- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Berreh
tag
válasz
Humbucker #33626 üzenetére
Szia! Az Ibanez RGA42 vagy az Ibanez S521 vagy BBS nagyon eltér az elképzeléseidtől?
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #33616 üzenetére
Már priviben is leírtam, ha PRS akkor double cut, szigorúan madarakkal. (Harley Bentonból jó a pöttyös is
) Ez a híd se gyere be, ha már ennyiért vennék gitárt... (nem szeretnék intonációt állítani rajta)
Illetve ha jól tudom ez a belépő kategóriás PRS,ami kb annyit ér mintha BMW-d lenne, de egy 116 vagy a kedvencem, a tipikus hülyegyerek autó, a 316idegesde majd a többiek kijavítanak, ha rosszul tudom.Fekete gitár utálat meg nekem egy becsípődésem, és az életben nem is lesz többet, egyszerűen unalmas, mindenkinek van vagy volt.
Ha pedig nem motivál a gitár, hogy kézbe vedd, akkor mellé nyúltál.
Persze biztos sok embernek bejön a fekete (na jó mattba azért nekem is lenne ötletem), de én rosszul vagyok tőle.Minden nap ahogy bejövök a szobámba ott feszít a headlessem a szép kék burst színben és látszik a fa erezete (oké, biztos csak egy vékony veneer, de na..
), és kedvem van felvenni és csak játszani valamit. (aztán ha belejöttem jön a 7 húros és hello szomszédok
)
Apropó headless, Satriani koncerten is a "Varázsló" (Mike Keneally - The Wizard) jó pár számnál használt egy szép Headless-t!
(képért elnézést, ezen a legjobban kivehető)
Önglis kifejezésekért elnézést, a szánd legyen veletek!
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #33614 üzenetére
Fujjfekete..
Hasonló Ibanezem volt mint az az RG421, RGA32 MOL volt az enyém, nyaka fantasztikus volt meg kényelmes az egész. Mondjuk azt 80-ért vettem és adtam is el, EMG 81-el a hídnál és 60-al a nyaknál. A fekete Iba nagyon le van lakva, az a PRS nekem továbbra se gyere be. (feketeségüket nem figyelembe véve)
-
-
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #33542 üzenetére
Nem Bias Fx és társaira gondolok hanem valós hardverre...
Nagy különbséget nem lesz különböző gyártók ugyanolyan effektjei közt.. Pont erre jó a BIAS, hogy ki tudod kísérletezni milyen pedálokat akarsz a jövőben használni, illetve ingyé kipróbálni adott effekteket..
Szerintem Flanger + Chorus valami kis reverbbel és nyomkodja mellé a Wah pedált.
-
Goose-T
veterán
válasz
Humbucker #33403 üzenetére
Itt a pesti boltban főleg Schecterek, Gibsonok, Ibanezek és Wylde Audiok vannak, mondjuk ezek nyilván nem olcsók. Most néztem, ez a bolt ad otthon a Svajcsik gitárműhelynek is, szóval jól láttam, szerelnek gitárokat.
Ja, és a TCS gitárosának a bátyja az eladó a boltban. Családi vállalkozás.
-
Berreh
tag
válasz
Humbucker #33392 üzenetére
Június 14-én voltam, de az egy másik történet
-
válasz
Humbucker #33369 üzenetére
Kérj fotókat az eladótól és ha bebizonyosodik hogy hamis akkor szólj neki és ha nem változtat a hirdetésén akkor jelentsd a moderátoroknál vagy a megfelelő helyen.
Nem szép dolog hamis szarokkal kertelni. Valakit behúz a csőbe egy szép summával és lehet a gitár a felét se éri.re: (#33342) Humbucker
Nem is láttam még pontozott nyakú PRS-t
Nem láttam sokat, szóval nem nagy meglepetés hogy ha van ilyen, csak eddig még nem láttam ilyet.
Mondjuk LP formán jobb szeretem ha valami más van, pl rombusz vagy négyzet vagy az Epi/Gibson féle cucc, esetleg valami más egyedi mint a PRS madarai, a Chapman végtelen jele is vicces. Nekem jól jönnek a vezető jelek, nem igazán tudom elképzelni hogy jól menne nélkülük a játék. -
válasz
Humbucker #33366 üzenetére
Remélem ez segít: https://www.guitargear.net.au/discussion/index.php?topic=26412.0
Nekem segítettnem hamis, de nekem csak standard-em van.
Más:
Otthon mennyire mennek a Chapman gitárok? Van konkrét tapasztalat esetleg? Itt (UK) elég sok pozitív tapasztalat van, sajna messze lakunk Andertons-tól és PMT nem árulja így nem tudtam még kipróbálni. -
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #33356 üzenetére
Menj el berecz sanyihoz es nezd meg nala azt a cherryburst PRS SE-t. Sokkal kenyelmesebb darab, es bem utolso sorban 6x jobb minoseg (custom szeria az is).
Sanyi nem arul szart masodkezbol sem, csak joallapotu hasznalt darabokat szerzi be jo forrasbol es mar elore ha gszeresz altal rendberakott darabokatHa utana is weller meg acepro fele nezelodsz ott nem a gitarral van baj
-
válasz
Humbucker #33342 üzenetére
Ez alapján nem fest jól a helyzet. Még belül, a potiknál kéne megnézni a kidolgozást, az mindent elárul. Ránézésre hamisítvány mint az enyém, ami mondjuk nem azt jelenti automatikusan, hogy szar is.
Azért írom feltételes módban, mert az új Epik amúgy is kínai hulladékok, de a hamisítványok azonosítói is fent vannak az adatbázisokban... Szóval nehéz bizonyítani. -
-
Kobe
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Humbucker #33312 üzenetére
Hát ja, nincs olyan karakteres hangja, viszont könnyű, kényelmes gitár, próbára már a Corttal járok. Amúgy meg a Carlsbro 50 Top csöves fejen (EL34) és a Celestion G12T-75-ökkel szerelt Laney 4x12-es ládán jól szól nagyjából minden gitár, még egy vécédeszkára szerelt seprűnyél is, ha vannak rajta húrok meg pickup.
Szerk.: amúgy nekem is külsőre tetszett meg a gitár, a hangján meg bármikor lehet alakítani, végső esetben belekerülhet egy Seymour Duncan Hot Rodded set.
-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #33284 üzenetére
Jó a HB.
A PRS aztat jelenti, hogy People's Republic of South Korea, tehát az mind koreai tüzifa. A Harley Benton az német csúcsminőség, mint pl. a verseny BMW-k. Lennon vett egyet mikor Hamburgban léptek fel. Korábban Lenin is. Plusz az a Harley Davidson bandák hivatalos gitárja Berlin ostroma óta, Chicago-tól Alsóörsig! Jóvétel. Rajztanárom is mindig a HB-t akarta, ő meg tudja, mer' diplomás.
-
Goose-T
veterán
válasz
Humbucker #33266 üzenetére
Hegyes, kemény pengető ajánlott először is hozzá, pl. Jim Dunlop Jazz III. Valahogy úgy kell, hogy nagyon kicsi látszódjon ki a pengetőből, pengetés előtt érjen hozzá a hüvelykujjad a húrhoz, és utána pedig rögtön engedd el a húrt. A hely sem mindegy, hol péngeted, mindenhol más-más felharmonikust tudsz előcsalogatni.
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #33266 üzenetére
Előre is elnézést kérek a többiektől, PINCS HARMONIK, ez már a kávör szintjét súrolja fordításban nálam..
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Humbucker #33156 üzenetére
Kár, hogy amit játszik, annak köze nincs az eredetihez. Olyan, mintha valami bénán leírt tabos kottából tanulta volna meg úgy, hogy még nem hallott életében Panterát. Nekem, mint nagy Pantera-rajongónak szinte fáj hallgatni.
Amúgy a pickup fajin, már én is gondolkodtam rajta, hogy teszek egy készletet az LP-mbe. Az érdekes összeállítás lenne.
-
brickm
őstag
válasz
Humbucker #33126 üzenetére
Mint egy klasszikus gitáré kb. Egyszer stratra feltettem azzal használtam. Nagyjából annyi, hogy nincs rádiusz görbület a fogólapon és elég teli C a profilja.
Ha megszokod nem rossz amúgy, de én nem preferálom.
Mondanám, hogy szúrok be a képet de fogalmam sincs, hogy hol van róla képem ha van egyáltalán. Viszont amúgy én játszottam rajta elég sokat,.Ez annak tűnik képről az első bund hajlásából...ami szinte nulla. meg az arányokból, az első bundnál elég széles
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #33111 üzenetére
Nézd már meg a tech adatokat, gyártási év.. kb 10 évvel ezelőtt csinálták a Line6-eket azóta semmi fejlesztésen nem esett át.
Volt UX2-m, elmegy, de azért az árért most egy friss Scarlett 2i2-t vettem, 2 ms latencyt hoztam össze BIAS-ban. (15-20 körül volt talán még az UX2-vel)
POD Farm meg amit adnak a PODokhoz inkább ne is említsük. -
válasz
Humbucker #32304 üzenetére
Ez ízlés dolga. Én örülök, hogy véleményezed, de a vélemény olyan mint a... Szóval szerintem ebben a fórumban már nem kell téríteni senkit, mindenkinek kifejlődött az ízlésvilága, de aranyos, hogy te minden héten találsz valami megdöbbentőt, lehengerlőt. Valahol irigyellek is, engem már nem nagyon lehet meghatni semmivel e téren
-
-
Berreh
tag
válasz
Humbucker #31804 üzenetére
Nem ismerem a BIAS-t, így nem tudom megmondani, mindenesetre, ha azt ismered, ahhoz képest minden más program nehézkes.
De millió egy effect variációt készíthetsz és ingyenes.
Ha van kedved kicsit próbálkozni, töltsd le ezt az egész oprendszert: Ubuntu Studio torrent pendrive-ról (DVD-ről) telepítés nélkül futtathatod. A gépeden garantáltan semmilyen elváltozást nem okoz (ha nem telepíted) és sok másik zeneszerkesztő alkalmazással együtt megtalálod ebben a disztribucióban. -
Berreh
tag
válasz
Humbucker #31795 üzenetére
Ha használnál linux-ot, javasolnám a Rakarrack-ot kipróbálásra.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #31785 üzenetére
Aránylag sok drága akusztikus gitárt próbáltam, van, amin érezni, van, amin kevésbé. Egy ilyen egyedi hangszert nyilván a saját kívánságaid után gyártanak, szubjektív értelemben annál "jobb" gitárt nem tudok elképzelni.
A sorozatgyártott fémhúros gitárok közül régebben (10 éve) a fél millió körüli Guild és Martin gitárok nyűgöztek le, teljesen más hangzásvilágot képviseltek azonos testformán belül is, de ugyanaz a minőségérzet volt. Manapság a Taylorokat érzem kiemelkedőnek, teljesen más világ, és még azon belül is érezhető az ugrás a 600 ezres és a 900 ezres szériák között. Tradicionálisabb vonalon a Gibson Hummingbird fogott meg nagyon (nagyon meglepett, előtte nem szimpatizáltam a Gibson akusztikokkal), de hát az is közel millás árcédulát hord.
Az más kérdés, hogy egy korlátos pénztárcával rendelkező hobbizenésznek ez mind felesleges/elérhetetlen, én még a Sigma SDR-28H-mat is túlzásnak érzem, nem hiszem, hogy valaha igazából szükségem lesz ennél többre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest