- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzso
aktív tag
-
vzso
aktív tag
Szia!
Én egy T9600 (TDP 35W) -os procit tettem a notiba a P8400-as helyére. Melegedést nem igazán tapasztaltam, igaz egy Zalman hűtő pad van a gép alatt. Viszont lehet, hogy egy Q9100 -as helyett egy T9900 vagy X9100-es procival jobban járnál (akár kisebbel is) mivel a quadokat még nem igazán sok minden használja ki, de a sebességet (2.26GHs->3,06GHz) az sokkal több alkalmazás, és főleg a játékok, igen csak jobban kihasználják. Nem beszélve, hogy a Q9100-ben csak 6MB cache van, ugyan annyi mint az előbb említett procikban, de ez két részre oszlik, mivel a noti quadprocik tulajdonképpen két darab két magos prociból tevődnek össze.
De az eredeti kérdésedre visszatérve, elbírni elbírja a 45W-os TDP-t, viszont ez azzal fog járni, hogy többször bekapcsol a venti, na és természetesen ezzel együtt csökkenni fog az aksi üzemideje is, azaz kevesebb ideig fog akkumulátorról üzemelni. -
vzso
aktív tag
És akkor tesztek a mostani csúcsnak mondható kártyákról.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #558 üzenetére
Na ugye
.
Én speciel nem éppen a menü szövegére gondoltam hanem a sok kis mini alkalmazások mik futnak egy játéknál (kis térképé, hud,stb.), amit én speciel szeretek látni és nézni játék közben, van aki ezeket kikapcsolja, de én hiányolom ha nincsenek vagy éppen nem jól láthatóak. De hát ezért vagyunk egyének és egyediek, mindenkinek más az igénye, elképzelése.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #556 üzenetére
Hát,
Mondjuk egy 24'-26'-os monitoron van értelme 1920-as fölbontáson játszani, de a 17'-on nem igazán, még a szöveget sem lehet rendesen elolvasni.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #553 üzenetére
Itt egy pár teszt, mondhatjuk a legújabb játékokkal
.
-
vzso
aktív tag
-
-
vzso
aktív tag
A hang XP alatt nekem sem akart összejönni. Egyszer sikerült, de újraindítás után megint nem működött. Csak a külső hangkártya (nekem egy Creative X-Fi Xtreame Audio Notebook) oldotta meg a gondot.
De próbáld Win7 alatt, ott tökéletes. -
vzso
aktív tag
Én ugy tudom az Everst az a max teljesítményt mutatja. Nézd meg GPU-Z progival. Itt is a max van kiírva, de ha a második fülre kattintasz, "Sensors", ott a jelenlegi állapotot találod. tehát a tényleges, jelen, állapotot láthatod és log-olást is engedélyezheted, tehát elindíthatsz egy 3D-s alkalmazást és megnézheted alatta hogy is alakul a kártya teljesítménye.
-
vzso
aktív tag
válasz
(Darkwood) #366 üzenetére
Jaja.
De lehet az is megoldás lenne a SATA nem ismerésére hogy BIOS-ban megnézni milyen beállítások vannak megadva és ha AHCI akkor vissza váltani a normal/nativ/as IDE-re és akkor nem kellene driver a telepítésnél. -
vzso
aktív tag
válasz
csaszi55555 #358 üzenetére
Szia!
Elvileg ügyfélszolgálat van Mo-n [link].
De ezt a Google is kiadja ha a Gateway-ra keresel magyar oldalakon. -
vzso
aktív tag
,egyáltalán nem hangosak és egy jobb hűtőpaddal egyáltalán nem is melegednek. Az enyém egy 3DMark teszt alatt max. 68°C-ra melegedet, de egy Zalman ZM-NC2000-al már csak 52-53°C volt. Több órás játék után is csak alig észrevehetően melegedet föl a burkolat a VGA és a proci hűtő fölött. Még a merevlemezek fölötti rész is melegebbnek tűnik.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #353 üzenetére
Na akkor ezek szerint, szerencsére, csak poros volt.
De idővel nem ártana szétszedni is és átpásztázni valami jobb hűtőzsírral, mert az ami gyárilag van rajta az nem a legjobb és ez idővel kiszárad.
Na de ez általában az összes termékre igaz mert nem szokták a jobb minőségű pasztákat használni. -
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #346 üzenetére
És csak játék/terhelés alatt melegszik ennyire, vagy alapon/nettezés közben is?
-
vzso
aktív tag
válasz
Csabifater #334 üzenetére
Szia!
A CR van fönt. Szerintem jó. A Vista driverek tökéletesen működnek alatta. Elvileg, telepítés után, teljesen használható a gép, maga a win is fölrak jó párat, még update-ban is.
Üdv. Zsolt -
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #311 üzenetére
Sajnos nekem nem megy.
Ugyan azt csinálja, sőt, ha a leírásodat követem, megint csak elfelejti a HD audio device-t, nem beszélve arról, hogy a három ismeretlen eszköz, sehogy sem akar eltűnni. De még 32 bit-es rendszeren sem.
Én már csak a winfos-ra tudok tippelni, az energiagazdálkodására (valami ACPI driver).
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #311 üzenetére
Hát, köszönöm, majd megpróbálom a leírásod alapján, hátha jó 64bit-re is.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #309 üzenetére
Hát, az a gondom hogy nem a driverekel van a baj. Azok működnek, sőt, a Vista-é simán fölmennek, 64bit-en. A gond az ismeretlen eszközökkel van.
Na akkor leírom pontosan mi is van, történik. Telepítés után (XP64bit), van három ismeretlen eszköz, több is de ezek fölmennek a kamera, a kártya olvasó, ilyesmi. Szóval marad három: a modem, a hang és a VGA HD Audio-ja. Ezek ismeretlen eszközök, tehát a VGA driver sem tudja telepíteni a NVHD audo-ját. A win sp1-es (ez 64bit-nél az sp2 -nek felel meg), itt fölmegy a patch HD audio-ra (természetesen a 64 bites). Ekkor megjelennek a HD audio eszközök, nem kér újraindítást, így telepítem a modem, audio-t és láss csodát van hang, tökéletesen működik minden a Vista driverekkel. A videokártya HD már kér újraindítást, de örülök mert ez is fölment. Újraindítás után eltűnnek az eszközök, megint ismeretlenek. mar nem is akarja felismerni őket a rendszer mint HD audio device-k. Semmi, csak ismeretlen eszközként, bármit is csinálok, telepítek. itt próbáltam a Dell-es cuccot, de semmi. Rendszer letúr, újrarak. Semmitt nem rakok föl csak achipset drivert meg a HD patch-et. Újraindítás után ua., megint nincs csak ismeretlen eszköz. Rendszer letúr, újrarak.SP2-es föl, de erre nem megy föl a patch. Semmi gond, letölti frissítésben egy újabb patch-et a HD audio-hoz. Szuper megint lehet telepíteni, a hang fölmegy, de, a biztonság kedvéért újraindítás. Puff, megint ismeretlen eszköz. Dell-es cucc, semmi. Szóval én arra jutottam, nem a driverrel van gond, itt a rendszer, a winfos a ludas. -
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #307 üzenetére
Nem biztos. Látod az oldalakon is van akinek működik az a leírás, van akinek nem. A technika ördöge
.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #305 üzenetére
Ezt én is megcsináltam és működött is. Örül
. Csak újraindítás után eltűnt az egész és megint ismeretlen eszköz lett a helyén
. A bosszantó az volt hogy nem akarta semmiképpen sem High Audio Device -nek fölismerni őket a rendszer újraindítás után.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #303 üzenetére
Várjuk.
Csak nem végigkövetted a leírást. -
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #301 üzenetére
Majd megpróbálom az új BIOS alatt, hátha összejön.
-
vzso
aktív tag
válasz
TheDragon007 #299 üzenetére
Azért igen jó le vannak írva az általában fölmerülő gondok
. Én is innen frissítettem a BIOS-t, hogy működjön a RAID.
-
vzso
aktív tag
Sziasztok!
Egy oldal a P-7811FX összefoglaló gondok és megoldások. -
vzso
aktív tag
Itt van egy leírás arról, hogy is lehet fölrakni az XP-re drivereket.
Nekem nem akar össze jönni, igaz, én 64bit-es opra és P-7811FX-re akartam telepíteni. -
vzso
aktív tag
válasz
Csabifater #275 üzenetére
Szia!
Ezt próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest