-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Akybron #13138 üzenetére
A bukk szerintem eg ybaromi jo hangfa lehet jobb mint a mahagoni de szemetlada soha a budos eletbe nemnyugszik meg mindig izeg mozog a legkissebb paratartalom valtozasra is gondolkoztam mar hogy abbol fasza lenne egy gityo de ugy telibe kene esreszteni lakkal hogy gombostunyi helyen se birjon szellozni...
Olyat viszont lattam mar pont atmenonyakasba hogy tobb reszbol volt osszeragsztva es a nyak kozeprol padouk es jobbrol balrol kb 5-6mm es bukk, aztan meg valamilyen fa a tobbire nem emlekszem (igen kontrasztos volt) igy mar nembir mocorogni es tobb fajta fa tobbfele hangzast tovabbit, ja ha valakinek van a feszerbe padouk azt szivessen vennem sajnos meg soha nemtudtam a nyers fat a kezembe fogni peddig annyira a csodalatos....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron #9519 üzenetére
Szia!
Elsősorban nézd meg és próbáld ki mindkét gitárt, ez az abszolút kezdet.
A Rolings bevállalható, ha valaki nagyon nem tud többet költeni egy gitárra, a Miguel Almeira gitárt nem ismerem, mindenesetre nem hiszem, hogy van ok a gyanakvásra, a kil.hu azért egy neves hely, aligha lenne átverés bármi, amit ott árulnak. -
Eastman
addikt
válasz
Akybron #9519 üzenetére
Próbáld ki, vedd az öledbe, hallgasd meg őket! Netről ne rendelj hangszert! ...szerintem.
Szten Márs - ha erre jár - segíthet akusztikus kérdésben.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron #8667 üzenetére
Ne ez döntsön a fémhúros/nylonhúros között. Egy normális fémhúros egy 10-es húrkészlettel teljesen jól lefogható kezdőnek is. Vastagabb is. Tizenkevés éves kislányok tanulnak meg fémhúrosokon játszani, gond nélkül, szóval azt hiszem joggal nem hiszek abban, hogy kezdésnek emiatt nylonhúros gitár kéne. A különbség legyen inkább a hangjuk, meg a felépítésük - a hang értelemszerű, meg kell őket hallgatni, a felépítésnél pedig a húrok távolságára, a fogólap szélességére gondolok. Más érzés egy széles fogólapon a nagy húrtávolságokkal játszani, mint egy keskenyen a szűkebbekkel. Nem feltétlen jobb egyik sem a másiknál, hanem más - én pl. a nagyobb húrtávokat szeretem, de igen sokan pont nem.
izomhod: 8-as húrok? Azt nem fog kapni akusztikusra, elektromosra való 8-ast meg ne tegyen rá... komolyan, azért annyi kis fájdalmat igazán nem nagy dolog elviselni egy felnőtt férfinak, mint amit egy 10-es húrkészlet okoz, még a kezdetekkor sem, és egy akusztikus megszólaltatásához minimum a 10-es. Bár inkább 11-12, de azt majd a későbbiekben, amikor már megeddződnek az ujjbegyek.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron #8664 üzenetére
Sajnos még nem volt a kezemben Julia nylonos, így nem tudok róla semmit sem mondani.
A Romanza tényleg felejtős.izomhod:
Szerintem nézegess Cort AD 8xx-eket néha a hangmesteren, meg gitarshopon, előbb-utóbb lehet szembejön egy jó ajánlat.Amúgy azok félmeztelen pasik a (gondolom biztos meleg volt) a youtube videón miért viselnek a színpadon napszemüveget?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron #8657 üzenetére
Szia!
Egyetértek az előttem szólóval, abszolút nem késő, sőt konkrétan soha nem késő.
Azt, hogy milyen leckékkel kezdj, erősen meghatározza, hogy milyen zenét szeretnél játszani. Ha könnyűzenét, akkor jó kezdés a M-D könyv, plusz ajánlanám igen erősen a justinguitar.com-ot, ahol remekül felépített leckék vannak, videókkal. Érdemes szinsztematikusan végigmenni a leckéken.
Ennyi pénzért egyetlen gitárt ismerek, ami talán bevállalható: A Rollings 4/4-es modelljét, itt a lap alján. Igen, minimálisan drágább, de szerintem ezt a kicsi pluszt azért megéri. (Én mondjuk nem szoktam ajánlani a gitárvásárlást egy jó 40-45 ezer alatt, kezdőknek sem, több okból, de ha nagyon nincs rá lehetőség, akkor ezt mondanám....) -
izomhod
őstag
válasz
Akybron #8657 üzenetére
szia!
34 éves korban a legjobb elkezdeni a gitározást
nem késő sose, sőt, az ember ilyenkor már érettebb, mint a tinik, önfegyelem, blablaén nem ismerem ezeket a márkákat, ja a stagget hallottam már, de oda kell figyelni, hogy mit veszel, mert ha vacak a gitár, zörög, rossz hangja van, kényelmetlen, ilyesmi, akkor az rányomhatja a bélyegét a gitározás megítélésére.
csak újban gondolkodsz egyébként?
van gitáros ismerősöd a közeledben? az nagy segítség lenne a közeljövőben ha választásra kerül a sor
én is a muszty-dobayból kezdtem el, szerettem.
tegnap este főzésen épp előkerült két gitár, el is játszottam az elmegy a kuglit , eszembe jutott
itt is szétnézhetsz, mik vannak a piacon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged