Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabormester
csendes tag
válasz
robick5 #4271 üzenetére
Sziasztok van egy 770T-UD3-m lefrissítettem F1 ről F10re és azóta nemtudom állítani a ramjaimat. Azért frissítettem mert átálltam 64bites windowsra és instabil lett a rendszer ha a ramok 1600on mentek, azóta vettem 8GB 1600Cl9 Corsair XMS3-t és ezzel is instabil F10el.
Ahogy manual időzítést adok meg a gép be se kapcsol F1 el még bekapcsolt F10óra csinálja ezt, hiába adom meg a gyári cl9-et vagy az SPD értéket egyszerűen sípol és nemindul.
Ötletek?
Énis emeljek nb+ramfeszt?[szerk: bocs robick rosz gomb
]
-
talpas
aktív tag
-
MDanny
senior tag
válasz
robick5 #4265 üzenetére
Bocs a kérdésért, de ha kiveszed az elemet, akkor a gép készenlétben van? Mert ha igen, akkor ne csodálkozz, ha nem áll vissza gyári alapállapotra minden beállítás, így az idő sem. A néha nem beindulós dologra pedig annyit mondok, hogy lehet bármilyen jó márkájú egy tápegység, lehet akár 600W-os is, ha helytelenül használják (leállítás után egész éjszakákra vagy munkaidőre készenlétben marad), akkor a kondenzátorok csökkenő kapacitása miatt törvényszerű, hogy elgyengül és nem tudja produkálni a kellő áramot, ami az összes eszköz egyidejű elindításához szükséges. A magok hőfokai azért nem látszódnak, mert valószínűleg az Advanced Clock Calibration (EC firmware Hybrid, a feloldó opció pedig nem Disabled, hanem a másik 3 lehetőség közül valamelyik) be van kapcsolva, még ha gyárilag négymagos processzorod van, akkor is ugyanúgy viselkedik, mint egy feloldott magos X2 565, azaz a magok hőérzékelője inaktív. Akár a Hybrid opció is okozhatja ezt, mivel egy nem letiltott magos processzorról van szó, így felesleges is használni.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
robick5 #4262 üzenetére
A tápra azért gondoltam mert azt írtad, hogy "a gép nem akar elindulni semmi életjelet nem ad". és ha másik táppal is csinálja akkor már lehet gyanakodni a lapra.
Próbáld meg legalább 1 órára kivenni az elemet és ez után megnézni a BIOS-t.
A proci magok hőmérsékletét, hogy miért nem írja ki,hát ez passz. Én az "All CPU Meter" gadgetet használom, próbáld ki te is, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest