- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gergello #44947 üzenetére
A 2017 előtti modellek hűtése nem igazán sikerült jóra (azaz gyalázatos volt), de ezek a 2018-as modellek már.
Amit nem igazán értek, hogy miért a GPU-t butítják, mikor a gyenge láncszem ezekben a modellekben a hatmagos púpos fűtőbetét
A linkelt modellek közül a hőkamrás hűtésű gépeket javasolnám, bár azokban csak egy nVme hely van és nincsen hely a kettőfeles meghajtónak.
A Razer-ek kijelzője valóban nagyon jók, még a régebbi modellekbe is igyekeztek az aktuális piac legjobb kijelzőit rakni.
De mondjuk ezek, még használtan is "ökör árban" vannak.Hőcsöves hűtés:
Hőkamrás hűtés: -
válasz
Gergello #44942 üzenetére
Nem vagyok egy értékesítési guru, tehát az alternatíva keresése a te feladatod
Én EZT a gépet az arasznyi hosszú hőcsöveivel és a soros GPU-CPU hűtésével nem ajánlom játékra, csupán erre kívántam rávilágítani.Grafikai munkára, videó vágásra inkább egy 100 éves MacBook Retina mint bármilyen windows-os gép (na jó, az OLED-es Dell-el azért nagyon ott vannak)
-
válasz
Gergello #44715 üzenetére
Volt idő mikor 700 ft volt a pénztárcámban és volt hogy 97 k kerestem , 10 éves korom óta befogtak dolgozni mivel tanyán nőttem fel. Ezt vissza utasítom hogy bárkit is pénz alapján értékelnék.
Nincs autóm ennyi erővel én kevesebb vagyok mint akinek vanBlue a te géped igen belefér de a kolléga látod mi alapján keres
-
hszilard666
veterán
válasz
Gergello #44403 üzenetére
Dehogynem. Egy gyönyörű, és pokoli erős gépről van szó, de ott a razer blade em, meg az asztali gépem. Filóztam hogy mit tartsak meg, de a többi gépet nem igazán tudnám eladni, mivel elég régi platformról van szó, valamint teljesen kielégítik a felhasználói igényemet, nem nagyon pörög nálam semmi mostanában, PC-n a bf3, de egyébként witcher 3 azok, azt is nintendo switchen
Arra meg túlzás a zephyrus hogy netezgessek. De mondjuk arra is szuper!
KillHates:
Ahogy mondod!De nagyobb bajom sose legyen.
-
törölt tag
válasz
Gergello #44357 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet. Abban alapvetően igazad van, hogy 3-400k-ért elég komoly asztali gépet lehet összerakni, ami bőven nagyobb teljesítményt ad, mint az azonos keretből megvásárolt laptop. Viszont ha valakinek az az igénye, hogy egy hordozható, játékokra is használható laptopja legyen, nem fog asztalit venni. Itt nyilván tisztában kell lenni azzal, hogy új gép esetében a GTX 1650 vagy 1660 Ti a plafon, és ezekkel a videovezérlőkkel csak kompromisszumok mellett fog tudni a legújabb játékokkal játszani (már ha ez az igény ugye...). Tehát továbbra is azt mondom, hogy igény függő. Ha valaki meg nincs tisztában kellően az igényeivel, és ész nélkül vásárol, az a másik baj.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #44343 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz. High beállítások alatt is létezik élet, az 1060-as gépekkel is bővel el lehet lenni, sőt, az 1050ti gépeken is szépen elszaladgálnak a játékok, csak kisebb részletességgel. Nem mindenkinek a grafika a legfontosabb paraméter egy játékban.
-
Bular
csendes tag
válasz
Gergello #44310 üzenetére
Köszönöm a válaszod,átgondoltam többször is de csak maradnék a notebooknál.
Nézegettem még tovább notebookokat,az lenne a kérdésem,hogy mennyire számít az,ha az egyikben 8. generációs i7 van , a másikban pedig 9. generációs.
Illetve még az is érdekelne,hogy mennyiben befolyásol az,ha az egyikben csak HDD van (1tb ) míg a másikban SSD és HDD is (1256 GB ) ? -
echterion
nagyúr
-
-
fordjee
aktív tag
válasz
Gergello #43851 üzenetére
Nem keseredtem el, nagyon tetszik így is
Pasztázom majd, ha nem segít egy kis uv is lesz. Valaki írt egy Scar 3-asról, miután ezeket megcsinálta, már elégedett volt a hőfokokkal, meg mindennel.
Igazából túl sokat nem játszom, hetente kb. 10 órát, de azért meg kell oldani ezt a problémát. -
Gaberiellb
senior tag
válasz
Gergello #43824 üzenetére
Húha, ennek nem sok köze van az általad leírt folytonos hűtési problémákhoz
Teljesen más terület, 3 lépés távolság, mint a korona vírustól?
UV- folyékony fém, és voila. Mint minden vékony gépnél.
Ugyan már, vicc, semmi baja nincs annak a gépnek ha normálisan karban van tartva -
válasz
Gergello #43673 üzenetére
Nem ez a szopás, mert legfeljebb vesz egymásik MXM kártyát, hanem az hogy van aki megvette 24 hónap bolti garanciával 700-ért az Asus G752-est és most besz@rt az Asus meg mondta, hogy nuku garancia mert refurbished volt a gép és arra csak 6 hónap volt, de ezt az eladó elfelejtette megemlíteni és most nagyon gorsan síelhetnékje támadt a gépre meg csak február 12-ig van gari
-
-
válasz
Gergello #43644 üzenetére
Mindegyik géppel van vergődés. Még a nagyon átgondolt fix konfigos Macbook Pro-k is hagynak maguk után kívánnivalót.
A Clevo az az alternatíva ami nem annyira fáj. Olyan mint az Opel az autók között. Mindent tud amit egy Suzuki de egy kicsit jobban és mindent tud amit egy Mercedes de egy kicsit rosszabbul... Én már 25 éve szerelek notebook-okat és azt kell, hogy mondjam elég kevés rossz Clevo-val találkozom, amik bekerülnek hozzám azok is azért romlanak el, mert gányolták-bütykölték és elrontották. Az anyagminősége viszont már más kérdés, az valóban katasztrófa, főleg ha nem vigyáznak rá.
Egyébként én azt mondom vegyen mindenki Alienware-t és lesz öröm és boldogság.... meg szegénység 😂 -
matyee
őstag
válasz
Gergello #43644 üzenetére
A Te hozzáértésed közelít a nullához azért ez is látszik. Nem tudom mi a vergődés azzal, ha vmit rendesen be kell pasztázni, és azt sem tudom ez miért clevo specifikus. Az sem tudom miért clevo spefikus, hogy most látott a vevő először ilyet. Asus/acerrel más lenne? Nem. Neked a konzumer gép való, boltból kicsomagolva, amivel szintén sincs baj. Az meg hogy a clevo mit tud a gaming laptopok között szerintem azon sem kell túl sokat magyarázni, se nyalni, de nyilván preferencia dolga ez is. Ha nem segítesz akkor sztem inkább ne okoskodj, ez az én megmondtad duma piti nettó rosszindulat, sokat nem segít...
-
k-adi
nagyúr
válasz
Gergello #43173 üzenetére
Nézd, ez egy szimpla igen, nem kérdés szerintem. új? nem. akkor használt.
Az, hogy újszerű az mégis mit jelent? Azt hogy használt, de csak kicsit? Vagy mi?
Lehet trükközni a szavakkal, meg játszani a "használtság mértékével" de a vége mindig ugyanaz. Bontott doboz, használt gép...amit aztán visszacsomagolnak szépen "újnak"..? Ugyanez a kiállított darabok is, hiszen azok is "majdnem újak" nem?
Az meg, hogy mi etikus és mi nem, az megint más kérdés, de ha a jog megengedi a 14napos elállást webes vásárlás esetén akkor.. az a cselekvés törvényes. Tehát igen, aki ilyen bizniszben van annak ezt be kell..kéne? nyelnie és nem trükközni a szavakkal... mert talán mi itt a fórumon egy hangyányit jobban értük ehhez, de az átlag nem.
-
frame120
tag
válasz
Gergello #40747 üzenetére
Nekem pl. tejfölös doboz GL-es ROG-om van, de azért nem gondolom, hogy a clevon kívül ne fordulna elő ilyen. Szar biost, drivert, gyárilag hibás bga forrasztást mindegyik gyártó tud produkálni időnként
Múltkor valakinek egy zsír új boltból hazavitt Asus gl504 nem indult el az istenért se az Asus topicban. Előfordul. -
válasz
Gergello #39331 üzenetére
Szívesen! De egy úttal az elnézésed is kérem, nem akartam személyeskedni. Inkább az bosszantott fel és kényszerített ilyen pikírt megjegyzésre, hogy 25 éve (mióta laptopokat szerelek) az AMD egyszerűen soha nem tudta meglépni azt, hogy egy olyan terméket dobjon piacra amivel valami olyan probléma amitől megkeseredik az ember kedve, amikor már éppen örülni kezdene annak az egyedi, akár mondhatni átütő technológiának amit az új termékük képvisel.
És pont az AMD az cég ahol mondhatni elég kritikus, hogy tartósan ne menjen nagy hőmérsékleten az adott chip, mert olyan a BGA kiosztása, ahol nagyon számít a joint-ok épsége.
Egy szó mint száz, garancia ide-vagy-oda érdemes egy újrapasztázásnak nekifogni és valami EC-t felülíró programmal magasabb fordulatra ösztökélni a ventiket. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Gergello #38465 üzenetére
Pontosan mi a kérdés?
A 8300h már fizikai négy mag/8 szál.4x3,9GHz-en tud menni ideális esetben,ha jó a hűtés a gépben.A 7700hq-t elveri rendesen,viszont nem hinném hogy bármivel is hűvösebb lenne attól,mivelhogy 45W TDP mindkettő.(A 7300hq még 4 mag/ 4 szál,és az órajele is alacsonyabb,azért kap ki játékokban nagyon a 7700-tól.)
A teljesítménye alapján ha 7700hq-hoz hasonlítjuk,akkor jobb választás,de igazából ez almát a körtéhez. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Gergello #38454 üzenetére
Ez az állítás így messze nem helyes.Attól függ milyen játékokat preferál az illető,mert pl.ha multiplayert leginkább,akkor az I7 köröket ver az I5-re.
Itt látható hogy a 7300hq kb. 30-40%-kot benne hagy az 1050Ti-ba és folyamatos CPU limitben van. [link]
7700hq-val ultran is több az FPS mint az I5-tel full low-on. [link]ruczak: Azt kell eldöntened hogy a videó konvertálásra szánt idődet akarod-e rövidíteni,vagy sem,mert egyéb esetben ha kizárólag a MotoGP 19-el akarsz játszani,ahoz nem kell az I7-es verzió,mivel kb. nulla a CPU igénye. [link]
Az 1050Ti kb. közepes-magas beállításokon tudni fogja a fix 60 FPS-t. -
buherka
addikt
válasz
Gergello #38126 üzenetére
Igen...nagyon jó eredmények. Szeretem mert játék alatt is teljesen hangtalan a gép. Tartósan ha megy a Game...akkor olyan 55-60 fokra beáll és ott is marad. A kiegészítő hűtést amit a DVD íróba lehet rakni, azt nem használom. Sok értelmét nem látom. Csak több port lök a gép belsejébe.
Sajna már nem lehet kapni. Mert már mások az igények. Minél vékonyabb és könnyebb gépekre áll át minden gyártó, mert ez a trend. Ami ugye a használhatóság rovására megy.
Aki nem bír el egy 3.6-4 kilós gépet, mondjuk egy hátizsákban, némi hozzávalóval, ott nagy a baj. Arra azt mondom hogy irány a konditerem...mert az le van szottyadva, de rendesen.Itthon nálunk már csak a Helios 500-at látom ebből a bika verzióból. Az még egy fincsi gépezet. Húzós az ára nagyon még.
Akkor már inkább Clevo.A Te Omen-ed se rossz, csak vedd rá magad egyszer hogy pasztázd újra. Csúnyán meg fogsz lepődni, hogy milyen lótrágyát használ ez a gyártó is hővezető pasztaként.
Ha Te nem mered akkor van olyan hely, ahol egy órán belül megcsinálják neked és végig is nézheted....valamint a garit sem bukod el. Már 6500,- pénzért is megcsinálják. Ha gondolod viheted Te is a pasztát. Thermal Grizzly Kryonaut pl teljesen jó.
Beszélj itt KillHates kollégával...Ő is megcsinálja neked. -
-
válasz
Gergello #38127 üzenetére
Nem jobb.
Zephyrus M,ami 700 ezer fölött volt,játékok alatt CPU 95-96 fok,GPU 90-92 Fok szokott lenni.Igaz,minden beállítás fullon,és semmi buhera beállítás nincs. Anno az elején újra lett pasztázva,de nem sokat ért.
Az is igaz,hogy ennél soha nem volt több a hőmérséklet,ezeket stabilan tartja. -
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #38107 üzenetére
Nekem MSI GL73-8RD van. -0.14V UV mellett 30 perc Prime + Furmark után 75 fok volt a max. a procin. (VGA kevesebb) Viszont power trottyolt 45W TDP mellett, szóval igazából maradt még benne kicsi, de több UV-t nem bír, a TDP-t meg nem akartam megemelni. Így is az esetek 90%-ában 1200 fölött van a Cinebench R15. Szóval a teljesítménnyel meg a hőfokokkal is elégedett vagyok.
-
buherka
addikt
válasz
Melyik laptop tud 80 fok alatti hőmérsékletet terhelés alatt ?
100% terhelésen az összes komponens. Aida-val tesztelve.
Max hőfok CPU átlag 65fok...20 perc tesztel. Pár perc után már beáll erre az átlagra, szóval felesleges több időt adni neki sztm.
70 fok fölé egy mag se megy. Persze újrakenve Thermal Grizzly -vel.Különbség annyi a Te géped és az enyém között, hogy ez kb egy kilóval több. Ebben van akkora hőleadó lamella van ami a tiéd kétszerese. A ventilátor is kb. 2X vastagabb. Sokkal nagyobb felületen képes nagyobb légszállítással hűteni a komponenseket egy ilyen gép.
Én amondó vagyok ha valaki Gamer gépet akar venni az 3kg alatt ne nézelődjön....mert csak küzdeni fog.
Hja és ez sem milliós kategória volt...
De persze ha nem akarod újrakenni a gépet az a Te dolgod. Vánnak akik ezt megcsinálják és a gari sem ugrik.
Annyi hogy ez egyre rosszabb lesz neked...mivel a gyári gitt egyre jobban ki fog keményedni és egyre jobban fog melegedni.Remélem tudtam segíteni.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
80 fok a határ ugyanis a felett már a cpu k nagyon nagy többsége leveszi a turbot az pedig irdatlan nagy vesztesék és a miatta keletkező mico laggrol nem is beszéljünk. Hovatovább turbo nélkül pedig nem 10% ot vesztesz hanem egyes esetekben akár 30%-40% os teljesítmény veszteséged is lesz. Enyni erővel vehettél volna egy i5u procit és akkor pont ugyanitt vagy, Ha egy gép sz*r és nem tudja hozni a telejsítményét akkor vagy megtanulsz vele együtt élni vagy pedig addig küldözgeted vissza gariba amíg vissza nem fizetik a pénzed a nyílvánvaló lopás és megtévesztés miatt.
-
blue_23
senior tag
válasz
Számomra 85 fok körüli érték fér bele, 90 sok. Kevés az olyan lapos, de i5 procival biztosan találsz (UV+paszta), illetve clevok is hűvösek. 4 évvel ezelőtt hőmérséklet miatt választottam i5 procit i7 helyett, így viszont 80-82 fokkal működik (csak havonta takarítani kell). Nem tudom elképzelni, hogy intenzív gamer használattal hogyan bír ki 4 évet 90+ fokkal.
-
blue_23
senior tag
válasz
Gergello #38105 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de a hozzáértők 80 fok alatti hőmérsékletet tartják megfelelőnek.
Szerintem a max 85 fok az ami belefér, viszont így, hogy turbo boostot kikapcsolod elveszíted a teljesítmény kb 10+%-át. Ez így nagyon nem okés, mert i7 procit i5 szinten használod. -
Gergello
addikt
válasz
Gergello #38036 üzenetére
Végülis ezt ajánlottam, szerintem szép konfig ennyiért.
https://www.notebook.hu/lenovo-legion-y530-15ich-81fv00t3hv-fekete
-
MR007RM
addikt
válasz
Gergello #37908 üzenetére
Már sok ilyet csináltam kb 2 éve nyomom ide és működnek. A jelenleg használt MSI-m is így van megépítve a nem bele tervezett hardverral rá is kényszerültem erre-arra. Majd kaptam segítséget ezzel kapcsolatban és még fogok is ha elviszem olyan munkára amit már nem tudok kivitelezni.
Azt csinálsz a gépeddel amit akarsz!! Ha elbaszod a te felelősséged, mint a vásárlásod is, ha csak nem 5-6 éves tetszik lenni, akkor elnézést. Feltételezem olyan fiatal közönsége nincs a topiknak. És igen leírtam teszt nem volt hőfokilag, szétkapni nem fogom a kedvedért hogy legyen, így elhinni sem muszáj. Neked nem ajánlom a hardver tuning egy fajtáját sem. A bátrabbak utána járhatnak, mint mikor cseréled a ram, hdd, cpu, gpu egységet egy másikra egyedül. Nem nagy kunszt. Ennek híján tapasztalatot sem nyersz.
Ne végy szar lapost és akkor könnyeben átlépsz az ilyenen, vagy járj utána te magad és mond meg hogy tényleg szar-e, de amíg nem tudod ne tégy ilyen kijelentést, mert nem tudod hogy szar-e, főleg ha ilyen barkács dolgokra van kitalálva a cuccos nem kevés pénzért. A templomba kell járni hinni nem ide, itt megosztunk egymással tapasztalatokat, ötleteket, és ezeket tovább lehet vinni, hogy segítsünk egymásnak.
-
Dhampir
félisten
válasz
Gergello #37672 üzenetére
Az AMD vonallal kapcsolatban óvatosabb lettem, no meg azok a konzumer gépek sem nyerték el a tetszésemet, amelyek köré épülnek. A Trinity és Kaveri bevált szériák után nem vagyok biztos ezekben, hiába fejlődött a technológia. A Carrizo már nem sikerült olyan jól.
A Ryzenek jobbak, de processzoros terméktámogatásra akad már panasz a következő fórumokon:AMD Raven Ridge alapú notebookok (AMD Ryzen™ Mobile Processors with Radeon™ Vega Graphics)
Intel CPU + AMD Radeon VGA még elmenne, azzal sok gondom nem volt, legalábbis régebben. Jelenleg van még kifutó Lenovo Legion Y520, Intel Core i5-7300HQ + AMD Radeon RX 560, de az emlegetett silány "terméktámogatás" és a piros billentyűzet nem túl vonzóak, esetleg a jó ár csábító, viszont korábban 180000-ért volt egy Y520 i7 + GTX 1050Ti kombóval, amit érdemesebb lett volna megvenni.
Az Acer Nitro 5 piros billentyűzete számomra túl halvány, alig látható, világítással kicsit jobb, ám például az Y520 piros betűfestése jóval erősebb.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #37625 üzenetére
A nagy hőfokkülönbségnek a magok közt valszeg valami kézzelfogható oka van. Mondjuk a paszta onnan kifolyt, vagy oda nem is jutott, vagy a procihűtő nem illeszkedik rendesen valamilyen szerelési hiba vagy proci/hűtöfelület deformitás miatt. Véleményem szerint a te esetedben mindenképp be kellene a hűtés alá nézni, az lenne csak a megoldás. Persze értem, hogy garancia, de a szoftveres magic kb. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest