- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
Gorneck #1035 üzenetére
Ez érdekes, elvileg mégse olyan stabil ez az ''éppenhozzáérőstűs'' 775?
Saját kútfőmből arra tudok gondolni hogy a keret túl bő, vagy annyira erősen nyomódik a hűtő a lapra hogy a görbítés már érintkezésvesztést okoz..vagy a kettő együtt...
Nem csináltál valami vmodot a procin? Mondjuk DS3 nem kellene hisz a BIOS lehetővé tesz mindent ami kell...de az hogy valami rákerül a proci ''lábhelyeire'' emelhet rajta annyit hogy extrém esetben a melette levő lábak valamelyik ne érintkezzen...elméletileg és szerintem. -
mikk2000
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #964 üzenetére
Kösz a választ! Milyen fajta ment? Az aláírásodban 1 modult látok csak, és behatárolni se tudom eredetileg milyen frekin megy, mert tuti túl van húzva.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, mit szól ez a lap 2x1GB 800-as ramhoz? 965-ös chipset mintha nem csípné az 1 gigás 800-as modulokat, ezzel a lappal mi újság, megy valakinek?
Jav.: DS3 érdekelne inkább...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
R3plica70 #840 üzenetére
Az feszültségkimenet és nem teljesítmény kimenet. Csoda hogy nem megy tönkre, szerencsétlennek a 32ohm az majdnem rövidzárnak minősül a 10-47K-hoz képest
Most a visszfeszültségekről ne is szóljunk.
A különbség az, hogy ha eleve teljesítménykimenet lenne, akkor (elméletileg) nagyobb a zaj, és a torzítás, és nagyobb lenne a jelszint is, tehát eleve még egy aljzatként kéne ''árulnia'' a kártyának ezt a lehetőséget.
Persze lehet, hogy az előző kártyád hangkimenete meg tudta hajtani a fejhallgatódat, de az egy plussz szolgáltatás voltvagy csak hiányzik róla a soros rövidzárvédelmi ellenállás ami azok miatt van akik esetleg fejhallgatót kötnek a feszültségkimenetre...
Dugd rá egy infrás fejhallgató adóját, és még a kábel sem fog zavarni... ;) -
mikk2000
őstag
Szia, nos nekem nem ilyen lapom van (ld konfig az adataimnál), de giga és dual bios, én azt csináltam hogy a backup bios eggyel előző verziójú mint a fő bios. Azért nem megegyező, mert ha valami új hardver miatt a bios elhasal, akkor a vele megegyező backuppal is, és az gáz. Azonkívül olyan beállításkülönbségeket tettem, hogy lássam a különbséget, ugyanis alapból a drága nem jelzi sehogy se hogy őkelme a fő, vagy backup biosról állt fel.
Ez van nálam, nálad viszont kicsit más a helyzet, tehát ez nem igazán felel meg neked, tehát...
...igazából a backup biosnak csak annyi dolga van hogy ha a fő bios elcsesződik, akkor floppyról/cd-ről újra tudod írni a fő biost backup biosról felállva (ha egyáltalán észreveszed hogy a backup bios aktivizálódott mert az én lapomnál te nem veszed észre-ld első bekezdés), tehát az alapvető perifériakezelés kell csak, ez esetben szerintem bármelyik bios verzió jó, amelyik lekezeli a használt hardvereidet főleg a proci+ram+videókártya hardvereket - azaz amelyeknek mindenképp a gépben kell lennie. Most a videókártya szükségességét nem ragozom.
Na és itt van a gond!! Mivel itt minden nagyon új, lehet hogy hetente jönnek biosok alapvető működésbeli eltérésekkel, lehet hogy csak a legfrissebb bios kezeli le a procit, illetve az általad használt memóriát hibamentesen(!), tehát ez esetben muszáj vagy a legfrissebbet mindekettőbe beírni - hiszen ha a fő bios elhasal, a backuppal meg nem bootol be a gép mivel összeférhetetlen valamelyik hardverrel, akkor baszhatod a backup biost, azaz olyan mintha nem is lenne(!). Hibás/hibázó rammal (esetleges előző verziójú bios jellegzetessége) én nem ''flesselnék'' bios-t, hogy miért ezt mostanában fejtettem ki részletesen itt valamelyik topicban - ugyan van checksum stb de hmm nem tetszik.
Annyit kiegészítésnek, hogy backup biossal is felállhat a rendszer ha minden hardveredet lekezeli, viszont nem érdemes tartósan használni, mert ha kedvet kapsz egy frissítéshez, és elfelejted hogy a fő bios halott, és csak a backupot frissíted, amit elcseszel, akkor evidens hogy mindkettő halott, azaz nincs öröm.
Amíg valaki meg nem erősít ezeket ne vedd 100%-nak, nekem más a lapom, bár az elv ugyanaz, viszont következtetek itt-ott, ami pedig nem halálbiztos. Kiindulópontnak viszont jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest