Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Srácok, nem tudom vajon a BHP-nál olvassák-e a prohardver gumis fórumát..
de pár perce visszautalták a pénzemet.
-
Doki16
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ott a pont, ez egy zseniális ötlet
Úgyis mindig tele vannak a gumisok az adott tél-nyári időszakos cserénél. Álljunk át a 4 évszakos gumikkal mi meg a tavaszi-őszi cserére és kerüljük el a tömeget 
Ezzel bankot fogsz robbantani
-
Doki16
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
Nyáron is térjünk erre vissza amikor 60 fokos az aszfalt

Nekem most a CC+ plusz nem túl jó hóban, de nyáron meg szárazon és vízen is szuper.
Nincs általános igazság ezekre sajnos. Valahol majd mindig kompromisszumot kell kötni a négyévszakos gumikkal. Én azért választottam a CC-t, mert télen nem megyek sehova. Viszont nyáron meg utazgatom ide oda az országban. -
válasz
Kornel
üzenetére
Erre azt mondanám hogy de jó hogy tesztelsz nekem, mert én is ezeket nézem. A gond csak az hogy ősszel szerintem én is váltok, így egyszerre fogunk kb cserélni
De ha a vectort-t veszem ami téliesebb akkor biztos nem lesz semmi hó/jég 3 évig
Olyan ez mint a kocsimosás (= eső) 
Szerk: Ilyenkor mindig megnézem ha szóba kerül, és a Lurdy gumisnál van méretben (215/55/17) Nexen 4 évszakos. Mondjuk akciósan is 35 ezer. Még egy opció ha nem tévedés...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
speedernet
üzenetére
Gyorsan oregszik, inkabb a Hankook.
-
Kornel
veterán
Nézegetve az osztrák árakat 41-42k környékén Continental allseason contact és Goodyear Vector4Season gen2 is van, szerintem ezekből kerül majd ki a következő abroncsom, az átvételt úgyis meg tudom oldani.
-
speedernet
aktív tag
Firestone Roadhawk vannam tapasztalatok?
ADAC teszt alapján jobb mint a VP3, mégsem nagyon látom itt a fórumon.
Valami gond van vele? -
válasz
FireFox1996
üzenetére
Terhelhetőségben mások

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
10-15 ezer km/év van nyári meg téli szett is. Nem azon aggódom hogy elkopna
Csak másoknak jeleztem,hogy hamar el lehet használni. -
Kornel
veterán
Figyelembe kell venni, hogy egész évben fent vannak ezek a gumik.
Nálam most 30.000 km környékén kezdett az első tengelyen 5-6 mm között jobban csúszkálni hóban és latyakban a Quadeaxer2, szerintem a 3. tél már nincs benne biztonsággal, bár még így sem rosszabb, mint amilyen a Falken HS449 télim volt másik autón. -
gg72
veterán
Hát ezért is nézegetek az olcsóbb kategóriában. Mondjuk az is igaz, hogy tavaly alig volt hó/jég, most meg azért van rendesen és az ősszel vidékre költöztünk és BP után azért itt mások viszonyok, lehet ezért is érzem bizonytalanabbnak a CC-t. Szóval érzéki csalódás is lehet.

-
realist
őstag
Gen 10 civic kerékőr méretét tudja valaki?
Egy gyári 17est kellene őriznie ill. télen egy 16"-os cms vagy borbet felnit (nem tudok dönteni felni kapcsán egyenlőe, hogy melyik lehet a tartósabb...)Esetleg jöhet link is, ha konkrét ajánlott típust tudna valaki

Kösz!

-
FireFox1996
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
ADAC teszt szerint (205/55/16 méreben) szárazon a Hankook agyon verte a Continental-t, nedvesen alíg maradt tőle, és mivel itthon főleg száraz lesz, ezért gondoltam, hogy mégis Hankook lenne a jobb választás.
És évi talán 7e km-t futok vele, főleg városban.
-
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Tavaly Hankook gumit vettem és nem tetszik annyira. Lágy gumi,ezért tapad jól szárazon. De nagyon gyorsan el fog fogyni. Hangos is,más nem maradt meg róla.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ezekből PC5
-
FireFox1996
addikt
Elindítottam a nyári gumi beszerzését, ezek közül a 215/55 R17 méretben melyik a legjobb?
- Hankook Ventus Prime3 K125 (ezt venném)
- Firestone Roadhawk
- Continental ContiPremiumContact 5 -
gg72
veterán
Ezen a Nexen N Blue 4SEASON-on most én is erősen gondolkodom 205/55R16 XL méretben. 2016. májusa óta Michelin CC-k vannak fent a kocsin (Hyundai i30 1.6), vagyis ez a harmadik telük és habár nincs sok km bennük (kb. 20ezer), de valamiért ezen a télen sokkal jobban csúsznak, mint korábban... Ezt a telet már kibírom, tavasszal meg nyáron sem lesz probléma velük szerintem, de ősszel váltani fogok.
-
-
Köszi. Akkor 18 esetleg 17-es második fele még okés lehet... Elkezdtem nézegetni a nyári gumikat. Néztem 2018 ADAC tesztet. A zöld részlegből szeretnék választani. És bár megnéztem melyik miben jobb/rosszabb, nehezen tudok döteni. Michelin Primacy 3-ra nem tudom mennyire éri meg benevezni. Kb az első 6 helyezettből választanék... és van különbség az árakban. Nem sajnálom a pénzt, de ha nincs őrület különbség akkor inkább másra költeném.
Idei tesztet érdemes megvárni? Van konkrét bolt, ami ajánlott? -
Motion_Blur
félisten
Kléber Krisalp HP3:
Szombat este esett pár cm hó, -2 fok, szóval tökéletesen lehetett tesztelni a friss hóban. OK, nem volt alatta jég, de nem tudtam akkorát a fékbe taposni 40 körüli tempónál hogy megszólaljon az ABS. Persze nem vészfékeztem, de nagyon meglepő volt hogy semmi megcsúszás, kettes padlónál is tapadt (ok, 1.2 turbó de akkor is), nem forgott el egyáltalán.
Szóval friss hóban tökéletes a gumi!
-
Új gumi rendelésnél mi az a DOT szám ami elfogadható?
-
törölt tag
-
hdanesz
őstag
válasz
üzenetére
Én már kétszer rendeltem tőlük, de még nem volt velük probléma.
Mindig friss gyártású gumikat kaptam és gyorsan. Karácsony előtt volt egy kis csúszás, de ott is csak a kiszállítással ami nem a cég hibája. A futárcégnél dekkolt a gumi 3-4napot.Nálad mi volt a gond? Vagyis olvastam, hogy vissza kellene utalniuk a pénzt, de miért?
-
törölt tag
válasz
kisza25
üzenetére
Én is ezt hittem a BHP-ről.
Sokszázmilliós forgalmú, jópár éve létező cég. Tűrhetően elkészített honlap, megbízható bolt plecsni, év kereskedője plecsni. Mi baj lehet?
Ezt a hozzáállást nem is értem. Mindent el tudok fogadni: készlethiány, bolondokháza, esetleg kevés ember, tökmindegy. De ha nem tudnak teljesíteni egy szerződést, akkor miért szaroskodnak egy nyomorult visszautalással heteket? MIndenki tudja miről van szó. Néhány kattintás egy netes felületen, nagyjából két perc meló. Semmi különleges dolgot nem kérek tőlük, csak annyit hogy ugyanazzal a lendülettel küldjék vissza a pénzemet, amivel anno a számlát küldték a rendeléskor.
Egyébként kicsit utánanézve, nem én vagyok az egyetlen "ügyfél" akivel ezt játszák. Megéri ez egy ilyen cégnek, hogy egy rakás elégedett értékelés mellé összeszednek pár olyat is ahol kicsit ideges emberek a pénzük után futnak? Fogyasztóvédelem? Bíróság? -
-
norrberth
addikt
válasz
alphaville
üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
bbubby00
üzenetére
Akkor téged még nem vertek át ezek szerint, engem 1x itt ph-n egy olyan valaki, akinek volt egy rakat pozitív értékelése
Azóta max régi PH-s ismerősnek -
Qru
MODERÁTOR
Utanvet. Ha serult a gumi (pl puklis) vagy regi dot-os akkor at sem veszem.
-
bbubby00
őstag
válasz
alphaville
üzenetére
Annyira butasag ez az utanvet dolog.
-
törölt tag
válasz
alphaville
üzenetére
Alapszabály, ha valami feltűnően olcsó, akkor ne utalj előre. Ha utánvéttel szállítanak akkor semmi gond.
Én sajna belesétáltam a saját csapdámba: rendeltem négy Kleber krisalp gumit a BHP-nél és voltam olyan ökör hogy azonnal átutaltam a lét. Tíz nappal később nyögték be, hogy a megnövekedett forgalom miatt nem tudják szállítani a gumikat, nincs készleten (amikor kifizettem, akkor persze 4+os készlet volt feltüntetve), vásároljam le a pénzt, majd küldenek ajánlatot másfajta gumiról.
Ezt természetesen nem fogadtam el, elküldtem az elállási nyilatkozatomat, bekérték a számlaszámomat a visszautaláshoz, azóta néma csönd. Ennek már szintén több mint egy hete. Kezdek komolyan agyalni a jogi lépéseken. -
rbalint88
veterán
válasz
alphaville
üzenetére
pozitív a tapasztalat itt is, mindig a megbeszéltek szerint szállítottak.
-
válasz
alphaville
üzenetére
Teljesen OK.
-
alphaville
aktív tag
Sziasztok!
Auto-Stop gumi webáruházból szeretnék rendelni 4db. nyári gumit. Kifejezetten, már-már feltűnően olcsón kínálják portékáikat. Mi az általános vélemény a cégről, megbízhatóak?
Köszönöm a válaszokat!
-
Richard!
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka
üzenetére
Continental PremiumContact5 azzal nem lősz mellé vagy ha árban kedvezőbbet keresel akkor Hankook K125. De ha nem sürgős én bevárnám a friss teszteket inkább.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Ha az ember használtan vesz alufelnit egy idegentől,akkor honnan lehet tudni,hogy az adott felni mennyit kapott már az élettől, mennyire van benne ferdülés meg ilyesmi. Ránézésen kívül.
Vagy nem kell ezzel annyira törődni?
Most keresek lacettire alufelnit. -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, itt jobb helyen van ez a kérdés, a válaszokat előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Intruder A 6
üzenetére
ebay pl.
-
válasz
bbubby00
üzenetére
Nagyon nem jó,felejtsd el
Ferdén van kopva,fényes kemény a felszíne esőben biztos csúszkálnál vele. 1-2 év sincs már benne,ennyiért csak pénzkidobás. Kicsivel többért olyan gumit veszel használtan ami 2-3 évig is jó.
Hiába mondják hogy 6-8 évig is jó lehet a gumi. Én azt tapasztalom hogy 2-4 év után már rosszabb. Ha használt is is 1-2 éveseket nézek. -
Kopottak az emlékeim, hogy ezt a gumit tárgyaltuk-e már, de Kléber szintű slágergyanút sejtek a téli budget kategóriában. Az eggyel régebbi Frigo 2-höz volt szerencsém. A vizet nem szerette, szárazon kissé nyúlós volt, hóban viszont öröm volt vele menni egy 2006-os Swiftten felszerelve.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Megjöttek a BHP gumitól a gumik, végül Nokian WR D4 lett, már csak egy jó gumis kell aki felteszi!
Gyári VW felni kupakot hol érdemes nézni? -
BigBlackDog
veterán
Végre egy rutinos gumis.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Reggie0
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
A bal elso ajto elen vagy az uzemanyagtolto nyilasnal irja tablazatban, hogy milyen meretnel milyen nyomas kell es ott vannak felsorolva a meretek.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
angelside77
üzenetére
Tanksapka fedél belső oldalát nézd

-
válasz
angelside77
üzenetére
Tanknyílás fedelén belül vagy vezető oldalon a B oszlopon (esetleg a vezető oldali ajtón) van egy matrica amin rajta vannak a kerékméretek és a nyomások is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- DXRACER Air R1S gamer szék (hardver beszámítás)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Olcsóbb is volt a gumi mint ezekre a malomkerekekre

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)