- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
az első pontot nem értem, ha nem emelkedik a NB freki (visszaosztod a NB szorzóval?) akkor minek NB feszt emelni? Nem látom mi köze lenne az FSB-nek az NB VID-hez, ha az NB sebesség 2000MHz (ennyi az alap?)
A C&Q megmarad attól, hogy FSB-t emelsz, ez tiszta, csak azt akartam mondani, hogy inkább szorzót emelj, viszont a harmadik pontból lejött, hogy nem BE a procid. És nem is tudok olyan programot, amivel ilyennek lehetne szorzót emelni :-(még valami, viszont ezek szerint, ahogy emeled az FSB-t, úgy emelkedik a memóriák frekije is? Vagy vissza osztod? Nekem húzott memóriák esetán kell adnom 1,75-1,8V-ot a DDR3-nak!
-
Lui76
őstag
Igen mert te a cpu szorzót nem bántod - mint nálam is fix a szorzó ezért működik a C&Q
Na meg persze én előre gondolkodtam és olyan minimál értékű processzort kerestem amivel az előforduló 4GHz-es procikat ismerve ne legyen "lehetetlen" magas FSB követelmény. Akkor még DDR2-m volt tudtam mit bír az akkori ramom lapom és ahhoz kerestem olyan procit ami jó lehet...
-
Gabor970
addikt
Nem használok emelt NB feszt, csak tuningolás idején. Nem látom értelmét az NB freki emelésnek, tudtommal nem igazán profitálnak belőle a játékok, legfeljebb a tesztekben mutatnak jól. Igen, a B50, az egy négymagosított 25e Ft-os Phenom II 550BE proci. A 905-ösről nem sok infóm van, az is Deneb? A 330-as FSB nem tudom hogy néz ki, nekem az tuti sok lenne, nálam ha frekiemeléssel húzok, akkor 225-235 a plafon, 15,5-es a szorzóm alapesetben. Mivel BE a procim, ezért ha húzni akarom, akkor inkább a PhenomMsrTweaker-t használom, azzal lehet szorzót emelni, és nem kell az FSB-hez nyúlnom. AZért nem BIOS-ból teszem, mert akkor Giga hiányosságként elveszik a C&Q, ami nem is annyira gazdasági okokból rossz, mind inkább a ventillátor fordulatszámok miatt.
Amúgy 0,1V NB fesz emelés még nem fogja túlterhelni a lapot, mint ahogyan az 1,4V CPU fesz sem. Nekem a 0,1V nem volt elég a NB húzáshoz, csak akkor ment érdemben a tuning (2600MHz NB) ha legalább 0,25-0,3V-ot emeltem ott. -
vizirider
tag
csak tipp volt, havernál a geillel is full stabil a cucc.............
lutri az egész, de egy fix: nem szerencsés vegyesen használni ramokat. (én még attól is tartózkodnék hogy mondjuk 2 db 2*2 gb-s egyforma kitet tegyek egy gépbe, inkább meg kell venni egyben a nagyobb kitet)bocsi mellé nyomtam (
) ez természetesen calvin20 1114-es hsz-re válasz
-
Gabor970
addikt
nekem is ilyen lapom van, persze, hogy nem tuning lap! Már csak a mosfet hűtés hiánya miatt sem. Persze ettől még lehet rángatni benn a procit, de csak ésszel hosszú távon!
Ha 3,8GHz-en hajtom 1,5V körül, és a NB is meg van emelve 2600-ra 1,35V mellett, akkor prime alatt 160W a proci fogyasztása. No ez a lap nem erre van kitalálva.
3,6GHz esetén viszont alapfeszen elketyeg a B50, és akkor még nem vészes a teljesítményigény. -
Gabor970
addikt
hali!
Nekem nem rontott az F4 Bios a tuningpotenciálon. Sőt, ha jól emlékszem korábban 3,8GHz mellett már a prime hibát dobott, de most nem. Igaz, csak kb fél órát futtattam B50-el.
Viszont, ahogy előttem is leírták, felteszed, próbálod, tetszik-megtartod, nem tetszik visszateszed a régit. Még mentegetned sem kell, mert a giga honlapján fent vannak a korábbi biosok is.Üdv!
-
Ayg0
senior tag
tehát tapasztalatokat várnál. és ehhez kellett 14 sor, hogy elmond?
de viccet félretéve... én csak a ramokat néztem az f4-nel, ám változatlanul nem viszi a natív órajelén a kingmaxaimat, ergo visszakerült az f2c. egyébként nem értem miért problémázol a flasheléssel. 2-3 perc az egész: ott az @bios alkalmazás a gyári cd-n, lemented vele az aktuálisat, felrakod az f4-et és ha nem nyerte el a tetszésed, mehet vissza a lementett. kevesebb időbe telt volna, mire megírtad a két postot.#1048
alapfesz (1.3v) 4 mag@3.6ghz?
-
Ayg0
senior tag
ebből a postból kb minden kiderült, csak az nem, h mit szeretnél: a legújabb biossal kapcsolatos tapasztalatokat, vagy segítséget a flasheléséhez.
steppingje pedig a procinak van, nem a biosnak. ha ez szerepel a leírásban, valószinűleg egy friss modellel (talán x4 620?) frissítették a biost, hogy felismerje a deszka.#1045
légy üdvözölve
mivel hűtöd az 550-et, h ilyen szépen muzsikál? ez 24/7 stabil órajel vagy csak a bech elejéig bírja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest