- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #95090 üzenetére
Laptopot ami ennél szebben néz ki belülről nehéz lenne elképzelni. Az a hátlap is irigylésre méltó. Ha ilyenem lenne most nem kellett volna levennem a heatsink miatt. Gondoltam rá a jövőben fogok szerezni egy másik hátlapot és az egyiket levegősebbé teszem hogy rajtamaradhasson a laptopon. Csináltam már ilyet, de ezt most profibban akarom, a kivágott rész felett lenne szűrő úgy mint nálad, hogy a venti bentre is tudjon dolgozni.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #95090 üzenetére
Bizonyitottan jardalap
(ha gondolod lemerek egyet ) -
rodman73
aktív tag
válasz
MaxxDamage #95014 üzenetére
Ez milyen progi? Nekem is újra kellene húzni a windowst, ezzel le tudom menteni és ha raktam fel új windows visssza is lehet rakni? Vagy akkor lehet benne maradnak a hibák? Asztali gépemen már kikapcsoláskor mindenféle hiba üzenetet kapok a windowstól, meg ha kicsit be is lassult volna.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #95014 üzenetére
Nekem mar bent van a 990 Pro.
Eddig nincs okom panaszra. -
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #95005 üzenetére
A gyári pasztával egyik sem veszi fel a versenyt és ezek nem k5 pro paszták amit a gyárba felkennek. Egyébként a k5 pro elég gyenge a húvezető képessége is sokkal jobb egy sűrűbb állagú paszta mivel ezzel nagyobb hőelvonást lehet elérni. Hátrénya persze azt ,hogy időnként cserélni kell és lényegesen többe kerül, na meg sokkal nehezebb lepucolni a chipről és az alaplapról a zsírosága miatt.
Én már kb 5-6 helyről rendeltem k5 prot egy nagy szar azt kell mondjam. -
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #95001 üzenetére
ha elég vastagon rakod jó lehet
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #94915 üzenetére
hova repül?
-
válasz
MaxxDamage #94915 üzenetére
Majd légy szíves egy 50-100Gb -os sebességmérést közben hogyan lassul be az adatátvitel. Vagy meg ne sértselek hogyan nem lassul be.
Hogy legközelebb tudjam mit vegyek. -
válasz
MaxxDamage #94909 üzenetére
Persze inkább szerencsésebb lenne órajel helyett az adott Watt terhelést mondani, mivel lehet befolyásolni a fogyasztást, ugyanakkor minden proci kicsit más és más főleg ha generációként más típus kerül összemérve....szerintem ezért is jobb Watt terhelésben összemérni mit hogyan bír lehűteni. 100W mindenhol ugyanúgy fűt, csak ezalatt más teljesítményt nyújtanak...mag, szál, órajel, csíkszélesség stb....
-
válasz
MaxxDamage #94903 üzenetére
Nem csak erről van szó. Ha eleve olyan procival kezded ami a többivel (KF) szemben +12W fogyasztást generál olyan funkcióért amit nem is tudsz használni, de ott van és eszik a semmire nem túl okos választás. Ez van, legalább most már ezt is tudom, majd a jövőben cserélni fogom a procit.
A múltkor meg azzal jöttél sírva hogy 4.6Ghz már nem megy nálad (all core.) Nekem kellett linkelni a méréseidet hogy megmutassam tudja. Érdekes vagy. -
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94904 üzenetére
Igen,de inkabb bovites.Az up mar inkab proci csere meg vga.Mondjuk meg par evig hasznalhato a 3080 meg a ryzen9
Aztan mar ugy is komplett csere kell.
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94895 üzenetére
Most legalább annyit kiderítettem a HWinfoval,hogy 64Gb ramig bővíthető a lap és a proci is kezeli max 6400 MHz-ig.Most 4800-as van benne 2x16Gb DDR5
Lehet még is csak lesz upgrét
-
válasz
MaxxDamage #94890 üzenetére
Részben azért olyan hűs!!!
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94895 üzenetére
Ahha.Akkor nem lesz upgréd
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94890 üzenetére
Na ha mar igy feldobtad.Akkor ezekbe mint nekem is van a G17,mondjuk kesobbiek folyaman lehet procit cserelni egy ujabb fajtara vagy felejtos?Vagy akar vga karit?🤔
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #94868 üzenetére
Az én mreítésem alapján (2/2) az asus ugyanolyan sz@r alsó felső kategóriában.
-
válasz
MaxxDamage #94834 üzenetére
Alapjába véve a képernyő nem vészes, max zavaró, mert a bal alsó sarokba eléggé leesett..
A baj inkább a bluetooth illeti, meg hogy sokszor laggol a képernyő mintha csak 30Hzn menne, és mindig újra kell indítani.
Holnap bemegyek a Vodához, megkérdezem mit mondanak, max újrahúzom a rendszert és szarok rá. -
válasz
MaxxDamage #94771 üzenetére
Hali.
Beszeltem a fixdirect el, de sok értelmét nem látják, mar az Asus ügyfélszolgálatnál van a buli, adjanak csere vagy visszavételi igazolást, mert a 14 napból kicsúsztam.
-
válasz
MaxxDamage #94792 üzenetére
Hátha...
-
válasz
MaxxDamage #94771 üzenetére
Igen éppen ezt csinálom
Én is erre gondoltam. Hátha találkoztak már vele.
Köszi -
válasz
MaxxDamage #94768 üzenetére
TUF F17-es igen.
Hát ma vettem észre igen. Horodzva minimálisat volt, 1-2 alkalommal azt is nagyon puha tokban. Szó szerint óvom a széltől is. Egy mikrokarc sincs rajta.
Barátom azt írja lehet ez is egy fícsörTi mit mondtok?
Azért ma vettem észre mert ott tart, hogy bal alul és jobb alul is az első pixelsor már a káva alatt van gyakorlatilag.
-
válasz
MaxxDamage #94732 üzenetére
Én most éppen mint nálad a második képen kicsit előrebukva tartom a kijelzőt portable külső nélkül (és megy a nagy monitoron minden) az állványon való kiegyensúlyozás miatt, hogy a hűtő hőcsövei picivel az állvány rudak felett helyezkedjen el, ne feküdjön rá a rúd.
Na megint veszítettem pici mobilitás érzetet, ez a múltkori móka ezzel járt.
-
válasz
MaxxDamage #94694 üzenetére
Akkor ott valami nem stimmel. A CB R23 az kér be a legtöbbet, ott hiába korlátozok igazi forraló progi.
Amit észrevettem az hogy a házon belüli hőtöblet magasabb áramfelvételt kér ugyanarra, vagyis ugyanazon terhelés mellett mondjuk levegősebb, hűvösebb tesztelésnél mondjuk a 4.4Ghz Watt felvétele nem változik annyira időarányosan mintha melegebb közegben nyomatnám, mert szeret azért (cpu-z) mindig kicsit még rárakni ahogy fut az idő. Elkezdi 105W aztán a már 110-112W lassacskán ugyanarra a beállításra és akkor már természetesen a hőfok is emelkedik.
-
válasz
MaxxDamage #94687 üzenetére
Egyszerre terhelve nálad hát nem irigyellek.
Lazán butítom a fogyasztást fix 60fps és a villanyszámla miatt sem kell nagyon aggódnom. Nem kell hogy mindig erőlködjön a rendszer, minek, messze van az még mikor minden kakaóra szükségem lesz.Ez a teszt picit többet bekér mint a CPU-Z. Itt most 120W átlag. És lám a legfelső csík a cpu utilization végig 100%-on fut.
-
válasz
MaxxDamage #94682 üzenetére
"4.4GHz-n 180W+ és 4.5GHz-n a CPU 190W kakaót kajál be"
Miért? [link] Nálam most ez van. Ha nincs semmi undervolt akkor sem eszik annyit.
Mint néztem a 130W most így még zöld utat kaphatna, ami 4,5Ghz allcore lehetne stabilan, jobban nem strapálnám, felesleges.
[link] Erre voltam nálad kíváncsi. Ott az 5.0 Ghz nem értem mit szerénykedsz. Engedelmeddel kirakom.Package TDP 194W (core voltage offset -0,095V)
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #94651 üzenetére
Crime Boss???? Azt mondod hogy megjelent egy játék ahol az Istent(Csák Nórrisz) is lehet irányítni?
Úgy hiányzott mint egy falat kenyér az éhezőnek! -
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94651 üzenetére
Hat ez se az a jatek lett,amire adnek ki penzt sajna
Sok jot nem olvastam rola eddig.Majd nezek par gameplay videot,hatha meghozza a kedvet.Vagy max a free verzio lesz letoltve
-
válasz
MaxxDamage #94487 üzenetére
Úgy van. [link] És még agyon is húzta. Mekkora troll.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #94473 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #94469 üzenetére
A lényeg az amit most a laptopban használsz. Szóval használsz hdd-t is? Ejnye mik ki nem derülnek amíg el nem szóljuk magunkat.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #94466 üzenetére
De a tied WD ahol fix SLC cache meret van es a NAND is TLC ahol a TLC modban az iras eleve gyorsabb. Nem minden mukodik egyforman. Ez a Dynamic Write Acceleration a Crucial-nal mar az elso TLC-s SSD-juk ota van (MX300) es egyebkent jobb mint a fix cache amik sok modellnel csak 12-60GB nagyok, ezeknel az olcso QLC-s modelleknel viszont problema ha a felhasznalas olyan mint a kolleganal is hogy sokszor masolsz ra tobb szaz GB-t mert a QLC mod irasa nagyon lassu. Ott ahol a TLC iras is par szaz MB vagy meg tobb ott azert nem vag agyon a cache elfogyasa. Ezert is nem jok video vagasra sem ezek a P3 es P3 Plus modellek peldaul. Sima Steam vagy mas jatek library-nak jo, vagy adatokat tarolni is stb.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #94466 üzenetére
Ertem, nem ragozom tovabb. Remelem masnak segit, hogy nalam kiderult mire nem jo ez a cucc.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #94463 üzenetére
Nem, ez igy mukodik ahogy o is irja, irtam mar lejjebb [link] Ez az SSD arra amire a kolleganak kell nem felel meg egyszeruen. A valos QLC mod irasi sebesseg 80-100MB/s es ha a SLC modban rairt adatokat atrakja QLC-be ami nem lenne problema, evek ota csinaljak ezt, de itt annyira alacsony a QLC sebesseg hogy par szaz GB irasoknal amiket hasznal nagyon sokaig tart az atrakas. Azoknal az SSD-knel amik mondjuk TLC es ugyanigy mukodnek alltalaban nem gond mert meg a szarabbaknal is 300-500MB/s az iras foleg a 2-4TB meretuknel igy csak par percig tart az atrakosgatas.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #94463 üzenetére
Megnezem meg W10 alatt - en is nehezen fogadom el.
De a leirast ertelmezve ez kb. torveny szeru.Azaz ha tele a cache, akkor elkezdi azt atirni a szabad teruletre. Az meg ugy tunik pont ez a 90-100MB/s . Es ha e kozben probalsz ra tovabbi adatokat irni, akkor siman elkezdi ezt a 90-100MB/s sebesseget hasznalni es 100% SSD terheles van task managerben.
Latvanyos, mert a masik SSD atviteli sebessege beesik amikor a P3 terhelese 100%-ra valt.
En is remenykedem, hogy windows bug, de ketlem. Nincs ra ujabb FW sem.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #94447 üzenetére
Nem igazan erdekel milyen szintu - nincs valasztasom. Nem cserelek gepet egy lassu SSD miatt. Megveszem a legjobbat.
Ha tudtam volna, hogy a P3 plus ezt csinalja, akkor nyilvan nem veszem meg. Mert ez igy nekem nem elfogadhato. Marmint az, hogy ha rarakok sok virtualis gepet, akkor varjak orakat mire elrendezgeti maganak.
Ha 1-2 perc lenne, akkor nyilvan bele is ferne, de orakat nem akarok varni.
Hogy ereztessem a helyzet abszurdsagat: egy WD element kit tudja akasztani. Pedig az hagyomanyos vinyo. Tolna ra 100-120MB/s sebesseggel, es a P3 nem kepes vele tartani a tempot.
-
válasz
MaxxDamage #94418 üzenetére
A CPU rész érdekelt engem nagyon.
Szóval ott van all core 4.4Ghz....Core voltage offset -0,095V , Package TDP csak 104Watt (nálad, újabb jobb CPU van) Package temperature 59C, Core voltage 1.067V.Nem linkeltem a fotódat(elmentettem), nem kaptam rá engedélyt, erre voltam kíváncsi.
Kb 20+ fokkal vagy előttem csak.
A vizes hűtés lehet engem is ide repítene, de a 5.2Ghz-ben nem hiszek hogy túl élném.
-
válasz
MaxxDamage #94415 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
válasz
MaxxDamage #94390 üzenetére
Most keressem vissza? Betehetnéd újra, de akár nyomhatnál egy frisset is több részlettel, nem? Vagy már nincs meg a gép? Elcsomagoltad és hirdeted?
XTU - 5.2Ghzmondjuk csak 3 perc(nehogy leégjen a drágaság) alul az EKG vonal ezalatt mit mutat, a hőfok hogyan alakul közben. CPU-Z -vel, esetleg oldalt Aida érzékelő mező hogy lássam közben alaplap, feszültség értékek, és mind ez az XTU-ban hogy pontos információk jöjjenek arról hogy egy olyan laptop mint amit most használsz mit tud igazi hosszan tartó terhelés mellett.
Ha kell én szoktam újra linkelni, hát még ha valaki kérné mérek bármikor, mert ott üölök a laptop előtt.Eléggé hasonló gépünk van. Ezek a dolgok sokmindent helyre tudnának tenni előttem, kérdések amikre nincs válasz. Pl Az 5.0Ghz milyen feszt kér be nálad automatán stb....
-
válasz
MaxxDamage #94385 üzenetére
Csináld úgy ahogy én szoktam és akkor érteni fogom.
Lássam a fogyasztásmérőt is.Ezt valakitől loptam. Igen érdekes ami rajta van. Ez most éppen ellene dolgozik annak amit állítottam, de lássuk inkább mi a valóság.
Statikus módra váltani sem tudok, vagyis fix fogyasztásra meg még pár dolog, egy laptoppal nem lehet annyi mindent.
-
válasz
MaxxDamage #94377 üzenetére
Azért szívesen megnéznék egy ilyen AIDA Unified chart-ot 🤔
A 13700K-t nem sikerült 5 GHz fölé nyomni egy 360-as EKL-el. -
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #94362 üzenetére
Itt szerintem az okozza a nehézséget,hogy a CPU lefogató füle nem igazán húzza rá semennyire a heatsink-et a CPU felületére,inkább csak tartják a bordát, mert nem elég,hogy vékony, ,de még ilyen kis rugalmas is,igaz,így a hülye user nem tudja szétcseszni,meg erővel ráhúzni.És emiatt egy pici eltérés is a gappad magasságában,okozhatja ezt.
Egyébként nagyon megkedveltem ezt a Xiaomit, az i5 6300hq+960m kombo után ez az i7 8750h+1060 szinte űrtechnológia,és melóban sem tűnik ki a sok business gép közül,annyira visszafogott a kinézete,és bár 15,6-os a kijelző, de inkabb egy 14" gép,ami nekem előnyös
. Egy csomó új stratégiai játékkal tervezem játszani idén, a Rome II volt az utolsó,ami a régi gépen efutott úgy-ahogy,van mit bepótolni,minden másra ott a
PS5Mastercard -
válasz
MaxxDamage #94366 üzenetére
Nem kell 100x csavarozni meg pasztázni.
Jól megvan és 4-5 hónap.
Ha kikopik, lejön a festék az nem tudom miért gond. Megasztán a csavarokon is múlik. Nekem most hosszabb csavarok kellettek a proci lefogatásához. Becsavarozod aztán ellenőrzöd Aida és társaival a magok közti viszonyt, ha nem megfelelő korrigálsz akár csavarral.Külső rendszer most nem aktuális.
-
válasz
MaxxDamage #94364 üzenetére
Még csak az kéne hogy csavarok miatt heatsink cseréhez folyamodjak. Amibe csavarok szintúgy cserélhető. Nálam minden külön van még a 2 venti is két oldalt ami ha beszarna nem kellene mindent egyben kidobnom. Jó ki van ez találva.
Jelenleg úgy tűnik túlteljesítettem a hűtést ami szintúgy full réz. Mindent befed és olyan vastag lett hogy már a jó hatékony hűtés ellen dolgozik, még sosem vettem észre eddig a bill. felőli melegedést. Sebaj egy következő állomás ezen még finomítani fog ha úgy érzem szükségem lesz rá.
Játéknál a proci így is csak malmozik.
-
válasz
MaxxDamage #94259 üzenetére
Egy pár perces teszt erejéig bőven kell, hogy bírja. Azért ne feledd, hogy a te géped asztali komponenseket tartalmaz.
-
válasz
MaxxDamage #94254 üzenetére
Akkor Furmark + Prime 95....tudod mikor lebuksz a víz alá és amíg fel nem jössz addig nincs levegő! Játék közben az nagyon langyi.
Én rendesen megmutatom mennyi az annyi, nem titkolok semmit mint látod. Ha szar azt is látja mindenki. -
válasz
MaxxDamage #94250 üzenetére
Olyan laptop ami neked van és úgy ahogy használod egyedi utánozhatatlan. Az enyém kicsit más, sem teljesen egybefüggő a heatsink mint nálad.
Nézzük úgy hogy a mostani 11-12-13 gen procik laptopban 100W körül már komolyan melegednek, nem akarlak behozni, feltétlen lemásolni csak naprakész szinten tartást.Az 400W után 90 fok na arról kérünk ide egy folyamatos videó tesztet 5 perc hosszan. Nálam ráadásul 80 fok alatt ha nem nyomom fullba a ventit csak az egyik oldal venti üzemel, 80 fölött kapcsol be a másik.
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #94152 üzenetére
Nézem hogy ez melyik pályaudvar madártávlati tervrajza, de nem ugrik be.
-
válasz
Ebben 4, azaz négy darab SSD van???
WOW!
-
Medocsabi
addikt
válasz
Aztaqrva,hát mi borda ez!
-
Imre9211
aktív tag
válasz
O.o
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93662 üzenetére
ezt mondom h az 1000 jó lenne, de a 0 nem működik, a 2000 meg sokkk
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93653 üzenetére
A vantageban se engedi 0ra húzni sajna. 1000 rpm lörül már elvagyok, azt már nem hallom. Majd megoldja a kínai seác, eléggé rá van feküdve.
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #93650 üzenetére
A RAM olyan,mint az óvszer. Jobb ha van,és nem kell,mint amikor nincs, és kéne
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #93640 üzenetére
Bizony, én is ezért vettem az enyémbe 32GB-ot, ennyit megér.
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93650 üzenetére
még annyi bajom van h terhelés nélkül 2000 rpm körül megy a venti, de ez inkább a bios hibája mint a programé. hiányzik a legionfancontrol
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93632 üzenetére
ja csak az új nem írja cpu vagy gpu hőmérsékletét. jó a régi 4.6.4
meg van a megoldás h COD alatt ne főjön a gép. igazából nem zavarna, csak hangosak a ventik.
uv nem jött be, bonyolult belőni.
lenovo legion toolkitben default power mód turbo minden maxon de 85 foknál trottyol. ha indul a cod short és long therm power 60W így a proci szotyizik 3,5GHzen de 70 fok alatt marad a játék és meg van a 150fps. ha cod bezáródik magától visszavált default módba.
jó cucc ez a program.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #93625 üzenetére
Looool, 408 W a teljes rendszerteljesítmény.
-
mihione
őstag
válasz
MaxxDamage #93623 üzenetére
Jah sry azt nem is neztem,nekem csak az ingyenes verzio van.azthittem csak egyfele teszt van ebbol
-
mihione
őstag
válasz
MaxxDamage #93601 üzenetére
A proci itt gyengebben teljesitett valamiert
9150 pontot tud [link]
Annyira nem kovetem mar a hardver piacot de azthittem az i9 erosebb -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #93601 üzenetére
Ahogy nézem, nem is rossz (CPU-m közel 230W -ot evett
) , mert egy RTX 4080 -as (16GB) nem sokkal tud többet, ha valós a teszt kép. /AMD Ryzen 7 5800X3D CPU-val párosítva/
-
válasz
MaxxDamage #93594 üzenetére
Meg az a zsanér mizéria, mikor kilazul eltörik. Ilyenem sem volt sosem.
Én legfeljebb jövőre tervezek vízhűtést mikor már nagyon nem bírok magammal addig figyelem nálad mi hogyan alakul.
Te vagy a hivatalos tesztelőm.
-
válasz
MaxxDamage #93589 üzenetére
Amiket itt olvasok ha most kezdeném első márkás gamer laptop egyiket sem merném megvenni. Nem véletlen buzultam annyit az MSI-mel és a mostani Clevo laptopommal, mert ezekkel lehet, mert minőségi, fantázia dús, sokoldalú elég csak ránézni. Mindig az orrom után mentem és eddig bejött. Amit meg akár "feleslegesen" ráköltöttem az mindig saját történet volt, sosem a laptop valamilyen féle hibája, gyártási, nálam csak erősségek vannak.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #93589 üzenetére
Nálam kivül egész korrekt a gép 2 hibát kivéve az sem vészes , belül meg patika a 751dm2 , jó helyről kell venni és akkor nincs csalódás.
-
válasz
MaxxDamage #93514 üzenetére
Nem jön
mert a használt olasz változat lett a vízhűtéses.
(Épp csak annyit fogok leszedni az alsó csavaros résznél hogy kiférjen a kábel, nem fog belemenni a lényeges blokk részbe, remélem, aztán majd az ego-m eldönti hogy későbbiekben mi legyen, legyen-e tovább. Ez a "szerelem" mértékétől fog függni.)
-
válasz
MaxxDamage #93503 üzenetére
Most még, de eljön az a idő!
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #93501 üzenetére
Pedig már be is készítetted a láncfűrészt, hogy megvágd kasznit?
-
válasz
MaxxDamage #93388 üzenetére
Igen tudjuk és szeretnénk valami hasonlót magunknak.
-
válasz
MaxxDamage #93263 üzenetére
Az a legjobb hogy te vigyorogva figyeled kinek hogyan melegszik a masinája, mert nálad full extra.
De azért tudod nálam sem túl jó a dolog, hát olyan nem hogy elhencegjek vele az biztos. 100W -ig ok csak, de felette a jelen hűtőmmel már belenyalhat a 90 fokba huzamosabb idő után. Pont ezért vettem korábban pár darab olcsó hűtőmodult hogy majd kicsit megdolgozom és máris minden király lesz.....hát nem jött össze, befürödtem az elképzeléseimmel mert nem értek hozzá. A mester csinált nekem jobbat
a jelenlegimnél de az sem egy világklasszis, egy álom megoldás, ami neked van az viszont igen az nagyon jó.
Van egy modul ami várat magára de arra most nincs pénzem.Én most anyagilag más irányba költekeztem azt a képet meghazudtolva amit magamról itt adtam és most kicsit kusba mentem hardver alakításilag mert nincs az amivel jöhetnék mint pl jó hűtés, ami sajnos nincs nálam sem.
Használom az XTU szoftvert mint olyan alkalmazást amit egy óvodás is tudna kezelni pont azért mert olyan hülye vagyok a témához. Csak menjen azon a laptopon amin akarjuk használni!Gépet nem is fogok jó ideig venni, mert mint mondtam korábban nagyon tudatos vásárló vagyok és sok évre előre rendezkedek be mindig.
A célom mindig az hogy ami elérhető játékilag jelen pillanat annak maximálisan meg tudjon felelni az aktuális hardver mondjuk 60 fps magasságában meghúzva egy vonalat max beállítások mentén. Ennek most tökéletesen megfelel és ha majd nem akkor jön a VGA upgrade ami csak nálam lehetséges, senki másnál sem és jön egy új kezdet gépcsere nélkül.A procin még húzok majd és a dlss 3-4 majd hozzáad a várt eredményhez.
Figyeld a ram foglalást. És persze minden patch mellőzése mellett volt hogy megállt tölteni a játék ennél a pontnál nem messze a vége előtt.
Benyomtam 60 fps-re a folyékony futtatás és az energiatakarékosság miatt, mert amúgy simán megy többel még így nem teljesen jól megírva játékot is, csak minek ha így nekem a legjobb.
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93263 üzenetére
ja tudommár az építgetős csávó itt aki nem vesz új gépet soha?
eki: köszi. első nekifutásra az a baj h be kell kapcsolni az overlockot, onnantól nem is állítok semmit de 95 fokon van a gép ahogy rányomok a stressz tesztre
meg kell szokni, meg egyszer kell jól belőni és jó lesz
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93254 üzenetére
tökéletes, és olajkályhád is van
hogyan kel beállítani h ne 100 fokon főjön játék közben?
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93170 üzenetére
jóvanjóvan de akkor már 16irx8 ddr5 240Hz kijelző stb
ne ilyen foscsi 5800h 700 ezerért
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #93167 üzenetére
dell legion 5 pro mi?
örülnénk annak a dell garinak valóban
-
válasz
MaxxDamage #93126 üzenetére
Biztos veszel olyat, ha már a gépeden futó játékok vicces oldschool cuccok lesznek és egy papír vékony "irodai" gép is halkan surrogó hűtéssel fogja kétvállra fektetni a mostani atomreaktorod...
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #93126 üzenetére
Na majd a következő generáció (RTX 5xxx?), az Nvidia 2-2.6 szoros teljesítménynövekedést ígér a 4xxx hez képest: https://www.youtube.com/watch?v=e2pSyjH06bQ&t=8s én már az 50-70% os sebességnövekedésnek is nagyon örülnék, de ha sikerül majdnem a duplája, akkor az már csodaszámba fog menni!
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #93124 üzenetére
Dehogy, gyakran még egy 80 Wattos RTX 3080-assal sem bír el, csak DLSS 3.0 val nyomták le a tesztet, anélkül az RTX 4xxx széria használhatatlan. [link]
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #93045 üzenetére
De a billentyűzet felől a kijelző felé csukott állapotban nincs hő elvezetés, amit akadályozna a szilikon. Az már rég rossz (szerintem) , ha a kijelző annyi hőt vesz át,ami már számítana.
-
mihione
őstag
válasz
MaxxDamage #93012 üzenetére
Jó hogy szóbahoztad egy ilyet nekem is kell rendelnem,bár ez csak 16"-ig írja [link]
-
válasz
MaxxDamage #93009 üzenetére
Nekem van hozzávaló gyári szilikon.
-
válasz
MaxxDamage #93009 üzenetére
[link] Azt a szép rózsaszínt választanám.
-
válasz
MaxxDamage #92988 üzenetére
Meg amekkora fosok is az új játékok
De látom, hogy az egyébként egy potato-pc-n is elfutó Genshin új pályái már meg-meg riccennek 4K-ban...
Szóval már kezdünk lemaradni... Ami nem annyira izgat, mert jobbára YouTube-on szoktam "játszani" az új játékokkal: azaz elindítok egy 4K gameplay- no commentary videót és tudok mellette dolgozni, szöszmötölni... Az uncsi részeket áttekerem és azért sem kell izgulni, hogy megmakkan a főhősöm. Ez így 50 felett már olyan mint a szex: lassan már jobb nézni mint csinálni; meg aztán jól becsípődik a derekam! 😅😅😅 -
válasz
MaxxDamage #92975 üzenetére
Nem a natív számolási teljesítmény hiánya fogja kivéreztetni a régebbi generációs GPU-kat, hanem az újabb és újabb játékok által megkövetelt speciális utasítások hiánya: lásd a GTX980 esetét; ami egy pokolian erős GPU a mai napig, a "quadrosított" verziója még mindig rentábilis eszköz, míg a GeForce meg már fogát hullajtott oroszlán. Ez vár ránk is 5-10 múlva, mint ami G751-es Asus-okra...
-
válasz
MaxxDamage #92977 üzenetére
És a Stalker 2? Lesznek még itt jó címek csak győzzük kivárni.
Használod a Turbo Power Override beállítást?
Na én most belőttem a procit 4.7Ghz-re azt az opciót meg itt a panelon (kivételesen nem a bioszban) belőttem 108W-ra. Azt ott megfogja nem hagyja magasabbra futni. Kivéve mint néztem pl az CN R23 szintetikust az itt lekéri a 130W-t. De pl az MS szimulátor az nem és megy 4.7-el több fps mellett. Úgy látszik minden alkalmazás függő. Még mindig tud meglepetés jönni. -
válasz
MaxxDamage #92975 üzenetére
bottleneck calculator [link] Ezt nézd meg. Nálam gyenge a proci fhd ehhez a kártyához. 4k-ban van egál. Ettől függetlenül teljesen elégedett vagyok az összeállítással.
Van hogy többen jövünk azzal hogy vagy a proci vagy a vga nem dolgozik eléggé, hát ezért....lehet órajel emeléssel valamit behozni. Én konzolt soha, annyira nem vagyok játékos főleg olyan akiről csak játék miatt pofátlanul le lehet húzni a bőrt. Aki okos az PC-t használ játékra is, nem beszélve a billentyűzet egér párosítás a legtöbb esetben a legjobb választás lehet.
-
válasz
MaxxDamage #92971 üzenetére
Nem ismerem a te bios opcióidat azt tudom ha akarod láthatod az XTU -ban ezt lehet állítani és ha csak betöltöd szóval ott van a jelenlegi állapot.
-
válasz
MaxxDamage #92968 üzenetére
A processzor cache ratio gyorsítótárazás (processor base frequency) nálad 4.0Ghz jelenleg (megemelted 3.7Ghz -ről?)azért ír oda annyit. Nálam csak 3.6Ghz ezért van ott 3600Mhz, amit megemelhetnék, hagyom ezt nem piszkálom.
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #92942 üzenetére
Magtalan (vagy magolatlan inkább
)frekvencia
-
válasz
MaxxDamage #92942 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy ez az adat nem a memória móduljaidra vonatkozik, hanem a CPU L3 Cache-re és a chipen keresztüli közvetlen összeköttetésre.
"Energy-proportional computing is one of the foremost constraints in the design of next generation exascale systems. These systems must have a very high FLOP-per-watt ratio to be sustainable, which requires tremendous improvements in power efficiency for modern computing systems. This paper focuses on the processor—as still the biggest contributor to the power usage—by considering both its core and uncore power subsystems. The uncore describes those processor functions that are not handled by the core, such as L3 cache and on-chip interconnect, and contributes significantly to the total system power. The uncore frequency scaling (UFS) capability has been available to the user since the Intel Haswell processor generation. In this paper, performance and power models are proposed to use both the UFS and dynamic voltage and frequency scaling (DVFS) to reduce the energy consumption in parallel applications."
Forrás (ez már eléggé száraz anyag): [link] -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #92920 üzenetére
Köszi. Volt még ott pár jó vétel, ugyanez a konfig fullhd kijelzővel 900 felett volt kicsivel, 3070-es gpu-val meg 1030-ért, csak ezek scratch&dent kategóriák voltak, amit én vettem meg new volt, így inkább ezt rendeltem. Érdekes, hogy most már nem elérhető a Dell-nek ez az oldala, átírányít az új gépek oldalára.
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #92851 üzenetére
Hmmm, szerviz nevét lennél szíves megadni, csak a biztonság kedvéért, hogy tudjuk hova nem szabad menni?
-
válasz
MaxxDamage #92704 üzenetére
Én 60-ig vagyok hajlandó megküzdeni, elszámolni. Afölött meghagyom a fiataloknak cpu 13. gen és 4090 társaságában.
Az idegbeteg ide oda rángatom az egeret, gyorsan fordulok ötször majd behányok szitukat kerülöm. Inkább könnyű fokozat bekapva egy lövést nyugodtan leterítem miközben lassan sört hörpintek. Ha tehetem a mellékkaraktereket küldöm előre harcolni mint egy igazi vezér kielemezve a csapatszellem reményében.
A 30fps a legjobb a húzásával az olyan retro feeling nem utolsó sorban időtálló.
-
válasz
MaxxDamage #92622 üzenetére
Animáció, a karakterek életszerű mozgása na az legyen tökéletes vagy majdnem mint a Last Of US 1 -ben. -
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #92622 üzenetére
Én a mai napig FHD használok semmi bajom vele , tök értelmetlennek tartom a angyobb felbontásu monitorokat. ( Van 4k tv-m is ettől sem vagyok elszállva ,de a boltokban a 8k tól sem és akkármelyik márkát nézhetem meg)Szóval azon kivül,hogy mondjuk összébb vannak rajta az ikonok mondjuk ezen kivül szerintem semilyen érdemi lényege nincs. Bár nálam az asztal is tök üres alig van rajta 5-6 ikon amit minden nap használok.
-
laposonly11
senior tag
válasz
MaxxDamage #92500 üzenetére
Sacc per kábé úgy tűnik valamely effektet számolja rosszul, bugosan. Lehet driver hiba is, vagy a játéké is. Nem egyedi az eset, szóval szerintem nem kell megijedni:
[link]
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #92506 üzenetére
ah hogy mxm, na akkor milyen gép pontosan? Driver inf mod kelett hozzá?
igaz 9xx/1xxx nél de volt hasonló amikor driver inf modot irtam a nem bele "tervezett" vga miatt. -
törölt tag
válasz
Instabil OC/UV.
-
Csupati
őstag
válasz
csak warzone vagy máshol is? lehet driver hiba
lehet gpu memoria issztem.
Elsősorban mindenképp vagy frissebre rakni a drivert vagy régebbire.
Ha gpu / memória lenne akkor csíkozna vagy kockázna. -
válasz
MaxxDamage #92484 üzenetére
Nálam semmi gond vele.
Már többször használtam úgy semmi hang sincs, a környezet duruzsol csak.
-
válasz
MaxxDamage #92355 üzenetére
Hosszúak? Vágjad meg a függönyt.
-
válasz
MaxxDamage #92353 üzenetére
Persze, sőt mint mondtad folyadék nélkül is megy rendesen, ami nagyon jó.
Azt gondolom ha folyadék nélkül akarom használni az erre kapható modult a jelen választékból, akkor az a heatsink fajta teljesítene jobban amit nem arra terveztek....(a mostani tervezet teljesítmény növelés szempontjából), habár jelenleg minden rendben. Jelenleg nem szeretnék külön egységeket az asztalomra sem mellé hűtési teljesítmény miatt(már van elég), mert minden rendben, csak a szokásos nem tudok megülni a seggemen.
Előre tervezgetek, nem akkor akarok ezzel a kérdéssel foglalkozni mikor már lehet késő lesz....nem lehet kapni vagy túl drága lesz rámenni.
Van ez a Ebay-os már igen régi hirdetés... [link] ezt minden este megnézem, habár ez vízhűtéses. Nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- 2 Év garancia!! Asus RTX 4060 32Gb RAM, i7- 13650, 8GB GDDR6 Gaming notebook
- HP ZBook FireFly G10 / i5-1350P!!!!! NEM U!!
- XPRO Wood fa állvány / stand / riser (laptop, macbook, tablet, ipad)
- L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjolv új akku gar
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest