Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A szándékos teljesítményrontás létező jelenség lehet budget márkákra?
Ha megnézzük a Michelin almárkái mintázatát, nekem úgy néz ki, hogy be van zárva a víz vizes fékezés esetén, látszik is az eredményen itt: [link]
Itt a Sebring és a Kormoroan nevével futnak épp.
Egész élhető száraz, de gyenge vízen mért eredméyek.
Hosszanti árok csak a vállblokknál, de a válblokkok elzárva, így nincs oldalra víz kivezetés.
-
theooracy
aktív tag
Sziasztok. Múltkor már érdeklődtem téli gumi kérdésben itt, egy Sportage-ra 225/60r17-es méretben. Akkor a Goodyear Ultra Grip Performance + SUV XL volt az ajánlás. Jövő hó elején lenne esedékes a vásárlás, de még rákérdeznék, hogy szerintetek maradjon ez, vagy esetleg a Continental WinterContact TS 870P XL lenne a jobb? Kb. egy árban vannak. Köszi.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A /45-ösnek alacsonyabb az oldalfala.
Szerintem minél alacsonyabb az oldalfal, annál közelebb kell lenni a felni és a gumi szélességének.
De ott a kalkulátor az általad linkelt oldalon. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Én az eredeti rendszerben azt furcsálltam, hog minden fél col (12,7mm) felniszélesség változás 10mm gumiszélesség változást okoz.
Emiatt kezdtem el nézelődni van-e más fajta ajánlás azon a hagyományoson kívül.
Illetve furcsálltam, hogy az én kocsimra a 225/50 R17-hez 7" széles, a 225/45 R18-hoz meg 8" széles felnit ír elő, gondoltam nem véletlen. -
tboldi
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez alapján rá sem tehetném a 6,5-ös felnire a 185/55-ös gunit, aztán IRL mégis működik.

[kép] -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Az egymáshoz passzoló gumi és felniszélességgel kapcsolatban nézelődtem a neten.
Van ugyebár ez az alap táblázat amit biztos mindenki ismer:
Találtam egy oldalt, ahol ennél sokkal részletesebben, szofisztikáltabban, és néhol akár a fentitől eltérően adják meg a méreteket.
A fenti táblázatból gumi- és felniszélesség párost keresve egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mennyire peres a gumi.
Azonos szélesség esetén a peresebb gumihoz nagyobb szélességű felni kell.Kiírtam a számokat egy táblázatba. Szürkével jelöltem, a korábbi, ismert egyszerű táblázat ajánlásából kilógó értékeket.
A táblázat jobb felén látható a felniszélesség és a gumiszélesség aránya. Ebből látható, hogy
/25 gumiknál 0,9 fölött kell tartani az arányt,
/30- /40 gumiknál 0,88 fölött,
/45 gumiknál 0,82-0,88 közt
/50 - /55 gumiknál 0,78-0,82 közt
/60 - /70 gumiknál 0,72-0,78 közt
/75-től pedig ez alatt.Ez a korábbinál egy jóval részletesebb és pontosabb ajánlás, ami viszont a lehetőségeket is kibővíti, illetve az adatok átlósságából is látszik, hogy mennyire tolódik el az egyik irányba az egész ahogy nő a méret.
-
hacki87
senior tag
Most néztem a Vredestein Quatrac Pro 225/50 R17 98 Y FSL M+S XL négyévszakos gumi ami nekem van július óta 12880ft-tál drágult /db ugyan annál a cégnél. 51xxxft drágulás még jó, hogy “időben” megvettem és nem vártam vele mostanáig.
-
Igaz, Prime 4 nincs 15 collban, a gyártó se kínál, de se az Vredestein Ultrac, se a régi Blueresponse nem csúcskepességű. A Conti Ultracontact alig volt még teszten, és nem valószínű, hogy az Ecocontact utódjaként nagyot menne a hivatalos próbákon. Ellenben érdekes lehet a Kumho Ecsta HS52, vagy a Goodyear EfficientGrip Performance 2. Mindkettő előkelő helyen végzett nyári teszteken.
-
ginola
addikt
Qru
195 per 65 perc 15r méretben melyik lehet a jobb?
Continental sport contact
Dunlop bluresponse
Vredestein ultrac
Hankook ventus Prime 4
Számomra mindenképpen túra gumi szükséges, mivel keveset megyek és szeretem a jó tapadást. Esetleg hasonló tudású általad javasolt túragumit szívesen meghallgatok. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szokott akcióba lenni de nem vásárolhat mindig akkor az ember.
-
haten
tag
Üdv!
Elöregedés, elkopás miatt gumit kell vennem. Most Continental PremiumContact 2 van elől, és Dunlop hátul. Ezekkel teljesen elégedett voltam, jól tapadt.
Nyári gumit keresek (téli van új szett), melyik lenne jobb vétel?
- Vredestein ULTRAC 195/65 R15
- Continental Ultracontact 195/65 R15 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Jol birja a GY, ez eros erv mellettuk.
-
[CS]Blade2
addikt
Ilyen amit árulok Ultragrip. 2014-es DOT van rajta, de aszem 2015.10 vettem. Utána végig amikor nem volt felszerelve, akkor 2 bar-on 18-19°C-ban sötétben tároltam, és mindig előtte lemostam és kiszedegettem belőle a kavicsokat, kivéve most, mert most feltettem, majd visszaraktam a nyárit, hogy azon vigyék el a kocsit, mert a télit jobb eséllyel tudom most eladni, így ebben az 1 hétben amíg fentvolt már szedett össze kavicsokat.
Nulla, nem látszik meg rajta a 2014-es DOT és a 2015.10-es első bevetés óta eltelt idő. Nulla repedezés.
A Kinergy Eco kicsit újabb, DOT-ban jóval újabb volt, és oldalán bár annak sem volt, a futófelület felől a barázdákban már rácos volt, volt sok kis apró repedezés.Azért a prémium cucc jobban bírja még ma is, hiába egyre ócskábbak ezek is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Kisteher (LT) gumi a gyari eloiras ra, most lecsekkoltam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ah, mint a Quatrac 5 vs Quatrac. Mondjuk en behuztam mind a kettot, a Jazz-en Q5 van a Bubi-ra meg a sima Quatrac megy fel (durva mennyit dragultak a gumik (is)).
-
fagylalt
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az Alpin a legdrágább, szóval azt lehúzom. Az másik kettő nagyjából egy árban van. Szerintem rápróbálok a Contira, ha jól tudom annak is újabb a mintája, mint az UltraGrip-nek.
#54853 Qru: Nem megyek vele sokat, kb. évi 6-8 ezer km-t. Az összes eddigi gumim előbb öregedett el, minthogy tűréshatár alá/közelébe kopjon.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
VP4 jo, azt siman vennem. Esetleg Semperit ha nem bizol a Hankookban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Mikori evjarat? A kezelesi konyve mit ir?
-
rbalint88
veterán
válasz
fagylalt
üzenetére
W462 teljesen friss minta, meg senkinek nem lehet vele erdemi tapasztalata. A tendencia szerint csak nem rontottak el

Golfra nezett mind3 gumival jol jarsz. Cegesen nekem TS870 van, nagyon jo
a top kategoriabol azt vennem, ami a legolcsobb vagy amelyik a legszimpatikusabb marka, tenyleg annyira nuanszok vannak kozottuk. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Téligumikat kell cserélni a család két autóján is és kicsit bizonytalan vagyok a választásban.
Az első autóra, ami egy Renault Clio II 1.5 dCi (2004) 81 LE, egy költséghatékonyabb, de viszonylag jó teljesítményű (középkategóriás) gumi lenne a cél gyári méretben (175/65 R14).
A Hankook Winter ICept RS3-at (W462) néztem ki tesztek alapján. A kérdésem ennél csak az, hogy ezzel a típussal van-e itt bárkinek tapasztalata? Hozza az elvárt szintet a kategóriájában vagy másfelé lenne érdemes nézelődni?A második autó pedig egy VW G4 Variant 1.9 TDI (2001) 90 LE, amire pedig magasabb kategóriájú gumikat szeretnék vásárolni. A méret ennél is gyári: 195/65 R15.
Itt több lehetőség között is vacillálok:
- Continental WinterContact TS 870
- Goodyear UltraGrip 9+
- Michelin Alpin 6Utánanézés nélkül valószínűleg Michelin-t választottam volna, mert a 2021. tavaszán vásárolt Primacy 4-es nyári gumikkal nagyon elégedett vagyok, annak ellenére, hogy anno a tesztekben nem az volt az első számú gumi. Az Alpin 6 most egy picit hátrébb van sorolva.
A TS 870 nagyon jó helyezést ért el több helyen is, azonban kicsit szkeptikusan állok hozzá.
Ezek alapján talán az GY UltraGrip-re böknék, de nem hogy azzal a típussal, de még márkával sincs tapasztalatom.
Mit mondanátok, melyiket próbáljam meg? -
[CS]Blade2
addikt
Előzetesen nézzünk nekem egy nyári gumit. Végül maradtam a téli-nyári verziónál, és első blikkre az volt az elképzelésem, hogy Hankook-al megoldom az egészet, de látom, hogy az olcsóbb verzió a Kinergy Eco2, a drágább már a Ventus Prime amiből 3-ast látok ebből a méretből, pedig van 4-es is.
Már volt Kinery Eco2-esem és azon éreztem valahogy, hogy nem olyan jó érzésre, mint a Goodyear téli,
míg most a Kia-n Kumho Ecowing van, és igaz, hogy más kocsi és más méret, de ez kopott, 3,x mm-es, de így is jobbnak érződik.Pár hónap múlva lesz Prime4-es valszeg, vagy alternatívákban kell gondolkodni, pl.: Nokian Wetproof? Ez kiegyensúlyozottabbnak tűnik, mint a Prime3. Esőben elvileg jobb.
Toyo Proxes Comfort? -
herdsman12
őstag
Mercedes Vito Tourer 114 CDI (3,1 t, kisbusz) 225/55/17-es, négyévszakos gumit keresek a jobb fajtákból.
Mit kell erre szerelni, C vagy XL? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Igen, es ezt az alzoldseg moge bujva kommunikaljak. Taps.
-
[CS]Blade2
addikt
Már azért is vicces, mert ezek a figurák sosem szoktak a cégük ellen beszélni, ha pedig ezt megfogadnák az emberek, akkor ahogy írja is, az ötödével visszaesne a forgalmuk. A környezetet pedig az is terheli, ha sokan 120-nál 1,6mm-es gumival letarolnak 10-esével autókat. Ott egy csomó roncs, kifolyt olaj, kiszakadt jó autógumik.
-
fant0mi
őstag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Szereted az asszonyt? Akkor felejtsd el ezeket a kingkong gumikat.
-
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Felejtős. Olvass kicsit feljebb és meglesz a válasz.
Barum, Matador, Laufenn alá azért ne menj. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha nem versenyzel nem vészes eltérni az ajánlástól. Nekem a 16os volt anno 7.5széles. Még élek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Pff, akkor jarjon o 1.6 mm-es gumival. En biztos nem hasznalnam le addig a gumim.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Persze, nagy eső, és akkor kezd csak el esni, szóval még rá a porra is.
[link]
A teszt során azt a teljesen szokványos helyzetet szimulálták, amikor 130 km/h-val haladva, autópályán elkap minket egy nagy eső és hirtelen fékezésre kényszerülünk. Jók a fékek, működik az ABS és az ESP, a fékút azonban merőben mást mutat a különböző kopottsági állapotoknál. -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ezt inkább szakadó eső esetén tudnám elhinni, amikor akkora a vízréteg, hogy az alacsonyabb minták már fel-felúsznak.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Azt írta, hogy olyan körülményt csináltak, mint amikor épp elkezd esni az autópályán és hirtelen meg kell állni 120-ról, szóval kb. a létező legrosszabbat.
Ez alapján az egész topic értelmetlen, egy jó megoldás lenne, hogy pár 1000km-enként vagy évente mindig újat.
, szóval reméljük, hogy ez a hülyeség, vagy legalább is a valóság közelebb van a Misli-s igazgató állításához. -
rbalint88
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ez szarazon vagy vizen? Szsrazon csak a gumi anyaga szamit, nem veletlenul futnak a versenyeken is slick-kel. Vizen meg amugy se kellene hulyenek lenni, de nyilvan ekkora merteku elteresre senki se szamit
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
2019-be azért kimérték az ellenkezőjét is f.án:
Itt konkrétan az jön ki fékezésnél, hogy valszeg minden egyes tizedmili is számít, és minél kopottabb, annál nagyobb mértékben számít.
A kimért különbség pedig szerintem olyan nagy, amilyen talán a piac legjobb és legrosszabb új gumija között sincs bőven. 100 méterrel később állt meg a vas... ADAC teszten meg 2 méterekről beszélünk, hogy inkább ezt, mert a másik a zebra előtt 2 méterrel tovább csúszhat. -
szaniszlokar
aktív tag
Az asszony autójára kell vennem téli gumit 165/70/R14 méretben.
Hol érdemes nézelődni? Láttatok valahol valami BB gumit?
Én a Kingstar márkát találtam legolcsóbbnak, de nem sok jót írnak róla.
Köszi. -
csubuka
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Akkor úgy lesz, a biztonság számít sokat. Én Dániában vagyok. Itt hó az annyira nincs (mondjuk most épp van egy pici...) de eső az tud lenni sok és azért 7 fok alatt is van hőmérséklet ezekben az időkben nem keveset...
#54826 [CS]Blade2:
Köszönöm szépen a választ! Nem kísértem a helyzetet akkor
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
De, szerintem az igazgató a téliekre is gondolt:
Néhány ökölszabály alapján váltanak az autósok téli abroncsra, például hogy 7 °C-os napi átlaghőmérsékletnél jön el a csere ideje, és hogy aki jót akar magának, az ne várja meg a törvényben előírt 1,6 mm-es minimum profilmélységet, hanem már 4 mm-nél vásároljon új garnitúrát. Ehhez képest Jürgen John, a Michelin abroncsgyár német igazgatója szerint aki utóbbit megfogadja, az feleslegesen veri magát nagy kiadásba, és rengeteg nyersanyagot pocsékol, mivel „Statisztikailag nem kimutatható, hogy a 4 mm-es profilmélységű abroncs jobb, mint egy 1,6 mm-es.” Azt javasolja a szakember, hogy ha sérülésmentesek az abroncsok, akkor a modern abroncsokat nyugodtan lehet a törvényi minimumig használni. Németországban a kutatások szerint az autósok a nyári abroncsokat 2,8-3, a télieket 3,5 mm-es profilmélységnél dobják ki, ha ténylegesen elhasználnák őket, akkor ötödével csökkenne a kiskereskedelmi forgalom. Az így generált forgalomnál sokkal fontosabb az környezeti terhelés csökkentése, amelyet a régi abroncs újrahasznosítása és az újak legyártása jelent. Jó lenne, ha az abroncsteszteken nem csak új, hanem az 1,6 mm-es határon lévő abroncsokat is tesztelnének, de ilyeneket egyelőre csak az abroncsgyártók belső vizsgálatain végeznek. Jürgen John szerint egyébként az 1,6 mm-es alsó határ tényleg a végpont, a gyártók is erre fejlesztenek, nem érdemes ez alá menni, és továbbra is életben van az az ajánlás, hogy a 8 éves abroncs keveréke már elveszíti a rugalmasságát, az ilyet mindenképpen cserélni kell. A törvényi előírásokat is be kell tartani, Ausztriában például 4 mm-es profilmélységet ír elő a jogszabály.
Engem mondjuk nem érint a kopás, nagyon keveset megyek.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Téli esetén a Mislen sem állítja az 1,6mm-t. Az a nyári, de ahol volt erről teszt, ott az látszott, hogy kb. 3mm alatt kezdenek igazán romlani a minőségi keverékek ereményei, a gagyik már hamarabb.
A tesztek kb. azt mutatják meg, hogy az adott tesztelt típusoknak,
a teszten épp használt gyártási szériájuk mit tud újkorában.
Aztán csak remélhetjük, hogy az általunk vett guminak is az az összetétele, ami a teszten volt. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
A Misli váltig állítja, hogy az övé 1,6mm-en is jó, és azt javasolták, hogy maradjon a szabály. Olcsóbb gumiknál gondolom lehet nagy elmaradás, mert jobban támaszkodnak a mélységre, mint magára a gumi anyagára tapadás szempontból.
Az a baj, hogy minél kopottabb, annál kevesebb vizet szorít ki. Hóban talán nem számít, hogy mélységre kevesebbet tud összeszedni, mert felületben ugyanakkora a beletapadt hó, de lehet, hogy ez nem így van, és ott is rosszabb.Jó lenne olyan teszt, hogy végig használják, csak ugye így évről évre más lenne a teszt körülmény, valamint a végén olyan gumikról tudnánk meg dolgokat, amiket már valszeg kapni sem lehet, mert több éven keresztül kellene tesztelni. Ezek a mesterségesen lekoptatott új gumis tesztek nem igazán tutik, mert számíthat, hogy kint van télen nyáron éveken át.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Gyakorlatilag a négyévszakos gumikat úgy, ahogy a télieket is 4mm profilmélységnél ildomos cserélni? Ilyesmit olvastam legalábbis...
-
mArZsi
tag
Sziasztok!
Téli szettet állítanék össze. Bedobtam kalkulátorba az adatokat, de én hiába nézem.
Elfogadható még?
195/55 6Jx16 ET50 gyárit cserélnék 6Jx15 ET43-ra. Gyári váltója guminak a 185/65 R15. Lehet maradnék a 195-nél, ha a 6x15 ET43-as felni ok. 195/60, vagy télre amúgy is jobb a virsli, engedjem el? Felni ok?Köszi!
-
T0mBd1gg3R
veterán
Újra belefutottan Marketplacen egy túl széles gumit túl kesken felnin áruló delikvensre.
Nézem, ez a felni pont úgy néz ki mint az enyém.
Dehát 235 gumival árulják, az enyém 6,5-es, az nem lehet, max 215 mehet rá.
Kérdezem a méreteket, típust , hát pont ugyan az mint az enyém, ugyan az a típus, amit a keskenysége miatt akarok lecserélni, mert a 225 sok a 6,5 szélesre.
Írom neki h ez veszélyes. Azt mondja, akkor nem érdekel? Akkor árulom tovább
Még lehet egy 225 elmenne, de 235...
Lehet csak én viszem tulzásba, és csak fel kéne tennem a 225 gumit, hagyni a felnicserét
-
ftc
nagyúr
Ezek között gondolkodok.
195/55/R16 min 86T
Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 vagy GEN 2
Hankook Kinergy 4S2
Kleber Quadraxer 3
michelin crossclimate 2Évi szinten kb 13 000km a megtett táv. Néha hegyi átjáró, de ha hó van arra ott a másik autó...
Ti melyiket vennétek?
-
lorcsi
veterán
Kerekcserevarak nalatok hogy valtoztak ? Mennyire dragultak meg ?
-
vedini
őstag
Sziasztok, szerdan cserelem le a gumikat, tobb mint valoszinu a nyari ket hatso mar nem fog tobbet birni...
Michelin pilot sport 3 homolog, 275/30 r20 kellene defektturo, elso kettot tavasszal csereltem.150/db, van otletetek, hogy lehetne olcsobban meguszni, 4 kerek miatt gondolom elso hatsoknak unagyazoknak kellene lennie, de semmi hasznaltat, kamionrol leesettet nem talalok, elvileg tavaszra kell, szoval van meg idom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lauffen amugy nagyon sok taxin fent van, ha hamar lejarod akkor ok. 1-2 telet elbir viszonylag normalis tapadassal. Hankook almarka, annyira mar nem tragikus mint kezdetben volt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Barum vagy Matador kb 1 kutya. Lauffen meg Linglong soha.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Gyanítom szettben 60-70ért keres max az ilyen. Ha 100ért felteszed talán elviszik alkudva még.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi a válaszokat, sztem a Barumot választja. Az elég olcsó és elég jó.
-
T0mBd1gg3R
veterán
2 szezont futott 205/50 R17 93Y XL Conti Premiumcontact6 gumi mennyit érhet?
50 körül látom árukeresőn.
Valaki keresett neten, irtam neki h 30, azt válaszolta ha uj gumit szeretne venne a boltban. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Olcsó jó volt a kérdés. A legolcsóbbat megtalálja bárki.
Laufenn még elmegy kategória ha legalább új. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Laufenn új típusai kb. Barum, Matador szint, teljesen vállalható. Az előttem szólónak teljesen igaza van az egy-két generációval ezelőtti Laufenn-nel kapcsolatban. A Linglonggal még óvatosan, van hova fejlődnie, de jön fel az is, mint a Sailun vagy a Rotalla.
-
fant0mi
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Egyik se, légyszi.
Szerintem a Matador az még, amit mernék feltenni, az jó. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Matador tok oke, azt veheted nyugodtan. Conti almarkaja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Honor Pad 9 Snapdragon 6 Gen 1 (2024) 8GB/128GB szép állapot
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest