- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
printer71 #55702 üzenetére
Szerintem is menj el a boltba, akár csak egyedül, nézz körül mit ajánlanak annyiért, amennyit rászánsz, aztán már csak abból a pár gitárból kell választania a gyerkőcnek.
A Cort a legolcsóbb márka, ami már kiszámítható minőséget ad, a belépő szint is használható, de pl az Earth60-Earth70 széria alig drágább és kifejezetten jó hangú, azoknak a fedlapja tömör fából van, nem rétegelt lemezből, mint az olcsóbb gitároknak.
Picit magasabb árkategóriában a Yamaha-Fender vonal szerintem is szuper, plusz én a Sigmát ajánlanám még, a 100 ezer fölötti kategóriában én azokat szeretem a legjobban.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
printer71 #55702 üzenetére
Ennek a rém ronda cuckának igaza van. Mindenképp menjetek el vele boltba. Nagyon fontos, hogy kötődjön a gitárhoz, pláne az elsőhöz. Lehet, hogy azon fog múlni, hogy eldobja, vagy egy életre hozzánő.
Ezért érdemes, ahogy cucka is mondja, egy kategóriával feljebb választani. Ha mégse válik be, és inkább majd fuvolázni szeretne, akkor eladjátok az egy kategóriával feljebbi gitárt is. Most ne a biznisz részét nézd, a lányodról van szó.
Ha látja, tetszik neki, kényelmes, szívesen veszi a kezébe, az nagyon sokat lendít az első időkön. Az se baj, ha vele alszik majd. De szeresse. Szóval az ő beleegyezése szerintem mindenképp fontos.
-
cucka
addikt
válasz
printer71 #55691 üzenetére
Szerintem menj el egy hangszerboltba, és ott válassz. Ha nem tudsz gitározni és nincs gitáros ismerős, akkor is. Megkérheted az eladót, hogy pengessen kicsit.
Azért javaslom, mert ezek az olcsó hangszereknél elég nagy a szórás, internetről nem érdemes venni. Élőben fogod hallani, melyik szól szebben, melyik van jobban összerakva, melyik nem zörög, stb.Ha van rá keret, ne a legeslegolcsóbbat vedd, vegyél ugyanabból egy 1-el magasabb kategóriát.
Elektroakusztikus gitár ilyen célra és árkategóriában abszolut pénzkidobás, azért ne adjál pénzt.
Az ilyen telibe fújt fekete-kék-akármilyen gitárok menőnek tűnhetnek egy 14 évesnek, de amúgy nem véletlen, hogy a profi drága hangszereken nagyon vékony átlátszó lakkokat használnak.
Az akusztikus gitár sajnos olyan, hogy ami jó belőle, az drága. Elektromosnál lehet "csalni" 1-2 tuningolt alkatrésszel és egy jó beállítással.
Amit kinéztél, az egy dreadnought forma, azok elég nagy testű gitárok, de a boltban ezt személyesen jobban látod-érzed. Minél nagyobb a gitár teste, annál hangosabb, és annál teltebb a hangja.
Egy ismert márka (pl Cort) előnye, hogy használtan nagyobb esélyed van eladni értelmes áron. A Yellowstone az kb. egy noname gitár, ha nem jön be a lányodnak a gitározás, akkor azt max. tüzifa árban fogod tudni eladni.
Esetleg Yamaha vagy Fender nincs a kiszemelt árkategóriában? Én azokra is ránéznék. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
printer71 #55691 üzenetére
"tiszta sor , hogy valamellyik belépőszintű Cort akkusztikus gitárt kellene venni ha jót akarok".
Ezt azért ne vésd kőbe!
Rögtön adódik a kérdés, hogy egyáltalán akusztikus kell-e neki. Ő mit szeretne?
Gitározás szempontjából teljesen mindegy hogy a korához képest ki hány évesnek néz ki. Sokkal fontosabb lehet, hogy milyen a testalkata, mert egy nagy akusztikus gitár lehet baromi kényelmetlen lenne neki, és egy életre elmegy tőle a kedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- BestBuy topik
- LEGO klub
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest