Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Újabb részletes képeken a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Szerintem nem hülyeség, a sok írást tartalmazó userprofile-t külön winyóra tenni. SSD-re telepitve, a Win7 eleve megtesz pár optimalizációt:
- Alignál
- Kikapcsolja a idle-defrag opciót
- Kikapcsolja a performance monitoring logolását
- Windows boot file-ok defragmentációját is kikapcsoljaEzen felül biztosan nem hülyeség még:
- Lapozófile áthelyezése (kerül bele írás bőven, ha kell ha nem. Főleg ha nincs fix méretűre állitva, a Win mindig méretezgeti)
- NTFS Last Time Access kikapcsolása (minden file-hoz bejegyzi mikor nyúltál hozzá utoljára, akkoris ha csak olvasás történt, írás nem).
- Prefetch (az SSD eleve gyors, felesleges mégegyszer a meghajtón egy külön mappában a gyakran indított programok első pár byte-ját).
- SuperPrefetch - ez valami mást csinál mint a fenti, én nem bántottam (egyik cikkben az van érdemes lelőni, másikban az, hogy nem - így nem nyúltam hozzá)
- Indexelő szolgáltatás (Windows Search) - ezt én kikapcsoltam, mert elég sok írási művelettel jár. Igaz, hasznos, ha az ember keres valamit, de én még a "régi iskolában nőttem fel" és egy TotalCommanderrel is megtalálok bármit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Humble szökevények 500-2500Ft
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- iPhone 11 Pro 256Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest