Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
- Jóáras gamert mutatott az IQOO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Lassan lement úgy a tél fele hogy havat még nem láttunk, de a friss téli gumi szépen elkopik a napsütéses 10-15 fokban...
-
Motion_Blur
félisten
0 fokig szárazon és nedves úton is jobb a nyári gumi. Szóval normális hogy a téli gumi ilyen körülmények között gyengébb.
A téli guminak valós előnye latyakban, hóban van és akkor ha szárazon erős mínuszok repkednek.
Nálam céges és saját autón is jól muzsikálnak eddig a Barum Polaris 3-ak, ma reggeli takonyban próbáltam forszírozni, de úgy tapad ahogy kell.
-
Motion_Blur
félisten
Saját autó után a cégesre is felkerült a Barum Polaris 3. A nyári Conti EcoContact5-nél sokkal komfortosabb így szárazon is, sőt, halkabb!! Ugyanezt tapasztaltam a saját autómnál is. Ítéletet még nem mondanék, ahhoz megvárom az első havat, de halkabb mint a Hankook télije és eddig komfotrosabb mint egy belépő Conti nyári gumi.
Ja és nagyon jó ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Luck Dragon #22267 üzenetére
Egyértelműen igen
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Speeedfire #22215 üzenetére
Jah, negyed ekkora forgalomban.
Én kötelezővé tenném a téli vagy 4 évszakos gumit, legalább a 3 téli hónapra, de inkább novembertől. Akinek nincs fent, rendszámot levenni, oszt jóidő.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norrberth #22179 üzenetére
Frankó, így is kell ezt, én is így csináltam
-
Motion_Blur
félisten
Valszeg még 1 szezont elmennek, többet nem.
Nekem is hasonló állapotban voltak a téli gumijaim, talán picit jobbak, így még el tudtam adni a szettet egy 20-asért, és vettem az újakat 47k-ért. Ha vártam volna egy évet, valszeg már nem tudom eladni a gumikat.
ja és ez 5mm volt, a Tiéd szerintem nincs annyi
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
stickermajom #21668 üzenetére
Laufenn 10k/db
Barum 12k/db
Hankook 12,5k/db - bár ez már régi minta, érdemes DOT-ra rákérdezni[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Noctuafan #21577 üzenetére
Ha nem zavar hogy picit hangosabb mint az átlag, akkor megfelelő a Hankook.
L1ZRRR: és mikor lesz szűk keresztmetszet a valóságban a laboratóriumi körülmények között kimért 2 méter?
soha! minden autó és útfelület más és más, nagyon sok változó van, hőmérséklet, futómű, fékek állapota stb...
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #21437 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
Köszönöm a tippet, többieknek is
-
Motion_Blur
félisten
Tárolásra kell ennél komolyabb?
15x6,5J felnik mennének rá felgumizva.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
rbalint88 #21361 üzenetére
Valszeg 99%-ban senki nem tudná megmondani hogy éppen Barum, Conti, Michelin, vagy Hankook gumi van-a alatta
Túl van lihegve ugyanúgy mint a benzin témában a sima 95-ös vs. 100-as adalékolt csoda esete...
egyébként Barumot is a Continental gyártja, persze nem rábeszélni akarlak, csak felesleges ekkora felárat fizetni
[ Szerkesztve ]
-
-
Motion_Blur
félisten
Barum Polaris 3-al mentem most hétvégén hosszabban, ami elsőre feltűnt hogy sokkal halkabb mint a Hankook W442 volt. Az morgott, főleg közepes tempónál, a Barumnak nincs hangja. Legalábbis 120ig, addig próbáltam.
-
Motion_Blur
félisten
Megjött a Barum Polaris 3.
DOT 2017, fel is rakattam már, majd írok ha érdemben lehet már tesztelni.
"Made in Romania"
-
Motion_Blur
félisten
Vasárnap megrendeltem a gumibroker-től a szettet, tegnap fel is hívták hogy ma hozza a DPD.
Erre ma kapom a mailt, "Kézbesítés meghiúsulásáról"
Nem is én lennék...
2 csomagszámon van a 4 db kerék és az egyik "nem érkezett be"... na persze... DPD-vel én eddig mindig csak szívtam, persze pont velük van szerződésben a gumibroker is..
-
Motion_Blur
félisten
válasz
molnarpeter #21008 üzenetére
23-ért raktam fel, 20-ért eljönnek érte.
Lehet elmenne többét is, de nem akarok itt alkudozni 1-2e Ft-on.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Kornel #21002 üzenetére
Felraktam jófogásra, 1 óra alatt el is ment úgy néz ki
Most az a kérdés hogy mit rendeljek helyette...
Barum Polaris 3 nagyon jó árban van most, házhozszállítással 47K!
Conti TS860 69K, szerintem felesleges...
Vélemény?
mod: profilmélységet kérdezték, nem tudtam rá válaszolni... az hol kell mérni, középen?
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #20952 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
6 éves Hankook W442-es gumijaimat cserélném le, szerintem még simán használható de legalább így el tudom még adni.
Nem vinném túlzásba mivel alig használom az autót, Barum Polarist néztem, szinte minden méretben sok a pozitív visszajelzés róla, tényleg ennyire jó kis gumi?
47K lenne a szett
175/65R14
Egy 20-asba elmenne a mostani gumi, és újabb 6 szezonra le van a gond
Innen érdemes rendelni? DOT gondolom elég friss egy ilyen népszerű guminál.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MPowerPH #20015 üzenetére
Nálunk van a családban A6 (2011-es), hétköznapi használat mellett teljesen mindegy hogy mondjuk Laufenn vagy SportPilot van rajta. Fater eljár vele melózni közúton 100-al + város 60.
Mondjuk egy hátsókerekes autónál már lehet hogy nem mindegy hogy mennyire tud megtámasztani a hátsó tengely, de az is használati mód kérdése szvsz.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Luck Dragon #19745 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
BigBlackDog #19728 üzenetére
Simán betiltanék minden ilyesmit.
Nem is értem hogy lehet ilyet forgalmazni??már látom magam előtt ahogy Jani vágja a panelban a Linglongokat az 5-ös bömbire
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üvd!
Céges autómon vannak ezek a gumik, 4 évesek, első tengely:
Szerintetek jogosan kérhetem már a gumik cseréjét?
Minta még rendben lenne, de darabok szakadnak ki a futófelületbőlHogy mitől azt nem tudom, az autóban ülve csak annyit veszek észre hogy kifényesedett, meleg aszfalton nagyon nyikorog és kicsit alulkormányzott.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Mi okozhat olyan jelenséget hogy az egyik gumi kb. 1 hónap alatt leenged 2,5 barról 1-re? És utána azt tartja. Látható sérülés nincs a gumin, szelep lesz a ludas?
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit akkor itt most megrogyott a 4évszakos "mese".
Én kb. 15 ezret megyek évente, kb. 6 év alatt koptatom le a gumikat, mire meg is öregszenek. De még azért el tudom adni őket. Semmilyen logikus érv nem szól amellett hogy vegyek 4évszakost, egyedül a kerékcsere költsége. Azt meg pont lesz*rom.
Nem tudom hogy mondjuk amikor 35-40 fokban megyek a horvát szerpentineken a 60 fokos aszfalton, mit produkál a 4évszakos és főleg meddig. Mert ugye muszáj puhának lennie, és akkora hőmérsékleten szerintem az a gumi felhólyagosodna.... Hóban meg nagyjából kuka, szóval én még mindig nem vagyok meggyőzve.
-
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
emagnál Michelin CC gumik akcióban: [link]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Hankook Ventus Prime 3-ról írnék pár sort, 9.000 km-t mentem vele már a tavasz óta, most legutóbb pedig egy 2.200 km-es horvátországi nyaraláson "vett részt".
PRO:
- olcsó és friss gumi
- vízen prémium gumikkal megegyező tapadás
- lassan kopikKONTRA:
- 40-50/km-h-s tempónál enyhén búg (nem annyira mint újkorában)
- minden létező kavicsot felszed és sokszor még pályatempónál se képest kidoni azokat
- lassú tempónál nagy kormányszögnél alulkormányzott lesz az autó, szvsz puha az oldalfalaLegutóbbi horvát nyaraláson az első komoly szerpentin után megálltam mert kanyarodás közben olyan hangot adott ki a gumi mintha defeketes lenne az autó. Nem tudom miért van ez, olyan mintha picit maga alá akarná gyűrni az oldalfalat. Ebből gondolom hogy nem annyira merev mint a Continál. Ezt leszámítva jól telejsített a gumi eddig, fogyi ugyanannyi mint előtte, vízen hibátlan, hazafele 500km-t jöttünk brutál felhőszakadásban autópályán, de amikor láttam valamennyit és nem voltak sokan nyomtam neki 130-al, hosszabb elnyúljtott ívekben kanyarokban se volt semmi probléma, rendesen szorította ki a vizet.
Azt vártam a gumitól amit kaptam, de mivel Conti PC2-höz hasonlítom így azért picit csalódás. Bánom hogy nem azt vettem újra, vagy PC5-öt. De cserélni nem fogok mert annyira nem élet-halál kérdés ezt a gumi is a jobbak közül való de a prémiumhoz semmi köze nincs a Hankooknak.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
barnam_ #12760 üzenetére
Laufenn alá ne add: [link] Hankook budget kategóriás gumija
Következő kategóriában: Vredestein, Hankook, vagy Uniroyal esőgumi
A prémium gumik mind k*rva drágák ebben a méretben (23-30K/db). Én is hasonló árakkal találkoztam amikor 195/55 R15-ben kerestem gumit, végül is Hankook Ventus Prime 3 lett.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MasterMark #12687 üzenetére
Én gumiabroncs.hu-ról vettem pár hete, jók a vélemények is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MasterMark #12682 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ginola #12496 üzenetére
Nekem is így nézett ki a szintén 2008-es Conti gumim, pedig csak 2010 tavaszán vettem őket, akkor kerültek fel. De nekem két gumin már nagyon kevés minta volt, kopásjelző fölött kb. 2mm. Nem mertem már felrakni őket.
Ha a minta még rendben van akkor én még elhasználnám feltéve ha nem mész vele sokat (több mint 10k km-t).
Bla82: Hankook
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest