Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #105480 üzenetére
emagon nézem én is 4080al azt, és jah, 1,136K, akkor már inkább az. 20 hó, 0% thm
simán megérős annak, aki esetleg hitelben gondolkodik. Én most skippelem, mert nermrég mondtam fel , meg amúgy is asztalin gondolkodok, de azért ha lett volna mostanság jó deal akár telekomnál, még meg is gondoltam volna, mostani gépem is onnét van, és 2 éve még jó deal volt a Lenovom, összevetve a többi árral máshonnét itthoni árakkal nézve -
Juhaszatti
addikt
válasz
peet05 #105380 üzenetére
14"-on nem nagyon válogathat az ember.
Vannak még a G14-es Zephyrusok (65+25W), idén jött egy új 14" Cyborg (45W), meg van már itthon is 14,5" Legion (105W). Mondjuk utóbbi kifejezetten izgalmas lehet az OLED kijelzőjével, annak aki ebben a méretkategóriában keresgél.
Aztán ennyi ami hirtelen eszembe jut azok közül ami tényleg gamer és elérhető a hazai piacon is. Persze van még 4060-al szerelt Yoga Pro is 14,5"-on, de annak más a célközönsége. -
laychi
veterán
válasz
peet05 #105354 üzenetére
4060 ereje sem örökéletű
eredetileg nem is gamer laptopokat nézegettem, hanem sima multimédiásakat amiket ilyen módon fejleszteni tudok "gaming notebookká"
Csak szembe jött ez a Dell elfogadható áron, jó cpu-val, csak sajnos a kijelzője tré.
kijelző cserével jó lehet, csak el kellene tudnom adni az eredeti kijelzőjét, hogy ne legyen sokba az upgrade
azért emellé a 13450HX mellé nyugott szívvel odatehető akár egy 4070ti super is vagy hasonló kaliberű vga. -
válasz
peet05 #105178 üzenetére
Attól hogy 4k-ra költöznék nem lenne több fps, éppen hogy inkább picit kevesebb, csak a kihasználtság lenne jobb. Ez a kijelző upgrade még nem tiszta előttem sem, jó darabig erre most nem akarok áldozni. Mint mondtam az FHD minden szempontból megfelel még nekem. És nem baj ha nem pörög csúcson a vga, úgyis tesztelésen kívül berakom 60fps-re fogyasztás miatt, azon lesz használva, az nálam az optimális. Ráérek mindent később kihasználni.....még a 3080Ti is megfelelt mindenben.
Visszatérve a kijelzőre....szóval a jövőben hogyan fogom variálgatni az alkatrészeimet használatosság szerint azt még nem tudom, mert van még egy clevo laptopom is csak abban jelenleg egy i3-as proci van berakva. Amennyiben majd arra költöznék lehet a kicsi hordozható portable jobban jönne. Ráadásul volt már nem egyszer itthon a kis kijelzőt is szoktam használni, más az íze, nem kell mindig feltétlen a nagyobb. Mivel a saját belső megjelenítője ebben a formában kuka ezért fontos nekem ennek a résznek is a rendbetétele fontossági sorrendben, most majd annak kell jönnie, úgy lesz számomra komplett az egész laptop cucc.
Proci, vga, ram után az jön.
-
válasz
peet05 #105176 üzenetére
Csak akkor nagyobbra kell vennem a monitorozó adatkijelzést. 4K-ban itt alig tudom kiolvasni.
Engem nem zavar annyira a limit kérdés, máshogy nézem. Kell nekem ez a hardver laptop és ami pluszt erre rá tudok húzni az a lényeg. Az hogy mennyire fizetek rá az meg vitatható, mert attól függ hogy közelítünk a kérdéshez. Van elég fps-em?, van, és amíg van annyi amennyit akarok addig nem zavar semmilyen limit.
Maga a fhd kinézet nem visszataszító, talán mert megszoktam. A következő beruházásom egy 2 vagy 4k kijelző lesz, de azt a laptopra szeretném helyezni és mivel az kicsi max 17 col lesz lehet be fogom érni a 2k-val. Viszont nem ergya lesz abból az biztos.
-
-
BluGain
csendes tag
válasz
peet05 #105058 üzenetére
Igaz ami igaz, egy 100W-os USB-C tápellátás még az akkuval együtt sem fogja biztosítani a csúcsteljesítményt. Ahhoz kelleni fog a nagy 240W adapter. Egyébként, ha az USB4 csatlakozón nincs semmi beefy durva eszköz, akkor a notebookcheck review alapján önmagában a csúcson pörgő gép csak 185W-ra éhes.
A leírásom tapasztaltak és a review-k összegzése, a 95W TDP limites RTX 4050-nel jelenleg valóban nincs "notebookpárja" jelenleg (review-ban szerepel), a leggyorsabb gép ezzel. -
válasz
peet05 #105000 üzenetére
Természetesen megnéztem. Nálam nem ezek a szempontok számítanak. Nem feleltek meg a szempontjaimnak. Olyan kialakítást akartam mint a mostanim, és ehhez jött hozzá KillHates mester észrevétele, mindkettő teljesült. Az erősebb táp azért is jó mert ha később úgy gondolom jó lesz az rtx 4090-hez is. A mostani tápom sem egy nagy durranás, már nem emlékszem mennyi volt csak arra olcsó volt. A 4080 (320W és lesz fele használva) még kevesebbet fogyaszt, a terhelés szempontjából szinte teljesen mindegy milyen tápot használok csak a grafikus kártyához, mert magában alig terhel.
A gari nem érdekel, ha elromlana megjavíttatom. Nem postázok akárhová.
A másiknak sem tudom hol vannak a papírjai, szerintem első nap már elvesztettem. -
válasz
peet05 #104998 üzenetére
Mások meg azt mondták jó lesz hozzá a régi tápom is. Ma megtudtam csak a neten fogom tudni megvenni a cuccost. Sok keresgélés után erre gondolnék. [link]
Ami miatt, az a 1x 24 tűs ATX, ez a kábel rész nem moduláris mint most használva tudom csatlakoztatni az adapteremhez. Nem kell másik kábel. A másik pedig ami modulárisnak tűnik, (remélem adnak hozzá kábelt is) az a 1x 12VHPWR a tápegység oldalában. Ezzel lenne összekötve a VGA. Killhates mester javaslatára néztem ilyet. Innen postapontra meg mindenhová tudom rendelni. Futár postást látni sem akarok jó ideig.Azért várok visszajelzést arra vehetem-e.
Ezt szeretném.
-
formula01
senior tag
válasz
peet05 #104925 üzenetére
Pedig egyébként a 0%-os hitel nem ördögtől való abban az esetben, ha egyben sem jelentene gondot kifizetni az x összeget.
Az elmúlt pár év inflációját tekintve, sokkal jobban megéri valamit 0%-os hitellel megvenni és kifizetni pl. 20 hónap alatt, mint most egy összegben, egyszerűen azért, mert valószínűleg most pl. 500k Ft többet ér, mint amennyit 2 év múlva fog.
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #104921 üzenetére
épp ezt beszéltük mi is Killhates-szel, csak azért még nézegetem olyokr a telekom és egyéb site-ok kínálatait, főleg ahol esetleg van 0%-os thm-ű hitel is.
De igen, arra jutottam én is hogy egyrészt a 4070 és változatai bőven elég lennének (noti 3070 után nagy lépés is lenne, noti 4080at akartam ebben az évben de a desktop 4070 többnyire kiváltaná ezt az igényt olcsóbban)
bár most akarok munkát is váltani, szóval a mobilitási kérdés még jó kérdés, a jelenlegi helyemen full HO van, kb tavaly májusban volt Killhates-hez véve a gép nagyobb mobilitásban abban az egy napban
azóta se
-
válasz
peet05 #104900 üzenetére
Úgy vettem ki nincs egyeztetés egyenesen hozzám jön. Jóval több mint 400 pozitívja van, nem linkelem, megtaláljátok. Senkinek sincs rá panasza, megbízható személy. Mióta megvettem rajta keresztül már sokan értékelték és ők is onnan kapják a cuccost.
Ukraan: Felőlem akkor visszajön a pénzem. Elég furcsa lenne mivel akik küldik bízták meg az UPS-t és kérdezném akkor miért csak nálam? Az eladó baj esetén majd intézkedik, legrosszabb esetben visszafizeti a vételárat. (Olaszországból postázták, a kiindulási pont.)
-
válasz
peet05 #104898 üzenetére
Jó kérdés. Ez van ott:
"Ezt a csomagot egy jövőbeli kézbesítési időpontra visszatartják. Vecses, Magyarország"
Ez volt 10.-én.UPS szállítás lenne. Már az is megfordult a fejemben valaki olvassa a topikot és ezért nem jön.
Ezt írta a feladó, szerintem nem baj ha belinkelem
, kíváncsi vagyok erre mit mondtok.
"Azt irja hogy tegnap valami uj időpont kérelem lett rakva a csomagra. Lehet az UPS megint szarakszik ezzel a cimmel, ha lehet holnap munka időben fel tudod öket hivni ezzel a rakszámmal és megkérdezni mi a probléma?"
Pénteken rájuk csörögtem válasz rá keressek meg valaki mást a kérdéssel, ÉN??jó jó majd akkor továbbítja a kérést a raktárosnak stb...
A feladó ahonnan rendel 90%-ban ExpressOnet használ (van email, sms) csak most UPS lett ami elég szar elmondása szerint, nagy ritkán azzal küldik. Kifogtam. Értesítés sem a feladónak se nekem nem jön.
Az lehet hogy Vecsésen berágtak rám, mert az utóbbi időben sokat vásároltam külföldről?
Esetleg írják ki mit, mennyit használ külföldi vásárlást?
Amúgy persze a srác kint élhet semmi Szeged ami alatta van, mert én arra számítottam hogy ő maga adja fel nekem a vga kártyát, azért is van a leírásban a 2-7 munkanap. Arról már ne is beszéljünk mi lesz ha csak úgy egyszer hozná az UPS és én nem vagyok itthon, és még a telómon sem érnek el, mert munkahely miatt elérhetetlen vagyok majd minden hétköznap 10-14 óra között. Nekem az volna a jó ha valahová leraknák. Vagy legalább a héten 1 adott napra helyezhetném a kiszállítás időpontját. Ezért is szeretem jobban a magyar postát, mert akkor hazajövet tudok menni a postára személyesen átvenni, még nyomkövetés sem kell elég az értesítő. Így meg ki vagyok szolgáltatva a kiszállító cégnek.Nekem az eladóval semmi bajom, nem ő a hunyó, mindegy mikor jön ki tudom várni, jó értékelést fog kapni akár mi lesz a vége ennek a történetnek úgy mint a többi vásárló tette.
-
-
válasz
peet05 #104881 üzenetére
PCS szerint a kábel a ludas
De megint olyan Supportost kaptam, hogy inkább na...
Nézd mit találtam, ne kérdezd hogyan, de ez akkor volt, mikor még a 3090-es eGPU is mellette volt és ment mind2 GPU
HDMI 2.1 kábellel volt össze kötve az eGPU a TV-vel.
És voálá...RTX 2080 -al volt 4K 120Hz is.
A 3090-es meg csak 119Hz amin ment!
Most HDMI 2.1 kábellel ugyanaz az eredmény (1440p @ 120Hz max.) mint mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel... ki érti ezt!? (szerintem már senki) -
-
válasz
peet05 #104875 üzenetére
Megnéztem Win11 alatt is és 1440p 120Hz ott is
Szerintem csak úgy lehet, ha a laptopon lévő elsődleges port (HDMI 2.1) is megfelelő.
Mivel ez 2.0.-st tartalmaz, így nem lesz meg.
TV eleve úgy érzékeli, hogy "HDMI - HDTV" a csatlakozást.
Itt is látszik, míg 1440p-n csak a 120Hz van (ez "PC" mode és ebbe ez a max felbontás! - lásd első képen)
2160p-n 60Hz a max és ennyiVRR-t hol tudom megnézni, hogy be van-e kapcsolva?
-
válasz
peet05 #104870 üzenetére
Jelenleg a HDMI 1-es portba van a HDMI 2.1 kábel.
Ez eleve nem jó, mert laptopon 2.0 port van ami eleve nem tudja a 4K 120Hz-t.
mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábel a 3-as portba van.Nem hinném hogy lenne bármi ilyen befolyása épp melyik HDMI-n van a laptop csatlakoztatva.
Mindegyik 2.1-es szabvány. -
-
-
-
Robiba3252
újonc
-
Robiba3252
újonc
válasz
peet05 #104699 üzenetére
Gyakori utazás miatt szeretnék laptopot vásárolni. Itthon monitorra kötném.
Játékok szempontjából inkább akció, szerep, stratégia amik érdekelnek ( Dragon's dogma 2, Elden's Ring, Baldur's Gate 3, Cyberpunk 2077)
Lenovo gamer laptopoknál állítólag gyakori probléma ez a magas frekvenciájú hang.Nem a venti tipikus hangjára gondolok. Linkelem, fórumon is sokat panaszkodtak rá:
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/nvs5xv/lenovo_5_2021_mass_problem_high_frequency_noise/
Acert ma néztem meg minőségbe nem voltam hanyatt vágódva tőle. Lenovo jó lenne de ott meg félek, hogy megint előjön ez a gond. Nem tudom melyik típusoknál van de az biztos, hogy legion 5-nél előfordul meg ahogy olvastam pronál és slimnél is. -
válasz
peet05 #104671 üzenetére
Ez bizony külföldi beszerzés és nekem ez is nagyon megéri. Sosem érdekelt a garancia téma KillHates erre a tanúm. A mostani lapos sem létezne ha nagyon érdekelne, illetve nem hiába vásárolok szinte mindenből 2 db-ot....laptop, ventik, most már 2 asztali vga, 2 proci, tartalék alkatrészek stb.....vagy mondjuk úgy maga a szétszerelhetőség pont emiatt is mindig fontos volt nekem.
Baj esetén felveszem a mesterrel a kapcsolatot és hozzáviszem javítani amit muszáj.
Eddig is így volt ezután is így lesz ha fogad. Már régen láttam, mert időközben kevesebbet bénázok.A tápnak örülünk. Én is kíváncsi vagyok nagyon fogom-e érezni ennél a felbontásnál a teljesítmény többletet vga részéről. Szerintem igen a dlss 3.5 miatt mindenképp. Még régebben a vga topikjában olvastam valakitől hogy átmenetileg nála egy 9900k mellett 4090 volt a tornyában és meg volt vele elégedve. Volt tán videó is arról hogy egy rtx 4090 mellett szereplő procik esetén mennyi fps van és ugrik az erősebbhez képest, volt szépen, de maradt is sok még amellett.
[link] Játék függő mikor mennyit veszítünk az aktuális csúcsprocesszorral szemben. Valamivel kedvezőbb helyzet várható a 4080 miatt. Amivel én szeretek játszani ott átlag kevesebb a veszteség.
imre687: Olcsóbban szerzem be így nagyon nem bánom.
-
törölt tag
válasz
peet05 #104642 üzenetére
Elfogadnám ezeket a hőmérsékleteket notebookokban
@Bluesummers: Azért nem mindig igaz, hogy "jobb" egy VP hűtés, mint egy hőcsöves. Rendesen implementálni is kell, az elmúlt évekből voltak szuper heatpipe megoldások, amelyek túlszárnyaltak az akkori VP hűtéseket. De a felső polcos piac erre felé tendál. Lehet kapni kisebb VP hűtéseket a kiskereskedelemben is, többszörös az ára, mintha jó minőségű, de sima heatpipeot vennél. Mivel manapság a gazdasági és a marketing osztály dönti el, mit tud egy notebook, gondolhatod melyiket választják, amikor minden cent számít (és ne is bírja túl sokáig..)..
-
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #104532 üzenetére
és most egy ideje nincs 4060nál "jobb" gépük se. Minden nap fel szoktam menni, direkt körbenézni, hátha kifognék egy akciót, de hónapok óta semmi, ugyanazok a gépek vannak
azóta mondjuk már asztali gépek felé kacsintgatok, de ha lenne náluk egy jó deal, kevés ideig gondolkodnék
-
Volband
tag
válasz
peet05 #104445 üzenetére
Ne érts félre, én abszolút hálás vagyok, mert sok gépnek utánanéztem a javaslatod előtt és után is, de már az "srgb botrány" előtt is az tűnt a legszimpatikusabbnak, most pedig láttam, hogy ez eleve 100%srgb-s (ami ugye nem is volt szempont, de ajándék lónak...), és Jarred nagyon pozitív tesztje is erről a szériáról szólt. Az én linkem elvileg ugyanaz, amit mutattál, csak beletették a plusz ramot.
A ramon és az ssd-n azért lovagoltam, mert én jobban szeretem előre letudni: tudom, hogy a 16 GB nem lesz elég, szóval inkább tudjam le előre a későbbi bővítést, ami ebben az esetben ugyanannyi, mintha én venném a 2x16 giga ramot, és ne kelljen megbontani a gépet vagy 5 évig. Akinek eddig nem volt gondja a 16 vagy ne adj isten a 8 giga rammal annak tényleg felesleges a 32-est választania.
-
Volband
tag
válasz
peet05 #104426 üzenetére
Nézegettem azt a hirdetést én is, és a képek egy indexes cikkből vannak, szóval ha kamu is, akkor nem a képek miatt. Amúgy amikor én először láttam a hirdetést, akkor 340-ért ajánlotta (ennyi kb. a bolti ára is), aztán pár órára rá 310, másnapra lett 299, azóta maradt.
Csak a processzor miatt nem csaptam le rá, mert 420 körül mutatott valamelyikőtök egy LOQ-ot 13450HX-szel, amit a cpu-s tesztek vagy minek nevezzem őket jóval jobbnak hoztak ki. Hiába a 120 ezres különbség, ha 2x16 GB RAM az kb. 40, egy minimum 512-es SSD pedig olyan 15 ezer lenne még hozzá, szóval olyan ~60 ezret spórol az ember, cserébe rosszabb proci van benne. De arra még nem sikerült rájönnöm ,hogy mennyivel jobb a 13450HX, mert viszonylag új, szóval kevés a komment róla.
Display miatt én személy szerint nem aggódom, mert nekem meg a hozzám hasonló laikusoknak igazából semmit se mondanak azok a számok meg betűk, amik itt most elhangoztak. Ismerősöktől is hallottam, hogy ők már X hertznél lejjebb nem adnak, de én, meg talán a másik kérdező se tudja, hogy egyáltalán a mostani (nekem már 6 éves) gépünknek milyen. Valószínűleg jóval rosszabb, mint mondjuk egy LOQ.
-
echterion
nagyúr
válasz
peet05 #104407 üzenetére
Igen, 4060 most sztem is az alja már, a 3060 mára kb. oda került, ahol pár éve a 3050ti volt.
Sztem nem lesz belőle semmi, megírtam neki, hogy kb. mennyiért számolom be meg miért, és azt írta, majd később foglalkozik vele. Legalább nem hajtott el az anyámba...
Nem is akkora baj, úgyse tudom, mit vennék a G14 helyett, ez a Rog Flow megfogott, de amit a srácok írtak róla...hát elment tőle a kedvem. -
echterion
nagyúr
válasz
peet05 #104403 üzenetére
Hát igen, ha nem lenne vagy elmenne a G14, akkor isten bizony, rendelnék egyet, kíváncsi vagyok, minőségben előre vagy hátra lenne-e egy lépés. Így csak marad a nyálcsorgatás, főleg most, két meló között.
Én is sokszor használtam úgy anno a 3060-as gépem, ilyen Valhalla és társainál azért kellett a beállításokkal szöszmötölni, hogy ne nagyon essen be 40-50 fps alá helyenként. Persze amúgy még vállalható úgy is, annyira nem látványos pl. Valhallában az Ultra, meg a medium-high közötti difi, de ugye ott van a kisördög azért. -
Csupati
őstag
válasz
peet05 #104388 üzenetére
Igen ,de CPU terén a 13450hx igaz csak cinebench alatt de egymagos teljesítményben 10% al jobb , többmagos alatt meg bőven 15% al jobb .
A TuF ban nincs előrébb a 130W os 4050 el ,mert nem fog 100W fölött sokat menni, már rengetegszer téma volt hogy a 4050 4060 4070 elöbb tilt Vcore feszre minthogy 100W fölött egyen, az Omennél is ez volt.... -
válasz
peet05 #104129 üzenetére
Később tesztelem, előbb majd kicserélem a tápegységet a múltkor kapott erősebb 330W-osra. Azzal olyan 160W lenne a cpu fogyasztása. Ha nagyon magasra megy a hőfok akkor nem nyomorgatom sokat, pár perc is jó. Bár néztem 160W terhelés az 80C körül mozgott.
Az sem rossz.(Kupak nélkül sokkal jobb lenne a helyzet. Szóval ezt is figyelembe kell venni ha laptop vízhűtéseket hasonlítunk össze. Ez csak így hirtelen eszembe jutott.)
-
válasz
peet05 #103620 üzenetére
Zajra visszatérve alapon tegyük fel valamivel több használva vízzel, mert hallom a vízhűtés alap zaját, valami az hogy megy a motor. Maxra tekerve a fordulatszámot majdnem ugyanaz nagyon picivel több mint 50%-on hajtva. Viszont terhelve meg mivel alacsonyabbak a hőfokok nem kínlódik annyira a laptop ventilátor, vagyis nem romlott a helyzet egyáltalán sőt ami hangos az a laptop hűtési zaja szokott lenni mikor dolgozik, mert alapon semmi. Játékoknál terhelve általában 50-60% dolgozik a proci, ok ha olyan a játék akkor legyen 70% ami titka hosszú távon az is mozog. Szóval a liftezés strapálva más dimenzió így is.
#103619 Pakmara:
Fogalmam sincs. Azt szeretném én látni hogy a vastag réz lemezem szétrohad, netán ki Lyukad?Szétszedni a most vásárolt egységet nem fogom, nem értek hozzá, több lenne a baj és kockázat. Viccesen tudom csak megközelíteni a helyzetet....rohadjon, több lesz benne a hely víznek, ergo jobban fog hűteni.
Másik, nem hiába vettem még egy laptopot ugyanilyet tartalékba szerintem jó olcsón számítva mit nyújt nekem, nézek elébe a következményeknek. Választani meg azokból a kész komplett hűtőkből tudok amik a piacon vannak boltban árulva, mert építeni én ilyet soha nem fogok tudni. Ez szerintem más világ mint az asztali. Jó olyat sem építettem eddig vízzel.
Lehet ebből is tanulni fogok tanulópénz néven, kitudja, egyszer élünk ez van. -
válasz
peet05 #103617 üzenetére
Nem számít, jó hogy találtam olcsón. Mint látható tökéletesen használható. Maga az átlátszó szűrőcső vastagsága is pont ehhez a kialakításhoz volt hangolva. 3-ból a középső cső vastagsága felelt meg. Laptop felől szépen fogva ugyanígy a külső hűtőegység felől is. Ahogy nézem más vízhűtő modelleknél is hasonló a felállás radiátor terén, pont így néznek ki, máshogy vannak összerakva...tartály és a többi. Versenyezni nem tudok Maxx-al, nem is akarok ennyiből, ahhoz sokkal többet kellett volna rááldoznom erre a projektre, lehet a jövőben még megtörténhet, netán veszek egy másik egységet. Most ez tökéletesen megfelel. Azt látom hogy működik végre van vízmozgás a rendszeren belül. Ennek a hűtő márkának az 1 ventis megoldása, változata, mint mondtam korábban láttam ebből 2 és 3 ventis kiszerelést is ugyanez csak hosszabb, erősebb. Ezt azért vettem meg mert itthoni bolt reklámozta fix összeggel, nincs drága egyéni külföldi beszerzés esetleg áfával stb.
A baj hűtésileg eddig az volt hogy hiába a nagy hűtési felület ha időben a forró víz belül nem képes cserélődni így nagyon terhelve szép lassan csak kapaszkodik felfelé a hőfok.
Most van az hogy látom mennyi az annyi ahol egy szinten képes megtartani hála az igaz lassú, de nagy cserélődő vízmennyiségnek a kívánt terhelésen (140W) ilyen tempóban nem tud túlmelegedni a körforgásban lévő víz, vagyis van előrelépés. Hosszú csövet hagytam. Ez a szint nekem tökéletesen megfelel. Játéknál 60-70C -nél nem fog feljebb menni ha használom a vizet is.
Versenyre kevés sebaj erre számítottam vásárlás előtt, nem ért meglepetés írtam is legyen meg a -10-15C és jól van ez így.
Mégy egyszer, szerintem pont ugyanazokból az alkatrészekből épül fel mint mindenki másnak aki ilyet használ, csövek, radiátor, tökre látni. MaxxDamage is ilyet használ csak jobban máshogy megépítve, meg az amiket eddig láttam laptophoz szánva.Igen olvastam a tájékoztató linket mit nem lenne szabad összeengedni, ez van, a laptop hűtőegysége réz. Lesz ami lesz. Baj esetén a jövőben cserélem amit kell, szerintem messze van az a idő.
-
válasz
peet05 #103604 üzenetére
Alig van hangja, nem hangosabb mint léghűtéses társa amire jelenleg rápakoltam.
#103606 Pakmara:
Átnézem.Több mint fél éve csak állt benne a desztillált víz nehogy üresen strapáljam. Használtan került hozzám, előtte is ki tudja mi volt. Most kezdtem el rendeltetésszerűen használni. Színes folyadékokat felejtem, csak akkor megy mikor otthon vagyok. Keresek hozzá alkatrészeket stb....
Izé ezt a laptop hűtőmre mondtam. -
Csupati
őstag
válasz
peet05 #103007 üzenetére
A közepest (priority) , desktop 3060 vagy 2080 szervertől függően, FHD 60fps-t ígérnek.
Igazából nincs is szükség többre Nekem , ott a nagy csomag 4k 120fps vagy fhd 240 ha valaki arra vágyik.
Egyenlőre böngészőből tolom ott kicsit magasabb a latency 60 körül de az stabilan annyi. Lagg nincs , meg vagyok elégedve a szolgáltatás minőségével. És az omenbol jött zsetonnnal kb 10 évig kitart úgy hogy a mini pc+ monitort számolom. (Évi 40k a közepes) . -
Csupati
őstag
válasz
peet05 #102999 üzenetére
Igen, nincs szükségem ilyen nagy értékű és erős gépre, a Genshin wot elfut gyengébb gépen. (Lásd a 3060 al is bőven elvoltam qhd ban) .
Egyenlőre Clevo sem lesz, KH mini pc-jével fogom tolni GF now al. Kipróbáltam több helyen cuccal is a GF Now-t . Bőven hozza az elvártat. -
-
válasz
peet05 #102154 üzenetére
Tegnap este nyomtam kicsit. Nem használok fps korlátot kíváncsiság miatt miért éri annyi panasz a játékot. Változó fps szórás van, mindent egybevetve nincs vele gond azt leszámítva hogy egy-két helyen lévő röccenés optimalizáció hiányára utalhat, ettől eltekintve teljesen használható a játék, nem értem a panaszkodókat. Adok pár fotót tájékozódni. Ezeken van dlss, majd este anélkül is megnézhetem neked kb ennyi lehet full fogyasztással, aminek nem látom sok értelmét.
Úgy majdnem minden ki van maxolva a beállításokban, kivéve pár apróság ami miatt már túl léptem volna a keretet.
-
-
-
Bluey
lelkes újonc
válasz
peet05 #101688 üzenetére
Köszi az ajanlást, az a helyzet, hogy ez a Legion Slim 7 egy százassal kevesebbe került volna, szóval a 14"-es monitorral, drágább Asust, most nem érzem jó vételnek. Raadasul nekem a nagy es jó monitor lenne az egyik fő szempont. Azért kérdeztem, hogy nem tudja-e valaki, hogy szerezhetném be külföldről.
Vicc amúgy, hogy kb csak magyarországon nincs semmilyen elerhetősége a Lenovonak...
-
válasz
peet05 #101573 üzenetére
Gyártói oldal szerint macOS 10.6 és afelett kompatibilis.
ROG STRIX ARION | Háttértár | ROG Hungary (asus.com)Annyi csak a barba trükk, hogy amennyiben egyszerre akarod használni macOS és Windows alatt, akkor a MacBook-ra fel kell tenni vagy a:
a., Microsoft NTFS for Mac by Paragon Software-t
b., Tuxera NTFS-t
c., Mounty-tahogy a MacBook fórumon írták a srácok:
"Olvasni bármikor tudod, viszont az íráshoz külső megoldásra van szükség. A két legelterjedtebb megoldás a Microsoft NTFS for Mac by Paragon Software és a Tuxera NTFS. Ugyan mindkettő fizetős, azonban komolyan támogatott, profi megoldások, így erősen ajánlott a használatuk. Ha az NTFS meghajtók írását inkább pénz nélkül oldanád meg, elérhető a Mounty is, amely ugyan nem olyan nagy múltú, mint két profi nagy testvére, de a kommentek alapján biztató, így egy próbát megér. És természetesen ingyenes."
-
FőDudu
veterán
válasz
peet05 #101562 üzenetére
Alap. hogy nem egy ilyen egybeepitett mindensegre kell letorrentezni a vilag osszes pornojat
Azt nem fogja birni az SSD hosszu tavon.
En amikor 15 eve meg csak 4mbit adsl volt itthon, akkor cegnel felvettem az IPTV adasokat, mert meg tanyeros TV se volt.
A felvett anyagot atmasoltam az akkori notimra (T400s) - es az 1,8" SSD birta a napi 50-100GB masolast.
Nem tudom hogyan, de azota is megy. Pedig amit az kapott, kb 2 naponta total ujra lett irva minden cella. Eveken at.
(aztan jott az otlet, hogy az UPC direct muholdjanak sugarzasi hataran lakom, igy kb egy 60-as tanyerral meg tudtam fogni a Thor muholdat es azota van a csaladnak magyar adas ha kell. Buszke vagyok magamra, egyedul felraktam es beallitottam az antennat, azota se kellett hozza nyulni (pedig a kabelt vezeto gegecso mar elporladt, nem birja az UV-t). Kozben mar az optikai kabel is itt van, szoval barmilyen IPTV adas hazhoz johet.)
-
válasz
peet05 #101549 üzenetére
Köszi.
Nagyon vonzott a Midnight Black, mint szín, de győztek az ész érvek.
8/512. 256-os SSD kiesett a számos YT videóban taglalt dolog miatt.
Hajnali kettőkor hagytam abba a nyomkodását szóval az alatt a 6-7 óra alatt teljesen megszoktam. Nyilván a billentyű shortcutokrol egy darabig még mellett lesz a kinyomtatott lap. -
-
Gubu0101
veterán
válasz
peet05 #101072 üzenetére
Persze nyilvan,ha nem okes,akkor kar kiserletezni,foleg ha nem szeretne vele,igaza is van.
Nem jar,lehet bele plusz ssd-t tenni vagy ramot cserelni,ezek nincsennek matricazva,sot meg asszem az akkumlator se.Meg kis utasitast is adtak az upgradehez,hogy hogyan kell szetszedni a gepet.En is rendszeresen szetszedem takaritani.Egyedul asszem a hutesen van csak matrica mm a csavaron.Ha neki allnek procit pasztazni mondjuk,akkor gari ugrana is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest