Hirdetés
- Nem fair: lemarad az Android 14-ről a Fairphone 4
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Kisebb részben adottság, nagyobb részben szorgalom kérdése.
Youtube-on sok ilyen összevágott videó van, hogy hogyan fejlődtek a kezdetekkor, vannak, akik 1 év után már olyan dolgokat játszanak jól, amit én 22 évvel a hátam mögött sem tudnék a kisujjamból kirázni.
Nekem szerencsém volt az adottság részével, aránylag jó a hallásom és a ritmusérzékem, de a szorgalommal voltak gondok, néha belevetettem magam, gyakoroltam, skáláztam, zenekarokban játszottam, máskor meg néha évekig alig nyúltam a gitárhoz.
Az is hiba volt talán, hogy a zeneelmélettel nem foglalkoztam, mindent csak megtanultam, nem érdekelt, hogy miért van úgy, de ennek ellenére mondhatjuk azt, hogy 10 év után már úgy éreztem, hogy hallás után megtalálok mindent, amit keresek, vagy ha más nem, keresek egy tabot és kijavítom, ahol hallom, hogy rossz.Az utóbbi 2-3 évben viszont elkezdtem aktívan zeneelméletezni, azzal együtt zongorázni és óriási változást hozott, sokkal hamarabb megtalálom a dolgokat hallás után, mert nagyjából tudom, hogy miből lehet válogatni. Az "ahogy valóban van" részén is sokat javított, pont tegnap próbáltam 10+ év után újra eljátszani egy számot, régen addig jutottam vele, hogy D#m Bbm B C#, most viszont már kihallottam az akkordok felépítéséből, hogy D# standard hangolásban van és az utolsó akkord egy C#maj11 (a nevére azért rá kellett keresnem
).
De hiába foglalkozom vele így sokat, a technikai oldalon be vagyok rozsdásodva, jól tudok akkordozni, egyszerűbb pentaton-blues szólókkal is próbálkozom, de pár nagyobb nyújtástól már 20 perc után fáj az ujjam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer pc 3080evga, ryzen7 5700x3d, 32gb Kingston fury ddr4 3600mhz, ASUS TUF GAMING B550M-E,
- Xiaomi 14 Ultra (16/512GB) Fekete, Független, Makulátlan Állapotban! 1év Garancia!
- Denon DRA-365RD
- Apple Watch Series 10 46MM 2025.05.08-ig iStyle Garancia Makulátlan Karcmentes Állapotban
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest