Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Muerte #33239 üzenetére
Két helyzet van.
1, A laposon is és a külső kijelzőn is van kép, klón....
2, Csak a külső kijelzőn van kép és ekkor az AB-ben is csak 1gpu müszik látszólag. És még csak meg sem rebben a monitor ha letiltom az igp-t. Korábban nem így volt. Akkor sem volt baj, mint ahogy mondod megoldja.
Az NV panel ki van bővülve menükkel külső kijelző esetén. Mikor megvettem a monitort ezen meglepődtem.Ettől még lehet neked igazad, sőt tuti így van. Csak leírtam az észrevételem.
(#33238) redband: Nálam is így van majdnem. Az igp-t külső kijelző esetén be sem tudom jelölni, mert nincs olyan. Na de nekem más laposom van más hardverrel.
-
válasz
Muerte #33228 üzenetére
Mondjuk ha külső monitora vagy tv-je van otthon és arról tiltaná le majd hdmi kábel lehúz(aszem ha jól látom, letiltottam szal így nincs igp meg ha nem tiltom le sincs).....ha nem jön be akkor vissza dugja és vissza minden. Most nem próbálnám ki nálam hogy van, de csinálhatna még egy rendszer mentést egy másik hdd-re és ha nem jól alakulna a helyzet akkor vissza másolhatná oda a ahol korábban volt vagy eleve a másikról nézné meg.
Lehet jó az a letiltás. -
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #33228 üzenetére
Jelentem én ugyanígy voltam ezzel, mikor laggolt a Starcraft2 mint állat. (lement 0 fps-re a 100ról hirtelen játék közben) Azt hittem hogy nem a 960m megy, pedig MSI Ab azt mutatta, de mondom bánnya kánya, úgysem kell az intel vga, eszközkezelő, letiltás. Aztán blackscreen
Nekem hál istennek egy win újrainstall megoldotta, de megijedtem mint általánosban Gyurika a matekdogától.
-
válasz
Muerte #33118 üzenetére
Ez az amit nem értek... Én már úgy érzem magam mint aki háttal ül a moziban
Nekem az AW a hurka hármas lefogatás alatt performance módban (4.4 GHz) 92W-ig küldi el a procit és 82 fok (igaz ordító ventik mellett) amit fűt...
Ebben a gépben (752VSK) meg négyes lefogatás van, és egy kiló réz -
válasz
Muerte #33098 üzenetére
Jaj Zoli! Legalább Te ne...
Ez a rendszer elhűtötte a régi VS-ben a 6820-as mellett az ASZTALI GTX980-at. Nekem ilyenem volt és nem láttam 8-assal kezdődő hőmérsékleteket. Azért mert szegény MaxxDamage kifogott egy sz@rt nem kell a technológia felett pálcát törni, főleg nem úgy, hogy nem volt még a kezedben ilyen ...
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #32986 üzenetére
Nálam is 1803 van, mondjuk nem szándékos, nekem még nem jött fel a frissítési opció. Azért írtalak amúgy téged, mert eléggé bele szoktad ásni magad az ilyenekbe, mivel sokszor olvastam itt, hogy beleszaladtál ilyen winfosos "mókákba".
(#32987) MaxxDamage: Reméljük, ez meghozza az áhitott megoldást, mert amúgy egy nagyon pöpec kis masinád van ám.
Más: kipróbáltam a Division 2 bétát és hát ennek sem tetszik az AB...ha fut, crash-el, ha kilépek belőle, megy simán, leszámítva, hogy néha elsüllyed a karakterem a földben. Szégyelheti is magát, mert felült a píszí vonatra és csak csaj lehet a szentem.
Amúgy én grafikai beállításokat nem találtam a játékban, szóval azt láttam, amit a gép dobott, de az nekem tetszett. Mondjuk én elég igénytelen vagyok a grafra, szóval lehet másnak csúnya lenne ez.
Ti kipróbáltátok már? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Muerte #32972 üzenetére
Amúgy nem lehet az, hogy újra lett pásztázva, ez 1 dolog, de lehet a hűtővel van itt a gond? (hibás lehet eleve, így mind1 milyen paszta van rákenve)
Lehet cseréltetem a 3D Vapor Chamber hűtést rajta...Asussal (garanciába - vagy azon kívül...mind1)
Aztán ha nem történik változás, akkor úgy dobom ki az ablakon, hogy csak úgy csattan majd az aszfalton!
-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #32936 üzenetére
Ahogy telik az idő vele együtt emelkedik az elfogadott maximális érték (Celsiusban) a felhasználok fejében.
A 2012 --2013 - 2014-es időszakban még azt beszéltük " ami 72 felé megy az fostalicska" manapság meg már annak is örülünk ha valamilyen módon 90 alatt marad a szerencsétlen cpu. Mondjuk korábban inkább a GPU volt a sarkalatos. Emlékszem az AW m17x R3 gépben gyári állapotban a GTX580m 78 foknál már ledobta a teljesítményt. Az AW 17 (2014) gépekben a GTX880m volt még problémás ,mert ott a 80 alatt tartás ,komoly kihívás elé állította az usert,de ugyanebben a gépben a gtx970m hangtalanul 70 fok alatt tette a dolgát és még a 980m is belefért a 70 fokba.
Mindenesetre az én fejembe még mindig a 70-80 közötti a maximális érték amit elfogadok,ami e felett van azt nem szeretném magaménak tudni,de ha valaki ilyet hoz nekem javítani sosem fikázom.
Azért a gyártó specifikus fórumokban az (user) aggodalmaskodó hőfok kérdésekre adott 100 fokig nincs gond válasz a gyártói oldalrólnálam leveri a biztosítékot.
Szerintem ezt a szart korábban is már kihánytam magamból.
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #32893 üzenetére
Nem pufferel ezt úgy hívják hatásfok.
Nyílvánvalóan nem 100% os hatásfokkal dolgozik egy táp sem mert ha így lenne akkor nem melegedne egyáltalán. Mivel melegszik zizeg stb ezért nem 100% a hatásfoka hanem jó esetben is csak 80% így a felvett áram 80% át tudja csak átalkítani a többi megy a lecsóba hő formájában zizegésformájában stb stb. Ezért is van az hogyha egy iylen eszköz 100 wattott vesz ki a falból akkor az igazából 80 wattot jelent a gép felé. PErsze ez nem ilyen egyszerű mert itt egy hatásfok görbét kell elképzelni ezek az eszközök nem minden terhelés mellett dolgoznak ugyanolyan hatásfokkal. Így a 80% csak egy cca érték.Tápoknál pedig a telejsítményét szokták feltüntetni egy rosszabb minőségű eszköz amire 300 watt van írva simán lehet hogy 450 et is kizabál a falból azért, hogy a 300 at letudja adni.
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #32882 üzenetére
ha 330 wattos a táp és falból mérve 284 et evett akkor az a valóságban kb 230 wattot használt el. vagyis még bő 100 watt tartalék még van a tápban.... Ami rohadtul elég kell, hogy legyen.
Gyengébbek kedvéért... Ugyanis a 330 watt itt arra vonatkozik, hogy annyit tud leadni maximum a laptop felé. Ha te a falból méred akkor csak azt látod mennyit vesz fel a tápegység és azt nem, hogy mennyit is ad le éppen. Ha aranyosak vagyunk és bizakodók akkor számolhatunk 80% os hatásfokkal ebben az esetben pedig az van amit fentebb írtam.
-
-
-
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #32755 üzenetére
RAM OC is volt Pocok-nal? Mert nalam ez ugy jott ez ki hogy egyenes vonal az AB curve-ben 800 mV-tol a vegeig 1632Mhz-re allitva es a VRAM pedig 8808Mhz (+400). A masik dolog hogy a 1070MQ az Aero 15X-ben a 90W TDP-s, nem tudom mennyi a GS65-ben, de ha csak a 80W-s akkor az is kozbejatszik. A tesztek alatt 1550-1620 kozott mozog az orajel, de inkabb 1600 alatt es power limit az AB szerint. Erdekes hogy az FC5 vagy a Wildlands benchmark-nal stabilabb az orajel es 1600 felett van pedig ott a CPU is jobban van terhelve es jobban is melegszik az egesz rendszer.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #32755 üzenetére
Remélem, az AW is befrissít erre az 2080MQ kártyára, mert jelenleg csak 2060-ast adnak azok közül, amik engem érdekelnek. Mondjuk nekem a 2060 is már overkill lenne azokhoz a játékokhoz, amikkel játszok, de ha cserélek, jó lenne egy bivaly gépre cserélni. Az az area51-es fehér masina nagyon tetszik, csakúgy, mint a lapos 17-esük.
-
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #32691 üzenetére
Nem tudom, plazmakkal nem foglalkoztam soha, akkor nekem a projektoros idoszakom volt amikor azok divatosak voltak
De a TV-kben az Europaban 100Hz-nek nevezett panel 120Hz, mert nem gyartanak 50,60,100,120 paneleket, hanem van 60Hz es 120Hz es mindketto elviszi a PAL standard 50Hz-et vagy nativan vagy duplazva 100hz-re. De mindketto megy 60Hz-en es 120Hz-en is ha olyan jelet kap.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Muerte #32682 üzenetére
Jaja, akkor felesleges lenne külön olyat fejleszteni (120/144 stb... Hz) nem?
Nálam pl.nem tudom hogyan beállítható a 120Hz (TV-n) FHD alatt, miközben 100Hz-s panellal szerelt. Gyártó sem értette,, sokat konzultáltam velük (LG), mert elmondásuk szerint minden felbontáson (3840x2160-ig UHD/4K) 100Hz ami be állítható.
Ezzel a ROG G752VSK (FHD/G-Sync/120Hz) notival használva FHD/120Hz minden gond nélkül megy (980Ti és 1080Ti PC esetén fagyogatott és azokkal csak a 100Hz volt atomstabil... érdekes amúgy!) Szemmel látható/észrevehető hogy 60Hz vagy 100Hz (engem a 60Hz zavar és egy idő után elkezd fájni a fejem) -
matyee
őstag
válasz
Muerte #32678 üzenetére
megkeresem, amikor boldogan újságoltam, h p751tm1-en milyen szépen lekezeli a 200W-ot... aztán pár tesztet kértem és hoppá 90fokos volt, megkeresem. Amúgy ha 120hz-es a kijelződ, átküldöm quake-em megnézheted Te magad is mit tapasztalsz 120 300 és mondjuk 720 között, úgy a legszemléletesebb.
-
matyee
őstag
válasz
Muerte #32676 üzenetére
Sajnos nem placebo, de ha eljössz, nagyon szívesen megmutatom, óriási bizonyos játékokban a különbség, már 300 és 700 között is. Ha nem így lenne, nem így tolná sok ember, szerintem fogadjuk el, hogy nem mindenki hülye.
Én nem leszólni akartam, jó gép, MSI egyetlen bga-s gép amit tartok vmire, de én abból szeretek kiindulni, hogy megnézem full full full-ban mik a hőfokok, és onnét kezdek visszajönni. Én is beleestem ebbe a hibába korábban, de gyorsan megmutatták (NBR), hogy kell korrektül megnézni mi a valós teljesítmény. Amúgy a voltage curve csodás dolog, nem is vitatom, ez tartja életben a laptop gépeket, és alig van érdemi teljesímény különbség, ettől még szerintem az igazi terhelés az uncap fps és full max beállítás. Ennek ellenére én is cappel használom a gépet, jó hőfokokkal, de ezt úgy próbálom belőni, hogy a legvégétől indulok visszafelé.
-
matyee
őstag
válasz
Muerte #32674 üzenetére
Látom nem lehet az embernek más véleménye, és amiket írsz semmi relevanciája nincs ahhoz amit írtam. Ha más vélemény szőrszálhasogatásként érted, akkor ok, végül is arra jó egy ilyen szakmai forum, h ne ütköztessük a véleményeket és tapasztalatokat...
Egyébként semmi baj a cappelt teljesítménnyel, clevomban én is ezt használom, pont azért mert 200W sok. Amit csak jelezni akartam, hogy nincs maxon hajtva a kártya, és legalább full beállítás uncap fps lenne a mérvadó teszt. És igenis van olyan use case is, aki nem szereti a gsyncet, viszont magas fps-t, és igenis van különbség közte, még ha tény is, hogy keveseknek számít. ps: nemhogy 200fps-t, de van ahol 500/720/-at is használok, és eléggé van diffi közte hála égnek -
matyee
őstag
válasz
Muerte #32669 üzenetére
Azért megnézném gsync off FPS cap nélkül 200%-os textúra beállítások mellett is. Bár tény, hogy tényleg jól beállította, de nem kap max terhelést közel sem a gép. Én általában overwathc ultra + max textúra felbontás és akár menüben otthagyni 15percet, az kihozza az állatot a gépekből.
-
-
válasz
Muerte #32492 üzenetére
Pont neked nem kellene magyarázni hogy fejlődnek ezek a kártyák azonos fogyasztás mellett. Akár gtx 480 vs gtx 1070. Mindegy hogy hívjuk őket mindig jön újabb és gyorsabb hasonló hőtermeléssel. Tanulhattál volna a példámból. Az 1070 sem melegszik jobban mint az elődjei. A 115W az a következőnél is 115W lesz, mint ahogy beharangozták, és lesz gyorsabb az elődnél. Már nem pascal-ról hanem turing-ról beszélünk előtte meg maxwell volt. Másfél két évente jönnek a fejlesztések, és eddig mindig hozták az eredményeket.
Tele vagy negatív hullámmal.És lesz 3:0 a javamra.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Muerte #32492 üzenetére
Fontos lesz az nvidia-nak kezdeni ezzel valamit, mert ha tényleg nem sokkal gyorsabbak a kártyák akkor a kutya se fogja rendelni, pláne hogy egy 2070-es gépért elkérnek annyit, mint anno egy 1080-as konfigért (2500 USD). [link]
Fura, hogy nem lenne olcsóbb most egy hasonló konfig, mint amit lassan két éve vettem (ok, 8th gen cpu és 2666Mhz ram, de a többi ugyanaz, még a "gagyi" 3db usb-t is meghagyták).
-
matyee
őstag
válasz
Muerte #32481 üzenetére
Igen, azért így ebben van potenciál a gyártók számára. Akinek viszont egy full power 1080-a van, annak viszont kérdés, hogy megéri-e az update. Egy jó curve-vel egy közepes gpu is 1850mhz körül fut 150W-170W körül, ami vígan lehűthető. Vélhetően jönni fognak a vékony szériák, amik azért nagyon szépek (pl új razer blade) és ott ekkora teljesítmény akár még le is hűthető. Meglátjuk, de én inkább most ebben látok potenciált
-
-
-
válasz
Muerte #32243 üzenetére
Akkor mégis vissza kell vennie, mégha "nem jelentősen" is. Mert ha nem veszi vissza akkor nem lesz változás; az átfolyó áram nőni fog a ha csökkenti a feszültséget. (csak a fajlagos ellenállás változik, ergo lesz kisebb a diszippált hő) Az árammal, csak úgy lehet játszani, hogy a logikai teljesítményből faragunk. Szerencsére az ezzel járó fizikai teljesítmányvesztés logaritmikusan aránylik. Azaz (ezt most hasraütve) ; visszaveszel 25%-os a logikai teljesítményből akkor a fizikai teljesítmény 50%-al fog csökkenni. Aztán, hogy ez a hőfokokban hogyan jelentkezik, az megint egy qrva bonyolult termodinamikai kérdés, mert itt szól bele igazán a hűtés hatásfoka, azaz mekkora nagy rezet patkolt rá a procira a gyártó!
-
válasz
Muerte #32233 üzenetére
Persze a 6 mag lenne a jobb, de csak ha minden rendben megy.
(#32238) Muerte: Kérdés hogy mennyit eszik. Nem hiszem hogy 115W esetén kellene neki plusz kakaó. Márpedig olyan változatról is volt szó mxm ügyben. Nem a clevora gondoltam, de abba is beletehető lehet annak aki akarja.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Muerte #32223 üzenetére
Egy gyors kérdés még, ha meg engeditek.
Asus esetén, ha nincs más mint gari könyv (és az lepecsételve) attól lehet gariztatni ha úgy alakul/szűkséges? (magyarul számla nincs, csak a gari könyve)
Ja és a gépbe 8GB RAM volt és lett mellé pakolva még 8GB , ezzel nem ugrik a gari Asusnál? -
x_o_n
veterán
válasz
Muerte #32220 üzenetére
De azt tudod hogy az a GE sorozat nem azonos a jelenlegi GE sorozattal? ott van rögötn az MVR jelzés amiböl rögötön ki ugrik ahogy az az aminek a kocstrukciós felépitése teljesen más és emiatt a hűtése is jóval jóval gyengébb,tehát ne tévesszen mega GE jelzés az bizony teljesen más mint az utolsó kettő
Ez kerülendő,én azt hittem nem is nagyon van már,ez simán 20-25c melegebb vagy több hiszen más hűtés és szellöző rések igy 75% kevesebb ..stb ebben még ssd sincs ha jól látom a videot.tehát a videon lévő GE72 egy azóta teljesen átgondolt,átreformált gép,más hűtés,lap,ház stbmég a panelek is másak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest