- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ubul86 #91212 üzenetére
Emlékszem amikor P4 3.2 GHz HT-s procikkal nyomtuk és mellette volt egy Geforce 6800Ultra.
Akkor még kanyarban sem volt a puccos hőcsöves hűtések a procira, azaz kb fél kilós mart réztömbbel és egy tangabugyis (nem hiába van rajta fangrill) 6000-et pörgő ventilárorral oldották meg izomból a 150W meleg elhessentését.
A VGA kártyán meg az akkor még nem túl kiforrott blower hűtés volt, jó sűrű bordákkal, mért kit érdekelt akkor még, hogy miylen hangos a gép, az volt a lényeg, hogy hasítson 1280x800-ban a TombRaider! -
válasz
Ubul86 #91142 üzenetére
Jaj szó sincs arról, hogy szemrehányást tennék! Így is nagyon hálás vagyok, hogy eszedbe jutottam és ajánlottál
Igen, több szervizzel kapcsolatban vagyok, ők is szoktak küldeni ügyfeleket, vannak garanciamatricáim is amikkel visszazárhatom a gépeket szervizelés után.Igen, ha olyan munka van ami olyan beavatkozással jár, akkor szoktam jelezni és adnak rá engedélyt (általában utólagosan
)
Az még régebbről van, amikor rendvédelmi szervezetnél dolgoztam, ott kellett egy speciális tanfolyamot elvégeznünk, hogy hogyan kezeljük a privát adatait az ügyfeleknek. Erre egyébként is különösen érzékeny vagyok, nem is szeretem mikor tőlem kérnek adatmentést az ügyfelek. Vagy ha gépet bontok akkor általában igyekszem visszaadni az adathordozókat, ha meg nem tartanak rá igényt, akkor mindig alaposan törlök mindent.
Adatvédelmi tisztviselő aki ezzel foglalkozik -
-
Frozen
addikt
válasz
Ubul86 #90660 üzenetére
Szerintem tegyük tisztaba a dolgot azon alapoknál fogva ,hogy amelyik gép nem hangos ott rossz/ vagy gyneg hűtés és túlmelegedés valószínű.
A teljesítményt meg kell hűteni jelenleg ezt a laptopok angy reszeben a forgo venti adja. Ez akar miylen venti a levegobe ahogy beleharap lesz egy hangja. A fordulat függvényében növekedni fog a hang ezek a fanok azert mar 5-7 ezer korul vagy felette is porognek hogy minnel tobb levegot nyomjon at a hutobordan ahova a gep belsejéből a hő elvonásra kerül.
Ha nem tolja a venti nincs zaj a vege vagy trotting vagy megsül a gép egy x idő után.Elkepzelheto hogy vannak minimalis kulonbsegek a zaj teren ,de ez elenyeszo par dbi lehet a kulonbseg teljes terhelesnel.
Meg azt tudom mondani hogy egyes gyartok lehet nem engedik finoman konfiguralni vagy nincs benne rendes fan profil a vezerlesbe es ebbol adodik a nagy zaj hogy gyenge igenybevetelnel is max terhelesen megy.Par jarda lap vastagsagu gepnel van vastagabb hutoborda ami mereteinek koszonhetoen a kozepes tartomanyig kb viszonylag halk mert a nagyobb feluletu bordan jobban tavozik egy gyenge fordulaton is.Viszont max terhelesnel ezek is zugnak mint az allat. Erdemes teszteket nezni kb atlag ilyen 50-55dbi kornyeke ertekek vannak
-
Frozen
addikt
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #90541 üzenetére
Atomicot xbox gampass elofizuval jatszom.Erre a jatekra tartogattam.Adtak 1 honap ingyenes elofizetest,most majd jo lesz
Tlout is varom,az is megvolt ps-n de pc-n jobb lesz iranyitas meg grafika szempontjabol (legalabb is remelem).A remaster verziot nem vettem meg ps-re sajnaltam ra annyit,meg hat inkabb pc-n jatszanam.
-
válasz
Ubul86 #90543 üzenetére
Sanszos! Nem fért bele a 8GB-ba a 40GB-nyi textúra
Ha nagyobb monitoron játszod, vagy jó a szemed közelre, akkor a 4K alacsonyabb beállításokkal, mert a vonalélesség klasszisokkal jobb. Ez annyira akcióban nem jön, ki de amikor ténfereg az ember a mezőn, akkor a fűszálak nem egy salátástálra hajaznak, hanem egészen fűszerűek. A jobb beállítás általában a textúrák részletességéhez, a renderelés távolságához, és a kisebb objektumot továbbfinomításához nyúl hozzá. Van erre egy arany középút minden játékban; mert hiába részeletes a textúra a távolban, ha egy 4x4 pixelnyi kocka a képen FullHD-ban, ami 4K-ban egy 16 pixel átmérőjű kavics egy kicsit elmosódottabb textúrával. Szóval ilyen esetben lehet a fingot reszelni a végtelenségig, míg az ember megtalálja a számára optimális beállítást.
Én a vonalélességre esküszöm, mert eléggé rövidlátó vagyok (a munkámból kifolyólag) és mivel a legtöbb játékban van automatikus optimalizált beállítás az adott hardverhez, ezen a beállításon szoktam játszani. Aztán mikor már megvolt a játék, akkor néha egy-egy szép részt (pl. a HZD-ban a napkirály városa) végiglaggolok, hogy körbenézzek milyen lenne a világ egy RTX4090 szemén keresztül -
válasz
Ubul86 #90539 üzenetére
"K.vajó a látvány 3070-en fullhd-n is, 4K-t azért nem bír el a gép."
Ne keseríts el; én a fostalicskámon 4K-ban játszottam végig a HZD-t és riccenés nélkül vitte, a gagyi 2070S a régi procival. Oké, nem 300 fps-el -prersze ami alatt már nincsen értelme az életnek-, de általában a 40-60 meg volt mindig. Az 3070-nek vígan kellene vinnie 4K-ban azt a játékot
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #90539 üzenetére
Horizon-on tul vagyok mar.A retulnalt PS5-on kezdtem,de 3-4 nekifutas utan dobtam,csoppet nehez.Most adok neki pc-n egy eselyt,hatha
Hogwartsot is elkezdtemmert storyt vegigvittem gyorsan,majd kezdem elorol,de mar lassabb tempoban szep nyugodtan,meg hat kell neki nemi javitas,mert nagyon ingadozik az fps.
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86 #89516 üzenetére
Én már akkor se vagyok nyugodt ha 90+ fok fölé megy a proci,nem is nagyon használtam gyári pasztával a turbo órajeleket.Játék alatt is benézett 90 fokra és süvített a venti rendesen
Ha az egész kifizetett proci teljesítményt ki akarod haszálni csak a folyékony fém fog segíteni semmi más. -
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #89455 üzenetére
Ájemndénél nem az energiagazálkodást kell csesztetni, hanem a RyzenController nevű progiban kell csökkenteni a TDP-t. A jól emlékszem, nekem az 5600H-nál valami 18W volt a swetspot, de ezt majd neked kell úgyis kitesztelned a saját gépeden, pláne, hogy a tiér 5800H-s. De a takarítás az alap, viszont az oldalán lévő levegőkiömlőknél igyelj, mert ott a szögletes kialakítás miatt nehezebb kipattintani a műanyag pöcköket. De egyébként a méretet leszámítva kb. ugyanúgy kell szétkapni, mint a kisebb testvérét.
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86 #89448 üzenetére
A gyari paszta PTM7985 ez egy phase changing paszta ami 50 fok felett meglagyul es akkor kezd el igazan jol mukodni,ezert tunik ugy pasztazasnal hogy be van szaradva, elmeletileg sokaig nincs vele gond es megbizhatoan mukodik.Elso korben lehet csak takaritanam a ventiket szetszedes nelkul.Az MX4 nem biztos hogy jo valasztas lesz ide hosszutavra.En ket folyekomy fem kezeles kozott hasznaltam atmenetileg de hamar elillan.Valami surubb allagu jobb valasztas lehet,de a legjobb a folyekony fem.Azzal performance modban cpu-Z stress alatt is max 84 fok nalam ugyanaz a proci mint nalad es meg nincs is kimaxolva a venti,3600rpm fole nalam csak 90 fok felett van engedve (azt meg sosem eri el)
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86 #89439 üzenetére
Hali!Az a cpu mar trottyol szerintem.Amugy teljesen ugyan az a szetszedes mint a 15"-nak az aljan levo osszes csavart tekerd ki aztan gitarpengetovel vagy hasonlo mas muanyag eszkozzel korbe ki lehet pattintani a burkolatot,oldalso venti racsnal lesz kicsit trukkos csak.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Ubul86 #89312 üzenetére
Igen, ez így van, roppant olcsó Intel gyári gép, az Intel weboldalán is fent van.
A billentyűzet nincs megnevezve az emagon (hogy magyar, vagy angol, vag milyen), a forgalmazóra kattintva pedig francia céget láttam. Ezek alapján én francia (AZERTY) billentyűzetre tippelnék. Akit ez nem zavar, hajrá ! -
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #87550 üzenetére
Mondjuk nem is azert neztem,mert sporolas van,csak kivancsi voltam egy fogyasztasra
Igen a kereten belul mindenki 37ft-ot fizet,pontosan nem emlekeztem az osszegre.
Amigy meg,egy evben ossz-vissz 3 honapot vagyok itthon a tobbit kulfoldon toltom,meloban.Ott meg ingyer van minden,mert a fonok fizeti a rezsit is -
cs.zs.
veterán
válasz
Ubul86 #86958 üzenetére
A fiam otthoni asztalán (céges) dokkolóval 2 db (céges) 24" monitor volt eddig, és úgy döntött, azt visszaadja, és vesz 1 db ultrawide-ot, és az kettéosztva ugyanúgy lehet 2 db excel egymás mellett, és akkor már saját, és ennyivel kevesebb céges cucc lesz nála.
Kettőt keresett ki, vakarta a fejét rendesen, hogy melyik legyen, a kisebb vagy a nagyobb, és végül a kisebbet vette. Nem akarta hogy az asztal teljesen tele legyen.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Ubul86 #86299 üzenetére
"Ilyenkor pl már simán jön a kérdés, hogy miért laptop, ha amúgy se hordozza az ember (egy adott súly fölött)?"
Használat és kényelem függő ez a kérdés.
A laptop egy kompakt all-in-one pc lényegében. Simán meg lehet indokolni, miért jobb... pl. ha kell beviszed a hálóba este és nézel egy filmet... ha kell odaviszed a kanapéra és öledben ülve netezel, ha kell egyik asztalról/szobából átviszed a másikra/ba, stb.. ezt egy pc-vel nem tudod csak úgy megtenni. Utazáskor is elrakod a táskába és kész.
Sok előnye van, nyilván a hátránya a fizikai adottságaiból adódóan a kisebb teljesítmény... de a mai új gamer gépek már bőven elég erősek a legtöbb átlag usernek, és lássuk be a legtöbb gamer laptopot pc-ként használják az emberek otthon, csak egy nagy tower helyett van egy kompakt kis gép, amit ha kell visznek magukkal könnyedén ide-oda. -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #86299 üzenetére
Abbol az arbol egy jo Oled TV, egy PS5 es egy Macbook air is majdnem kijon.
PS5 mindenkeppen jobb, ha az adott jatek letezik ra, OLED TV szinten, a MBA meg a hordozhatosag mintapeldanya.
Csak akkor van baj, ha utazas soran akar jatszani. Minden masra jobb a fenti harmas.
Ez a baj sokunkkal (pl velem is, hogy) - hordozhato mindenest keresunk ami valojaban semmilyen celra nem tokeletes, holott lenne mindenre celeszkoz is ami sokkal jobb az oszvernel es talan olcsobb is.
-
Speedy007
őstag
válasz
Ubul86 #86223 üzenetére
Bele ültetted a bogarat a fülembe
van egy-két monitor papíron 300-380nit közötti fényerővel nem rossz áron használtan a HV-n. Csak most azon agyalok szükséges e vagy sem nekem mert szeretnék már játszani a kamion szimulátorral csak az a gond hogy annyira elkényelmesedtem a laptop miatt mert az ágyban játszom vele hogy "fárasztó" sokat ülnöm
-
válasz
Ubul86 #86213 üzenetére
Hát igen, ha tudsz nézz meg valahol élőben egy olyan monitort amit a laptopomra vettem, villogásmentes technológia, azt akár pár centiről is nézhetjük a szemet picit sem bántja......végtelen képfrissítésnek tűnik 60Hz mellett.
Igaz alacsony fényerő, ha valaki szereti az erős világítást annak nem jó. Én mondjuk a Win11 éjszakai módot is be szoktam kapcsolni este még emellett, van egy csúszka ehhez, lehet állítani a mértéket, ad egy kellemes sárgás háttér színárnyalatot. Szóval a fényerővel nincs problémám.
-
vakablak93
őstag
válasz
Ubul86 #86211 üzenetére
Há igen a moncsiválasztás mindig húzós, az ember vált aztán fene tudja képes lesz-e azt megszokni...
Én legutóbb egy samu paneles monitorral szívtam meg, nagyon szép képe/színei voltak de a csamcsung pwm.... Kifojt a szemem tőle.
Aztán jött 1 éve ez ami most van, először elmebetegnek tartottam magam, de kb 1 hónap után nagyon megszoktam. [kép]
Szerintem adj neki te is pár hetet annak a monitornak hátha megtetszik.Utána még mindig visszaküldheted.
Én is kb hasonló távolságról nézem mint te, (mondjuk most meg a 21:9-et és a hajlítást hiányolom, a fenébe is hogy mindig van valami
)
Persze lehet nem fogod tudni megszokni, az nyilván kellemetlen.
Egy haverommal szenvedtem rengeteget pár éve gépépítéskor, azt mondja a laptop az neki nem jó mert a legnagyobb is kicsi...
Erre jön hogy a 24' monitor 1 méterről túl nagy, ez így nem jó, 18'-ast akar, 18-at de a 17,3 az túl kicsi -
Speedy007
őstag
válasz
Ubul86 #86211 üzenetére
Mikor Legion 5-t 300 nites laptopot használtam alig találtam használtan monitort ami tudja közel azt amit a Legion 5 képernyője mert engem zavar hogy az egyik szebb színnel dolgozik a másik hozzá képest fakóbb. Nézegettem QHD-s monitort amik a Legion 7 képernyőjével tudná tartani a lépést de én szerintem nagyon drágák meg nekem nem fontos hogy tudja a 144hz és a feletti értéket mikor ha tudom és bírom 83Hz körül tiltom le hogy ne melegedjen feleslegesen és zajongjon ha nem muszáj. Így TV-ben gondolkozom igaz abból nincs QHD-s csak FHD és 4K-s
. LG UK6300MLB TV-t használunk ez tud közel olyan színnel dolgozni mint a Legion 7 képernyője így ehhez hasonlót fogok majd keresni
-
nggabi
félisten
válasz
Ubul86 #86122 üzenetére
azt jelenti h a 2. évben nincs garancia a kellékekre. pl akksi, kábel, töltő ilyesmik. monitornál sztem ha a talpa eltörik vagy ha külső tápos akkor lehet jelentősége. ja és fődarab csere esetén sem indul újra a garancia, tehát esetedben max 2 év még ha kicserélik is az egész monitort akkor is.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Ubul86 #86117 üzenetére
Pedig ugyanott van Monitor hiba topik is.
-
Pocok256
veterán
válasz
Ubul86 #85635 üzenetére
Azaz kb pont annyi vagoyk mint te és pont itt is van egy pár hónapos gyerek
REggel 9 től 5ig vagy 6 ig meló igaz home office 100% meg ugye programozás az nem olyan durva 50% 444 meg telex meg reddit meg 20% gyerekezés meg 30% melo
De na akkor is utána 6 tól este 8 ig gyerek amig le nem fekszik utána tudok menni konditerembe 10 ig fél 11 ig utána 11 tól hajnali 1 ig van időm valamit csinálni játszani esetleg
1 kor meg gyerek etetés újra aztán 2 kor fekvés reggel 7 kor vagy 8 kor meg kelés
Nálam egyelőre az alvás látta a kárát abba a bűvös háromszögben.
-
válasz
Ubul86 #85487 üzenetére
A videóknál az elején kb 150-170 fps.....a tükrös jelenetnél 110-re esett egy pillanatra, el is sírtam magam
na valszeg ray tracing.
Az utolsó kép már a játékban mikor mennek a ház felé ott valamivel kevesebb fps átlag 130 körül.Ami az akadást illeti néha van, az nem fps függvénye. Kicsit belenéztem, de megvárok hozzá egy magyarítást, mondjuk online magyarítás is jó lesz, addig mással játszom ha van időm.
Kicsit lassú ez a laptop. -
Pocok256
veterán
válasz
Ubul86 #85481 üzenetére
Annyi volt a teljes ára (én ettől függetlenül 320 at fizettem ténylegesen érte, áfát leírják a többi része meg úgymond munkavállalói támogatás, ha nem így kérem hanem céges gépet akkor is kell venniük 300-500k ért egy laptopot igaz az ha felmondok nem lesz az enyém... Ez meg most igen..), de hát még mindig ekorul van radiumba igaz kisebb felszereltséggel. Nem is értem miért ennyi
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #85396 üzenetére
Ugyis van amikor az ember upgrade-el es akkor a regi megy a kulso hazba.
Ilyen Orico-t ne vegyetek.
Nem rossz, de nem is jo. -
válasz
Ubul86 #85356 üzenetére
Mint ezek itt. [link] Mint termék aminél teljesen hülyének, tájékozatlannak nézik az embereket. Hátha valaki véletlen ráugrik. Feltenném a kérdést teljesítmény ár relációban mi lesz akkor ha jön az új vga laptop család? Ennek az ára mennyit fog esni amennyiben nem viszi el senki? Vagy pont azért olyan drága, mert keveset fogyaszt, használva nagyon sok pénzt spórolunk meg?
Vagyis mint egy mosógép, hűtőszekrény energia besorolás fogja a jövőben befolyásolni, eldönteni az árakat itt a nyugati érdekszféra nagyon demokratikus légkörében.
Kis teljesítmény olcsóbb üzemeltetés, drágább árazás.
Más:
matyee - től veszek ramokat, így kiegészítve 64GB nagyon erős ddr4 2666Mhz fog már a jövőben boldogítani.Csak úgy eszembe jutott pár hónapja mit olvastam.....
Sokan oda vannak hogy ddr5 4800Mhz meg hasonlók. Marhára nem számít hogy ddr3,ddr4, vagy ddr5. Az van hogy az adott proci a hozzá társított ramokkal tud csak együtt dolgozni.. Nem az éppen menő laptop vagy asztali konfog összeállítás függvénye. Az adott teljesítményt a proci és ram együtt adja az ugyancsak hozzá társított alaplappal együtt. Szóval egy új procinak kényszerpálya egy adott besorolású ram modul, ami új esetén mindig sokkal drágább lesz mint egy régi.
Erre a kényszerpályára technikailag utaltak, nem összeszerelésileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows Insider Program
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest