- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szatesz
őstag
Persze
Nah vettem eloszer egy crucial ballistix tracer memot 1066 osat..Beleraktam a gépembe semmi gaz nemvolt ment rendesen de amikor 5 napra ra kivancsisagbol csinaltam egy tesztet.a memtes hibat jelzett alaporajelen is.. erre én visszavittem és hoztam egy zsir uj bontatlan ugyan olyan ramot...megitn belerakTAM AZ ORTHOS TESZ MEGY ALATTA NEM HIBAZIK DE MEMETEST HIBAT ÉSZLEL ALAP 1066 MHZ N IS NEMHOGY HA MÉG HUZOM... DE EGYÉBKÉNT NEM FAGY LE nincs KÉKHALÁL CSAK A TESZT HIBAT JELEZ...(bocsi véletlen benyomtam a Caps...)nah ennyi és azon gondolkozom mi lehet probaltam mar minden feszultsége mar mindeggyik biost minden beallitast is.. nemtudom mi lehet, lehet kompatibilitasi problema van...És az a kérdés akkor ha lecserélem mushkinra azzal vajon jo lessz e vagy a lap a hibass..Jah és ha a slotokkba cserélgetem akkor sem jo és ha egyesével hasznalom az egyik ram jol mukodik mindeggyik slotban amásik meg semelyikben de holnap elviszem egy haveromhoz és megnézem nála is a ramjaimat... ennyi szuken fogalmazva... -
bim
veterán
8x400-at dobtam hirtelen az 1200-hoz.everest nudli mivel nincs fsb. de arra is gyurok azért....
persze a winrart csak azért hagytam elfutni 200 megáig hogy valamelyest stabil.amugy trd.9 ami eléggé szolid eredmény.
dehát kingmaxx
vissza is vettem 1080ra .bővebb teszt holnap. -
bim
veterán
nincs kitesztelve.én saccra 2,25V-ot adtam neki.amugy nem melegszik ennyitől.
miután betettem kisfiam kiturt és szurta neki legalább 1 órán át a SOF 3-at.én néha odaosontam és megtaperoltam de semmi.közel sincs olyan hő mint az A-DATA-nál.
na mondjuk ebből a memobol el tudok képzelni 4db-ot hogy nem melegitik szét egymást. -
bim
veterán
ott csak ujrainditás van.te resetet kértél.
szerk:azért csak összehoztam neked egy leállásos resetet.elinditottam a blendet,vártam amig minden kifekszik szépen teljesen és 1 perc után szurtam neki egyet.na elgondolkodott rajta picit hogy most mi van és leállt.
de nem állt vissza alapra.minden maradt a régibe csak ez már azért neki is sokk volt.
-
bim
veterán
megtaláltam és valoban nekem is ez a csip az.
mégis ha visszaveszem mondjuk 8x450-ről 8x400-ra akkor kékhalál.
ha viszont csak 10-es lépésekben szedem lefelé akkor is kékhalál 410-ről 400-ra.
ezt meg tudnád nézni nekem?nálad is ezt csinálja?
igazábol nem vagyok hive ennek a win aloli huzásnak.nekem stabil tuningra van szükségem.engem nem hoz lázba az hogy egy teljesen instabil eredménnyel gyorsan mentsek egy validot és azzal villantsak.esetleg még 1 fsb amit még kibir a winrar sz@rráfagyás nélkül...ezeket a köröket meghagyom murcinak..
nekem a betnstabil biosbol belőtt és kitesztelt tuning ami bevált.
felfelé meg 8x460után fagyi mivel a rendszerem stabilan a 8x450-et szereti.pancserm.:szerintem az 520 benne lehet a procidban csak az 570-et sokallom kicsit.utoljára soak E6700-as prociját "láttam" 570-el repeszteni egy asusban de az is csak tesztelhető volt ezen az órajelen ha jól emlékszem és semmi több.
az az érték már mindent fingat proci/lap/memo -
Laraxior
titán
Természetesen. 2.2V-on úgy fest hog ymost stabil. 1056MHz 4-4-4-10-ben. így is marad asszem,max az időzítéseken húzok még.Említették azt a performance levelt.Látványos javulás? Most nyolcon van...
van egy ilyen a memsetben: Refresh period (tREF) nekem ez 4120kissé magas nem?
-
Laraxior
titán
Ahham,megvan a stabil téma:reset is megvolt,csak simán újraindul.Mire következtetsz ebből?
3.52GHz (440x8) 1.45-7 V
1056MHz 2.2V 4-4-4-8
Feljebb megyek (1100) akkor már nem stabil. Lehet lehalt volna a memória?
A memsetnél ahol kiírja mennyin is megy a memória ugrál.Ez normális? 528...néha fel ugrik 7xx-re vagy épp 3xx-re -
bim
veterán
szerintem ugysem nálam fog ez a lap nyugdijba vonulni igy a színe mindegy.
az én teoriám az hogy a gigánál csinálnak egy jó rev.1-es szériát amit kiszornak tesztoldalaknak és még vehetsz is belőle majd drasztikusan faragnak a költségekből és azokat rev.2-nek árulják már. -
lazydog
addikt
Akkor felhasználom az alkalmat, és itt jelzem, hogy én is csatlakoztam a Gigabyte user-ek táborához, egy a Te lapoddal egyező DS4 rev.2.0-val.
Nálam is a kék kondik vannak a proci körül, vagyis a leginkább melegedő helyeken. Ez a fentiek fényében tényleg logikátlan elhelyezés. -
Gorneck
legenda
Tudom néztem...Német fórumon le van írva ez is...
Pont ezé kérdeztem mit integrált hova... -
Mankó
veterán
Beleintegráltam a telepítőbe és felraktam így a rendszert. Viszont ha a BIOS-ban bekapcsolom az AHCI-t akkor win helyett kék halált kapok.
2 helyen lehet beállítani, az egyik az engedélyeszés, a másik meg Onboard SATA/IDE Ctrl mód. Melyiket kell igazából, vagy van valakinek 5lete miért csinálja?
-
bim
veterán
sajna saját megfigyeléseimre támaszkodva az mch-nak +0,15 felett van egy határ amikor nem indul csak maximumon amin meg nem használnám...
esetleg a memonak adsz még 0,05V-ot és csinálsz egy resetet?
nálam ha minden full stabil akkor simán megy a reset.Ha intsabil egy picit is bármi akkor leáll-visszaveszi alapra-és boot.
utobbi időben találkoztam párszor a jelenséggel a memo miatt.
viszont a régebbi esetben amikor átléptem az 460-as fsb-t és nem tudtam vagy csak 0,15+ adni az mch-nak vagy maximumot mert ugy indult csak el akkor tutira tudtam hogy a lap miatt teszi.
esetleg probálj meg ugy csinlni resetet hogy 448-ra áállitod az fsb-t.
jut eszembe amikor a strapválltási határon egyensulyoztam 415/416 F5f biossal akkor is beakadt egy egy ilyen resetes eset...nyilván akkor is a lap volt a hunyó.
ha mégsem jönnél rá és nem áll vissza alapra csak leáll és indul resetnél is akkor szarj rá. -
bim
veterán
tul van huzva valami.valszeg a proci/memo/lap hármasbol valami ,de gondolom erre magadtol is rájöttél.
nekem a quadnál akkor jött elő amikor átléptem a 455(460)-as fsbhatárt.nálam a lap volt a ludas.vinyaműveleteknél nem vettél észre lassulást?mert az biztos jele a lapnak....
gondolom a reset igénye fagyás volt ami szintugy lehet déli hidas dolog.(esetleg)
SB hőfoka?szerk:sőőt volt hogy reset-kikapcs-visszaállt alapra-indul.észre sem vettem csak amikor már betöltött a win...
-
bim
veterán
természetesen ez csak lélektani dolog hogy ha valamiben jól szerepel a rendszered.nyilván te sem szereted azokat a megjegyzéseket amikor azt olvasod hogy ezt meg azt a lapot vedd mert gyorsabb.én mindig probálok olyan eredményeket prezentálni amivel ezt meg lehet cáfolni de legalább is nem kell szégyenkezni vele.és azért linkelgetem be hogy ne csak szóbeszédnek tünjön
kicsit unalmas amikor egy urban legendre alapozva mondanak véleményt egyesek....
és ha ehhez sikítania kell a lapnak és a memonak vagy a procinak akkor legyen!!!
a jó eredményekért izzania kell a gépnek.és a giga állja a sarat.az eredményeim java része napi használatos kitesztelt.nyilván akad elborult agyu , elgurult gyógyszerű is közöttük de ez nem is baj.
5-5-5-15 everest
5-4-4-10 everest -
bim
veterán
everestben valóban nem jelent szinte semmit az időzités de ha azt vesszük az csak egy memsávszél teszt ami ad egy viszonyszámot.viszont a winrar pl. a rendszered valós teljesitményét tükrözi függetlenül attol hogy 2 vagy 4 mag...
és ha valóban stabil egy időzités adott órjelen akkor rengeteget számit...
5-5-5-15 900mhz
5-4-4-10 900mhz -
tlac
nagyúr
1125 5,4,4,10, turbo, 2,3V (nem tudom, hogy mennyire stabil, lehet kevesebb fesszel is menne, minden bios-ból)
látszik a "hatalmas nagy" gyorsulás
nem éri meg -
bim
veterán
a szériát onnan tudom hogy akivel cseréltem mondta hogy az első országba hozott 1066+ bol való...
az a baj hogy még az uj sem megy ugy ami a GMH-ban rejlik. a ballisztik az már igen.na meg az én volt OCZ-m is.volt nálam uj bordás a-data is t-shirté.én bontottam ki és trd.8-al ment 1200-on 2,25V-on.az már gondolom jónak mondható...
igazából az az aggasztó hogy ennyit megy a kingmax is.és közel feleannyiba kerül....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged