Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mmilan13
csendes tag
válasz
Muerte #41275 üzenetére
Űjra raktam az egész gépet, töröltem minden egyes partíciót is amit a Windows magának létrehozott, hogy biztos ne maradjon nyoma semminek, most talán helyrerázódott és nem pörgeti magát miközben csak lesek a monitorra, de nem is töltöttem le hozzá semmit ilyen idióta ASUS féle programokból, mint az Armoury Crate, teljesen csutka a gép, Intel és Nvidia driver van rajta, ennyi. De blue_23 már megmozgatta a fantáziamat azzal kapcsolatban, hogy csak 10k különbség van az RTX-es kártya meg eközött, úgyhogy szerintem megy vissza a boltnak, már elindítottam a folyamatot
Igazából én voltam csak a f*sz, hogy megse néztem a PC-s webáruházak árait, csak gyorsan beleugrottam egy vásárlásba, mert már viszketett az ujjam a gépért. Mostmár csak valahogy le kéne szednem az ujjlenyomatokat mindenhonnan
Rosszabb, mint a telefonomnak az üveghátlapja esküszöm..
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Muerte #40519 üzenetére
[link] A noticsekk kb. ugyan így tesztel,aminek az égvilágon semmi értelme,összeeresztik a 7300hq-t ami szerencsétlen ráadásul össze-vissza power throttlingol a stabilan futó 8x4GHz-cel,aztán jönnek a fals eredmények,az emberek meg azt hiszik hogy hú de brutál a kártya,de ha az 1050-t is (nem is Ti) az a proci hajtaná,már mindjárt nem lenne ekkora a külömbség.
-
Raymond
titán
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #40225 üzenetére
Hát, majd veszek valami ramot, csak nem akarok 4-8 gb-tal pepecselni, ha már 16-os modul van benne.
Majd visszatérünk erre, ha meglesz a ram, meg a friss win a 4 GHz feletti órajelekkel.(#40224) MR007RM: Nem akarom visszavenni high-ra, de a kedvedért lehet, hogy holnap reggel teszek egy próbát, ha még menni fog a game nálam.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #40220 üzenetére
Ez most vegyes limit, a gpu is 100 körül pörgött folyamatosan.
De a 3,6 GHz-hez képest (amit most tud 8 szálom) a 4,1 vagy 4,3 GHz, amit tudna a gép 80-85 fok között stabilan, elég nagy előrelépés lenne. Mellesleg azért ez így nekem még bőven játszható kategória, nem szokott akadni, bár nagyvárosban még ugye nem jártam. Persze nem fix 75 fps, mert ahhoz piszkálni kellene egy kicsit a beállításokat, de én inkább hagytam max-on mindent, ahogy a gép megcsinálta magának. Bencsmárkban 43-as átlagot hozott így a gép.Mod: igen, a ram a másik sarokpont, vennem kellene egy másik 16-os modult, de most nem akarok erre feltétlen 16-18ezrest elkölteni, ma úgyis lejár az uplay+, így nem fenyeget az a veszély, hogy hosszú távon kellene ezzel játszanom.
Amúgy meg úgyis box-ra fogom megvenni, mert a bill+egér kombó nekem nem jött be ennél a játéknál, viszont a gép határait feszegetni elég jó eszköz. -
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #40082 üzenetére
Nehogy már ne lehessen UV neki mikor mindenki azt csinálja. Ahogy nézem azért jó ha van nála annyi legalább. Aztán ha beüt valami Attis megoldja mint nálam. Azóta is vígan döglik időnként de meghalni nem tud!
Értem power limit dolog ha szét tuningolom......de nem hal meg, és ez a lényeg.
A múltkori segítséged sokat adott. Azóta stabil minden. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #40082 üzenetére
Lejött, 20 perc játék után ezt látom (most nincs időm többre):
Azért itt már megjött a hanga a ventiknek is, de mégse olyan hangos, mint az AW15-öm volt az 1060-assal. AB ment folyamatosan, nem trottyolt be egyszer sem hál' istennek. Olyan, mintha egy új gépet kaptam volna, a javítás előtt TGC-vel nem voltak ilyen fasza hőfokaim, sokkal nagyobb UV mellett. Most úgy érzem, ez az egy tized mínusz még nem fogja kicsinálni a gépet, pláne, hogy HWI szerint így kevesebb kakaót is kér a proci.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #39841 üzenetére
Nem nagyon játszottam olyannal, ahol kellett, vsync mellett a WoW alatt pl. csak 1000-1100 MHz körül volt a plafon, de inkább ezer alatt volt a mag, 60% körüli kihasználtsággal. Remélem, jövő héten már visszakapom és tudok vele picit játszadozni, mert ez a Vaio, amit most használok, elég uncsi, mert csak elindítom és megy, ahogy kell, 80 fok alatt.
-
válasz
Muerte #39485 üzenetére
Természetesen ki, mert nincsen tuning nagyobb (fizikai) teljesítmény nélkül. De ezt is egy szigorú tábla (azaz előre beállított értékek) szerint teszi a gép. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a TDP nem azt jeleni, hogy annyit pöfög el a proci a hűtés felé mindig, hanem azt, hogy ez a megengedett legnagyobb teljesítménye az adott komponensnek és az ezt ellátó perifériának. Különben hogy bírná az AW 138W-os hűtése a 90W-os CPU-t és a 180W-os GPU-t? (egyébként nem is bírja, de az egy másik kérdés
)
Igen, nem csak azért kell a nagyobb feszültség, hogy legyen miből meleget gyártani, hanem azért is, hogy nem ugorjon az egekbe az áramfelvétel. -
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #39477 üzenetére
Teszteltem, bő 1 órát bírta kilépés nélkül. Viszont nem volt olyan brutális mint eddig, az XTU beállításom is megmaradt. Előtte a gpu eddigi pici minusz UV-ját visszatoltam alapra, lehet azért. 1900Mhz már nem kedves neki, az volt beállítva előtte 1800-ra magasabb tartományoknál plafonnak. Megyek vissza tesztelni.
-
MR007RM
addikt
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #39196 üzenetére
Figy sehogy nem éri meg a dolog úgy ahogy a régi kártyát el lehet adni ugyanúgy a régi gépet is el lehet adni. És akkor kapsz egy friss kasznit friss portokat stb stb. Míg ha csak kártyát adod el megmarad a kasznid az ezeréves chipekkel amikhez már driver update meg support sem lesz. Cserébe mókolhatsz az új kártyával. A probléma ott kezdődik hogy az mxm karik irreálisan drágák. 2070 es mxm kb 300k ba fog fájni na most a legolcsóbb laptop amibe 2070 van az kb 450k t súrolja és akkor azért már nem csak 1 kártyát kapsz. Egyszerűen mxm kártyával gondolkodni csak akkor van értelme ha van embered aki kéz alól betudja neked szerezni. De ennyi erővel könnyebb olyan embert találni aki laptopot tud kéz alól beszerezni.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #39129 üzenetére
Most jó ideig nincs zsém ilyesmire, de érdekel minden megoldás. Még jó hogy elégedett vagyok a mostanimmal. Mostanában alig játszom, kevés az időm, ha van akkor sem kínoz annyira mint korábban a téma. Figyelem az eseményeket.
(#39130) gago1975: Értem mit mondasz. Ha picit lenne csak jobb ugyanannyiért meg sem fordult volna ez a képtelen gondolat a fejemben, de így. Még nem kaptam laptop téren olyan pofont amire nem lett volna megoldás, lehet ez a bajom.
A mesterre mindenben számíthattam...eddig.
Aztán persze sosem lehet tudni mi üthet be. Hát nehéz időnként a döntés főleg ha mohósággal párosul.
-
thwHUNter222
csendes tag
válasz
Muerte #39112 üzenetére
Köszi a linket, amit néztem az a Battlefield 5, igaz nekem a Battlefield 1 van meg, viszont neki az 5 is 70 % körül mozog még nekem az 1 az fixen 100% és teljesítményt is befolyásolja így.
Oh, láttam comment írás közben neki is van BF1 (de inkább bent hagyom többit), nála a bf ahogyan néztam 50-60 % körül mozog, nálam 100 on. -
KFORboy
senior tag
válasz
Muerte #39096 üzenetére
Hát ez tök jó meg minden, de én TMX-es vagyok x)
Tudjátok jól hogy Lenovo Y530-am van.Igazából jobban is jártam mint árkategóriában más géppel... Ugyan ezzel a konfiggal.
Nem csak árban, a hűtésben és silicon lottery téren tuti.Egyedül ennyi, hogy ha szükségem van a garira, az elég inkompetens nyögvenyelős szar lesz, de akkor is nekem lesz igazam így vagy úgy.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #38546 üzenetére
De pont ezaz, hogy BF3-nál minden ok. Stabil 60-70 körüli fps,sehol egy lagg.(medium-high beállítás) SC2-t egy core2duoval már lehet játszani, Warcraft3-nál meg csak az intel dolgozik, nincs szükség dgpu-ra, a venti télen nem is kapcsol be alatta
(#38548) Muerte:
Kissé kellemetlen, főleg mikor 30 másodpercem lenne csiliárd unitot építeni. Mondjuk nem a világvége, csak érdekelt a véleményetek. Illetve a cpu teljesítményére hatással van az energia gazdálkodás játék közben? Eddig abba voltam, hogy Ha kell a kakaó, akor ugyanúgy ráadja a gép a naftát, ha jobb akksira van állítva, és csak akkor marad kímélő üzemmódban, ha nincs terhelve a gép.
+1 ha ugye leveszi az órajelet energia saving modeban, akkor ott miért nins cpu limit?Míg ha 100%-on van akkor van. Na ez az amit nem értek.
-
Medocsabi
addikt
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #38433 üzenetére
Mondjuk egy egy terás 5400-as vinyót a szar ssd helyett. Ha az lenne, instant buy lenne.
(#38440) KISDUCK: 7. vagy 8. gen i5-ről van szó? Mert sajna a 7. genesek elvéreznek a nagyobb igényű mai játékoknál, sőt a régebbieknél is. Sajnos saját tapasztalat, korábban írtam is itt erről, olvass vissza bátran.
-
válasz
Muerte #38333 üzenetére
Tényleg! Elfelejtettem, hogy GT70-esről van szó.
Egyik emberke mindenáron 14"-os gépet akart, s egy Lenovo YOGA 920-t szemelt ki 4K kijelzővel, i7-8550U procival, 512GB SSD-vel és 16GB RAM-mal. Azt mondta, hogy csak ez a vékony laptop tudja (2018 Májusában) a 4 lanes (pci express 4x)-t. Óriási hátránya, hogy minden forrasztott benne, semmi sem bővíthető...
L:https://egpu.io/forums/builds/yoga-920-auros-1080-gaming-box/][link]Mondtam neki, hogy szerintem a CPU ígyis kevés lesz hozzá. Nem tudom mire jutott, de most rákérdeztem
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #38326 üzenetére
Nem csupán a mostani gépemre korlátozódna a vásárlás. Egy asztali kártya gyorsabb és sokkal olcsóbb. A mostani gépemnél lenne beállítva aztán jöhet egy Clevo vagy akármilyen mxm-es laptop. Hűtéssel sem lesz gond, hisz a vga a laposon kívül fűtene, a vga heatsink a cpu-nak dolgozna.....ha csak netezni akarok akkor a külső vga nem is kell hogy be legyen üzemelve....
Erősebb jobb teljesítmény csak úgy kell mint mindenki másnak. Igen tudom a jelenlegi proci kevés lesz jelenleg, de mondjuk az rtx funkciók attól még meglehetnek. És ügye mindenki a saját kárán tanul, ha mind ez meglesz utána jöhet a cpu projekt lapossal. Szeretem a mostani laposom futok vele még egy kört.
És eszembe sincs asztali vonalon folytatni, legalábbis nagyon nem szeretnék.
(A fenti fotó véletlenül nem GT70-en belső?
)
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #38093 üzenetére
Tudom hogy nincs ott vírus csak annak érzékelte és jelzett úgy ahogy eddig még nem láttam. A letöltött tömörítésre jelzett, még nem bontottam ki, csak belenéztem, minden rendben van. Nincs vírusirtóm sem, talán a win fejlődött valahová az utóbbi időben oda ahová nem kívánja senki.
Mindegy lényegtelen, mindjárt vége a telepítésnek és nyomom fel a drivert.
-
válasz
Muerte #37754 üzenetére
A sajnos zsákutca, meg szerintem a Magsafe szabadalmi díjából meg lehetne magyar államkincstárat
.
Közben már el is engedte a Apple, mert nagyon sok gond volt a nagyobb 15-ös Macbook-oknál ha egy pici kosz alászorult már rettenetesen forrósodtak a kis érintkezők. És ott csak MAX 85W-ról beszélünk! Egy ilyen 300-500 W-os szörnyetegnél akkora csatlakozó kellene a space gomb a gépeden! -
válasz
Muerte #37746 üzenetére
Mint régi szervizes számomra megosztó dolog ez a."legyen oldalt vagy hátul a csatlakozó"
Valóban praktikusabb a hátsó csatlakozósor. De csakis akkor, ha a gép asztalon van és nem mozgatják. Általában ez akkor szokott gond lenni, ha a júzer elfelejti, hogy hátul be van dugva valami és megbillenti a gépet mert pl. keres valami alatta és ekkor szépen letöri az alaplapról a csatlakozókat. Ha oldalt van a csati, akkor jobban szem előtt van a bedugott pendrive vagy a jack dugó, bár ez sem garancia a hülyeség kivédésére... 😂🤣 -
x_o_n
veterán
válasz
Muerte #37733 üzenetére
Ez a tápcsati dolog engem is aggasztott,de beláttam hülyeség ,azon kivül hogy semmiben sem akad meg a lecsatlakozatás is sokkal egyszerübbhogy oldalt van,és nem a lecsukásmentesség miatt hanem eleve egyszerübb mint a hátsónál,ez iroasztalnál tö jó föleg takaritásnál vagy akármi miatt ha elkell mozditani,gyorsabb,látod egyböl,nem rént ki semmit,nem körülményes,szóval pozitiv ha már használod.
Én elfogadnám,bár a mostanival sincs gondom,bár eza táp dolog és az ára...az vicces,igaz a gt83 árát meg letolta,csak kérdés mennyire érné meg azzal foglalkozni..az rgb világitásokat én meg mindig lekapcsolom,1-1 gombra szoktam bekacsolni csak,este,a fontosabb vagy az aktuális játékoknál,azon kivül felesleges -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #37722 üzenetére
Hm, szép vas, de nem kellene.
A dupla tégla, sima FHD kijelző, a legzajosabb titulus, meg a 100 fok cpu, ezek miatt sem kellene.
Összevetve a gépemmel, hát ez a 2080 jelenleg 10%-kal tud többet, mint az én masinám FS-ben, igaz, a procija meg duplázza a teljesítményem, de még az enyém is elég azért majdnem mindenre (az onlány fps-eket hagyjuk, ilyet én nem játszok, plusz szerintem kissé őrült, aki ezeket pro szinten laptopon űzi). Emellett az enyém mellett meg is lehet maradni, akár TS-en beszélgetni is lehet, nem csak fülessel használható. -
matyee
őstag
válasz
Muerte #37734 üzenetére
Én is ugyanerre gondoltam... ott van a 780 Wattos táp, azt simán be lehetett volna iktatni... ja csak az extra pénzbe került és 1,2M-be már nem fért volna bele... ez a legnagyobb gáz ezzel az egész buzi gamerlaptop új sériával... megy a vakítás heroináron, közben 10-15%-kal tudnak többet mint a korábbi sorozat, mindezt 2-3-szoros áron.
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #37722 üzenetére
A G-Sync hiánya cseppet sem zavarna, a 2db tápegység igen. Valszeg technológiai fejtörés még a mérnököknek. Talán a jövőben valamelyik tudós feltalálja hogyan mehetne ez 1 db-al, addig meg csak jót nevetünk rajta. Más magyarázatot amire hivatkoznának nem fogadok el.
Szerintem a vga azért nem cserélhető, nehogy azt képzelje a vásárló hogy végtelenségig kihúzhatja új vásárlás helyett. Tessék jövőre új lapost venni.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Muerte #37722 üzenetére
Ez a dupla tapos megoldas egyszeruen fortelem, az AW gepet is az uti agyon nalam, mondjuk ott legalabb ha akarsz csak egy tapot hasznalsz es hatra lehet bedugni, ennel ha akarod ha nem dupla tapozol amit oldalra kell bedugni, legalabb azt az egy tap csatit raktak volna hatra
Szerk.: latom masnak is ez utotte meg a szemet
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #37483 üzenetére
Na majd teszek fel valamit, mert a WoT erre nem jó, ott max grafikán is 40% körül malmozik minden. A ramok ugyanúgy 17-es időzítésűek, és néztem, a teszt alatt ment a dual channel. Majd keresek valami játékot erre a célra, csak az lesz a gond, hogy én mindent 75 fps-en játszok a gépen, nem hagyon szaladni a játékokat, felesleges.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #37474 üzenetére
Köszi. Pedig semmit nem csináltam vele, ugyanott van a gép, mint tegnap, vagy máskor. Viszont találtam itthon két 8 gigás 2400-as modult (valójában kiszedtem a párom gépéből, meg a céges masinámból
), így toltam egy tesztet velük...és...hát, nem annyira meggyőző, mondhatni, semmi se változott. De azért fogok venni bele még ramot, mert legyen dual, ki kell max-olni, amennyire lehet a gépet.
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte #37406 üzenetére
Tuningolva a gpu + 100 mag és + 300 vram az AB-ben.
Friss újraindítás után készítettem.
CPU 4.0 GHz nálam a szokásos 67W boost. Nem fagyott ki, nem lassított be a combinat teszt alatt(mint régen mikor ezt korábban elpanaszoltam) de, kettő együtt közel nem futott max kihasználtsággal. Mondjuk a korábban belinkelt Prime+Furmark jobban dolgozott 100%-on azt nem bírta, ott a cpu órajeleit fixálja le kb stabilra és a gpu-nál mikor mennyi boost-ot adva. És ott sem hal be a gép mintha na kész itt megdöglöttem.Szóval azt nem értem, ha valamiből sok akkor miért nem korlátoz le játéknál is.
Lehet itt is a vsync szinkron gond jöhet elő olykor valami kompatibilitás féle.Azt vettem ki abból amit korábban mondtatok hogy az MXM slot energia felvétele az egy külön dolog, oda elvileg mehetne több kakaó 115W felett is bírná egy olyan kártyával ami úgy van felépítve hogy bírja a terhelést, a kondik teljesítménye nagyobb terhelést bír. Jó itt már elkalandoztam, valszeg itt a vége, de legalább érteném mitől akad ki a lapos időnként mikor bármilyen tesztet végigvisz.
Lehet csak a kondikat kellene lecserélni és akkor menne a kártya akár 200W teljesítmény leadás mellett is?
Mint az alaplapom esetében ahol a mester erősített valamit?
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #37401 üzenetére
Csak a PredatorSense, de ott csak max fordulatra tudom tekerni, ott nyilván jobb a hőfok, de úgy nem akarom használni.
Persze így csendes nagyon, ami kiváló, de a hőfok nem jó így. Felraktam az új build-et a win-re, mert az Xbox game pass PC csak azzal megy, de azóta az XTU meg az AB meghülyült. Az AB-t egyátalán nem tudom használni, mert a curve bugos lett és beállítás után a közepénél hirtelen egy függőleges egyenesre módosítja a görbét (ki is fagy a gép, ha így akarom hasznákni), az XTU-ban meg az advanced fül kiürült, plusz az UV sem stabil a korábbi -155mV-on, csak -140-en. Mikor jók voltak ezek a progik, akkor a gpu 80 fokig ment el csak automata ventiknél is.
-
echterion
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Muerte #37378 üzenetére
Igazából ezt az tudja megmondani aki vagy látta,csinálja (vastagságot) de tuti ez is valami szabvány szerint készülhet.
Nekem csak annyit mondtak, hogy CPU felületén folyékony cucc volt és a hűtőből távozott a cucc, ezért nem volt képes lehűteni és 98-99c volt a CPU temp terhelés alatt, alap temp meg 50+c volt, tapasztaltam azt.
Polírozás még belefér (itthon is) de ha kilyukad a VC, akkor kell venni másikat, ami nem kevés cash
Szóval nem kockáztatok folyékony fémmel, inkább veszek gyengébbet ami biztosabb. Kryonaut mehet akkor, rendelhetek ilyet majd?(#37379) echterion: Most elvileg Kryonaut került rá. Azt meddig nem kell bántanom rajta? /1 év?/ Vagy majd fogom látni a temp. változást.(?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged