Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #16850 üzenetére
Ugyanez.
Elindulni nem lehet úgy, hogy ne szóljon bele az esp, viszont a ps3-nal is így volt, nyilván annál kevésbé.
Ellenben továbbra is jön, megy, megáll.
Ennyi pénzért hihetetlen kategória, nekem 84 volt még a 4 db 😎 -
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #16763 üzenetére
Így van.
Plusz ugye az adac egyébként is lehúzza a negyevszakosokat, lévén a continak nincs sajátja, és ugye az az adac no1 márka 😂 -
máyköl
veterán
válasz
!Overdose! #16670 üzenetére
Édesapám az, nem tegnap óta. Miről van szó?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Fórumtárs van, de ebben a topikban nem láttam, hogy írt volna.
-
válasz
Egész biztosan nincs.
-
Flashback
addikt
válasz
!Overdose! #11712 üzenetére
A tesztek és a felhasználói vélemények alapján inkább a Goodyear felé hajlok. Viszont a másik kiszemelt gumim Michelin Primacy 3.
A Michelinre azt írják száraz időben jobb egy fokkal, jobb egy kicsit az útérzete viszont a Goodyearnél meg azt írják komfortosabb, halkabb, jobb a gördülési mutatója és van felni védelem is.
Nagy dilemma. Árban nincs sok különbség. -
Doki16
addikt
válasz
!Overdose! #11734 üzenetére
Nem kizárt. én csak a saját tapasztalatomból indultam ki
Amit idáig láttam az általában belülre volt írva. De attól ezt az értéket kell keresnie
Egyébként az Ignis gyári acélfelnije 4,5Jx14.
-
Ummon
csendes tag
válasz
!Overdose! #11712 üzenetére
+1, szóról szóra idézhetném !Overdose!-t
-
choco01
addikt
válasz
!Overdose! #11641 üzenetére
Mennyi voolt?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
!Overdose! #11282 üzenetére
Akkor csak szimplán pongyolán fogalmaz.
-
Kickass
őstag
válasz
!Overdose! #10892 üzenetére
Majd kiderül, az Ecosis nem olyan rég elérhető, hogy hosszú távú tapasztalat legyen vele, márka alapján ítélni meg szimplán sznobság....
-
Gergőke88
addikt
válasz
!Overdose! #10855 üzenetére
Ezt nem értem.
SZerinted a raktárban fűtik őket? -
Laybee
őstag
válasz
!Overdose! #10642 üzenetére
Szia Igen! Goodyear HydraGrip, imádom tényleg, esőben nagyon jó, csak túl széles a 60 lóhoz.
Persze mindenképpen megvárom a teszteket, csak tudom, hogy nem divatos méret és nem is fejlesztenek rá. -
tomcsi23
veterán
válasz
!Overdose! #10642 üzenetére
Jaja, Michelin PS4 (már kapható, igaz 17-18 méretben), meg a Conti SC6 is jön.
-
válasz
!Overdose! #10637 üzenetére
G astrán 15"-ban ha jól emlékszem a 195/60r15 a gyári méret.megelőztek
-
válasz
!Overdose! #10637 üzenetére
Azt jól írta a fórumtárs, Astra G-re gyári homológ: 195/60r15, 185/65r15, 205/50r16 és még van 14" is, amire már nem emlékszem.
Szerk: lényegtelen kiegészítés, mert esztétikai okai voltak: gyári alut 195/60r15-tel, lemezt kezdetben ugyanezzel, később a 185/65r15-tel szerelték.
-
belaazallat
addikt
válasz
!Overdose! #10577 üzenetére
Igen, ellenben hóban a CC a gyenge, arányaiban ugyan annyival. Viszont fórumtárs tesztelte a CC-t hóban a Mátrában, nagy teljesítményű kocsin, emelkedőn. Szóval, ha azt vesszük alapul, akkor a GY-nek is jónak kell lennie szárazon.
-
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #10573 üzenetére
Jok lennenek, de azok is ritkak, mint a feher hollok.
Ufo civic gyari aluja tetszene, de nem nagyon van elado.6,5•17 5•114,3 ET50 60-as kozeppel.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
!Overdose! #10496 üzenetére
Sajnos nem tudom, ennyi infot kaptam róla, ha személyesen megnézem, hogy tudom megállapítani, hogy milyen állapotú? DOT számot merre tudom leellenőrizni?
-
Deathunter79
tag
válasz
!Overdose! #10459 üzenetére
Nem feltétlenül. Nekem is volt már olyan, hogy gumisnál pörgetéskor látszott valami kis "hullámzás" és mondta, hogy az még bőven jó, a gép meg centírozás után zöldet mutatott. Viszont én nem éreztem semmi rendellenességet vezetéskor. Sem fékezéskor, sem autópályán nem volt semmilyen rezonancia, szóval lehet a gumisod vette túl lazára a dolgot és a hiba már tűréshatáron túl van.
-
EQMontoya
veterán
válasz
!Overdose! #10317 üzenetére
akik új gumi pártiak és tudják, hogy milyen volt a gumi tapadása újonnan.
Ez egy rohadt nagy luxus sajnos. Az elmúlt 3 évben szezononként egy gumit nyírtak ki a magyar utak. Volt, amit kátyú, volt, amit csak kivágott valami úton lévő szemét. Ez ugye 25-30k/db ebben a méretben, de most pl. a két éves mellé már biztosan nem rakhatok fel egy vaci újat, tehát 50-60k. Én ki tudom ezt fizetni szezononként, de maximálisan megértem, ha valaki nem.
-
Dany007
veterán
válasz
!Overdose! #10296 üzenetére
Én csak annyit várok el, hogy kb 4 évet bírjon ki normális állapotban. Több nem kell.
A "mostani" nyári is asszem olyan 5 éves lehetett és a profilmélysége még bőven megvolt, viszont már repedezett a széle meg kb nulla tapadása volt vizes úton.Viszont most elég hatalmas a kontraszt a Nokiannel. Olyan szépen megy... Meg mintha stabilabbnak is érezném az autót. Sokkal jobb érzés vezetni.
Most nem tudom azért-e mert hatalmas a kontraszt egy szar régi nyári és a zsírúj Nokian között vagy azért, mert tényleg jó maga a gumi.
Persze a régivel se csúszkáltam az úton, csak könnyen kipörgött meg minden. De ez egy "érzés" és nem hiszem, hogy placebó. Már alig várom hogy hosszabb útra is mehessek. -
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #10296 üzenetére
Ami tapad, gyorsan kopik.
Nekem mentett már meg egy két lökhárítót/zárhidat/motorháztetőt a conti is, meg a nokian is, különböző kocsikon. -
Morris
veterán
válasz
!Overdose! #10246 üzenetére
Nekem a Hankook winter Icept W452-vel van most már tapasztalatom. Szakadó esőben, full vizes aszfalton kiváló. Szárazon is tökéletes.
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!!! -
mazacar
tag
válasz
!Overdose! #10025 üzenetére
Szia!
Nem emlekdzem pontosan h 185/55 vagy 175/55..
pedig megneztem..
Viszont mar berendeltem 185/60bol r14 nokian wr dr3-at...dr4-et akartam..de az nem fert volna be..mar kivancsian varom.. -
bela85
aktív tag
válasz
!Overdose! #9996 üzenetére
Értem, nagyon szépen köszönöm a segítséged és a válaszod!
-
bela85
aktív tag
válasz
!Overdose! #9994 üzenetére
Értem, olvastam még olyat, hogy "kerékcsapágy extra igénybevételnek van kitéve, tehát nagyon kopik."
Ez igaz lehet az esetemben, tehát a kisebb ET-nél? -
törölt tag
válasz
!Overdose! #9989 üzenetére
No igen, a fékút bizonyára rosszabb lesz, mint egy echte téligumié, de azt hiszem ennek ellenére megrendelem. Nekem télit nyárit vennem kéne, még mindig ez tűnik a leggazdaságosabb választásnak.
Jó lenne tudni kopási adatokat, mert ez így szép és jó, de mivan ha két év / 20 000 km alatt elkopik. (Kb. ennyit megyek...)
-
Deathunter79
tag
válasz
!Overdose! #9960 üzenetére
Nekem is McGuard van és jó!
-
vasi89
őstag
válasz
!Overdose! #9970 üzenetére
gyári de 1-2 helyen már nem a legjobb.
üdítős kupak? azt hogy kell elképzelni?
-
vasi89
őstag
válasz
!Overdose! #9967 üzenetére
Hígitóval próbálkoztam de az sokat nem hozott le. Gondolom féktisztítóval is úgy csináljam h ráfújom és hagyjam rajta kicsit? Nem marja meg a fényezést? Használtam féktisztítót de eddig csak féktárcsán szóval nem tudom mennyire irritatív
-
szőröscica
addikt
válasz
!Overdose! #9963 üzenetére
Ez jól hangzik, akkor szerintem maradok annál. Eredetileg is azt terveztem.
-
Gergőke88
addikt
válasz
!Overdose! #9909 üzenetére
Eddigi teszteken ilyen rossz eredmenyeket nem produkalt.
Tegyuk hozza hogy ezt a tesztet egy gumis bolt tamogatta..... -
belaazallat
addikt
válasz
!Overdose! #9909 üzenetére
Adac teszt szerint, amit korábban linkeltek, mintha jobban végzett volna? Adac az nem valós körülmények között között, utcán tesztel?
-
válasz
!Overdose! #9900 üzenetére
Koszi, de mar elhoztam. Itt voltak 5km-re tolem.
Nokian jo lett volna, de joval dragabban jutottam volna hozza, annyit meg nem ert nekem.
Eddig daytonnal (suzukin) es fosöreg barummal (ezt adtak a hondahoz) huztam ki a teleket, ezek utan az uj hankook megvaltas lesz.
-
csibor
addikt
válasz
!Overdose! #9879 üzenetére
Nem a legdrágábbat keresem, és a legolcsóbbat. Ár- érték, vezetési stílusomból próbálom a legjobbat kihozni. Nekem a Barum tökéletes volt nyáron is, ahogy én vezetek. Apollo Autobild teszten jól állt helyt. Infinity sokan használják, és nagyon megvannak vele elégedve.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
!Overdose! #9817 üzenetére
Értem. Használtan amúgy merre érdemes nézelődni?
-
DonLaca@
senior tag
válasz
!Overdose! #9773 üzenetére
Így már értem. Azok voltak azok az évek amikor még csaltak a teszteken. Következő évben már drasztikus rosszabb értékeléseket kapott a gumi.
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #9768 üzenetére
Az már barátibb
-
!Overdose!
őstag
válasz
!Overdose! #9763 üzenetére
7.4kg/db papíron (tegnap benéztem) és 8.1kg a mérleg szerint.
-
válasz
!Overdose! #9754 üzenetére
Durván nehéz a cucc. TS850-es ebben a méretben 7 kiló körül van. Nem mintha egy autónál számítana persze, de mégiscsak rugózatlan tömeg.
-
válasz
!Overdose! #9754 üzenetére
Érdekes, a 95/60r15 yoko több mint egy kg-al könnyebb.
-
Morris
veterán
válasz
!Overdose! #9752 üzenetére
Majd jöhet infó ha van vele tapasztalat.
Én a W452-t vettem. Már fenn vannak a felniken, de a kerékcsere még várat magára. -
norrberth
addikt
válasz
!Overdose! #9683 üzenetére
Nekem csendes volt, és ragadt bele az aszfaltba.
-
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #9666 üzenetére
Nekem az ezres swiften bejott.
Mindenhol jol viselkedett, meglepoen jo volt.
Nem egy conti, de arban se. -
válasz
!Overdose! #9637 üzenetére
Nem foglalkoznak vele, a profilmélységet nézik, illetve, hogy tengelyenként egyformák legyenek az abroncsok. Persze, ha beviszel egy Twingot 9" széles felnikkel, lehet, hogy gondok lesznek.
"A gumiabroncs kiválasztásakor mindenekelőtt a KRESZ szabályait kell figyelembe venni.
A KRESZ előírja, hogy az autóra tilos olyan abroncsokat szerelni, amelyeken az adott jármű konstruktőre által megadott legnagyobb teherbíró képességnél kisebb terherbírási index vagy sebesség-kategória jel van feltüntetve (a KRESZ 1994. 10. 24-i rendelettel kiegészített R59 sz. cikke).
A KRESZ előírja, hogy egyazon tengelyen az abroncsok legyenek:
azonos márkájúak
azonos méretűek
azonos felhasználási kategóriájúak (pl.: országút, hó, terepjáró)
azonos felépítésűek (diagonál vagy radiál)
azonos sebesség kategóriájúak (T, H, V, W...)
azonos teherbíró képességűek." -
rbalint88
addikt
válasz
!Overdose! #9637 üzenetére
ha váltóméret, akkor leszarják igazából. legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
eddig amilyen cseréim voltak:
195/55r15 helyett 195/50r16 és 205/40r17.
205/55r16 helyett 225/40r18, pogácsázva.
195/60R15 helyett 205/55r16 - már kicsúszik a váltóméretből, de nem kötöttek bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest