a Győri térségbe. (emiatt iszonyat élhetetlen lett Győr, gondolkodok is, hogy én is megyek anyám és öcsém után zalába, ahol teljesen szuper helyen 5 és 8 millió forintért vettek családi házakat egerszegtől 10-20km-re)
    Ugyanez volt a paneles ablakcserénél is.
    Előtte x ft-ért megvolt a csere, amikor támogatást kaptál rá, egyből x ft+támogatás lett a csere ára, talán 5%-al jött ki olcsóbban.

Új hozzászólás Aktív témák