Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7ER
aktív tag
Szóval, megtaláltam a programot. illetve a nevét:[Szerintem ez kell neked]
Töltsd le és a neten olvass utána. De írok némi útmutatót.
1. Installáld a programot és futtasd (Tűzfal, vírusvédelem legyen kikapcsolva és az internetet sem árt kikapcsolni) és válaszd a Konfigurációs menüben az USB csatlakozást (Ez azért fontos, mert az alap az a COM soros kapcsolat).
2. Tedd GPS-t diagnosztikai (Service) üzemmódba.
Ezt úgy érheted el, hogy bekapcsolod a készüléket és a FŐMENÜBEN a jobb felső
sarokban lévő AKKUMULÁTOR(ELEM) szimbólumra ráteszed az ujjad és kb tíz m.perc múlva szerviz üzemre vált a készülék. Ekkor csatlakoztasd az USB kábelt.
3. Válaszd a GPS / Get GPS ID g7towin a menüsort, nem baj ha hibaüzenet jelenik meg.
Lényeg, hogy a GPS HWID azonosítóját kitudd olvasni.
Ha megvan, akkor jegyezd fel és a netről le kell tölteni a HWID azonos, és pontosan ennek megfelelő GUPDATE.GCD fájlt. -
p300
tag
Igen nem is egyszer, semmi javítás.Nem is értem minek írják, hogy vissza hozza a gyári beállítást..ez így ebben a formában nem igaz...!Azon kívül, hogy törli a felhasználó adatait más semmi.Az sw-t is gyári értékre állítaná akkor már meg oldódott volna a pc csatlakozási probléma.
-
biglion-lord
tag
Üdv!
Igen próbáltam háttértárra vagy is, hogy érthető legyen. Úgy kommunikál a fejegység a www.garmin.com/kenwood oldallal, hogy háttértárt alkalmazva USB-re (pendrive) dugva és térkép menüben frissítésre katt és a fejegység adatait az adathordozóra másolja majd azt (pendrive) laptopra dugva és a www.garmin.com/kenwood oldallal így kommunikál és az oldal fel is ismeri a fejegységet szériaszám stb., le is szedtem valami szoftv. frissítést amit vissza dugva (fejegységre) USB-re elindítva csak keresett, de nem történt semmi, de lehet az is türelmetlen voltam várni kellett volna, de kipróbálom türelmesebben. A térképet nem engedte frissíteni, ha jól emlékszem regisztrációt kért, de nem regisztrált megadtam az adatokat amit kért, de az oldal nem lépett tovább valamiért csak töltött-töltött, de semmi nem történt, többször is próbáltam. Elméletileg ha regisztrálom a terméket akkor ingyenes frissítést tudok végrehajtani + egyéb alkalmazásokat, de ahogy írtam nem tudtam regisztrálni. Köszönöm szépen segítséged(#711) 7ER:
Mivel tudatlanságom miatt nem tudtam mit s hogyan így a könyve és az eszközben lévő súgóra támaszkodva a leírások alapján próbáltam kiindulni és cselekedni csak nem jártam sikerrel kivéve a fejegység fő szoftverét sikerült frissíteni, de a térkép szoftverét illetve a térképet nem.
A készülék 2012-es kiadás viszont a térkép adatbázisa szerint 2011-es a térkép.Az ok amiért belekezdtem ebbe a frissítésbe az, hogy nem működik megfelelően a térkép és a GERMIN nem kezeli jól a térképet sokat hibázik, egyik ok a szoftver gondolom + a térképet sem árt frissíteni.
Például autópályán haladva (Németország) vannak a lehajtó sávok és ugyanott vissza is lehet térni a haladott útra, itt mindig leterel és vissza ami lassítással, így idő és + üzemanyaggal jár, ha nem jártam arra simán be is veszem. Másik példa 2hete elvittem a családom kirándulni, haza a fejegységre támaszkodva olyan helyen vezetett ahol a madár is alig jár 200 méterről indulva 810 méterre a hegyeken nagyon veszélyes volt az út hegyomlás, leszakadt úttest és csúszós út mellett szakadék korlát nélkül. A probléma az volt, hogy megfordulni nem lehetett az út keskeny mellette mély szakadék korlát nélkül és az autó egy 9 személyes kisbusz. Szerencsére nem volt gond az izgalmat leszámítva, de lehetett is volna.Visszatérve a témához mivel on-line módban nem sikerült így másképpen kell megoldanom ahogy írtad.
Megnézem " van e ilyen fájl: SW.UNL és GMAPPSUP.UNL" , bár nem nagyon értem azt a módszert mivel nem csináltam még ilyet, de meg kell csinálnom főleg, hogy vasárnap indulok ki Németbe és működnie kell.
Esetleg priviben is küldhetsz némi infót, ha nem gond. Köszönöm szépen segítséged -
biglion-lord
tag
Üdv!
A GARMIN oldalon azt írta PC-n keresztül is lehet és a könyvében is olvastam valahol, de nem sikerült. A leírások mindig a GERMIN oldalra utasítanak, hogy majd ott megkapom a további utasításokban és a szerint járjak el, de semmi. Ezért USB-n próbálom és kevés sikerrel, most sikerült odáig eljutnom, hogy ezt írja ki.---> Az USB háttértároló eszközön található térképfrisítés nem kompatibilis az eszközzel.
Helyezze be a megfelelő USB háttértároló eszközt és próbálja újra. <-----
Sajnos az oldal jelenleg nem elérhető ahol letöltöttem a most kiadott friss (Garmin CN Europe Full NT 2013.40 Unlocked IMG Map) és raktam föl USB-re amint elérhető linkelem. A készüléket újonnan vettem külföldön, de van magyar leírás hozzá + fúl magyar menü és a menüben is ad némi útmutatót, de az nagyon kevés. Az lehetséges, hogy másfajta lenne a térkép, de hogy ha GERMIN rendszer 1 fajtát használ NAVTEQ-t vagy nem? Vagy ha igen hogy tudom kicserélni? Valahogy meg kell oldanom, csak nem tudom hogy, mi lehet az amit nem csinálok jól? Köszönöm a segítséget.
-
sonaj888
tag
Értem. Az uj kábelre kiváncsi leszek, mivel a mostanival kb. 200mb-ot lát az egész gps-ből.
A garmin mappába nincs IMG fájl. Amúgy meg érdekes,hogy hívatalosan tudtam fríssiteni térképet vele.
Az usb drivert is feltettem. Még azt mégkerdezném,hogy a Mapsource-vel lehet az unloced térképeket variálni, vagy a patchelt változat kell hozzá? Ezekkel a dolgokkal nem vagyok még képbe, de szeretnék önállóan térképeket szerkeszteni. Kb. 5-6 országra van szükségem, a többi csak a memoriát terheli. -
7ER
aktív tag
Hiába vesz 4Gb-os kártyát, a készülék nem kezeli a nagy (2GB) térképet. . . A memóriakártyát ugyan kezeli de csak akkor ha több térkép van rajta ami egyenként kissebb 2GB-nál. Tehát pl. EU térkép, Navigoude Magyarország, repülő térkép, geotérkép, .... Ezért kell esetleg 4Gb (de nem nagyobb kártya.
-
ITI-san
tag
Köszi a a tippet, de mivel eddig nem volt kártya hozzá, asszem újabb problémákkal szembesülnék, mint pl.: SW.UNL és a GMAPSUPP.UNL fájlok. Amikről azt sem tudom, hogy mik.
Vagy mi az, hogy engedélyezzem a készüléken a térképet? Azt hogy kell....?
Szóval, ha van ötlet 1szerübb akkor inkább lefaragnék a térképekből és valahogy
GMAPPROM.IMG fájlt csinálnék a letöltésből, azt már kész is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- One UI zápor esett a hétvégén
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- További aktív témák...
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- EVGA 1000 GQ, Kolink 1500 Platinum, Gigabyte 850 Aorus, Zalman Acrux 1200 Platinum,Chieftec 1250 GPS
- Ducky Keycap set - Daybreak - Német kiosztás
- Eladó MacBook Air 13", M3 chip, 16/256 GB, éjfekete, 1,5 hónapos, makulátlan, 3 év garancia!
- PS4 Pro 1TB 11.00 automata Gold HEN 4k HDR Kyrosheet ,Gelid
- Új Marwus GK110 HUN billentyűzet eladó Foxpost az árban
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest