Aktív témák
-
Robi_73
őstag
Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
Robi_73
őstag
Én meg dos alatt. Bi-bi!
Azért kell a sablon szöveg, mert ha valaki még is bénázik, ne én legyek a hunyó. Ezért írtam amit írtam. -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #2907 üzenetére
Q-Flash csak a floppyt ismeri. De az is megbízható!
Én a dos alatti bios frissítést preferálom cd segítségével.
Így javasolt frissíteni:
1. Csinálj egy indítólemezt.(win)
2. A friss bios file-t és az awdflash.exe-t*** írd ki egy újraírható cd-re
3. Lemezt be és reboot (floppy)
4. Indítás cd támogatással
5. A cd-ről elindítod az awdflash-t (FLASH895.exe)
6. Beírod a friss bios nevét pontosan (pl : 965pds4.f6) ->enter
7. Megkérdezi, hogy elakarod menteni a régi biost, nyomd meg az N billentyűt -> enter majd Y billentyűt -> enter és már frissíti is a biost
8. Ha végzett, akkor nyomd meg az F1 billentyűt és újra indul a gép (Reset)
***A Gigabyte FLASH895.exe-nek hívja!
Lényegében ennyi, ez kb 2 perc alatt meg van.
A bios frissítést mindig mindig default beállításokkal végezd el! No tuning! -
Robi_73
őstag
válasz
Chesterfield #2748 üzenetére
Szerintem inkább vidd a géped és próba. Ha nem megoldható, akkor Kingmax.
-
Robi_73
őstag
válasz
Chesterfield #2739 üzenetére
Hát a inkább a Kingmax. Zeppelin memóriáról még nem is hallottam.
[link]Made In Malay -
Robi_73
őstag
Akkor neked szerencséd volt!
Én még sosem használtam!
Sok alaplap gazdája rájött már, hogy win alatt bizonytalan a frissítés kimenetele. Én így szoktam meg, és csak egyszer volt vele problémám, akkor is egy hibás floppy okozott gondot, de egy Hotswap segített.(Abit TH7II) Azóta csak CD-ről frissítek. A Q-Flash segítségével pedig gyerekjáték a bios-t frissíteni.
-
Robi_73
őstag
Ez a baj forrása szerintem. Én mindenkit lebeszélek a windows alatti bios frissítésről.
Áramtalanítsd le a gépet, majd nyomd meg a bekapcs gombot. Utána helyezd áram alá a gépet. Bekapcsolás előtt nyomd meg az insert billentyűt (folyamatosan nyomni!), majd mikor bekapcsol a gép, akkor nyomd folyamatosan a reset gombot. -
Robi_73
őstag
bim [link]
Működik!
[Szerkesztve] -
-
Robi_73
őstag
Megy a lapom!!!
Akit érdekel az újraélesztés módja és sürgős az hívjon fel, mert csak este lesz időm beírni a pontos sorrendet. Levédetem!.
-
Robi_73
őstag
-
-
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1820 üzenetére
Igen én hívtalak.
Most kipróbáltam a lapot, de semmi változás.
Másik proci Celeron (533fsb)
Memória 256,512,1GB Geil,Vdata,Samsung,Noname stb..
Nem értem ezt a biost, miért nem lehet törölni teljesen. Külföldi fórumokon is sokan belesetek ebbe a hibába, és többen írtak is a Gigabyte-nak. Elméletileg rajta vannak az ügyön és javítani fogják egy új bios verzióval. Most még mindig kutatok full cmos clear után. Esély a 0-val egyenlő. -
Robi_73
őstag
Én már kivettem, rövidre zártam szóval mindent kipróbáltam és semmi.
Bekapcsolom és közvetlenül utánna ha megnyomtam a reset gombot, akkor idáig rendbejöttek a dolgok. De akkor is csak az FSB-t vette vissza, a proci szorzó és az időzítés maradt. Nem értem miért nem felejti el a beállított időzítéseket. Szerintem ''csak'' ez a baj.
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1802 üzenetére
Tudom hogy szóltál, de gáz szerintem az egész. Ha biost restel az ember a beállítások miért maradnak meg? Ez a Dual bios is egy nagy humbuk. Volt úgy hogy sima reboot után bios cheksum erroral indul a lap, majd floppyról frissíti magát majd restart. Kezdem megérteni XaraX-ot, hogy miért váltott vissza AMD-re. Két hét két alaplap. Olvastam hogy valaki már négynél jár!
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik én is így jártam![link] 375mhz-en használtam a ramokat 5/4/4/10-es beállításokkal, majd megemeltem az fsb-t 385mhz-re és azóta nem indul a gép.
-
Robi_73
őstag
Az előbb kipróbáltam a hibernációt, és mikor inditottam volna a gépet folyamatosan sípolt.
A memóriák auton voltak (5/5/5/18), most 5/4/4/10-el simán működik.
-
-
Robi_73
őstag
Tegnap este újra raktam az XP-t. Csak az Intel Inf-et és a Lan drivert raktam fel az alaplap driverei közül, és megy minden rendesen.
Viszont utánna játszottam a memória beállításokkal, és nem indult el a gép miután 383-as fsb fölé mentem. (5/4/4/8 TURBO) Annyira nem, hogy azt hittem a lapnak annyi.
Állandóan ki be kapcsolt. (a gép alkatrészeinek biztos jól esik
) Mindig ezt írta ki ''Bios Recovery Search Bios File In Hard Drive'' vagy valami hasonlót. Egy bizonyos mennyiségü ki-be kapcsolás után már nem írt ki semmit, és a gép még mindig nem indult el. Cmos clear és a teljes áramtalanítás sem segített. Nem tudom más járt-e így, de elég idegesítő megoldások vannak az új Intel procikat támogató alaplapoknál.
Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- OTP Bank topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Asrock B760M PRO RS
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest