- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Mikulásbá #53333 üzenetére
Az nagyon sok. A WD Blue 3D es Sandisk Ultra 3D megvan 390EUR korul, vagy a Pro kategoriaban (ami a gyakorlatban otthon mindegy) ott a FireCuda es a WD SA500 460-480EUR-ert ami meg mindig kevesebb mint ez a hasznalt. Raadasul itt hiaba van meg 4 ev gari figyelembe veve a Samsung "vagy elismerjuk vagy nem attol fugg honnan van es van rajta sapka vagy nincs" ugyintezeset.
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá #53202 üzenetére
Amikor beviszi az Acer-hez (illetve megigényli a kijlezőcserét), ki fog derülni. Valószínűleg "leesett" egy kamionról, esetleg szürkeimportos áfacsalós a cucc, mindkét esetben le fogja pattintani a szervíz (utóbbi esetben talán nem, ITW-re lehet hivatkozni ilyenkor).
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #53056 üzenetére
Nekem elárulta KillHates, hogy az NT-H2 es elfogyott, illetve olyan kevés volt neki, hogy azt nem volt arca felkenni, nem akart neked bajt és bontatlan NT-H1-et tett rá. Még mondta is, hogy ezt nekem köszönheted8állítólag) mert én vittem neki 5 db 10g-s tubussal
de mind1, a lényeg, hogy jó. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #53054 üzenetére
Igen van, mert az ügyvédtől kaptam múltkor (e szignó)es3-as elektronikusan aláírt doksit és fertőzött volt
A defender meg nem szűrte ki. Újra is kellett a gépet rakni
Általában ezért van még meg a G751-es mert arról intézek ilyen dolgokat, csak most erről nyitottam megTényleg milyen lett a gép NT-H1-el (mert azt kaptál nem a 2-est)? Tapasztalsz valami változást? Jobb lett a hőfok mint a gyári MX-4-el? Mennyire volt beszáradva?
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Mikulásbá #52909 üzenetére
2013 mas samsung gépem van azon a
Far cry 1-2 döcögött el.
Azóta nem igen játszottam pc én.
Telon mos letöltöttem a cod mobilt
És most ezt kiprobálnám pc is.
Ehez elég lesz egy mai kompaktabb gép is.
Ha igen rákapnék akkor inkább veszek mellé egy komplett pc.
3 típus ra már le szükült a figyelmem.
Predátor 300
Asus g712
MSI GE75
Mindegyik nél kompromisszumot kell kötni.
Egyiknek másiknak más más előnye hátránya. -
KISDUCK
addikt
válasz
Mikulásbá #52580 üzenetére
A HVG ennél clickbaitebb címemmel már nem tudna előrukkolni. Már azt hittem, hogy jön valami új technológia a ddr és hmb-en kívül, erre bumm. Legközelebb majd jön a hír, hogy "Újfajta opeárciós rendszer jön a számítógépekre ez sokkal gyorsabb lesz!" Aztán csak kapunk egy fícsőrpakkot a windows 10-hez. Jöhetnének mondjuk még agresszívebb címezésekkel mint pl.: "Ez a srác rájött a titokra, az IT ipar bepöccent!!!"
KillHates:
-
válasz
Mikulásbá #52532 üzenetére
Igen mindenkinél más szempontok dominálnak, nálad is más mint másoknál. Az sem mindegy milyen játékkal szeretsz játszani és attól függően mit látsz felhasználva ram-ilag. Nem beszélve kinek van annyi ideje végigtolni az eddig kijött összes játékot hogy elmondhassa unatkozom, kérem a következőt. Én most egy 3 éve készült gamét nyomok estefele időnként, teljes megelégedettséggel megjelenítés terén.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #52492 üzenetére
De friss levegő nyitott redönnyel felűlröl jön be több, ezt akartam pontossan leírni.
Egyszerű fizika.
1. A környezeti levegő mondjuk 25°C, akkor a gépalján kb 30-40°C -is lehet a hőmérséklet
2. A környezeti hűvösebb levegő jobb, ezzel jobban ki tudja fejteni a hűtő hatását mintha a gép alúlról szívna csak. Iylenkor szerintem a légbeszívás 80-20 vagy 70-30%-ban felűlről történik.
3. Onnan szív be több friss levegőt a gép ahonnan a bejuttatott levegőnek a legkevesebb ellenállása van, éri.Ezért javúlt 4-8°C-kal játékoknálaz új Helios 300-as is, mert tettek a tetejére plusz beömlő rácsot.
-
törölt tag
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Mikulásbá #52345 üzenetére
Én saját célra nézegetek mert a régi
samsung NP355V5C folyton kikapcsol.Alpjában már 200k-350 k ért super gépet tudnék venni ami jó lenne nekem.
Csak Facén l láttam a COD ot strimelték
(A telon is megy a cod mobil) és még tetszett.
Gondoltam +100 ért már mindenre is gépet kapok. Ki is néztem az asus tuf gaming a 17
De utána néztem és a kijelzőjét igen leminősítették ( azóta már más is). Film nézésre igen nem ajánlják.
Munkára kéne alapjába, de 30% film 20% játékra is.
Itt van. [link] ez Árban teljesítményben Kijelzőjében rendbe van.
De a leírását olvasva fent hűs gép
Alul a zsanérok cserélni kellet, amit általában a tulmelegedéstől nehezebben csukodik, és eltörik szokott a probléma lenni.
És most hogy ide jöttem a fórumra mindegyik gépre mondanak ezt azt. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #52264 üzenetére
Szia.
Én még a "maximalista" szót sze használnám, mert a cuccaim nem a top kategóriát képviselik, mindegyik kb felső középkategória, de tudom, hogy nem sértésnek szántad
.
Persze sokan nem engedhetik meg, hogy két hülye hóbortot tartsanak fent, de ezzel nincs is gond. Ezek a hóbortok nem magamutogatóak, nem olyan mint egy x millás SUV vagy valami hasonló. Nálam is van egy határ ami fölé nem megyek csak az magasabban van az átlagnál. -
Zsoter
csendes tag
válasz
Mikulásbá #52233 üzenetére
Ezt nézegettem én is, de átfogó tesztet nem találtam róla.
https://www.notebookcheck.net/Acer-Predator-Helios-300-Laptop-Review-A-modern-gaming-laptop-with-a-Turing-GPU.441292.0.html
Fan Noise
Pretty much all gaming laptops have loud fans, and the new Helios 300 is no different. The two fans in our review unit reach a maximum of 31 dB(A) at idle but peak at 46.9 dB(A) under sustained load. You can typically expect fan noise to reach 41.5 dB(A) when gaming, though. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #52211 üzenetére
Szia
Van SSD topik,az összefoglalója is elég lehet.
Megnéztem, de inkább az itteni vélemények/tapasztalatok alapján választanék.Persze ha végre rászánnád magad és végre eladnád nekem a gyári 512-es SN720-at
, akkor nem vacilálnék
, akkor azt bele és kapna egy Samsung 860 EVO 2.5 2TB és kész is lenne a gép.
Milyen minőségben gyűjtöd a zenéket? Remélem veszteség mentes FLAC/WAW-ban töltesz le legalább. -
törölt tag
válasz
Mikulásbá #51888 üzenetére
Végül is erre van igény. Világítson mindenhol, mert az baromi fontos ám. Sőt, az a legfontosabb. Anélkül már nem is játékos laptop egy laptop. Én pont ezért (is) szeretem a Helios 500-at, mert a billentyűzeten és touchpadon kívül semmi más nem világít. Egészen nevetséges, hogy most már mindennek (is) világítania kell. De a legtöbb laptopba egy normális hűtést nem tudnak belepakolni, mert az annyira nem is fontos, mert nem látványos. Vicc.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #51836 üzenetére
Indokolatlanul kéri a fent leírtak fényében. Nem is kifejezetten a játékkal van baj, mert ugyanaz a kiváló játék maradt, mint volt, csak a grafikán csiszolhattak volna még. Nem véletlenül voltak sokan felháborodva az első képek láttán. Persze csiszoltak rajta azóta, de szerintem nem annyit, mint amennyit az ember ettől a játéktól elvárna. Ettől még a játék nagy kedvencem, bár azóta megjelent egy Bioshock Infinite is. Na, az számomra jelenleg (is) az FPS-ek etalonja.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #51834 üzenetére
Igen, de a Warhead egy kiegészítő, nem számozott folytatás. Én ezt így kb. egybe rakom a Crysis 1-el, hisz azért túl sok minden nem változott benne. De amúgy igazad van, 4 Crysis játék van, sőt a Remastered-el 5. Egyébként azért is érdekes ez az optimalizációs probléma, mert bár a Dark Souls grafikája nem nagy szám, de annak az első része is egy totál katasztrófa volt, olyan framerate zuhanások voltak benne, hogy az valami egészen hihetetlen. Mégis a Remastered-ben a QLOC nagyon szépen helyrerakta, és egy fikarcnyi framerate zuhanás nincs.
-
MaxxDamage
félisten
-
válasz
Mikulásbá #51782 üzenetére
Szenvedtem vele, végül leszedtem újra a C-re, mert a 2. lemezről ahová tettem korábban onnan nem ment, vagyis kellett új install. Persze most nem ugyanaz a klónozott mentett rendszer volt betéve, így minden más lett. Remélem sikerülni fog.
Lehet rosszul emlékszem az adott elért mentések, minden lejön a felhőből újratétel esetén. -
[-HERO-]
senior tag
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51712 üzenetére
Hát akkor nagyon készűlj, mert ahogy (#51713) MaxxDamage is írja, az ilyen vastag hardcore gépeknél ez nem jó érték.
Én is úgy emlékeztem rá, hogy MaxxDamage-al annó erről már beszéltünk és, hogy milyen jó a hőmérséklete, mert valaki panaszkodott akinek vagy MSI GE65 / GL704 vagy valamilyen másik vékony laposába volt, hogy ilyen 66-72°C-os az SSD-je és milyen szar.
Nem mondom, hogy világvége, de azért ez magas picit. Mondjuk 65°C-ig jó vagy, ott még nem kezd visszaesni a teljesítménye, nem amortizálódik úgy, de jobb a békesség. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51710 üzenetére
Ha jó gépbe van téve, aminek jó a hűtése, akkor nem. Semmivel nem melegebb mint a 970-es.
A 970 EVO nem kell. Engem csak az SN720 érdekelne.Neked mitől ilyen magasak az SSD hőfokok? Nálam 40-46°C-nál még nem volt soha melegebb.
Mikor takarítottad ki és pasztáztad újra a gépet? Egyáltalán megcsináltad már? -
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá #51654 üzenetére
Ajajj, fullhd-ban alig van előrelépés, ez a notik világában azt jelenti, hogy kb. a gépek nagy részébe nem lesz érdemes ilyen gpu-t rendelni, vagy a gyártók hirtelen elkezdik 4k kijelzőkkel árulni a gépeket. Eddig ez nem sok helyen volt opció, majd most hátha lesznek értelmes kijelzőkkel új notik.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51654 üzenetére
El vagyok keseredve az ár miatt.
Az RTX3080 799$(x305=243 695.-HUF)-ból, valamint az RTX3090 1500$(x305=457 500.-HUF)-ból,
hogy lesz
az ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC ajánlott ára 318 500 forint, de a ROG Strix változatot is 360 000 forint alá szánják (az RTX 3090 persze más tészta, az 650 000forintos árszinten érkezik).
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51620 üzenetére
Elsősorban Notebookcheck, de nagyon összetett.
Én csak úgy keresek rá google-on, hogy beírom a gép perifériáit.
Pld Clevo p751 / p755 / p870 re vagyok kíváncsi mert itt felmerűl, akkor nem csak annyit írok be, hogy Clevo p751, hanem azt is, hogy i7-7700/8700/8700k/9900 stb sőt a GPU-t GTX/RTXxxxx vagy mi van benne.
P751-ből van vagy 3 teszt, 775-ből 5-9, p870-ből 3-4.Anus ból is megnézem, hogy a g531/731/532/732/tuf stb...i5/i7 ryzen 5/7 3750h vagy 4600/4800 és így tovább.
Csak a Review-kat nézem, hiszen azok a valós tesztek.
Ha ezek megvannak akkor tovább keresek még és összehasonlítom más oldalak modellek kijelző adataival és így áll össze.
+/-1-2% eltérés van ugyanazon kijelzőnél gyártó és gyártó között, de nem szignifikáns mértékben.Vegyünk 3-4 pld.
Asus Tuf A15 Panda LM156LF-2F01, IPS, glossy: no, 144 Hz
Asus G531 GV Panda LM156LF-GL02 IPS, glossy: no, 120Hz
Acer Nitro 5 Panda LM156LF-2F01 IPS, glossy: no, 144 Hz
De van Zephyrus G502 amelyikbe Panda LM156LF-CL03-as isAkkor ott a 17-es Acer Nitro / MSI GL/GF75 / Bravo 17 amit AU Optronics B173HAN04.7, IPS, glossy: no, 120/144Hz de ugyanolyan szar értékekkel.
Na kb. ennyiHogy ne álltalánosítsunk, vannak G531GV / GW-k amikbe 240Hz-es panel van, azok Sharp LQ156M1JW09 (SHP14D3), IPS, Full-HD, 240 Hz viszont gyönyörű 97% sRGB (Argyll 3D) 62% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D) rendelkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest