Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobChemistry
őstag
most már be sem bootol a gép 400-as FSB-n
táp elég (400 FSP BS 2) nem melegszik túl (Zalman 7700Cu hűti)
még próbálkozok
-
-
E6850
csendes tag
válasz
skylaner
üzenetére
Nem a SATA drivert nem kell felteni, hanem a RAID driver nem kell. Ez akkor kell amikor több HDD-d van össze fűzve, tükrözve, vagy mindkettő. Alapból ki szoktuk kapcsolni a RAID-et, ha nem is kell.
A mostani GB lapokhoz nem kell SATA driver. Ismeri a win mindegyik verziója. Ha mást használsz akkor kelhet.
Új notebookoknál kell, mert azokat nem ismeri a telepítő lemez. -
E6850
csendes tag
Hali megint itt vagyok.
Sikerül el beszélgetnem magammal, de ide írom a tapasztalataimat, mert más is lehet ennyire kopasz ezen a téren.
Szóval adott a konfigom alapból nem lassú és itt vannak az eredmények.
[link]Ezután írtam a kérdésemet, hogy mit kell beállítani, hogy a memóriák menjenek 1066-on. Gornek23 sikeresen útba igazított, hogy mit olvassak. Ezer köszönet!!!

Kísérletezgettem egy keveset, és oda jutottam, hogy amit én szeretnék az lehetetlen!
A Procin át kell állítani az fsb-t (méghozzá a szorzóval) Az fsb:dram arányát is be kell állítani, amit a frekvenciával tudsz szabályozni. Ezek után az időzitéseket is muszály beállítani, és hogy nehogy kifelejtsünk valamit a memóriának feszültséget kell adni. Sajnos ha valami hiányzik össze omlik a rendszer, vagy csak a bios reset ment meg.
Ismétlem, csak a saját eszközeimen teszteltem, és nem akartam agyon tuningolni a rendszert, nekem elég a memória adta lehetőségek.
A mostani állapot, nem lett rossz. [link].
Gornek23 itt kérem, hogy ha beírtad az oldaladra a küldött adatokat akkor a frekvenciát javítsd ki 495-re, mert a 499 össze omlott 3 óra után. A jelen állapotot most tesztelem, ha ez is össze omlik akkor jelzem!

További sok sikereket mindenkinek, remélem lesz aki E6850 tuningol P35-DS3P-vel. Ez neki nagyon jól jöhet.
-
skylaner
senior tag
THX
Még annyi lenne h ami van a lapon integrált audio vezérlő (Realtek igaz?) azzal Vista alatt menni fog az 5.1?
Vagy kell hozzá valami driver?

-
skylaner
senior tag
SATA2-s HDD-hez kell valamit külön feltelepíteni(az alaplap driveren kívül) ?
Valamint az AHCI módhoz úgy olvastam még réggebben valahol mintha valamit felkéne telepíteni hozzá.
Ha nem használom ezt a módót, mennyivel lesz lassabb?
Ha esetleg tudtok adni valami linket ami ezzel foglalkozik azt megköszönném mert még nem volt SATA-s HDD-m. -
Gorneck
legenda
válasz
BobChemistry
üzenetére
Kérdés mennyin ment a ramod...
-
st3v0
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
nem számit milyen RAM-od van, mindig igy fogja beállítani alapon, neked kell manuálisan beállítani az értékeket és a feszt. forrás: GEIL honlapja

-
st3v0
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
huhu, nem tom milyen RAM-jaid vannak, de jóó érték, az én Geil Value 8-n v 7-n van,már nem emléxem

-
BobChemistry
őstag
hát nem...
a Comman rate értéket hogy lehet megváltoztatni
és a tRD értéket mennyin érdemes tartani
nálam most 5
minden alapon -
BobChemistry
őstag
na, első spontán restart megvolt...
-
st3v0
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
ne is sietess, mindig lassuak a gigabyte szerverek
, nem is értem, hiszem... gigabyte 
-
st3v0
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Először a MS UAA BusDrivert kell felrakni.
[link]ha nem menne az angol segitek

-
BobChemistry
őstag
na, első probléma:
nem tudom feltenni az audiodrivert
pedig letöltöttem a GB oldaláról -
hoffman_
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
Grat
A könnyebbik felén már túl vagy
Jó tesztelést,méricskélést 
-
BobChemistry
őstag
végre...
összeraktam a gépet
F5 BIOS van rajta, most telepítem a win-t
lement a memtest alapon, hiba nem volt
333-on szintén
de 400-on vmiért a memtest leállt
még finomítok rajta, remélem menni fogmost nézem, nincs is F5 bios...
na, megnézem még1x
-
st3v0
tag
P35C-DS3R-re kiadták a F7-es biost. ugy néz ki kijavitották a RAM feszültség problémat (most nálam +0,1V-t kap, az Everest 1,87V-t ir
).
mást eddig nem vettem észre -
bim
veterán
gépre hogyan tudok hangot felvenni mikrofonon keresztül?

-
D.Csaba
tag
-
ASDAM
csendes tag
Ventrilo (2.1.4. ) probléma merült fel P-35 DS3R Alaplapnál
Mégpedig az hogy nem tudom kiválasztani a megfelelő eszközt a Ventrilo SetupjábanDriverek a GigaByte oldaláról vannak hd-realtek-azalia-audio driver
Kép :
[link]Valami ötlet ?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
Sztem mindenki kíváncsian várja
Hajrá,én veled vagyok
De vigyázz! a PC egy veszélyes ellenfél! Engem most épp legyőzött
-
hoffman_
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
Hát nem tudom itt mi gubanc lehet. Mennie kell
-
BobChemistry
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
szóval
3 db SATA HDD-m van
2*160 GB + 1*80 GB
a két 160-as megy be a gépbea 80-as pedig hurcolászós lesz
és ha rádugom simán a kapott kábelekkel a sata panelre, akkor működni fog kívülről is
nem kell hozzá eSATA ház
(közben a másik két hdd vigan forog a zárt házban)remélem így már érthető
-
hoffman_
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
Meg kell mondjam még mindig nem értem 100%ban
De tudom mit akarsz....(asszem
)
Hát sztem az egész sata panel-cucc nem fog kelleni....Fogod a HDD-t és egy sata kábellel nyomatod a lapba...nem értem itt van valami fennforgás?És az eSata h jön ide? Az egy már történés
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
Sata panel? Ezt nem igazán értem
A kábelre gondolsz?
-Az eSata egy egész más cucc,az nem fog kavarniAmúgy jól kezdted....driverek a GB-ről

-
BobChemistry
őstag
ma du. nekikezdek a szerelésnek
minden drivert a GB oldaláról szedtem le, azok gondolom használhatóak
a SATA panel amit adtak a lap mellé, ugye sima mezei SATA vinyóval működik?
nem kell hozzá eSATA ház, meg ilyenek -
Ginew
aktív tag
re ujra.
a prociventim meghülyült
ugye automatán szabályozza a cuccost, s eddig mindig halk volt terhelés nélkül, 900at pörgött winben, mostmeg van hogy 1900at pörög 1 sima frissen bebootolt win alatt, proci 15 fokos 
3 reboot után végre normálisan megy, de akkoris összevissza válozik, mintha a proci terhelődne és melegedne, pedig nemis... -
d@minator
addikt
válasz
d@minator
üzenetére
"Az ICH9R chip hűtője olyan forró, hogy nem bírom rajta tartani az ujjam. Milyen hűtőt szoktak erre rakni? A gond az az, hogy egy picit fölötte van a VGA."
Egyszerűen raktam rá egy 4x4-es ventit 600Ft-ért és most olyan hideg, hogy lefagy az ujjam.
Rakok be még ellenállást, hogy kisebb legyen a fordulatszáma bár így is nagyon halk. Ugyanezt a sorsot szánom a P35 chip-nek is. 
-
bim
veterán
válasz
Telefunen
üzenetére
kuksizd meg hogy TE milyen órajelen kaptad a 9700-as mem olvasást és én mlyenen a 9400-at...
7x5007x530-nál már 10000 felett kaptam .....
semmi másra nem szeretnék rávilágitani minthogy kicsit tul van misztifikálva a kingmax ram.nyilván megéri az árát ha elindul vele a lapod .
-
E6850
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szóvan nem lehet feljebb vinni. 499-en stabil. Le ment rajta egy cinebench R10 kicsit jobb eredményekkel, mint alapból.
Szerintem örülök, hogy idáig is eljutottam. Lehet vissza állítok mindent alapra, nehogy elszáljon valami, mert akkor nem lesz gépem (vége az anyagiaknak).
Az értékeket beírom a táblázatba, hogy aki megint ilyen kopaszon kezdi mint én annak legyenek E6850-ről is értékei.
Mindenkinek további sok sikereket!!

-
Gorneck
legenda
válasz
qw78er89
üzenetére
Karid spece:
- Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solutionSzal a VGA driver cdjén kéne ilyen drivernek lennie...lehet ez lesz az ATI HDMI Audio Device driver.
-
Gorneck
legenda
válasz
PhiloShock
üzenetére
Akkor van még mit állítani, hogy stabil legyen...

-
Gorneck
legenda
válasz
hoffman_
üzenetére
Az SB vagy az NB?! SB nem tud ráolvadni...szal no para!
Ha mégis az NB hője/bordája miatt aggódsz ami a VGA felett van, akkor ne 5centis ventit tegyél rá, hanem 4est vagy az 5öst helyez fel úgy, hogy jó legyen.
Ne szerencsétlenkedj már ennyit...még meg sincs a lap, de már lassan kész róla az életmű!
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Ó Nagy Kacsa

Nem tudom láttad-é mi a probléma...Hogy mért nem fér el
Alapból, azt írták a kedves fórumtársak,h nincs gond,de ha én rárakom azt az 5x5 centis ventit a hídra,akkor pont 0,8 centi plussz lesz a hídon,ergó nem fér oda a kártya
Mert olyan lób...ó nagy

Erre gondolom nincs orvosság
Hisz nem software-es terület 
-
Gorneck
legenda
Olvasnivaló!
Jó és szép kék.
Igen.
Annyi van, hogy nemtom felsorolni. -
cudav8
csendes tag
Sziasztok érdekelne egy bizonyos lap ez pedig a Gigabyte GA-P35-DS3!!! Szeretnék róla többet megtudni, mijen lap, megéri-e megvenni, megköszönném ha sorolnátok fel pozitív, és negatív dolgokat egyaránt, nem egy évre veszek gépet fontos lenne hogy birja a dolgokat
Előre is nagyon köszönöm!!! -
Gorneck
legenda
válasz
PhiloShock
üzenetére
A Teória még jó is lehet...kérdés, hogy orthos stabil e a géped vagy futott e rajta memtest valaha is?
-
PhiloShock
csendes tag
Ismételten Legmélyebb Tiszteletem a Hölgyeknek és az Uraknak!
Ismételten problémába ütköztem. A segítségetekre lenne szükségem.
Egy Pentium D915-öt tunningolgatok éppen. A gyári FSB 800MHz, ill. a gyári órajel 2.8GHz. Talán megalapozott az a közismert infó, hogy a DualCore-os Pentiumok kiválóan tunningolhatóak. Egy félreszámolás következtében egy alkalommal 4.2GHz-en bootolt be a rendszer, és nem is mutatkozott semmi gond - bár amint megláttam az Everesten, hogy 4.2 az érték, valamint, hogy a memória 1400MHz-en izzik, gyorsan visszavettem a dologból. Szóval maradjunk anyiban, hogy a processzor rendelkezik némi "overclocking" potenciállal.
És itt kezdődik a problémám.Most a következő a helyzet:
FSB 1066MHz,
CPU 3.7Ghz,
CPU V : az alaplapi beállítás 1.4 Volt, az Everest szerint csak 1.3-1.33 V
Memória 1066MHz (5-5-5-18 KingMax Mars - 1.8 Volt - Gyári beállítások)A konfig egyéb, lényegesebb darabjai:
Alaplap: GA-P35-DS3R
VGA: 8800GTS 320MB
Táp: Chieftec 430WA jelenség a következő: Everest rendszerstabilitás-teszten gond nélkül megy max terhelés mellett, ameddig csak rajtahagyom - a fenti beállításokkal. VISZONT! Elindítok egy játékot (konkrétan a Hellgate: London -t) és abban a pillanatban, hogy 3d-s képet kell megjelenítenie a gépnek, azaz amint a VGA komoly terhelés mellet belép a rendszerbe, a gép leáll.
Ugyanezt eljátsza (azaz nem játsza...
) , ha a proc 3.5GHz-en van...Egyetlen dologra tudtam eddig gondolni: gyenge lenne a táp...??? Ha nem ez, akkor mi a baja???!!!
Segítség!!!

Előre is köszi az ADEKVÁT hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára kb 210e Ft!
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

UHUH
Lehet h egy winreinstall után kiderül h nem is lesz P35-öm.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem is értem, hiszem... gigabyte 

) , ha a proc 3.5GHz-en van...