Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #69955 üzenetére
Több óra kínlódás után végre sikerült beállítani 471.96 driverrel hogy ne legyen mikroakadas, nem merek hozzányúlni
Pedig kíváncsi lennek hogy Shadow of the Tomb Raider alatt végre hoz e teljesítmény javulást a DLSS...eddig ultra RT shadows+ DLSS off mellett a benchmark 70 fps-t adott, ON mellett meg 69 fps-t -
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69941 üzenetére
Ettől +20k-t ér a gép... végül is teljesen logikus, hogy figyelmeztessük a felhasználót, magától biztos nem jön rá.
Mint a Windows telepítés "kattintson a tovább gomra.. hablabla". Magamtól rá nem jövök. De biztosan én vagyok megint negatív. Legközelebb azt is írják valahova figyelmeztetésnek, hogyan kell felnyitni egy laptopot.
-
válasz
Mikulásbá #69908 üzenetére
Ha QHD, de csak high-ra veszek mindent, a többi beállítás marad, akkor a FPS 100 körül lesz, a hőfokok 75-80 között.
Viszont ahogy kilépek egy játékból, azonnal csökkennek a ventik, olyan 15-20 mp múlva már állnak! Szépen magától visszavált iGPU-ra és kiegyensúlyozott energia gazdálkodásra.
Ventizaj szerintem nem olyan zavaró, de erre-is-használom a Buds Pro-t. -
DonDragonka
őstag
válasz
Mikulásbá #69865 üzenetére
Ok
Ezen most megint elindul egy értelmetlen vita. Nekem a héten csak 3x történt az meg, hogy kevés volt a 64 GB... DE!!!!!!!!! Én nem (csak)játszok rajta, dolgozom is vele. Viszont ebbe most ne mélyedjünk el, mert ez a konstelláció ritka, főleg egy Gamer topic-ban...
Szándékosan úgy fogalmaztam meg, hogy érthető legyen.
Mindenre is elég a 48GB. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Mikulásbá #69865 üzenetére
64GB untig elég!
Én is 128GB-t akartam, de 64GB is bőven elég...!!! (felesleges pénzkidobás a 4x32GB RAM)
Már csak azt bánom, hogy 4x16GB van a gépbe és nem 2x32GB amit tettem bele.../ha esetleg valakinek kéne 2x16GB vagy 4x16GB akkor még lehet át is térnék 2x32GB-ra/
Egyik legjobb 3200MHz-s Kingston memória van nekem! (4 db egyforma modul)
Nem ajánlattétel, csak megjegyzés! -
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #69837 üzenetére
na látom sikerült végül - ahogy írtad - egy sz@r Asus venni
gratulálok az új géphez, látom nem volt olcsó ez se..
a numpad/bill elosztás elég furának tűnik nekem így elsőre és a touchpad-ot itt se sikerült középre tenni.. sebaj legalább ebbe a milliós asus gépbe már van webcam.
((mondjuk ezen a kendős képen behaltammeg hogy kupakot raksz pont ez alá.. na majd írd ide mennyi fokot érnek a kupakok))
Engem csak 1 dolog érdekelne leginkább most, hogy amikor felnyitod a fedlapot akkor mindig felnyílik a bill. is (magától), de tud olyat hogy utána visszacsukod a bill. részét? Vagy a gép-szellőztetése védelmében emiatt nem engedi ezt a "rugó"? -
törölt tag
-
2018
senior tag
válasz
Mikulásbá #69812 üzenetére
Szerencsére bőven jut nekem a jóból is.
Én megveszem a crysis 2-3 remastert termeszetesen.
Crysis 1 remaster megvan , es megeszi a lapost, nem egy helyen 30 fps korul megy mindent maxon. Az alan wake remaster megy nalam most, integralt vega gpuval Mert geforce karival irgalmatlanul bugos.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #69794 üzenetére
Cegesben Note20/S21 vagy Miui i11 (vagy11i) lett volna keszleten.
Ez volt amiben van Stylus.
(maganban csak egy Domino SIM kartyam van - ugyis kulfoldon elek).Max maradok a Note9-en egy akku csere utan.
Az is birja meg, nap vegen van 20-30% akkuja.
Ugyis jobban 'fexik' a hatlap kozepen levo ujjlenyomat olvaso.Fizetesnel ugyanis nem lattam meg olyan bankos alkalmazast ami a face recognition-t tudna az ujjlenyomatos megerosites helyett. Ennel meg nekem kenyelmetlen a kepernyot taperolni fizetesnel.
Vagy ki kene probalnom az oraval fizetest....
(sok megszokas ugyebar...) -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #69782 üzenetére
Mindig meglepodom a 17-es gepeken, hogy a touchpad nem kozepen van
Mindketto premium kategoria - a valasztott ar szegmensben mar nem nagyon lehet szart eladni
Nyilvan konnyebb a Heliosnal - a ketto koze siman beferne a Razerem sulya.
De ha azt tudja teljesitmenyben amit a regi - kb 2 kiloval konnyebben, akkor nem lehet okod panaszra.Szarozzak az Asus-t (nekem sosem volt, nem ismerem), nyilvan van az a piaci szegmens ahol a gepei olcsositva vannak - ebben meg 'mar' kamera is van.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #69765 üzenetére
Malak forumtars olyat csinal neked amilyet akarsz.
Mindenkinek masok a preferenciai. Nalunk a cegnel peldaul kifejezetten kertek a US english billentyuzetet.
Nekem a billentyuzet nem lenyeg - ha arra mennek akkor amugy is US english es kalap.
Most egy masodik SSD slot ami jol jott volna a W11 probalgatasanal - az en Razeremben meg csak 1 SSD slot van gyarilag.
Azt meg nem neztem, hogyan (illetve egyaltalan) tud-e kulso meghajtorol bootolni a W11.
Van TB hazam, arrol kb ugyanolyan gyors mint a belso meghajtorol. Szoval a masodik SSD gondja letudva.Ezert nem cserelek gepet - a 2070 Super eddig mindenre eleg volt (ugyis max Cs:go amit jatszani szoktam, azon meg nem igazan van gond. Amikor sikerult az FPS-t kiiratni, akkor a szerverek vagtak ki hackeleset - de boven 200 folott volt, az meg eleg. A kijelzo 300Hz-es - nem mintha barmit is szamitana az en kezdo szintemen. Miultkor egy hetig 60Hz-re volt allitva, eszre sem vettem.).
-
Gergello
addikt
válasz
Mikulásbá #69743 üzenetére
Ha gondolod ráadok 80.000 Ft pluszt és cserélhetünk
Attól tartok nagyon fölé lőtted a gépemet mert, van most fent hardveraprón G531GW, ami ugyanez csak 15,6" 390e és 450e -ért, ennél nem érzem, hogy ennyivel többet érne, mert 17,3"-as.
Én is egy ekörüli összegre gondoltam, de várok még itt megerősítést.
-
gurus
aktív tag
válasz
Mikulásbá #69697 üzenetére
3 cm a különbség de 16:10 felbontás miatt észre se venni.cserébe nem sötétebb képernyőt bámulom, napfényben is látom.Végre kertben is tudom használni.anno ezért vettem 600nit tudó tábla gépet, kint is lássam.rossz emlék már ez 250-300 nit kijelző bámulása kültéren.persze este ezek is nézhetők.Qled is jobb mint egy lcd, oledet nem is emlitem
-
gurus
aktív tag
válasz
Mikulásbá #69690 üzenetére
Tudom, ezért is van 3070gpu legion 5 pro laptopom.bőven elég...kijelzőjét a 16 colt megszoktam.nem váltanék vissza 17, 3, 300nit laptopokra.jó ez a 530 nit, hdr kijelző.mobilom 1050 nit fényerőt tudd , azt is arcom előtt nézem.van mobilokba még 250-300nites kijelző?szerintem nincs.ezt már csak itthoni laptopokba árulják
-
Frozen
addikt
válasz
Mikulásbá #69651 üzenetére
Szerintem felesleges,ugyan azt tudja mint a win 10 söt még sok jatek meg driver is meg adodhat gond a kompatibilitas veget. En meg 1 videot sem neztem a win 11 ről annyira nem hoz lazba. Ha lenne egy +10% benne teljesitmenyben akkor azt mondom h igen. De evrol evre minden oprendszer egyre tobbet ker a memoriabol a prociból es lehet tobbnek gyorsabbnak erzodik viszont tobb eroforrast is hasznal fel a hatterben. Emlekszek mikor a win 95 meg a 98 milyen minimalis rammal ment valami 80 mb
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #69577 üzenetére
Ha akarna Acer akkor BIOS frissítéssel tudna hozni Gsync-ret, Predator g5 lapossal is így tettek. A probléma itt hogy Optimus jelenleg nem kapcsolható ki. Ha a régi módi olcsó módon van bekötve akkor bukta az Advanced optimus és Gsync is. Végül is miért is ne spórolnanak egy 1.5 millas gépen pont olyan módon hogy a gamerek szívjanak ?
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69581 üzenetére
Alapvetően én is ezt gondolom. Azért lássuk be (én legalábbis belátom), hogy DTR masinát ma piacra dobni alapból sem túl.. könnyű, mert nem biztos, hogy akkora tömeget fog tudni megszólítani, mint amekkorát régen lehetett ilyen vassal. Teljesen mindegy, hogy milyen iszonyat, csúcs szuper. Ráadásul ha valaki körültekintő akkor ugyanennyi pénzért ott az XMG Ultra. A G-Sync támogatás főleg játékos körökbe fájó pont, ráadásul azért nyilván mindenki tudja, hogy nem 500k lesz az új H500. Ha még ezt a tábort is megnyírják, akkor végképp nem tudom, hogy ki fogja megvenni. Gondoljunk bele: jön mellé egy vékonyabb, totál kompakt masina Triton 500 SE néven, valószínűleg kedvezőbb árral. Az senkit nem fog érdekelni, hogy ott meg a GPU teljesítménye fogja bánni valamennyire, de ettől még mindig sokkal vonzóbb lesz. Én úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen orvosolni kell.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69577 üzenetére
Anno volt hasonló eset, ha jól emlékszem az ASUS G751JY-nál. Az első modellek nem kapták meg a G-Sync támogatást ha jól emlékszem. Ment is a hiszti rendesen. Én pl. már olyat vettem (igaz bőven a megjelenése után, lassan már érkezett a G752
) ami megkapta. Elképzelhető, hogy a "Észerék" is belátják, hogy baromságot csináltak.
-
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69558 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy míg a Triton 500 SE-ről már a magyar Predator oldalon vannak konkrétumok, addig a H500-ról semmi.
[link] Triton 500 SE.
H500-ból egyelőre csak két verziót látok bár az is a germán haversrácéknál van [link]
Frozen: Egyébként valóban.. lassan odáig húzzák, hogy tényleg eljutunk addig a pillanatig. Mindenki kidobja a piacra a SUPER version + 12. generációs procival megpakolt vasdarabokat, majd betrollkodik az ACER, hogy "hurrá megjöttünk a...! A francba.. elcsesztük".
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69551 üzenetére
Kolléga, há' nemrég írtam, hogy mit válaszoltak.
Meg is érkezett a válasz az Acer Shop-tól:
"Az említett két modell várhatóan december környékén érkezik üzleteinkbe.
Helios 500-ból i7, i9 processzorral, 1TB illetve 2TB SSD-vel, 32GB memóriával, 17"-os UHD, QHD kijelzőkkel 120 illetve 165Hz képfrissítéssel, RTX 3070 (8GB) és 3080 (16GB)-al fog érkezni.
Triton 500 SE-ből i7 processzorral, 16 és 32GB memóriával, 1TB illetve 2 TB SSD-vel, 16"-os WQXGA 165HZ-es képernyővel, RTX 3060 (6GB), 3070 (8GB), 3080 (8GB)-al lesznek szerelve.
Előzetes árukról sajnos nem tudunk semmit."
Azóta nem látok sehol friss infót. De ez azért nem volt olyan régen. -
2018
senior tag
válasz
Mikulásbá #69466 üzenetére
Jo gep a g733 de ezekkel tudja kevesebbet, ha a legion 7 el kell osszehasonlitani:
nincs mux switch
nincs hdmi 2.1 port
Nincs thunderbolt port
nem 500 nites a kijelzoje ezen kivul a legion 7 qhd es gsync et freesync et egyszerre tudja
nem tudja gsyncet belso kijelzovel
nincsen fem burkolata legion 7 teljesen fem
Nincs webkamera
nem tudja oled tvvel a 4k 120 hz hdr modot egyszerre gsnyc el a legion 7 tudja ahogy a legion 5 os -
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #69459 üzenetére
Biztos vagy te ebben ? Optimus miatt -10% teljesítmény sok játékban ... Pl Alan Wake 20 millió éves de nem képes 144 fps-re az Optimus miatt míg 2080 Szuper igen
Legion 7 röhögve veri nagyobb TDP és kikapcsolható Optimus miatt.
Én is húztam a számat a kisebb kijelző miatt amikor Legion 5-re váltottam, de már megszoktam. -
gurus
aktív tag
válasz
Mikulásbá #69469 üzenetére
Én is anno G733QS gondolkoztam a kicsit nagyobb kijelző miatt.lebeszélt róla gago1975.jól tettem,hogy ráhallgattam
lenovoba 16:10 kijelző miatt nem is venni észre azt a pár centi különbséget(3,32cm) ,cserébe a legion 5 pro 3070gpu is ott van pariba az Asus 3080gpu-al sőt meg is előzi.Kamera meg nincs is benne ami millás laptopnál igen csak bosszantó. Lenovo 7 simán lekörözi és a (3070gpu) pro is szorongatja nem kicsit -
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69450 üzenetére
Meg is érkezett a válasz az Acer Shop-tól:
"Az említett két modell várhatóan december környékén érkezik üzleteinkbe.
Helios 500-ból i7, i9 processzorral, 1TB illetve 2TB SSD-vel, 32GB memóriával, 17"-os UHD, QHD kijelzőkkel 120 illetve 165Hz képfrissítéssel, RTX 3070 (8GB) és 3080 (16GB)-al fog érkezni.
Triton 500 SE-ből i7 processzorral, 16 és 32GB memóriával, 1TB illetve 2 TB SSD-vel, 16"-os WQXGA 165HZ-es képernyővel, RTX 3060 (6GB), 3070 (8GB), 3080 (8GB)-al lesznek szerelve.
Előzetes árukról sajnos nem tudunk semmit."Helios 500 esetében úgy tudom, hogy a G-Sync kuka, a Triton 500 SE viszont megkapja, viszont ennél a modellnél meg megnyírják a GPU teljesítményt.
Mondjuk ettől még őszintén megmondom, hogy egyre csábítóbb ez a Triton 500-as. Tudom, hogy ez nem egy DTR dög, de tulajdonságait tekintve, az eddigi infók alapján kifejezetten tetszetős. A nagyteszt jó lenne már róla Notebookcheck-en.
Elden Ring megjelenéséig meglesz az új masina, ez a lényeg.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #69422 üzenetére
Engem is érdekelne, de nem tudok semmit.
Ma délelőtt írtam is az Acershop-nak, hogy mely modellek lesznek elérhetőek, mikor, és az árukról tudunk-e már valamit?Pár hete még arról beszéltek, hogy ilyen tájban, szeptember vége/október eleje felé lesznek elérhetőek.
Egyébként a germánoknál.. bocsánat, németeknél tegnap már láttam elérhető modelleket.
-
-
Noémi084
csendes tag
válasz
Mikulásbá #69154 üzenetére
Crysis 1. : Kaland nagyon jó volt, bár a végénél kezdtem belegabalyodni.
Crysis 2. : A zenéje nálam mindent vitt, (Hans Zimmer hát igen...)
Crysis 3. : Lenyűgöző grafika, viszont a játéktól nem dobtam hátast.
Mikor kiadták még a gépem sem igazán bírta.
Lenovo Legion 5 15ACH6H már szépen megbirkózik vele.
Ettől függetlenül mindegyik szériával játszok a mai napig.
A Sniper GW Contracts 1. 2. meglesem. Kíváncsi vagyok rá. -
Frozen
addikt
válasz
Mikulásbá #69055 üzenetére
nincs jelentősége a 3080-nak nem annyival gyorsabb mint amennyivel többet kérnek érte, talán inkább a jövőre érkező super verziokat érdemes megvárni.
A fenti vastag gép elég visszamaradott még ezzel a régi 2,5" os merevlemez támogatással már kb 4 éve teljesen csak m.2 es vonalú gépeket építettem és (vettem notiban)
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #69055 üzenetére
Ahogy noben sem mindenki szereti a dijbirkozo alkatuakat - sot altalaban az a kisebbseg aki azt szereti - ugy mara laptopban is marginalis kisebbseg amelyik meg a DTR vonalra gerjed.
Nekik lehet ujdonsag a fent emlitett gep - de technikailag vannak hianyossagai. Es ezek ellenere biztosan jo arra amire a hasznaloi megveszik majd.De ettol meg a dizajnja eleg avittas. A 80W GPU szora sem erdemes, attol meg egy Razer blade is komolyabbal versenyez.
-
Gergello
addikt
válasz
Mikulásbá #68615 üzenetére
Tartsák meg annyiért, itthoni Acer árak, amúgy is magasak, könnyen meglehet.
Én ennyit /ilyen nagyságrendet/ nem adok laposért még egyszer az biztos. Visszanézve nem is használtam ki ennek az Asusnak teljesítményt, akár maradhattam volna a GTX1060-as Omennél, amennyit azóta játszani tudtam ez csak pénzkidobás volt.
Arányaiban az lényegesen jobb volt, ott azon egy 100-ast ha buktam és 1 évig használtam.
Itt a G731 mennyit érhet mire eladom, kb. 350.000-et már jó ha kapok érte ?echterion: Neked az lett volna a legjobb, ha megtartod az alzás Legiont, csak akkor még ki tudta, hogy kelleni fog, gondolom.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #68588 üzenetére
Én most ezen akadtam ki, és főleg aki most akarja bővíteni a gépét +SSD-vel annak ajánlott ez a két cikk:
Már a Western Digital is szó nélkül lassítja az SSD-ket
"Az XPG még tavaly év vége felé bukott le az SX8200 Pro modellel, melyen szó nélkül lecserélte a vezérlést és azzal együtt a NAND memóriákat is, de alig pár hónapja hasonló húzáson kapták a Patriotot is, mely egy drágább termékéről spórolta le a minőségi controllert,""Ráadásul ezúttal pont az egyik legjobb ár-érték aránnyal bíró WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD esett áldozatul az önkényes változtatásnak,...A régi és az új SSD állítólag egészen addig fej fej mellett haladt, míg a friss kiadás ki nem fogyott az SLC gyorsítótárból. Míg kitartott az SLC cache, addig egyaránt 2160 MB/s-os írást produkáltak, ám amikor megtelt, akkor állítólag 390 MB/s-ra zuhant vissza, ami nagyjából 64%-a annak, amit az eredeti termék hozott.
illetve
Kiderült: A WD mellett a Samsung is trükközik SSD-meghajtói alkatrészeivel -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #68588 üzenetére
Azt már most megmondom neked, hogy csökkentett teljesítményű lesz az összes RTX GPU-ja (230W-os táp kevés a teljesértékűekhez), ergo a hűtése nem lehet túl acélos.
és a kinézete se az a húúúúúúúúú, hóóóóóóóóóóó, ezt akarom
-
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #68442 üzenetére
az lehet hogy gyorsabb nem vitatom mert még a bios sem töltődött be de már jelez a windows.. De azt nem értem hogy a laptop akkumulátorát miért nem lehet a úgy vezérelni mind a wind 10 esetén miért kell eldugni egy fő menüben másfajta tartalom jelentéssel a TV-re és más megjelenítőre ki vetítés is el költözött a tálcáról a gépházba került az is múltkor 2-3 percig kerestem mire meglett. Másolás kivágás beillesztés már nem szöveg hanem ikon aki kevésbé jártas az vakarni fogja a fejét hogy ilyenkor mivan..Windows 10 esetén részben elvan dugva itt teljesen a rejtett elemek megjelenítése.. Ja igen az akkumulátort 2 féle képpen is lehet menedzselni az előbb említett gépházassal meg jobb kikk a start menün és a mobil központ menü de akkor ütöd vele a gépházban beállított opciót vele.. De az akkumulátor kijelzés is bugos.. leveszem a töltőről 98% de mikor rá teszem a töltőre egyből 100%. De biztosan vannak más egybek.. Ez olyan lett mint a windows és az android debil gyermeke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged