- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Garmin topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
válasz
Muerte #10438 üzenetére
Nagyon jó lett a hűtése a notimnak most de amikor leszedtem sérült a thermal pad azt viszont nem cseréltem...
Nagy baj ez? Vagy maradjon így? Ezek tudják befolyásolni a nootebok hőfokát? Nehéz vágni ezeket? Azt hiszem 0.5 mm es van fent ...
Vagy most jó a hőfok netezéssel 43 fok...akkor ne foglalkozzak vele.
-
válasz
Muerte #10363 üzenetére
Én nem szeretem a Clevo-t, de ez inkább régi notis beidegződés....
Nem értem mi a gond a hűtéssel? Szerintem jogos, hogy hangos, mert egy kb 3 literes telizsúfolt kuckóból kell annyi meleget kipumpálnia, mint ami általában egy szellős 20-30 literes asztali gép dobozában termelődik (SLI konfig, asztali CPU) -
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #10219 üzenetére
Asus GX800 videón.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #10181 üzenetére
120Hz-es panelon a 40-60 FPS jobban fog akadozni mint egy 60Hz-es kijelzőn,ezért kéne pluszban a G-sync neki,mert az tényleg egy hasznos fejlesztés lett.
Es ezert is kap G-Sync tamogatast a 120Hz-es panel. Sot, az opcionalisan valaszthato uj 60 Hz-es 4k panel is kap mar G-Sync tamogatast.
-
Stonerice
őstag
válasz
Muerte #10182 üzenetére
Nah ez aztán a csodálatos hír.
Szóval mai fejjel inkább olyan lapos kéne amibe alapból gtx9 es széria van? Melyek a legkisebb mxm 3b_s. Foglalatú vga-k? Az mx re vegzodo gpuk azok lennenek?
Na es mennyire szamit a a gyari specifikacio. Tdp_t es hutest illetoen? Nagyobb fogyasztasu vga_t gondolom nem tudnam ugyanugy hűteni.
Kezdetben minnel olcsobban akarok laptopot. Tehat 130-150 ezer korul. Kivehető vga-val ha van ilyen .. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #10177 üzenetére
Azert a valaszidot se felejtsd el.
A mostani GSynces gamer laptopok FullHD felbontasu LG IPS panelt hasznalnak ami 60 hz- es kepfrissitest (bar driver gyarilag tuningolja 75 Hz-re) es 30-35 ms valaszidot tudnak. Ez a valaszido iszonyat sok azoknak akiknek erzekeny a szeme.
Az uj panel 120 hz-es kepfrissitest es 5ms valaszidot tud. ITT most nem is a magasabb kepfrissites frekvencia miatt lesz nagy lepes, hisz a regi panelek kozul is a legtobbet a felhasznalo tudja szoftveresen tuningolni 100hz-es frissitesre, nem, a valaszido miatt lesz jelentosen jobb az uj panel!
FPS-tol fuggetlenul, akar 40 fps-nel is sok jatek eseteben a regi panelnel mosott lesz a kep gyors mozgasnal. Rise of the Tomb Raiderben pl sikerult is talalnom a The Acropolis palyan egy helyszint ahol nagyon jol lathato, hogy a kamerat forgatva a hatterben a targy iszonyat mosott lesz. Ez azert van mert a panel a lassu valaszideje miatt nem tudja eleg gyorsan frissiteni a pixeleket, ami mosott kepet okoz.
Battlefield Hardline eseteben is ha kikapcsolod teljesen az optionsban a motion blurt, meg akkor is ugy tunik, mintha minimalisan be lenne kapcsolva.
Vagy probald ki, hogy a Win asztalon kijelolsz egy ablakot es gyorsan ide-oda huzogatod es latni fogod, hogy egy halvany csikot huz maga utan.
Az uj panel as 5ms valaszidovel iszonyat sokat fog ezen javitani, meg akkor is ha csak 40 fps van in-game. Jo, nem lesz annyira jo mint egy draga gamer monitor, mert ott 1ms a valaszido es e mellett meg szoftveresen is hozzaadnak ahoz, hogy szem minel kevesbe szurja ki a mosott/szellemkepes kepet, de meg igy is erzekelhetoen jobb lesz jatekhoz ez az uj panel, mint a regi.
Viszont benne van a pakliban, hogy lehet nem IPS panel lesz, hanem TN, igy a kep nem lesz olyan mosott, viszont a szinek nem lesznek anyira elethuek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #10168 üzenetére
Hm, fincsi lesz. Vajon mennyibe fog fájni? A mostani felhozatalból kiindulva az én gépemben ez lesz a plafon, ami belecsücsülhet. Már csak az ára lesz kérdéses, illetve, hogy a 980m árát mennyire fogja letolni (ha letolja). Mert ha annak eléggé lemegy, akkor lehet, inkább az lesz a "kariaji".
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #10168 üzenetére
Van róla kiszivárgott mérés, és 1911MHz-en evett 81W-ot a kártya a teszt alatt!
Lényegében elhagyható a mobil jelző, hisz az MXM3 foglalat 120W-jából megoldható a GPU kimaxolása, ami 2100-2150MHz-et jelent. A memóriát elég 9GHz-re felhúzni, és így kb. 100W-ból lenyomja a kimaxolt 980M-et rendesen.
Ez csak DX11 alatt ennyi, DX12 alatt tovább nő az előnye!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #10160 üzenetére
Még ott lesz az RX 490M kártya is konkurenciának. Az is képes lenyomni a GTX 980M-et, és nem valószínű, hogy ne lenne kompatibilis a mostani notikkal.
Izgalmas lesz az ősz.
Már csak egy Clevo AM4-es noti kellene a kánaánhoz.
Szerintem CEG fog csinálni moddolt hűtést, ha lesz rá igény.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #10157 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, a GTX 1060M-en nem lesz pótcsati, és az nem kap ekkora nyák-ot! Ha elfér a szélesebb nyák, akkor visszafogva megy a két "nagytesó" is régebbi notikban. A több cuda mag+rop egység alacsonyabb frekin még mindig nagy teljesítményt tud leadni, 120W azért nem kevés.
És az AMD kártyák is szabvány méretűek lesznek! A chip fogyasztás/teljesítmény aránya pedig a Maxwell-es kártyák szintje lesz nagyjából.
-
Yeffy
veterán
válasz
Muerte #10087 üzenetére
köszi a válaszokat ismét
igen, a 850-es széria lesz nekem is választva, csak az volt a kérdéses, hogy van-e különbség a különböző csatolók között, olyan, ami észrevehető. de akkor nem, megnyugodtam
nem gondoltam volna, hogy ez a nagynevű(nek látszani akaró) Killer ilyen fos. ok, kerülöm.
bocsi, lehet, h nem teljesen értettem, az amplifier erősítőt jelent, nem? írtam, h alapból valamelyik hangfallal lenne használva a lapos, de tervezek venni egy komolyabb fejest is. ahhoz ez egy jó dolog, nem? -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #10087 üzenetére
"SSD szintén teljesen mindegy melyiket veszed, mondjuk én egy sima megbízható samsungot személy szerint többre tartok mint az M.2 ssd-ket"
És mi van a m.2 foglalatos samsung ssd kel
Amúgy igen hétköznapi használatban teljesen mindegy, hogy pci expresses super ssd vagy sata vagy m2.sata. Személyes véleményem nekem is, hogy a mostani samsung 850 evo nagyon jól sikerült széria lett
-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #10071 üzenetére
Sose tudnád meggyőzni "Pocok256"-ot az mxm gépek előnyéről,mert nem lát bele igazán a lehetőségeibe.
Én vettem már gtx880m vgát 35000ft-ért ami soha nem volt használva csak aki a gépébe vette,számára nem volt kompatibilis. 7970m vgát 10e-ért tulajdonképpen rossznak hitték (ott is kompatibilitás hibák voltak) és még sorolhatnám. Előbb vagy utóbb 970m vagy 980m ,1070m is lesz olcsón,én tudok várni.
A high tech cuccokat nem kell feltétlenül a megjelenését követően megvásárolni (ha csak nem valami gyógyíthatatlan betegségben szenved az illető és nem tud várni,mert hamarosan elpatkol) . Egy év késlekedéssel rengeteget spórolhat az ember és nem marad le semmiről, az így megtakarított lóvét pedig jóérzéssel kell költeni hasznosabb dolgokra (nő,pia .....).
-
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #10061 üzenetére
De ezt mondom ha 2 évente uppolnék egy mxm vga t ugyanannyiba kerülne mintha újat vennék... Tegyük fel 2014 ben vettem volna egy 980m es új MXM es gépet majd most 2016 végén vennék egy 1080m es MXM es kártyát szerinted mennyibe lesz a 1080m MXM 300-400k alaphangon mennyire fogja megérni mikor egy új gép kb 600-700k lesz ? Tetejében egy új géppel nem csak új kasznit hanem új garit és számtalan új fejlesztést is kapsz ami akkoriban 2014 ben nem volt elérhető pl g-sync 120hz stb. Ez az egész mxm es mizéria egy hatalmas bukóvári dolog kivéve ha nagyon olcsón kéz alól tudod szerezni az mxm es kártyákat.
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #10059 üzenetére
Nem értelek. Te most cseréltél 3 év alatt először ergo aki vett volna egy forrasztottat az is most cserélne 3 év múlva. Miért menne kukába az ára ? Vagy miért azokkal hasonlítod össze akik évente cserélnek vga t ?
Ha te is évente cserélsz mxm ben vga t 3-4 évig akkor ugyanazt beleölöd csak sokkal drágábban jössz ki plusz egy matuzsálemet használsz végig.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Muerte #10011 üzenetére
EZ így is van, csak azt se felejtsük el, hogy az elavulás sebessége más a két megoldás között. Persze cool a mobilitás, de azt meg kell fizetni...de ha van rá (sok) pénz akkor nem probléma.
echterion: legközelebb majd kérjél használati útmutatót is az AW-dhez, talán segít
ja és remélem ha lesz vízhűtéses g752-d, majd azt is a töködre rakod...
-
Medocsabi
addikt
Köszönöm,nézegettem ezt is,de a 2 8as venti nem lesz hangos?ill az alja nyitott,és hát legfőképp ágyban fekve netezek,játszom...amit itt találtam az 2 14es ventivel van,és zárt.igaz azokat nem lehet átrakni,de ahogy néztem az egyik pont telibe tolná a rácsos részt!
Szerinted kb mennyit segítene? -
Medocsabi
addikt
Lenovo m5400 as,amit most használok.Egyelőre,nincs gond,80 fok a cpu,gpu70.
De ha jön a kánikula,nem árthat,gondolom ha a szobában+10 fok lesz,az a laptopon is érezhető,ráadásul a lakás 1000éves panel.Nem tűl hűvös!
sajnos melóban vagyok nem tudok képet küldeni!sokat nem költenék rá,mert árulom,nekem sajnos nagy a 15,6"...alig várom h eladjam és lecsapjak Killhates kis delljére! -
törölt tag
Van még mit átgondolnom ezen. Csak a félreértést szerettem volna tisztázni, hogy a garanciát semmiképp nem tervezem elveszíteni idő előtt. Meg kell valljam magam is sokallnám évekig halogatni a dolgot, vagy rövidebb időre veszek garanciát (már ha opcionális), vagy valóban szervizbe hordás lesz a végén, ahogy rámutattál.
Más megoldás alatt a hajszárítózásra gondoltál?
-
törölt tag
Nos igen, egyértelműen nem akarok kitolni magammal, csak garancia idő után nyúlnék hozzá.
Más kérdés, hogy a gyári paszta addig mivé fog alakulni, a melegtől, meg mennyire öregszik el akár egy év alatt is.
Nincs ellenemre a szerelés, de tartok tőle nekem is egy Clevo vagy AW marad a verseny győztese, no de ne kiabáljam el. -
Darth_Revan
veterán
Na igen, de ha nem Pascal akkor minek a titkolozas es miert nem mondjak mar meg milyen vga?
GTX980 sli annyira nem exkluziv, MSI mar ellotte ezt a konfigot... (mondjuk ok elegge felre is lottek vele)A GS alapjan valami olyan vga ami 2db asztali GTX980-al er fel...(azaz 1db GTX1080-nal is erosebb)
-
Darth_Revan
veterán
2db 70-75W-os 1070M-hez viszont felesleges lenne 2db 330W-os táp
1db 185W-os VGA-hoz és 1db 65W-os CPU-hoz elég 1db 330W-os táp.
Ha az 1080M 100W lenne, még akkor is sikerülne kihozni, hogy csak 1 táp kelljen 2db 1080M mellett is ...
Szóval vagy nem M VGA lesz benne, vagy az NVidianak nem sikerült lenyomni a 122W fogysztást a 980M-hez képest vagy a 2. táp csak amolyan opcionális lesz, azoknak akik sütőt akarnak csinálni a gépből és annyi extra V-ot adnak a CPU-nak és a VGA-nak, hogy már egy T-Rexet is visszatartana a Jurassic Parkban
-
-
cuebler
senior tag
a melózást csak jövőre várom el tőle... olthattok, hogy mennyire lágyszívű szülő vagyok...
csak én érzem úgy, hogy a mai világ teljesen elrabolja a gyerekeink gyermekkorát? gyakorlatilag ötödiktől kezdve folyamatosan nyomás alatt vannak, tanulmányi versenyek, elvárások, pályaválasztás, nyelvvizsga, nyári gyakorlat, kötelező szociális szolgálat... pfff. vagy csak én vettem túl könnyen anno az efféle dolgokat? sorry az off-ért
echterion: köszi a linket, 860 van az én gépemben is, jó tapasztalataim vannak róla. -
-
Muerte
Topikgazda
Másik "ember" (inkább lidérc ) valamelyik nap felhív,azt mondja most vettek a haverjának egy 751-et amiben a 880M van valami 200xyz pízé,adjam már oda én is annyiba mer' a 980M úgyis csak max.10%-kal gyorsabb! Innye mondom,Te oszt ismered ám a számokat barátom... Kérdezem tőle: tudod mi a G-sync?
-Nem,az valami újfajta vinyó,vagy ssd?De alkudozást azt érdekes módon baromira vágta...
-
Darth_Revan
veterán
Hat 4k-hoz meg szerintem az sem lesz mindig eleg stabil 60 fpshez, a GTX980 es 980M (foleg 8gb VRAMos peldanyok) meg jo ideig eleg lesz meg G-Syncel megtamogatva
Felteve ha nem jonnek ki olyan bughalmazok, mint pl a Quantum Break, ami nevetsegesen rosszabbul teljesit Nvidia alatt, mint AMD alatt...
-
Medocsabi
addikt
Ma meghajtottam kicsit a gèpecskèt,hát mit ne mondjak magasan felülmúlta az elvarasaimat...
sc2 ben online a legnagyobb map meg se kottyan neki,simán fullon ~40fps és semmi lag,cpu gpu msi afterburner szerint 70-80 fok.(A q9400-zal jatszhatatlanul szetlaggol) még talán a rome 2 total wart is rá merem ereszteni a gépre,aztán meglátjuk...
még egy m.2. Ssd az 500as vinyo mellé és teljes az öröm bòdottà!
-
Darth_Revan
veterán
Nem, saját project, de sikertelenül zárult.
Amilyen szerencsém van ezekkel a sz*rokkal, nem csak, hogy az EDID elavult (driver azt látja az általa közölt adatok alapján, hogy max 60 Hz-et tud a panel, így alkalmatlan G-Syncre), de az EEPROM is írásvédett, a módosításhoz desolderingre lenne szükség és eltávolítani a chipet az újraírás erejéig...inkább megy vissza RMA-ba, ennyi kínlódást nem ér.
A szervizbe meg tuti, hogy nem fognak EEPROM-ot újraprogramozni, inkább tesznek bele egy új panelt...remélem az meg megint pixel hibás lesz. -
Sárpac
nagyúr
Azt kell eldönteni milyen gamekkel nyomul főleg. Mert ha rpg stratégiai akkor bőven elég egy gtx9(8)60m-es lenovo ami már használtan 200K alatt megvehető, vagy ha fps a fő irány akkor meg keményen pénztárcás mert 380 alatt nem nagyon kapni gtx970m-el szerelt gépet, itt viszont meggondolandó a gtx980m mert gtx970m-980m gépek közt kb. 10-15% az árkülönbözet. A kettő közt árban majdnem dupla különbség van ami nem m1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged