- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
válasz
Muerte #28975 üzenetére
Próbálnék felrakni egy régebbi vga drivert, hátha megoldja a villódzást, de megakadtam a csökkentett módnál. Ugye microsoft accal használom a lapost, ha elindítom a csökkentett módot akkor is kéri a jelszót, de hiába írom be nem fogadja el. (DDU-val akarom letörölni a mostanit csökkentett módban)
Nem tudjátok mi erre a megoldás? -
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #29463 üzenetére
Ha mindegy jól megy kb. 1 év múlva már Navi alapú MXM-es kártyák fognak jönni. A mostani Nvidia kártyák ahogy írtad is túl összetettek, sokat fogyasztanak és csillagászati árúak lesznek. A mostani szabvány méretű GTX 1070-es kártyák pedig elavultak lesznek. Addig nem lesz változás a piacon.
Az utóbbi időben elfoglalt voltam, mindig akadt fontos tennivaló, így nem annyira fórumoztam. -
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #29396 üzenetére
De léteznek 1440p felbontású 120Hz-es laptop kijelzők.
Tudom szinte még csak az AW használja őket, de szerintem pár év múlva ezek fognak elterjedni.
Egyébként a külső monitor és a VR sisakok miatt mindig lesz értelme feljebb váltani, mindkét esetben van értelme a 8K-s felbontásnak.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29441 üzenetére
Hát, nálam ezek most kimaradnak, szinte biztos, mert várni nem akarok. Legjobb nekem most egy 980m-es 15 R2 lenne, persze garival, ezekkel szemezek most. Kiállítási darab van ilyen a laptopszalonnál, amit vásárlás előtt meg is lehetne tekinteni, de a több, mint 700k-s áron még nevetni sincs sok kedvem. -
Raymond
titán
válasz
Muerte #29444 üzenetére
A nemet Dell-nel is van 6 kivitel, ami hianyzik az a 1x16GB RAM valtozat, igy nem lehet egyszeruen 32GB-ra boviteni. A ket elerheto 32GB valtozat pedig 2700EUR, de mondjuk ott szerintem a 144Hz 1080p valtozatnak van tobb ertelme. De az 1700EUR alapvaltozat 1x8GB, GF1060, 60Hz 1080p) se rossze szerintem. Az arak kimondottan jok a konkurenciahoz (MSI, Razer, Giga) kepest.
Szerk: mondjuk a "kaphato" a nemet oldalon enyhe tulzas - "Wird in 18 bis 20 Werktagen versandt" - inkabb "rendelheto"
-
válasz
Muerte #29426 üzenetére
Egyébként KillHates most úgy megcsinálta a hűtésem hogy bepisilek. Semmi hűtés erdő kupac és frankó. Oda az életművem.
Na jó a hátlap kivágás az van, de minden egyéb kuka. A gpu-nál maradt egy + lemez hő elnyelő, már ha az, ezért erősködtem hogy maradjon. Viszont most minden nagyon jó hűtésileg, jobb mint eddig valaha. Baszki ezzel kellett volna kezdeni, vasalni a CPU-t. És persze rájöttem kell a fenének 4.0 Ghz CPU erő. Nincs olyan játék ami ezt igényelné, 3.6 -on max 50% kihasználtság mondjuk egy NFS Payback esetén, másnál sem sokkal több, ma 2018-ban, teljesen időtálló még a konfigom, vagyis nem telik olyan gyorsan az idő.......a régebbi konstrukciókkal is nagyon el lehet vagy lehetne lenni
csak közben rejtvényt kell fejteni egyes laptop típusoknál, mint pl az enyém.
-
válasz
Muerte #29417 üzenetére
És ehhez tedd hozzá, hogy nem volt megbeszélve egyik sem senkivel. Emlékezz vissza mindenki próbált lebeszélni, de én erősködtem mert valaki meg azt mondta hogy de. Most már kicsit belekóstolva látom mekkora rizikó, sőt a jelenlegi problémáim jó leckét adnak.
(#29416) Medocsabi:
Jelenleg úgy vagyok vele hogy csak azért sem teszek új rendszert, lusta vagyok, hanem inkább pucolok, leveszek programokat majd újra teszek, és várom a win frissítést is hogy a szoftveres (nincs semmi hardver hiba
) dolgaim változzanak egy irányba.
Tegnap pucoltam mint az állat jó sokáig, vagy 200 000 törlés.Ez sok fagyás és újraindítás végterméke lehetett. Természetesen ezt ellenőrizni fogom hogyan alakul. Mondhatnám találtam a neten megoldásokat a probléma javítására mi nem egyedi eset, viszont nem adnak nekem garanciát mivel nem szabványos a hardver összetételem, csak egy sys fájl bemásolás volt nálam aminél meglepett hogy nem kért felülírást, vagyis hiányzott.
Szóval van a szokásos órajel visszaállítás és minden okés. Tegnap jó sokat játszottam az NFS-el maximum graf. beállítások mellett tükörsima 60fps, na nem volt panaszom a teljesítményre és fagyás sem volt. Valszeg az AB zavarodhatott meg amit ki fogok javítani, csak legyen türelmem hozzá. Most még nem piszkáltam mert kell nekem az a kimutatás játék közben amit csinál. Korábban módosítottam rajta lehet az bolondította meg.
-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #29412 üzenetére
Mostanában elég gyakorivá vált nálam (pl múlthéten is) a műhelyben az elképedt arc
amikor pl: az AW 17 R2 gép tulajának elmagyarázom,hogy az új alaplap 170e ft . Természetes hogy soknak találja és kérdezi mennyit adnék a hibás gépért SSD HDD nélkül---mondom hogy ez nekem nem kell,mert nincs mit eladni belőle
Azért sikerült felbosszantanom,mert a gépet tavaly karácsonyra vette magának az ebayről használtan,de csak februárig működött szegénynek (alaplapi rétegzárlat egy MosFet alatt rommá éget az alaplap). Mindenesetre nem volt neki égető a probléma megoldása mert csak most jutott eszébe javításra adni. Ami miatt bosszankodhat ,hogyha augusztus vége előtt jött volna ,könnyedén adhattam volna bele alaplapot egy 50-60 ezer környékén,de sajnos most már nincs erre lehetőség . -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29307 üzenetére
"The side effect is clearly the increased volume of the cooling system, but then it is slightly quieter than competing notebooks." -> ebből arra következtetek, hogy nem hangosabb, mint más laposok. Brutálisan hűt így, amit nehezemre esik elhinni. Mi üthetett az Acer mérnökeibe? Ezért tuti megmogyoróztak valakit, ilyen hűtést nem szoktak csinálni, üzletileg nem éri meg nekik.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #29307 üzenetére
Coolbost-al közel maxon mennek a ventik, de auto fan-al is 80C max a CPU, szóval még úgy is hűvősebb mint max venti mellett az ASUS GL Tejfölös doboz
Notebookcheck mérése alapján amikor tesztelték az inteles modellt (ugyanaz a venti van ebben is) max 45 dB-t mértek Coolboost nélkül auto fan-al. Coolboost-al nem tesztelték, de szerintem azzal olyan 54 dB körül lehet, azaz nincs ugyan olyan hangos, mint egy MSI GT75, viszont ez már az a szint, hogy kell a játékhoz egy fejhallgató
RM007: AMD nem tudott olyan jól optimalizált magokat összehozni, mint az NVidia a Pascal-al, így a különbség csökkentése érdekében GDDR5X memória helyett a jelentősen gyorsabb HBM2 memóriát használják.
-
válasz
Muerte #29109 üzenetére
Csinált vagy 10-15 fotót gyorsan és kiválogatta azt mikor épp nem dolgozott a CPU és visszaugrik a hőfok. A kihasználtság az kamu és laggol, nem hiteles. Ilyet bárki tud mutatni, van ez játék közben időnként még ha nem is sűrűn. Másik meg ja kinyitotta az ablakot és felvette a kabátot még mellé.
-
válasz
Muerte #29096 üzenetére
Történetesen van fotós barátom, szegény többnyire munka nélkül. Egy Acer Aspire E5-575G-517V laptop tulajdonosa. Pár éve az érte kért 200e ft-ot is nehezen tudta kicsengetni, és mint nekem mondta a lényeg számára a dedikált nvidia volt, nem a kijelző, a szűkös anyagi miatt. A színhűség kérdést kalibrálással oldja meg, szoftverrel, szemrevételezve, kinyomtatott fotók összevetésével. Valami ilyesmire emlékszem, és bár ez sem az én területem azt tudom meg lehet oldani mindent némi plusz munkával.
Az is igaz egy másik barátomtól tudom a panel fajtája és minőségétől is függ hogy a kalibrálás végül milyen eredménnyel zárul, szarból nem lesz vár állítólag, bár ezt a részét meg én nem értem.Na mindegy a win beépített színszabályozási részhez eszemben sincs hozzányúlni, mert főleg játék szempontjából teljesen mindegy, viszont egy jó szoftverrel majd le fogom ellenőrizni én is valós helyzetben milyen a színhűség nálam, aztán lesz ami lesz.
Gyenge gép ide vagy oda az van amire épp telik. -
válasz
Muerte #29005 üzenetére
Hogy ne legyek nagyon off bár pontosan mi fér a topik témájához....keres, vélemény, tapasztalat csere hardver ügyben. Gondolom sok minden Windows, rendszerhiba biztos nem, mert van sok más hely ahol az ember felteheti a kérdéseit és mehet az épp adódó gondjaival, észrevételeivel, de azért mi itt akik talán többet ülünk a gépünk előtt és jóval többet költöttünk rá mint a nagy átlag talán több beleférhet, persze csak a géppel kapcsolatos dolgok. Szeretek itt lenni, de tudom nem csevej központ. Próbálom magyarázni a mostani kommentemet.
Szóval az nvidia panel beállításai alapon OK. Ha pedig valamit kijelölök, átállítok akkor van az ami nálam nem ok, de lehet másnál meg nem hoz furcsa változást. Én mint zenész nyilván nyomkodok mindent aztán azt sem tudom az mi és történnek dolgok. Viszont ezt most csak azért írom, mert 1. Más nem okosított ki, 2. Ha valakinek hasonló gondja, észrevétele támadna akkor tudjon róla már valaki találkozott vele és tanult valamit, elmondott észrevételt a dologgal kapcsolatban. Egy nagy rejtvény számomra ez az egész és sosem fogok képben lenni, mindig van és lesz valami szar.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Muerte #28975 üzenetére
A mostani Clevo P751-hez egy fejlesztett heatsink, finomabb kidolgozás a fényes rézfelületeken, vastagabb hőcsövek mindkét oldalon, valamint +1 hőcső GPU oldalon az alap Clevo heatsinkhez képest.
A jövő év elejére betervezett CPU + GPU fejlesztéshez készülök elő (i7-8700 + GTX1080).(#28984) DamianB:
-
alces
tag
válasz
Muerte #28930 üzenetére
Nekem is MSI 980m kártya van az AW 18-ban. Teljesítményfelvétele eddig 108 wattnál nem volt több. Eddig tökéletesen teszi a dolgát, nincs panaszra okom, pedig csak 75 w hűtés van alatta/ felette. Quake Champions max beállítások mellett 74 fok. Egyetlen hiba amivel együtt tudok élni, hogy bekapcs után ki kell lőni alvóba, lehajtani a képernyőt. Utána minden pöpec. Eddig nem akartam ezzel foglalkozni, de ha van orvosság, akkor miért ne.
-
válasz
Muerte #28933 üzenetére
"4,5GHz-en ment most a proci...."
Persze, én már nem emlékszem hogy nekem 4.2 vagy 4.3 volt a teszt alatt, de nálad magasabb is a kapott pontszáma. Nem sokat hoz pontszámilag a húzás ebben a tesztben, vagyis nincs túl sok értelme, a 6mag szépen elhúz.
Igen ilyen van a 90W cimke nélkül vagyis a 115W. 120-130W simán jó még neki. Jó igaz amióta meg van óraszámra nem gyilkolásztam annyit, mint egy vérbeli fanatikus játékos átlag, így az nem releváns mennyire jó a kártya nálam vagy sem, mit bír és meddig vagy sem. Persze tuningoltam én is és megnéztem mi fér még bele....a határig nem mentem el, pl.nem volt festékszórás, újraindulás ...150mag-300/400memory plusz semmi probléma és látványos többlet eredmény, de csak kíváncsiságból, nem használom így, nincs rá szükség, csak farok mutogatásnál időnként pár perc erejéig.
Nem is tudtam hogy az Eurocomos fajtából több féle verza is létezik. Az amit én vettem nagyon drága Ebay vásárlás volt. Tekintetem elhomályosult a remény tüzében. Aztán felébredtem az áfa + vám kifizetésekor.
Sokba került nem romolhat el csak úgy még pár évig. Inkább mostantól nem játszom vele.
Múlt és jelen.
Ezt a kártyát MSI GT70-be találták ki, nem másba. Ezért él!!!
-
válasz
Muerte #28930 üzenetére
Szép teljesítmény. Kíváncsi volnék 1070-el hogyan menne.
A cpu 4.2 GHz volt? A pontszám alapján saccolnék. Nemrég én is megnéztem(visszalapozva) a 4.3 az adott használt fesz alatt nem tetszett már neki. Hát igen sajnos nem csak a hőfokokon múlik mit bírnak.
Szeretem magasan tartani jól lehűtve a cpu-t, de power throttling nélküli stabil ponton, vagyis kellene a határ, de az biztosan úgy, hogy mindig számítani lehessen rá akármi van. Most nálam ez 4.0GHz olyan -120V......és ezzel elégedett vagyok, ez nem kevés egy ilyen laptoptól. -
gurubefree
senior tag
válasz
Muerte #28815 üzenetére
En pontosan e miatt inkabb veszek egy aw amp-ot ... Meguszom ~£100 . Teszek bele egy gtx 1070 vagy gtx 1070 ti ( artol fuggoen ) es elszoszmotolok FullHD-n forever . Ha lecserelnem azt ami van min. +£1000 lenne amit bele kellene tenni . Az amp + vga combo ~£350-£400 es meg mindig ott a vga upgrade option. Kerdes az , hogy az i7 7700hq meddig allja a sarat .
-
-
-
válasz
Muerte #28738 üzenetére
Mostanában lesz némi időm elgondolkozni ezen azon. Munkahelyem bevállalt egy külföldi... olaszországi turnét, amit nem élvezhet mindenki, mivel kevesebb létszámmal szerződtünk mint ahányan vagyunk. Ilyenkor az van hogy aki kimarad belőle, mondjuk kérte vagy muszájból az itthon mintha szabin lenne lóbálhatja a lábát, illetve töltheti az idejét amivel csak akarja. Nos én kivételesen arra lobbiztam hogy most ezt kihagynám és sikerült.
Az a sok munka és buszos utazás alig valami plusz pénzért, hát nem. Majd úgy is lesz Kína decemberben.....
az sokkal érdekesebb.
Szóval megyek le Balatonfüredre a nyaralóba holnapután a kutyusommal(csak miatta) majd 3 hétre, és az tuti hogy amilyen jó idő várható a későbbiekben szét laptopozom magam + a nyáron vett jakuzzi további tesztelése.
Mintha még nyár lenne távol a betondzsungeltől.
Még az is lehet újra rakok mindent a laptopon ha úgy érzem muszáj. Micsoda élvezetek.
Van UPC internet....szeretettel várok mindenkit az oszlopos tagok közül, ha éppen arra járna!(van hol aludni)
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #28493 üzenetére
Nem monitoroztam 3D Mark alatt, de a pontszám alapján serintem igen, max órajelen ment UV-val, illetve Battlefield 1 alatt néztem ott stabilan 3.9 Ghz volt és nem ugrált 3.4 és 3.9 között, mint ahogy gyári fesz-el csinálja.
Aida ad neki viszont akkora, játék alatt nem előforduló löketet hogy még ez az UV is kevés és több kellene (csak többet már nem bír a chip).
Amúgy ez a gép ahogy Killhates is írta nem játékra van (csak arra is tökéletes), e miatt nem igazán agresszív a venti es meg Coolboost-al is 84-85C körül kapcsol csak igazán ra, de szerintem még ekkor is csak 90% körül pörögnek.
Játékra a 50k-val drágább Predator 300 van (amiben majdnem ugyanilyen hutes van.) Ott tud maxon menni a venti. Kb 2-3C-vel hűvösebb e miatt, viszont hangosabb is.
-
Darth_Revan
veterán
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #28489 üzenetére
Csak tippelek, de szerintem ez az Intel által adott "standard" fesz és azért nem adnak neki kevesebbet, mert szilikon függő, hogy mennyit bír és azért nem nyúlnak hozzá, mert akkor extra tesztelési folyamat kellene és sok gépet "kiszornának", ami sok $$ kerülne.
Illetve AIDA 190mV UV-val:
Láthatod, hogy a hőmérséklet kb nem változott, viszont a CPU órajel magasabb (ezért is nagyobb a physics score)
Játék alatt persze nem trottyol ennyire, mert nem terheli annyira a gépet, mint egy Aida CPU+GPU stress teszt, de azért poén, hogy még a dupla ennyibe kerülő Helios 500 is ugyanezt csinálja, csak ott a jobb hűtés miatt nem annyira agresszív
(ASUS TUF gépeket meg említeni sem merem mit művelnek még akár játék alatt is ezzel a CPU-val
)
3 lábú 1 csöves hűtés 6 magos CPU-nak, nice...nem csoda, hogy az ASUS az új modellben javít a hűtésen, gondolom túl sok volt az RMA a megolvadt műanyag gépek miatt
-
-
x_o_n
veterán
-
válasz
Muerte #28440 üzenetére
Ne már, te meg KillHates húztatok ki mindig a szarból, most meg azt olvasom hogy megvertek?
A vga driver ami fent van a gépemen a te érdemed. Én egy egyszerű user vagyok, nem értek hozzá egy kicsit sem, de tudom kihez fordulhatok. Nálam most jelenleg le van tiltva a win frissítés. Ne is merjem feloldani? De előbb utóbb muszáj lesz, így van kitalálva. Jelenleg az 1803 verza van. Tervezem a frissítést és utána vga driver visszarakást. Mit csináljak vagy mit nem? Mit tesztalany mit ajánlasz?
Szeretnék még egy kicsit élni ebben a mézédes illúzióban.
Szóval a tervezett elavulás egyre inkább előtérbe lép? Vagy van aki mindig megment?
Hát akkor imádkozom az MSI Istenhez, hátha van még tovább.Hát tudod bízok a szerencsémben ami eddig is vitt. Aztán ha nem, valahogy csak megoldom.
-
válasz
Muerte #28391 üzenetére
Azért tegyük hozzá bár praktikus a ventik helyeztetése, azért az alsó csatolás elég sokat levesz a légáramból. Ha odahelyezem a kezem fölé hát nyomhatná jobban is az a U3. A másik észrevételem pedig a belső keringés kiegészítése képpen válhatna hatékonnyá, vagyis nemtom mennyire figyelnek-e oda a gyártók erre az opcióra, mikor a hátlapon kivágásokat hagynak. Ezalatt azt érteném, hogy ott a levegő ki és az esetleges erőszakosabb levegő beáramlás egy hűtő révén nem oltaná-e ki egymást, számítanak-e a lapos tuning hűtésével.
Mert mi lenne ha nem azokon a nyílásokon juttatnánk be + hűsítést ezzel fokozván az egészségesebb légáramlást?Jó mondjuk nálam a belső keringés kiiktatva, pótoltam mással, de mostanság szoktam erre is gondolni, hisz a régi gamer laptopoknál hol a bios még fullextrás volt, még temérdek állítási lehetőség állt rendelkezésre a hűtés befolyásolására szoftveresen. (Ezt nem olvastam személyes tapasztalat.)
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #28391 üzenetére
Nekem is u2esem van,de nekem a 2 kólás(szentkirályis) kupak jobban bejön,kb ugyanaz az eredmény, de valahogy én túl meredeknek érzem a dőlésszöget a paddal,kényelmetlen már 20 perc játék után a csuklómnak. Egy időben gondoltam rá hogy eladom,de inkább nem,mert a fiókban eláll még 1 évezredet,aztán kitudja,hátha kelleni fog egyszer
-
törölt tag
válasz
Muerte #28262 üzenetére
Jelenleg az alábbi (pozitív) tapasztalatokkal gazdagodtam:
ASUS G751JY-ról váltottam Helios 500-ra, illetve pár hónapig kipróbálhattam egy G752VY-t is.
Hang: Az Acer hangszása sokkal tisztább, extrém hangerőn sem recseg, a mélynyomó munkája érezhető. Ami viszont érdekes, hogy kb. 0 lehetőséget ad a kalibrációra. Az Acer PredatorSense-ben van egy opció, ahol profilokat lehet állítani (zene, hang, játék - FPS, játék - stratégiai, stb.), és ennyi. Realtek Audio Manager nincs, se semmilyen "egyéni beállítások" opció. Ezt leszámítva a különféle profilok viszont jól használhatóak, érezhetően különböznek egymástól. Az ASUS-ok esetében a hangzás nekem olyan műanyag volt, kicsivel magasabb hangerőnél bőven volt recsegés, tökmindegy, hogyan kalibráltam a MaxxAudio/Sonic Studio szoftverben.
Kijelző: A Predator egy FULL HD, 1920x1080 felbontású matt IPS kijelzőt kapott 144 Hz-es képfrissítéssel, illetve G-Sync támogatással. Tapasztalatom szerint az alap fényerő nappal megfelelő, este nem folyik ki tőle a szemem, viszont kicsit alapból több a zöld és a sárga, ezt legfőképpen Dark Souls 3 közben figyeltem meg, de amúgy egyáltalán nem zavaró (sőt DS3 közbe még tetszik is nekem), a színek élénkek, szépek, ha valakit zavar a picit több zöld/sárga Win színbeállításoknál nyilván lehet módosítani. Pixelhibát nem fedeztem fel.
Minőségben nem sok különbséget vettem észre az Acer és ASUS között, utóbbiban talán picit több kéket fedeztem fel.Külső: Ez az a pont ahol bizony a G752VY szálhúzott fémes, narancssárgás, ezüstös, feketés, vöröses kialakítása jobban tetszett mint a Predator. Utóbbi se csúnya, inkább szokatlan. Egy teljesen fekete laptop, némi kékkel (bill. háttérvilágítás, touchpad körüli világítás, bekapcs. gomb), ennyi. Látszik, hogy nem vitték túlzásba a dizájnt, kicsit visszafogott lett. Ennek ellenére szép, de a G752 külseje jobban tetszik különösen a fedlapon a két vörös led csík, illetve a ventillátorok közti vörös led. Az anyagminőség megfelelő, masszív műanyag (teljesen sima, nem recés, nem szálcsiszolt) némi fémmel, nem recseg-ropog, az illesztésekben nem látni hibát. Tapintásra kicsit olyan mint az MSI GT72 Dominator, sokka-sokkal masszívabb kivitelezésben. Mint egy páncélozott tank
Egy problémám van: a billentyűzet háttérvilágítása. Ez bizony halvány, és ezen módosítani nem lehet. Az ASUS-ok esetében a vörösnek sokkal nagyobb fénye volt. Ezen nem segít az, hogy 4 részre van osztva a bill. és mindnek tudod módosítani a színét. A bekapcs. gomb illetve a tocuhpad fixen kék. De lehet, hogy csak én szoktam meg túlzottan a ROG-os vörös színt.
A zajszintről egyelőre csak annyit tudok nyilatkozni, hogy kb. 6 órán keresztül játszottam a Shadow of the Tomb Raiderrel, minimálisan hangosabb nagyobb terhelés alatt, mint a G751JY/G752VY, de ahogy az ASUS-nál, a Predatornál se zavaró.
Ami viszont rendkívül pozitívan érintett, az a driverek. Rengetegszer tapasztaltam főleg G752 esetében, hogy nem megfelelő driverek vannak a gyártó hivatalos oldalán. Pl. ha felteszem az Audio drivert, nem telepíti mellé a Sonic Studiot (ami azért baj, mert a Sonicnak nincs -illetve egy ideig nem volt- önálló telepítője. Amikor feltettek egy 2018 januárit, az meg az istenért nem akart működni. Egyik esetben azt kérte, tegyem fel az Audio drivert, amit azelőtt már feltettem, máskor meg az volt a baja, hogy nem a legfrissebb van fent. Ezt kipróbáltam a Realtek saját oldaláról leszedett driverrel, illetve a Win által frissítettel is...
Acer esetében szerencsére semmilyen problémám nem volt, és felesleges szoftverekből sincs semmi. Ami van, az is hasznos és jól működik (PredatorSense).
A hőfokokról még nem tudok nyilatkozni, nem néztem, de nemsokára...
-
válasz
Muerte #28166 üzenetére
Azért az a 2GB nagyon kevés. Én FHD-ban láttam már 8GB vram beállítást. Mikor felnyomod a textura quality-t és még amit lehet max-ra, mert bírja a vas, és megérte a látvány miatt. Sőt a 8 még kevés is volt, és szerintem nagyon jól írták meg. De ha mégsem akkor is el kell könyvelni hogy ez van. Még jó hogy a játékfejlesztők gondolnak a komolyabb vasakra is,
-
Something_
őstag
válasz
Muerte #28174 üzenetére
Köszönöm a korrekt leírást, mivel nem vagyok annyira hozzáértő, ezért első körben amiket olvastam, az jónak tűnik. Vagy teljesen benézem?
Ahogy nézem, az m2 port a nagyburkolat alatt van, szóval ebből azt vonom le, hogy garivesztés nélkül újrapasztázható a cpu és a gpu ennél a gépnél. Így lehet?
-
válasz
Muerte #28091 üzenetére
Nekem meg kb. 10 Milla áll a szerszámaimban
De az azét van, mert beteg szerszámbuzi vagyok, és nekem hamarabb indul meg az nyálelválasztásom valami többcsatornás analizátorra, mint egy 20 ezres 3DMark eredményre. Persze ez utóbbit is szívesen nézegetem! Illetve inkább a vasat ami csinálta
De nem hinném, hogy ne tudnám megoldani a legtöbb problémát az általad említett szerszámparkkal -
-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #28060 üzenetére
A Magyar Xsziamiau képviselet elméletileg forgalmazza és intézi a gariztatást is.
Az info egy Bp-i ismerősömtől származik aki itthon rendelte meg ezt a notit és talán már meg is kapta,de pontosan nem tudom ,mert 1-2 hónapja nem beszéltem vele,de amikor 2 hónapja beszéltünk pont ezt intézte.
Holnap rákérdezek nála.
Elméletileg a Tv-iket is árusítják már itthon és a tesztek szerint prémium kategóriában dolgoznak [link] -
gurubefree
senior tag
válasz
Muerte #28060 üzenetére
Anyaghasznalat , es “build quality” cegen belul feltetelezhetoen egyezik. Meg ha kina cegrol is beszelunk bizonyoz normak ( ha nem is Europai ) hazon beluli quality control biztosan letezik ( nem hiaba kedvelt es sikeres a xiaomi nem csak europaban hanem a usa-van is).
Ha a telefonoknal meglevo minoseget vesszuk alapul nem hinnem , hogy gond lenne az anyaghasznalattal ( a xiaomi-n also also fedel muanyag de a tobbi aluminium )
Arrol nem is beszelve , hogy a legtobb gyarto eseten ugyan arrol a 2-3 beszallitorol beszelhetunk es szinte minden kinaban van osszerakva 🙉🙊🙈
-
gurubefree
senior tag
válasz
Muerte #28057 üzenetére
A kijelzo az lehet gond ( embere valogatja ) . 60hz panelt g-sync nelkul nem vennek ha van opcionalisan g-sync ami sajnos az aw 13 eseten nincs . Nekem semmi gondom nem volt az aw 15 r3 60hz IPS kijelzoevel koszonheto koszonheto a g-syncnek.
De ne legyunk kishituek ... nem torvenyszeru , hogy a xiaomi problemas lenne hardver szinten es surun kellene gariztatni .
-
gurubefree
senior tag
válasz
Muerte #28051 üzenetére
Az esetek tobbsegeben ( nalunk : UK ) az elado szolgaltat garancialis hatteret . Az kerdeses milyen modon mivel nem voltam ilyen helyzetben . 2 opcio van : az elado csereli es maga veszi fel a kapcsolatot a gyartoval mint visszontelado vagy siman gariztatja mint “middle man” es agyhugykovet kapsz 3-4 honapig amig vissza kapod. Van egy sanda gyanum , hogy a masodik variacio 😳
-
válasz
Muerte #27956 üzenetére
Igen tudom hogy kettőt nem lehet egyszerre, meg hogy a védelmi feladatot ellátó fájlokkal együtt települnek fel a vírusok is.....én olyan összeesküvés elméletes vagyok attól függetlenül hogy picit sem látok bele, de mivel elvileg bármikor történhet bármi jó vagy rossz fiúk által ezért nem eszem magam emiatt.
Ez csak a szokásos 1 db játéknál tapasztalom (BF2). A gépem teljesen jól van, teli hassal, jól tápláltan veszi a kanyarokat. Ha így a DX12 ott nem fekszik neki akkor nem, az legyen az utolsó gondom főleg mert annak hiányában semmit sem vesztek jelenleg, sem látványban sem sebességben. Főleg az utóbbinál a lassabbat nem szereti(vsync 60fps tükörsima futtatás, csak az akadozós 120-150fps a jó), de kapják be a szerver másik oldalán a tervezett elavulás nálam süket fülekre talál.
-
válasz
Muerte #27954 üzenetére
Én azt gondolom minél kevesebb ilyen-olyan védelmi feladatot ellátó program fut a háttérben annál kevesebb az esélye hogy ilyet bekapjunk, merthogy így a konkurens vállalatok vírust küldő osztályának nincs mihez hozzáférnie, támadnia, ráharapnia. Magyarán maradni csendesen a háttérben harcoljanak nélkülem egymással.
Kb 15 éve így vélekedek, eddig bejött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest