- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
R3plica70
aktív tag
azért egy 450-es csíftek és egy 400as makron ég és föld
Ne haragudj, de emellett nem tudtam elmenni.
Meg tudod szakmailag indokolni az állításod ?
Mert valóban árban ég és föld de tudásban már távolról sem.
Láttál már te közelről 400-as Macron tápot, esetleg használtál, hogy ezt állítod ?
Nagyon nem bírom ha gyakorlati tapasztalat nélkül húznak le valamit, és nem azért mert nekem ilyen van
Ne ért félre nincs veled semmi bajom, csak az ilyen megalapozatlan állítások felpiszkálják a vérnyomásom.
Amúgy bocs az oftopicért. -
R3plica70
aktív tag
-
R3plica70
aktív tag
válasz
FireKeeper #1695 üzenetére
Nem rossz az egy olyan konfigtól
-
R3plica70
aktív tag
Igen, 7600GT-hez már kellene a híd. A srác lehet DQ6-tal csinálta mivel ahhoz adnak, és ő csak annyit írt, hogy Giga 965-ben ment az SLI.
Hát hogy még mekkora VGA-t érdemes benne SLI-ben használni az jó kérdés, ebben én nem vagyok annyira képben, de 7900GTX-eket nem tennék bele, hacsak nem nyerek a lottón -
R3plica70
aktív tag
válasz
R3plica70 #1688 üzenetére
Kicsit ráfejeltem a tuningra csak úgy kíváncsiságból
CPU 8*430=3440, a VGA-k 601/451 :
Aqumark
GFX 15069
CPU 15129
Owerall 100587
Hát utoljára ilyen értéket FX60 + 7900GTX-nél láttam és hát a 2 két konfig árban nem egy kategória főleg a VGA, a 2db 7300GT 100 rugóval kevesebb mint a 7900GTX...jójó tudom ez csak egy bencsmárk, de akkor is durva -
R3plica70
aktív tag
Ismét egy kis kisérletezés és hátha valakit érdekel :
Moddolt nVidia driverrel a DS4-ben tökéletesen megy az SLI 2db Inno 7300GT 256MB DDR2-vel
A CPU 8*360=2880 a VGA 541/451 Aqumark 94000 pötty
Most próbáltam ki úgyhogy még más tesztet nem futtattam... -
R3plica70
aktív tag
Jelenleg nekem most megy a teszt az E6400-ammal, 400-as FSB *8 = 3200 MHz, 1,325V.
Proc :
SL9S9
L625A300
A0572 ( egyesek állítása szerint az 1000 alatti gyszám a jó, hát most kiderül)
-
R3plica70
aktív tag
válasz
slett27 #1429 üzenetére
Feltételezem a hűtőre gondoltál.
Nos, ha olyan lapra kötöd ami nem tud szabályozni és fullon pörög, akkor igen, hangos.
Viszont ha olyan szuper lapon használod mint a Giga 965 valamelyikeakkor az a terhelés/hő függvényében szabályozza a fordulatát. Ha csak netezel/töltesz...tehát különösebben nem terheled a CPU-t akkor kb 1100 körül tekeri, ami szinte hangtalan. Természetesen terhelés hatására hangosodik...ezért én még szoktam rá tenni egy előtétellenállást, ami alapon lecsökkenti 800-900-ra a fordulatot és terhelésnél sem lesz vészes a hangja. Vagy másik lehetőség, hogy bekötöd fix feszre a ventit és kész.
-
R3plica70
aktív tag
Azt nem mondom, hogy nem lehet, csak én hírtelen szemrevételezést követően nem láttam a módját, de biztos lesz olyan vállakozó szellemű emberke aki megcáfol majd
Amúgy szerintem jól teszi a dolgát, de természetesen a jobb hűtés , akár egy venti beiktatásával sosem árthat.
Az biztos, hogy célszerű olyan CPU ventit választani ami a bordákon átmozgatja a levegőt. -
R3plica70
aktív tag
válasz
Overlocker #1405 üzenetére
Ha jól emléxem 5-8-8-23 volt AUTO-n. Nme az volt a cél, hogy milyen feszes időzítéssel megy, hanem mit lehet max kihozni belőle stabilan, és nekem 900-on ezekkel az időzítésekkel 2,1V-on ennyit mentek 2 órát stressztesztet.
6400-asomnál már nem lesz szükség ekkora FSB-re így jobban kímélem a lapot és RAMot is. -
R3plica70
aktív tag
-
R3plica70
aktív tag
válasz
EQMontoya #1397 üzenetére
már sorry, de sztem ez modulonként változól, és az alaplap a ram chipjéből olvassa ki az időzitéseket, és a ram által ''kedvelt'' feszültséget is.
Az ídőzítésket lehet, de a feszt nem ! Ha 1MHz-et is emelsz az FSB-n, bármilyen RAMot is használsz, 2,1V-on fog menni, ezt tény. -
R3plica70
aktív tag
Ecet a DS4-en az átpasztázott hütöbordáid hogy viselkednek mostanában, melegebb/ hidegebb?
Én ilyet nem írtam sehol, mármint nem pasztáztam sehol semmit, nekem még minden gyári a lapon.
És egy nagyobb CPU hűtő befér még a heatpipe-tól?
Nekem Gigabyte G-Power van ami szépen elfér, ettől nagyobb is elférhet ami kellően magas. -
R3plica70
aktív tag
válasz
slett27 #1209 üzenetére
Nekem is HS-04A van
Tényleg nem tudom, hogy mit mondjak ezek után...nálam SB és integrált hangzása ég és föld. Csak viszonyításként, az előző Abit AN8 Ultra lapom integrált hangja szinte ugyanazt produkálta hangzásban mint az SB, szigorúan az én füleimnek. Ehhez képest a Giga hangja nincs sehol...de már nem merek semmit mondani -
R3plica70
aktív tag
válasz
slett27 #1158 üzenetére
Hát sajnálatos, hogy így jártál...ez tényleg lehet 1 hibás lap vagy több tényező együttes hatása
ASUS-on JÓL SZÓLT AZ INTEGRÁLT HANG EZEN (DS3) MEG A HÍG FOSSAL VETEKSZIK. !
egyik szemem sír a másik pedig nevet...ezexerint nem csak én hallom így
Én úgy oldottam meg, hogy hoztam 1 legolcsóbb SB Audigy SE-t és az szétszedi a fülesemetNincsenek nagy elvárásaim a hanggal szemben, eddig elvoltam az integrált kütyükkel, az utolsó egy ISA SB16 volt, és most tessék, egy 40k+ laphoz megint kénytelen vagyok hangkártyát venni
Impedancia ide - impedancia oda, feszültég kimenet vagy teljesítmény kimenet, mindez nem változtat a tényen, hogy a Giga lapjai amiket eddig próbáltam, messze a legszarabbul szóltak fejhallgatóval. Azért ez egy nagy feketepont nekik...ennyi pénzért azért vártam volna némi változást ezen a téren, és nem értem, hogy más márkák ehhez képest miért tudják ezt normálisan megcsinálniNem , nincs zaja, nem hallatszik bele a HDD vagy egérmozgás, egyszerűen tényleg egy hígf@s ahogy szól ( házimozi erősítőre kikötve OK, csak az asszony és a gyerek nem díjazza ilyenkor ha dübörög a lakás )
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Gorneck #1154 üzenetére
1. még nem mértem, de amint lesz időm kipróbálom
2. np...már mexoktam h átnéznek a hsz-eimen ( tisztelet a kivételnek)...na mindegy, majd ha egyszer elérem a PH félistenséget, addigra talán hiteles is leszek...nem mintha ez lenne az életcélom, mármint az isteni rang elérése
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Gorneck #1150 üzenetére
1. Én telepítettem natívra állítva és anélkül is, semmi különbség nem volt, szóval nem értem mit akar ezzel a funkcióval a gigabyte . Elméletileg natív támogatás esetén nem kell driver XP telepítéskor, nem natív esetén XP kérne lemezen drivert, de nem teszi
2. csak neked, csak most utoljára..eddig kb 5* írtam le itt a topikban
Ha FSB-n emelsz akkor Normal beállítás mellett a lap a CPU feszt megemeli kb 0,1V-tal a RAM-nak pedig 2,1V-ot ad.
Fenti jelenség kiküszöbölésének érdekében a CPU feszt állítsd be kézzel annyira amennyire szeretnéd, a RAM-nál pedig állíts +0,1V-ot (DS3-nál ez a legkisebb emelés) így csak 1,9-en fog menni, természetesen ha többet akarsz adni neki akkor állítsd feljebb. -
R3plica70
aktív tag
válasz
SzlobiG #1144 üzenetére
Azon, hogy jobban ment volna azt értettem, hogy feszesebb időzítésekkel...960-on már 10 perc után hibázott a stresszteszt, ezért 1000-el meg sem próbáltam.
Javitanám a 1141-es hozzászólásom annyiban, hogy DS4-ben a GEIL-t nem tudtam próbálni, mert már nem volt nálam.
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
Yess...most érkezett Exp@rtbe, most még 11 db van. Hátha valaki szintén úgy örülhet mint én , bocs a sok offért
-
R3plica70
aktív tag
válasz
slayer006 #1132 üzenetére
THX
A ''szutyok'' jelzőt azért használtam, hogy megélénküljön kicsit a topicés elnézést kérek azoktól akiknek a lelkivilágába tapostam ezzel
Amúgy semmi bajom vele, csak a nagykerek akasztottak ki, pedig ma beszéltam vagy 10zel...ebből 1 azt sem tudta mijaza a E64002 helyen bíztattak azzal h szerda-csüt érkezik szállítmány és abban talán lesz...ja és mindegyik kapásból rácsapott, hogy '' és 6300 nem érdekel , mert az van most ''...persze , hogy érdekelne ha azt szeretnék, de nem azért adtam el, hogy megint azt vegyek
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
Lehet csak az én dobozomból bugázták ki, de nekem csak 4 SATA, 1 IDE + 1 floppy kábel volt + kézikönyv és CD...ezexerint ebben is menne a hacked driver csak áthidalót kellene szerezni valahonnan...perverz gondolatként megfordult a fejemben egy SLI 7300GT kombó
...ja ehhez nem is kell áthidaló ( nincs is kialakítva rajta a csati )
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #841 üzenetére
Nem a hang serceg, hanem valamelyik tekercs a proci körül, akár alapon is vagy terhelés hatására.
-
R3plica70
aktív tag
És akkor az előző hsz-em utolsó mondatát kibővítem, mivel még nem volt róla szó, és hátha valaki ezért kap majd kedvet egy DS4-re
Az alábbi feszállítási lehetőségek találhatók a BIOSban amik jól jöhetnek tuning esetén :
DIMM +0,025 - 0,775V
PCI-E +0,05 - 0,35V
MCH +0,05 - 0,75V
FSB +0,05 - 0,35V
CPU 1,025 - 2,375 V
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
válasz
Bile Demon #828 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, de sajnos ez nem oldja meg azt a problémám, hogy én 99%-ban fejhallgatót használok és azon nagyon soványan szól. Bár most próbáltam és a hátlapi csatin kicsit jobban szól mint az előlapin, dé még így is gyengécske
Kérdéseidre a válasz :
1. nekem is relative csöndes a gépem, de a tekercsek sípolását erősebb zajnál is jól lehetett hallani a DS3-nál. Bizonyos grafika megjelenítésénél erősödött, pl a BIOS-ban ha beléptem egy belső menübe akkor erősebb lett. Viszont pár nap után mintha enyhült volna a hangja, vagy szinte el is hallgatott. És nem csak tuningnál jött elő.
Valószínűleg példányfüggő, hogy van-e és hogy milyen erősen hallatszik.
A DS4 ebből a szempontból jobb, vagy csak szerencsésebb voltam, de alapon nincs hangja csak nagyon erős tuningnál és full terhelésen csinálta, pl 450-es FSB és stressteszt alatt
2.erre már adtak választ, de hogy pontosítsam ismét, ha FSB-t állítasz akkor a CPU és a RAM feszültséget automatiusan megemeli( CPU nak kb +0,1V-ot ad a RAM-okat pedig 2,1V-ra állítja) , amennyiben azok NORMAL állásban vannak a BIOS-ban, ha ezeket kézzel elállítod akkor természetesen a beállított értékeken maradnak.
Erről jut eszmbe, hogy DS4-nél sokkal finomabb osztásban és sokkal többet lehet állítani a feszeket, már ha ez számít valakinekpl RAM esetében 0,025V-jával lehet emelni.
-
R3plica70
aktív tag
Sajnos ez tényleg Gigabyte hülyeség
Nekem is bot fülem van, de ezt már én is meghallom. Ilyenek voltak a 945 és 955-ös deszkák is. Nem tudom h mi a rákot tudnak ezen elszúrni
És ahogy mondod, dinamikátlan sovány hangzást produkál és ezért zenehallgatásra szinte alkalmatlan, a legolcsóbb SB is megváltás utána ( bár egyesek szerint ez igaz bármelyik integrált hangra
).
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
Az tudom h pl kóderek egy része már kihasználja a 2 magot, mint pl CCE amit én használok rendszeresen, nagyon meghálálja. Viszont azt nem tudom, hogy a 4 magot ugyanigy le tudja majd kezelni vagy kvázi 2 magosként működik majd rajta...én sem vagyok programozó matematikus, ha hülyeséget mondtam sorry
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
Erre mondtam ,h igen is van olyan helyzet, hogy bizonyos esetekben alaplapcserét követően boot közben resetel a gép. Aki még nem találkozott ilyennel az érezze magát szerencsésnek
Én a DS3 -ról DS4-re cserét követően még azért nem telepítettem újra XP-t mert lusta vagyokNálam alapszabály h új rendszerre friss XP, és nem bombázom a fórumokat a fantomhibáimmal (ez nem neked szólt
)
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Overlocker #772 üzenetére
Ez gyári gigabyte feature
Már ne haragudj, de mióta feature a win reset bootoláskor -
R3plica70
aktív tag
válasz
Konflikt #717 üzenetére
Ugyanabban a konfigban van, mint ads3? 450 a max fsb, akkor nemsokkal marad el eddig a kistestvérétől ezekszerint van olyan jó tuningban mint a ds3?
Igen csak a lap változott tegnap. ''Csak'' 450-ig próbáltam úgy kb 2 óra stressteszttel,mert a RAMok már így is határon voltak, de szerintem menne jobban is.
Szvsz nem rossz lap a DS3 de a DS4 valahogy tisztább szárazabb érzés
Sajnos ma elvitték a 6300-am így a 6400 érkezéséig egy celeronggyal vegetálok -
R3plica70
aktív tag
Megjött a DS4-em, és hát élőben még szebb mint a képeken
Szerencsére DS3 után XP szépen felállt így egyből nyomhatom a terhelést neki.
Jelenleg 450-es FSB-n megy a stressteszt, F3-as BIOS-sal -
R3plica70
aktív tag
Egy kérdés:
Valaki használ IDE HDD-t ?
Tegnap beraktam egyet, amin csak adatok vannak és azóta valahogy nem tűnik stabilnak a rendszer. Tapasztalt valaki hasonlót ?
Most pl a kedves DVD authoring közben dobott egy resetet úgy, hogy semmi tuning nem voltJa és nem az IDE HDD dolgozott, hanem a másik 2 SATA-s.
-
R3plica70
aktív tag
Ez szép, de sajnos nekem pl a hűtőlemez nélküli verzió van és fogalmam sincs h melyik nagyker forgalmazná ezt a verziót, bár szerintem ez tök ugyanaz a modul mint a csupasz. Volt olyan nagyker amelyik élettartammal adta, de sajnos leépítették a kínálatukból, de pl Exp@rt 1év garral forgalmazza...bár most pár hét alatt sajnos felment az ára mint minden RAMnak
Én még bruttó 16500 körül vettem az 1G-s modulokat.
-
R3plica70
aktív tag
Szerintem kb ugyanolyan a hangja mint a 945-ös deszkának, ha más nincs ez is jó
Egyébként komolyra fordítva, az én botfüleim is hallottak különbséget pl az Abit AN8-Ultra lapom hangzásához képest, az sokkal dinamikusabban tudott szólni és hangképe is sokkal jobb volt alapból, szvsz.
Szóval akinek kényes a füle annak még egy olcsó SB Audigy SE is megváltás lehet -
R3plica70
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #540 üzenetére
Nálam olyan fordul elő néha, hogy használom több órát a gépet, kikapcsolom majd pár óra múlva indítom és nem ad képet , ventik pörögnek de monitor nem kapcsol be ... logikát még nem fedeztem fel benne
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #508 üzenetére
Szerintem is sok, de ezek a szerencsétlen Gigabytosok ezt állították be, ha tuningolsz akkor 2,1V-ot ad szegény RAM-nak, hacsak nem állítod át, mint az már ma DU jeleztem is.
Természetesen tartósan nem használnám így én sem, csak a teszt kedvéért hagytam ennyin -
R3plica70
aktív tag
Ha valakit izgat a dolog, közben 2x512 667-es PQI RAMokkal is leteszteltem a lapot és nálam minden OK volt.
450-ig próbáltam ahol ugye 2,1V-on 900-on mentek...lehet tovább is menne de most nincs több időm rá -
R3plica70
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #469 üzenetére
Nagyon baba, főleg jót tesz chipsethűtőnek h kap a CPU hűtőtől légáramot. Kipróbáltad ? Mennyire melexik így a chipsethűtő ?
-
R3plica70
aktív tag
Egy kis figyelmet kérek
Az F4-es BIOS úgy látom követi a Gigabytos hagyományokat, azaz ha AUTO beállítások mellett növeled az FSB-t akár milyen kicsit is, a lap automatikus megemeli a CPU feszt és RAMnak 2,1V-ot ad.
Erre 1 megoldás van csak : a CPU nak be kell állítani a korrekt feszt kézzel, a RAM-nak pedig +0,1V-ot kell adni, így 2,1V helyett 1,9V-on fog csak menni ( nem minden RAM szereti tartósan a 2,1V-ot )
Ha máshogy nem megy tedd fel az EasyTune5-öt ami az advanced módban megmutatja az aktuális feszeket. -
R3plica70
aktív tag
ds3/ds4 tulajok, kiknek 6300 van a lapjába kéne egy kis help vagy mi...
Cpuz mit mutat alapon a proci feszkójához?
jajj, de jó hogy rákérdeztél F4-el még meg sem néztem és most látom, hogy kezdi azt csinálni mint a 945-ös lapjaik, hogy AUTO beállítás esetén automatán ad feszt a RAMoknak és CPUnak is.
Eddig ugyanis az alapom 1,312V volt a CPUZ szerint, de most 1,408V-ot mutat
Pont a választ írtam
[Szerkesztve] -
R3plica70
aktív tag
válasz
Dare2Live #428 üzenetére
667es samsung és pqi val ezse megy.
idegbajt kapok....
eddig egyedül k* drága ramokkal volt hajlandó menni az édes....
PQI-val ki tudom próbálni ha gondolod, bár ha nálad nem megy akkor rajtad nem segít ha nálam mégis menne
Nem csak qdrága memókkal megy, lásd az én példám és ha jólemléxem mirrmurrnak is ilyen RAMjai vannak.
Ha gondolod átugrassz ide a Duna partjára ( nincs 100km-se) és én átflesselem neked a lapot -
R3plica70
aktív tag
válasz
Konflikt #417 üzenetére
Ez már aztán frankó!! Látom nem nyugodtál addig, mig ezt össze nem hoztad a 7300GT+ds3 tuningot Max mekkora fsb-ig jutottál igy?
450-ig, de itt már a RAM volt a szűk keresztmetszet, szegény Veritech 667-esnek kihajtottam a lelkét is
Szóval az F4e BIOS korrigálta VGA problémát a végleges F4-gyel szintén minden OK.
Én azt mondom, hogy ez a BIOS érdemelte volna meg a förszt rilíz jelzőt, a többit tekinthetjük bétának. -
R3plica70
aktív tag
Hol van a GEIL memóriák tűréshatára, amit már nem visznek?
Én próbáltam 2*1G 800-as GEIL Value RAMot a DS3-ban és hát nem estem seggre tőle, mert 2,1V-tal ( a normál üzemi fesze 1,8V) és 5-5-5-15 mellett max 950-en ment...ezért nem tudtam 475-ös FSB fölé menni tuningban
Amúgy grat a nyereményhez, kollegám is résztvett a játékban , de ezxerint nem nyert
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest