Hirdetés
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mert a NiMh akku. Az első generáiós Prius-okban is ilyen van. Gyengébbek mint a LiIon de agyoncsaphatatlanok.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem a Contura 4/25 gépembe van battery ami több mint 1 órát bír (még) és köszöni szépen jól van...aztán az nem mai tech.
-
Előre is bocsássatok meg a felfortyanásomért; de ez annyira hungaricum, hogy ipari szinten nyomja a magyar ember a szarrágást, meg az "okosban"-kodást! Nem értem, hogy aki kiad jó pár százezer Forintot egy gamer notebook-ra az miért cigánykodik azon, hogy "jajistenem az akkut nem lehet kivenni és majd 3-5 év múlva kell vennem bele egyet 20-40 ezerért!!! MOSTMILESZ?" Igen, akinek telik majomra, annak teljen banánra is
Leírom a "miért kell a gamer/nagyteljesítményű gépekben benne lennie az akkunak?" dolgot, immáron sokadszor;
Biztosan sokatoknak feltűnt, hogy míg a gépek egyre vékonyabbak, szexibbek lesznek, addig a hozzá adott töltők egyre nagyobbak. Ez azért van mert; egyre teljesítmény igényesebbek a gépeken futó szoftverek, meg azért mert az erős hardver sokat fogyaszt és rakjunk bele azt amert azon többet lehet keresni
Tehát egyre combosabbak a gépek, főleg a gamer vonalon. És ez azzal jár, hogy több kakaó kell nekik, nagyobb töltőre van szükség, ami el tudja látni energiával a gépet és még tölteni is tudja; igen! és itt jön a csvar a történetbe; ez nem akkor valósul meg amikor éppen 300 fps-el COD-ozunk, hanem akkor amikor éppen filmet nézünk, vagy netezgetünk. Ennek az az oka, hogy a gépekhez adott töltő, jó esetben csúcsteljesítményekor arra képes, hogy ÉPPEN ellássa a konfigurációt az adott feladathoz (COD 300 fps) elég energiával. Ha ez nem jön össze, mert már a gép hűtése nem tökéletes, azaz melegszik bent minden, vagy egy alaktrész már megfáradt és több kakaó kell működéséhez, akkor iylenkor az EC az akkumulátorhoz nyúl! És akkor jön a b@zdmeg, ha nincsen a gépben az akku, vagy benne van, de már totál döglött. Jó esetben iylenkor a gép lekapcsol (pl. Asus G751-esek) de van olyan modell, ahol nemes egyszerűséggel a gép belsejében az elsődleges tápáramkör (ami a töltő felöli tápot "szétosztja") túlterhelődik és lekokszol. Ez kisebb gépeknél, nem túl látványos; pár FET megdöglik, de egy 200W feletti fogyasztással rendelkezőnél bizony futótüzet produkál az alaplapon.
Szóval, a sz@rrágóknak üzenem; az akkut nem vesszük ki a gépből, benne kell lennie, olcsóbb venni 3-5 évente (ha addig meg lesz még a gép) egy másik akkut, mint egy alaplapot bele! Majdnem minden géphez van már vagy a BIOS-ban, vagy külön applikációként akkumulátor menedzselő megoldás. Ettől nem kell csodát várni, nem fog tüle az akkud 20 évig működni, de a megdöglési karakterisztikája olyan lesz, hogy nem sokáig fogja megőrizni a gyári kapacitásához közeli értéket, majd hirtelen pár hónapon belül megy tönkre; mire ideér az Aliexpress-ről rendelet másik akku a gépbe!
-
Melyik nV Driver verzió az ajánlott RTX 2080 Super GPU-hoz?
457.20 (DCH) ami most használatban van.
Legújabb (461.72) tele hibával ahogy olvasom....és a javítás hozzá (461.81) sem a legjobb
Melyik driver volt a legutolsó amiben még nem volt az RTX 30xx széria benn és 20xx szériához a legjobb?
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az a Battery Pack Utility honnan szerezhető be?
-
Értem én.
Ez olyan talány mint az SSD élettartam kb.
Lényege: használni kell! Ha megadja magát, akkor cserélni...
Én főként azért tartom jónak a battery meglétét (hálózatról használva) mert bármikor lehet áram kimaradás és akkor a battery megakadályozza az instant lekapcsolást. Itt nálunk akkor van áram kimaradás ha valami lecsapja a biztosítékot. Múltkor pl. A kerti víz szivattyú csapta le (replace)
Van itthon kiépítve 3 fázis, full napelem rendszer meg minden össze vissza (sok ipari gép, stb..)
Én a régi 2 akksis notikat bírtam, azok voltak ám a jók...2 akksi "majdnem" többet nyomott mint maga a lapos...
/bár akkor még nagyrészt PC vonalon mozogtam/ -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
hát, nem is értem, miért nem lehet kivenni mostanság az akkukat teljes szétszedés nélkül a gépekben, csak néhányban
régebben mindig ki volt véve korábbi gépeimben ha nem használtam -
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez az akksi élettartam egy nagy talány. Hallottam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Egyre inkább azt gondolom, hogy itt nincsenek tények, csak hitbéli meggyőződések, amik akkumulátor minőség/szerencse/véletlen/csillagok együttállása nyomán alakultak ki.
Régen divat volt 1-2 gyártónál, hogy tettek a kasztni megbontása nélkül nem kivehető akksis notijaikra egy dedikált gombot, ami lekapcsolta az akkumulátort (nem töltötte, nem használta, olyan volt mintha benne se lett volna). Na ez nagyon hasznos volt azoknak, akik leginkább tápról használták a gépet. Heti 1x feltöltötte (mert ugyebár az is kinyírja az akksit ha sokat áll használat nélkül) és meg volt oldva évekre az akksi kérdés. Nem tudom ez miért nem alap manapság, kötelezővé tenném
-
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
hát, nekem kb 1 év alatt kétszer ha lement annyi alá, amúgy 99%-ban töltőn van
azóta 20%-ot romlott aida szerint -
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Hasznos, de nem biztos hogy jó.
Úgy vettem észre, hogy Prémium lapos esetén a battery is jobb/minőségibb.
MSI esetén is elmondható (GT széria) és remélem Clevo esetén is ez lesz majd tapasztalható. A következő "Clevo" progikat telepítettem. (Zöld ponttal jelölve)
Másra ott az Obsidian, Updater, Fan Control, amik elengedhetetlenek a Clevohoz tényleg
A Battery Pack Utility-t csak néztem, de nem konfigoltam rá (csinálok majd képet róla, ha otthon leszek)Amúgy a 92-98-100% közti ciklusokkal nincs gond. (merülés/töltés)
Ha bizonyos % alá merül és úgy tölt vissza (sokat) akkor azzal csökken az élettartam idővel. (szerintem) -
-
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy [ilyet] szerintetek jó választás?
Gyereknek tanulni és játszani lesz, az extreme digitalnál 511e-ért volt. -
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Attól függ. Ha tervezed bármikor is használni akkuról, akkor állandóan le kell meríteni, viszont ha bent az akku és hálózatról megy, akkor állandóan magas töltöttségi szinten lesz, ami nem tesz neki jót.
-
Látom Battery téma is van. Az csak jó.
Clevo gépbe kivehető. Ott hogyan érdemes használni? Én főként arra használom, hogy csak benne van, hálózatról megy a gép. Néha vegyem ki vagy merítsem és toltsem fel? (nálam a Battery főként bizt. célra van használva - pl. ha lenne áramszünet, akkor jó ha van a gépbe.... Bár ez ilyen évi 1x max. 2x ha előfordul errefelé)
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Enyem is hasonlo (A1502, 13" MBP retina, 256GB gyors SSD-vel), csak uj akkuval. Lehet elnyomom, mert gyereknek es nejemnek nem kell. Nekem meg felesleges.
Viszont mostanaban nem megy sleepbe magatol - lehet valami OS hiba volt. Tehat jol mukodik.
Szoval eleg tiptop, kb karcmentes.
-
Raymond
titán
válasz
FőDudu
üzenetére
Az akkukapacitas sokszor tud azert furcsasagokat mutatni mert nagyon a becsles kategoriaba tartozik. A Latitude E7240-ben elmeletileg 100% az akku de volt mar hogy 20%-nal kikapcsolt. Ugyanez van az Acernel is ahol az AIDA szerint 3%-ot vesztett csak az akku de csinal furcsasagokat. Ezt mondjuk annak tudom be hogy valami nincs vele rendben es kikapcsolt allapotban is veszt a toltesbol ezert peldaul ma volt olyan hogy egy Skype hivas utan neztem hogy van meg 45% benne mondom akkor dobjon fel par Win frissitest. 5-10 per utan pedig lekapcsolt es visszakapcsolas utan azt irta nincs kakao. Van most itt egy regi A1466-os (mid 2015) MacBook Air nalam amire azt irja a sysinfo hogy 1128 ciklus van benne es a Coconut Battery szerint 83%-os az eredeti allapothoz kepest. A toltest jol birja hasznalat kozben es standby modban is ha jol szamoltam siman kibir 5-6 hetet ha nem nyulsz hozza. Rosszabra szamitottam.
Az Air gep egyebkent jo vasar volt 100e Ft-nak megfefelo penzert, a 8GB/256GB valtozat es kulsoleg is makulatlan csak az aljan vannak karcok ami igy 5+ ev utan mar azert nem meglepo. A haz tobbi reszen vagy a kijelzon viszont nincsenek nyomok es az elado is rendes volt, nagyon tiszta gepet kaptam, nemigen volt semmi kosz ami a torlokendokon es fulesvattan latszodott amikor otthon meg 2x atmentem rajta.
-
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Igen, ennek van ertelme. De a hal a hatlapon kicsit mehhh...
Amugy az ilyen jelzeseket tan a windows is tamogatja - az uj verziok minden aron telefont akarnak linkelni az adott felhasznalohoz...
Napokban frissitettem windowst a Macemen, meg azt is felajanlotta, hogy hivasokat lehet bonyolitani a telefonon keresztul a laptoprol. (kosz nem)
Szep dolog az integracio, de en ha lecsukom, akkor azert teszem, mert onnantol nem akarok a geppel foglalkozni. Eleg napi 8 oraban a melo miatt, nem hianyzik, hogy utana meg zaklassanak egyeb ugyekben

-
FőDudu
veterán
válasz
Balázzs
üzenetére
Mac is ugy szamol, hogy ahanyszor eri el a 100%-nyi akku fogyast - azaz nem 200x volt csontig meritve, hanem 200x ment bele a teljes kapacitasanak megfelelo mennyisegu toltes.
Mondjuk 200x75Wh ment bele 5 ev alatt. Nem sokat ment akkurol, na...
Erdemes neha lemeriteni, ne lustuljon el.
Epp nemsokara idoszeru az itthoni online szunetmentesem lemeritese - arra nalam a TV/modem/wifi AP van raakasztva, meg poe taplalja a tobbi cuccot a hazban. -
FőDudu
veterán
válasz
Balázzs
üzenetére
100Wh helyett 15 ala ment? Komoly degradalodas.
Ha hasznalnad akkurol, akkor mindenkeppen cserelendo - meg akkor is ha kivett akkuval nem mukodik a gep.
ps: nekem 5 ev alatt volt kb 200 ciklus a Macem akkujaban, de a gyari kapacitas 80 szazalekat tudta. Csak sajnos felpuffadt.
-
Bedepi
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az új kijelzőkön nem tudom mi a helyzet, de a régieken nagyon látszik. Még a 144hz-nél is. Egyrészt nem törik a kép, másrészt normál esetben nem veszed észre a hirtelen fps esést. Ott is folyamatos marad. Előfordulhat hogy g-sync alatt is akadozhatnak egyes játékok, de általában ilyenkor mindig a driver okozza a hibát. Nagyon jó dolog, szerintem van létjogosultsága. Úgy hogy használtam mindkét fajtát, azt mondom, nem vennék gépet e nélkül. Ez a privát véleményem.

-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Azért annak alapesetben van értelme mármint ha a fedlapon a ledre gondolsz 1000% hogy van már rá mod vagy bármi hogyha csak lecsukod a géped de nem altatod akkor pl ha erkezik steam üzi vagy bármi ilyen amit beallitasz akkor elkezdi jelezni. Így nem kell nyitogatnid atb stb mint egy állapot jelző led. Asszem még a dell 13r3 as gepem ufo világítására haxoltam anno (ugye az is tud színt változtatni a hátlapján villogni meg ilyesmi) olyat, hogyha jött face message mikor csak levolt csukva akkor kéken elkezdett villogni. Hasznos tud az lenni.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Azon gondolkodom ki annyira magamutogato/onimado, hogy a gep fedlapja mogott egy tukrot tart majd ennek a nezegetesere. Vagy annyira tarsasagi leny lenne, hogy ezen uzenget majd masoknak?
Mert elsore totlisan 'useless' a 'feature' - legalabbis szamomra

Razeren levo logot is lekapcsoltam, sot le is fogom takarni egy Dbrand skinnel...Tudom, nem vagyunk egyformak. 'csilivili gamer szemet'
-
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igen.
Baromi nagy a különbség.
G-Sync-el sokkal fluidabb a játék. Azt szoktam mondani a hozzánemértő júzereknek, hogy a G-Sync annyit dob a játékélményen, mintha "eggyel nagyobb videókártya lenne a gépben" -
Pocok256
veterán
registryból valahogy majd letiltom cask nem értem az egész cuccot itt a nagy super killer gaming lószar ami arra jó ha felkerül laggol a játék ha nincs fent akkor megy minden normálisan
Kicsit fordítva ülnek a lovon.Kábeles net nyílván stabilabb de már vagy 10 éve szerintem nem haználok olyat.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Vágom, ahány gép annyiféle működés, meg felhasználás. Csak meg akartam mutatni hogy nálam is ilyesmi van. Az is igaz mostanában túlnyomó részt Lan-ról megy a net, az is jó erős panelházas Digi kapcsolaton keresztül. Tudom nem értek hozzá, jelenleg meg vagyok ezzel, meg voltam utazáskor nagy letöltések közepette is. A Win-re bíztam ennek felrakását, meg amit csak lehet.
Remélem sikerül megoldást találnod.
-
hszilard666
veterán
A G14, egy kiváló választás volt! Pokoli mobil, és sebességben sem hagy kívánni valót maga után! Amikor kijött titkon reménykedtem hogy ebbe az irányba megy tovább a piac, de sajnos még mindig egyedüli versenyző kb a saját kategóriájában.

KillHates-t érdemes egyébként felkeresned vele, mivel ha kinyomod a szemét akkor szeret melegedni!
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee
üzenetére
Igen, tőlük rendeltem. Szívem szerint a feketét vettem volna, de az jóval drágább. Nem is értem, hogy egy színkülönbség hogy jelenthet 130eFt difit az árban
Hát annyit nem ér a fekete nekem. Vagy lehet, hogy az az AniMe Matrix változat? Az úgy már más lenne, de valószínűleg azért se fizetnék havi +5eFt-ot. -
Pocok256
veterán
a probléma ott van hogy a winfos automatikusan felteszi a Killer Networking Service és a
Killer Bandwidth Control -t ez emiatt egy csomo online game laggolni fog... és akkor még felrak egy automatikusan hálzatot keresó és ellenőrző szart is ami miatt kb 2 percenként 2 secig 600 as pingje lesz az embernek mert körbe checkolja az összes létező wifit van e erősebb .. csak hát ha a környéken 50+ wifi van akkor kb azt okozza hogy addig lehal az egész ... És a fosrakás winfos állandóan visszarakja ezen szutykokat
-
hito
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Aki asszonnyal megy MM-ba, az magára vessen, így jár
Egyébként meg van ízlése, legalábbis notiban
hszilard666: köszi, remélem be fog jönni. Most már tényleg ezzel fognak eltemetni
A Zenbook Duo még mindig nagyon tetszik (már kint van az UX482, a 81 utódja), de a teljesítmény tényleg elég hurka. Zephyrus Duo és Zenbook Pro Duo meg erőben ott van, de nagy monstrumok és nehezek sajnos. Más kérdés, hogy zseton se lenne rá. -
Pocok256
veterán
Sziasztok nincs valami egyszerű módszer arra, hogy a winfos ne rakja fel minden egyes ujraindításnál a KILLER laggoltatom az interneted drivert és software packaget ?
Vagy minden indításnál 10 percig kell az uninstallert futtatni ehhez
Az a egy tuti hogy killer szarkupac wiwfi kártyát többet nem veszek de gépet se amit ezzel a hulladékkal szerelnek... -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem jó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
echterion
nagyúr
Most voltunk mediamark-ban ehulladékot leadni, aztán mondom páromnak, nézzünk be, hátha van bent ps5.

Meglátott egy ilyesmi asust, a világos színű verziót, aztán felsikkantott, hogy ez milyen cuki meg szép meg neki ilyen kell majd a mostani Dell Latitude helyett (i7 + 2060 verza volt).
Mondom neki, ez gamer cucc ám, de aszongya' ez nagyon szép, meg az a hal is fedlapon.
Szóval hamarosan nekünk is lesz ilyesmi gépünk. 
-
Procit 4GHz-re lőttem be (ez a max. all core) és toltam pár tesztet.
Számomra tökéletes így használva, hőfokokat nézve meg f*sza !
3DMark 11 (Extreme) + 3DMark FireStrike Extreme (CPU @ 4GHz) + HwInFo
Aki azt mondja nem jó annak annyit, hogy nekem tökéletes!
MSI GT-m 4GHz-n (a 4 mag / 8 szál) megfőtt volna (azért csak nem!), de itt a 8 mag / 16 szál @ 4GHz perfect!
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nálam első sorban autószimulátor és FPS játékok mennek, így ha nálad is van hasonló az igények között azt mondanám kötelező. GSync-el szép folyékony kép, nincs törés.
GSync nélküli kijelzőknél autós játékoknál nagyon könnyű észrevenni a jelenséget, véletlenszerű microlaggok, az oldalsó szélvédőn kinézve az elsuhanó fák majdnem félbe vannak vágva nagy sebességnél, annyira nem bírja egyben tartani a képet kijelző. Gyakorlatilag teljesen megöli az immerziót és elképesztően fárasztó a szemnek nézni.
Személy szerint a GSnycet az egyik legjobb dolognak tartom (a 60hz feletti, nagy képfrissítési sebességű panelekkel karöltve), így olyan gépet biztosan nem vennék, amelyik nem tudja ezt a technológiát tökéletesen használni.
-
Érdekesség az előző és a mostanim teljesen ugyanazon beállításon, közel nem max minden, alap. A hőfok, órajel, fogyasztás az érdekes.
(örül)
Red Dead Redemption 2Ami viszont ugyancsak érdekes és nagyon nem örül
az az hogy nem megy a HDMI, nincs jel. Pár napja még volt. Feltettem az új geforce drivert(DCH), talán attól? Próbálok rájönni mi történhetett.Arra már nem emlékszem hogy az NV panelben mi volt a korábbi beállítás, ezt az eltérő VRam foglalás miatt mondom, azt nem értem.
-
Balázzs
senior tag
-
Darth_Revan
veterán
Van itt olyan aki már játszott G-sync és nem G-synces gépen is ? Mennyire látható a kettő között a különbség ?
Volt már hogy kikapcsoltam a Gsyncet vagy tettem nem GSync képes panelt GSync helyett Dr akkor a kipróbált játékok rettenetesen akadtak a Gsync-es változathoz képest.
Valóban ennyire látni a különbséget vagy csak szoftveres bug és simák már manapság a játékok GSync nélkül is ?Próbálom magam rávenni hogy nézegessem a nem GSync képes gépeket is csak tartott attól hogy GSync nélkül már élvezhetetlen lenne a játék
-
hito
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Attól még nagyon patent gép, hogy nincs benne webkamera
SD kártya olvasó hiányát is meg tudják ideologizálni manapság a gyártók. Természetesen szó sincs spórolásról 
KillHates: ezmiez?
fordjee:
A hőfokok az egekben vannak, de valahogyan meg lehet oldani, hogy ne pörögjön annyira, ès nem a 99%-os megoldással, csak nem emlekszem hogyan.
Ez viszont nagyon érdekelne, úgyhogy valahogy kotord elő légyszi hátulról

Hogy a fenében lehet gif-et beszúrni?
-
válasz
Balázzs
üzenetére
Abban még nem szabadna elkókadnia a CMOS elemnek.
Inkább kapd le a hátulját;
húzd le az akkut ,
vedd ki mindkét RAM-ot
egy puha radírral radírozd meg az arany színű érintkezőket,
majd vissza,
akku vissza,
hátlap fel,
töltő beFog nyünnyögni a BIOS, de mentsd el és indítsd be rendesen a gépet majd kapcsold ki windows alól.
Töltő ki, kérlek várj 10 percet és restart.Ha panaszkodik megint akkor valamelyik ram foglalat kontakt hibás lett, futtasd le a Dell dignosztikát amit BOOT előtt tudsz elérni, de dugd be neki előtte a tápot!
-
Raymond
titán
válasz
echterion
üzenetére
Az tortent hogy az Asus 2019-ben elhatarozta hogy a 2020-as sorozatba nem kell webkamera mert minek, ugyse hasznalja senki. Aztan jott a Covid es mas vilag lett. Aztan a 2021-es sorozatban meg mindig nincs mert nem volt redesign igy maradt a chassis amibe tavaly se fert bele.
-
fordjee
aktív tag
Èn ráírtam egy tulajra , pár hete, felhívott, nagyon kedves volt, mesélt a gèpről. Ő nagyon elègedett volt vele. A hőfokok az egekben vannak, de valahogyan meg lehet oldani, hogy ne pörögjön annyira, ès nem a 99%-os megoldással, csak nem emlekszem hogyan. Külföldi fórumokon is láttam már , hogyan lehet csak nem ástam bele mèg magam. Iletve a sötét színűt tanácsos megvenni, de arra sem emlèkszem, miért. Maszk használat óta mintha agyhalott lennèk, elfelejtek mindent😀 Èn mèg gondolkodom rajta, razer stealth es a rog flow között, megvárom a tapasztalataid.
-
echterion
nagyúr
Akkor viszont nem értem, miért vetted meg. Abba a vékony kávába nem fért bele, a tokát meg sokan szidják, szóval maradt ez. Én személy szerint sosem használom a kamerát, mindig off-os, felőlem le is hagyhatták volna. De ugye nem vagyunk egyformák, csak nem értem, ha neked ez hiányzik, akkor miért ezt a gépet rendelted.
-
hito
nagyúr
Pénteken rendeltem egy Zephyrus G14-et Ryzen 9-cel és RTX 2060 MaxQ-val. Kedden-szerdán érkezik, addig lehet savazni/elvenni a kedvem, hogy már átvenni se akarjam a futártól

Ami picit zavar, az a LAN/kártyaolvasó/webkamera hiánya. Az elsőt még megértem, de az utóbbi kettő hiánya azért egy 600eFt-os gépnél több mint elfogadhatatlan. Ráadásul nem is az AniMe Matrix-os változat
-
RGB ami nagyon bejön
[link] -
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Bezony, az még sok is játékra, érdemi fps veszteséget én nem tapasztaltam még 3,5 GHz-en hajtva a procit, sztem te se fogsz. Nincs is kedvem delideltetni a procit, mert minek. Hogy legyen egy jobb benchmark eredmény? Mert ennél több értelme az én szokásaim alapján számomra nincs.
-
-
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy kis olvasnivaló, 5,1 GH-z en többet kortyol a 10700K ebben a tesztben, mint egy i9 10900K [link] Ezt már nem biztos, hogy tolerálja a gép.
-
-
rstwingo
tag
válasz
Ukraan
üzenetére
Az én Helios 300-mba ez a kijelző van
Monitor Name :CMN N173HCE-G33 - Monitor ID :CMN175C [link]Erre nem nagyon irtak rosszat vagy én nem azokat a helyeket találtam meg
ahol olvastam ott többségében azt irták, hogy 100% sRGB-s vagy 2 helyen irták hogy 95%-s, de rosszat nem irtak róla -
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem tudom hol láttad, hogy 5,1GHz -en ketyegett az összes mag, a linkelt beállítások egyike sem ezt mutatja. Ráadásul az sem biztos, hogy stabilan tudná egy mezei cpu. Esetleg ha silicon lottery 10700K lenne, akkor 4 mag 5,0 GHz + 4 mag 5,1GHz-at tud stabilan.
Benchmark pontokra hajtasz?
A clevo control center szerintem tök felesleges, ha van obsidian. -
FőDudu
veterán
-
Ukraan
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Meglepődtem én is. Közbe után olvastam a témának, amiket találtam, azok alapján inkább a jó minőségű panellel szerelt Helios 300-ak vannak kevesebben. Azt írják, a többi hardver komponens árából a kijelzőn való spórolással hoz vissza az Acer valamennyit.
El is gondolkodtam, hogy elálljak-e a vásárlástól. Még 11 napom van visszavinni adott esetben a gépet. Kezdem viszont lassan "belakni", úgyhogy nem tudom mi legyen. Egyébként is zsákbamacskának tűnik a dolog, hiszen gondolom az üzletben elérhető összes ilyen gép ezzel a kijelzővel van szerelve. Illetve még az erősebb Screen bleeding kockázata is fennáll...
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az 51x szorzo (Turbo) az ido limites. Es leginkabb 1 maggal tudjak.
Azaz van valami BIOS vagy egyeb beallitas ami idejeig mehet az 51x.
Nalam tan 56s, talan 'turbo boost power time window' vagy hasonlo neven talalod peldaul az Intel Extreme Tuning Utilityben.
47-48 fole nehezen tudod vinni, mert akkor mar iszonyatos hot termel a proci - szoval nagyon komoly hutes kell hozza...
Nekem tan 48 a gyari all core. Es ebbol 47x amit tartosan bir durvan terhelve...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Zenbook Duo még mindig nagyon tetszik (már kint van az UX482, a 81 utódja), de a teljesítmény tényleg elég hurka. Zephyrus Duo és Zenbook Pro Duo meg erőben ott van, de nagy monstrumok és nehezek sajnos. Más kérdés, hogy zseton se lenne rá.

Jobb gomb, kép másolása és ide beilleszt. Ezt kapom.
![Re:] Nyilvános a teljes AMD Ryzen család árlistája - PROHARDVER! Hozzászólások](http://68.media.tumblr.com/9aa4be06fa8d8038d052f79835dcf1de/tumblr_inline_nr88ggsMcK1sndsvm_500.gif)

Muerte