Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #20798 üzenetére
Idle állapotban én is végignéztem, h mi a leghangosabb, legalábbis körülbelülre. Amelyiket tudtam kihúztam amelyiket nem, azt "lefogtam" addig míg körbefülelek
Érdekes eredmény született:- hátsó 12 centis félfordulaton (ki is dobtam)
-asus 8600Gt -14 fokos ver (utóbbi időbe csak szívok a VGA hűtéssel) persze ez is 50%-on
-TX2 800-900 rpm
-fél fordulatos intel hűtő a ramokon
-enermax 500W 800-900 rpm
-3 db 8 centis (2 aspire és egy (válogatott) noname) félfordulaton!egyszerűen nem hallom a különbséget a ki-, bedugott állapot között!
Én kb pont a fordítottra számítottam...
-
Seci
tag
válasz
Gorneck #20512 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam ezt: adj +0,1V-ot az MCH-nak...adtam +0,2V-ot is az eredmény nem változottMind a két modullal és együtt (dual módban) és külön kölön is futtattam a memtestet 3*5 órán keresztül. Nem talált hibát
Amire jutottam, hogy single módban nincs hiba fájlok hibaellenőrzésénél, ez már haladás, ha benne van a 4GB akkor sem.
Nem tudom, hogy mi lehet az oka! Jövő héten tudom kipróbálni másik lapban a memóriákat és új ugyanilyen memóriákatkat ebben a lapban. Kiváncsi leszek az eredményre. Letesztelem másik 8GB-tal is.
A hiba leírása itt: #20338
-
bim
veterán
-
Coyot
őstag
válasz
Gorneck #20715 üzenetére
Megmondom őszintén, marhára nem érdekel milyen időzítesen megy, azért nem vagyok hajlandó resetelni a gépet
de majd köv resetkor, azaz jövő héten, beállítom, de gyanítom nem fog menni
amugy van valami értelme az időzítésnek? nem vetem észre semmi különbséget 4-4-4-12 meg 5-5-5-15 között
-
kicsigeri
senior tag
válasz
Gorneck #20627 üzenetére
Nem minden esetben, kiprobáltam és nekem nem volt jó az a beállítási mód.
ez alapján jó nekemAce Ventura:
Nekem is Geil ramjaim vannak, igaz csak F9 es a biosom.
Tökéletesen mügszik minden, lehet kevés a fesz nekik. Bár akkor lehet nem is indulna. -
Arnold2
őstag
válasz
Gorneck #20574 üzenetére
Az elem kivétel segített!
De föleg az hogy a két rammot a távolabbi két pirosból átettem a procihoz közelebbi két sárgába.... Miért nem jó neki a két piros?? (Eskű majdnem elgurult a gyógyszerem...)Más
lvastam,hogy ha azt szeretném hogy az 1066-os ramjaim megfelelő sebességen müködjenek kézi beállítással kell rábírjam a lapot.
A könyvecskébe az volt,hogy át kell állítani 266-ra 333-ról az FSB-t.Máshoz oda kell nyúljak?Elnézést,hogy rögtön írtam a hibát,s nem olvastam vissza csupán egy lapot,de ez volt az első reflex,hogy mihamarabb kapjak választ.Gigabyte téren még szüz vagyok,ezért elég új nekem még ez a deszka és lehetséges "betegségei".
-
Guesstenye
csendes tag
válasz
Gorneck #20533 üzenetére
Lassan 4 éves a tápom. Egy 4 évvel ezelőtti konfigot hajtott. P IV 2.66Ghz Northwood, Abit IC7, FX5600 DT 256DDR VGA, Maxtor 120Gbyte SATA, Easy SpireIII, 1.5Gbyte DDR 400Mhz ram.
Amit nem tiszta: Az Abit lapomon 2x10es nagy tápcsati volt és a 2x2es kicsi. Mind2 csatlakoztatva volt és ment is évekig. A mostani lapomon van 2x12es és a 2x4es ami a kis fedőlappal 2x2re van most szűkítve. A 2x12 az alap hogy bevolt dugva, és a 2x2es / 2x4est váltogattam hátha.. De semmi.
A tápomon van a nagy ATX tápcsati ami alapból 2x12es. Van rajta egy 2x10es szűkítő (amivel ment anno az Abitom)
Van egy pici 2x2es négyzet alakú és van egy 2x4es verzió<-- ami soha nem volt még üzem alatt.
Lehet új tápcsatlakozójú tápot kellene vennem?
A rossz moduloknál mire gondoltál? A memóriákra? -
Atla
senior tag
válasz
Gorneck #20521 üzenetére
Ezt látván picit megváltozott a nézetem a RAM-omal kapcsolatban!
Most felraktam +0.4 re 2.38VFut a Prime 4-4-4-8al
Lehet h oda kell barkácsolnom egy ventit
Gorni ha odarakok a Ramok felé v elé egy 8cm-est valahogy,akkor fujja vagy szivja a luftot? -
-
RockHaRD
addikt
válasz
Gorneck #20462 üzenetére
én azt bírtam, amikor még 2 db GTX-emnél (meg az uj GTS-eknél is előfordult) Striker Extreme lappal, hogy Játék közben abba maradt minden, fekete kép, és kiírta, h az nv.....dll nem válaszolt, majd ujraindult. És ezért nem elhet sem játszani, sem vidit nézni, mert ezt csinálta kb fél percenként, aztán egy idő után kék halál szintén nvidiaasfjlfjaklfas.sys hibával... és akkor jöjj rá, hogy a ram szar
-
szeva000
addikt
válasz
Gorneck #20462 üzenetére
mégy ekkorát nem szoptam
csak tudnám mit lehetne ártani neki,hogy menjenek együtt
azért megpróbálok írni egy mailt az nvidiának és a gigabytenak,hátha mondanak valami okosat
vagy marhának néznekna azért a napokban még kérek egy hosszabb időre másik ramot mégegyszer és párszor letesztelek mindent.
-
szeva000
addikt
válasz
Gorneck #20460 üzenetére
6600,7600GS és 8600GT.mindhárommal ugyanaz a befagyás jelentkezett.Az atiknál sosem volt semmi gond.Még meg is húztam rendesen a procit,a ramot visszaosztottam picivel 800MHZ fölé de semmi hiba nem volt.
A kingmax rammal a 8600-at próbáltam ugyanígy húzva éa akkor már itt is jól ment minden -
bim
veterán
válasz
Gorneck #20378 üzenetére
nem vagyunk egyformák...
ha veszek egy 50 rugos procit meg egy 50 rugo feletti vga-t akkor nem teszek alá egy also kategoriás lapot.
pont te mondtad hogy a drop jelentősen nagyobb ds3-ban mint a felső kategoriás lapoknál.a memofeszekről pedig ne is beszéljünk..ennyi nekem bőven elég.és mondjuk ha pénzé szeretnéd tenni szerintem jobb áron eladható egy ds3p vagy az feletti lap. -
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #20334 üzenetére
Nyáháhá..
Megoldódott a probléma...nem User Error volt, hanem Support Error...
I Love ASUS.
Feltettem a 0809-es biost és azzaljó lett, még tesztelgetem húzva is, majd kiderül mi a bibi...
4Gb-ot viszont mivel tesztelhetem 100%-ra?
4 wines memtest jó lessz hozzá, vagy jó a goldmem is? -
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #20332 üzenetére
Megnézem azzal is, tegnap 1 modullal is hibázott.
Arra gyanakszom, hogy a Transaction Booster Level 3-at nem komálja, pedig a ram 780-on megy 5-5-5-18-as időzítésen..
Na most hibázott a win-es is...
A memók szerintem jók, mivel nem nagyon téptem őket, szinte mindig alapon mentek és 1,85V-ot kaptak, most csak 1,8V -on megy, mivel 780-hoz az is elég..szerintem.. -
XaraX
addikt
válasz
Gorneck #20261 üzenetére
Thx.
Hőn szeretett alaplapom viszont az örök megaherzmezőkre költözött.
Egy orbitális szerelési hiba következtében,még mielött valaki a tuningnak tulajdonítaná hallálát.
Egy pillanatnyi figyelmetlenség,egy nagy adag hülyeség és vége.
Holnap vihetem gariba szerencsétlent,vehetek másikat,ki tudja,az mennyire lesz jó,a fene egye meg. -
szeva000
addikt
válasz
Gorneck #20177 üzenetére
na úgynéz ki megoldottam
az alaplapi lan letiltva,és még találtam egy 1000éves realtek hálókart,arra nagynehezen felerőltettem valami nagyon régi drivert(mert ugyebár a vista mindig nem azt akarja)és most úgynéz ki,hogy minden tökéletes.
Az bizta,hogy az nvidia éa a realtek üt össze,bár még azt mostsem értem,hogy az ide vezérlőről lehúzva az írót,hogyan lett akkor is jó a VGA??
Na mindegy,úgysem használom az ide csatlakozást mostmár -
scream24
senior tag
válasz
Gorneck #20178 üzenetére
Hmm, nem voltam pár napot és már nem a kingmax a favorit?
gyorsan változik az emberek véleménye errefelé. Nálam mindössze egy kit volt de az hozta amit elvártam. De soha senkit nem akartam erre rábeszélni. De nekem 8. Csak, mint kivülálo szemlélönek azért furcsa. Na ennyit az offrol.
-
scream24
senior tag
válasz
Gorneck #20174 üzenetére
Ezzel a geil mizériával azért az a baj, hogy a kingmax 1066-al van szembeállitva a 800-as. sajna nem láttam, hogy valaki irta volna, mit is mennek az 1066-os geilek. Mert ugye a kingmaxra akkor lehetne ráfogni, hogy sokkal jobb ha a 800-as verné a 800-t, az 1066 meg az 1066-ost. Persze most a valutába ne másszunk bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged