Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Edzőképernyő szerintem nem változtatható - max ha átállítod hogy pace helyett HR alapon adja a célokat, akkor a pulzust fogja mutatni, de a célzóna is pulzus lesz tempó helyett. Én csináltam magamnak egy saját képernyőt a nekem érdekes adatokkal (tempó, HR, táv, edzésidő, HR zóna mutató)
-
Alg
veterán
válasz
stefyY #68601 üzenetére
Szép!
Nekem a 4 percen belüli tempó jelenleg talán 2km-en menne...Novablast3: a minap leemeltem egyet a polcról, nem számítottam rá mennyire könnyű, majdnem elhajítottam a felelemlés lendületével
egy TR verzió jöhetne nekem is, úgysincsenek itt nagyon rendes trail-ek csak amolyan poros murvás letaposott turistautak.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #68596 üzenetére
Leírom, akkor már muszáj lesz megcsinálnom:
Az alapozás vége felé, Dec vége-Jan eleje környékén szeretnék egy kis saját challenge-et, egy 100km-es hét formájábanSokaknak ez itt nem kihívás, de én még sosem mentem heti 40-50k fölé.
Lehet bedobom majd a PH Strava/Garmin csopiba és lehet csatlakozni ha valaki kedvet érez elégetni pár méter bejglit
-
Alg
veterán
Amúgy a szeptemberi COVID után most jutottam el kb. oda ahol előtte voltam, legalábbis érzésre, közérzetre, energiasztintre.
...meg a Garmin szerint is, az utóbbi 1 hétben normalizálódott a HRV státusz, training statusz is átfordult "maintaining"-be "unproductive"-ból és a body battery is 90 fölé töltődik reggelre.
-
Alg
veterán
Hogy nem csak cipő téma legyen:
Ez érdekes könyvnek tűnik -
Alg
veterán
Tépőzáras szíj témában ezt nagyon ajánlom, kettőt kapsz a Garmin árának harmadáért, és baromi kényelmes, nekem nagyon bejött. Valószínű Alin is megtalálni még olcsóbban.
-
Alg
veterán
válasz
Zozo0525 #68504 üzenetére
Csak a linket kellene megnézni, vagy a beidézett részt értelmezni, de ok:
First up, was Wahoo implementing the Varia radar profile last spring. The only difference there is that with some creativity you can change cars to any icon you’d like. Such as trains…or chickens.
Then there was Hammerhead with the Karoo last fall:
And finally, there was Stages with their newer Stages L50 and M50 GPS computers this past December:
A lámpa-kezelés nem ment a cikk időpontjában, de az sem a Garmin miatt hanem mert a Wahoo/ Hammerhead/stb. nem implementálta a kapcsolódó ANT+ profilt.Nagyon védeni akarod a Corost, de az a nagy harci helyzet, hogy ez a pod2 most nem sikerült (és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az egyéb funciói sem mindig működnek úgy ahogy elvárná az ember, pl. a GPS track javítása...)
De nagyon offba kezdünk menni, hagyjuk...
-
Alg
veterán
válasz
Zozo0525 #68501 üzenetére
A 10 eurós Magene Cadence szenzor árába belefér az ANT+/BTLE támogatás, ebbe meg nem, ne vicceljünk már... amúgy ha jól tudom (lehet tévedek) az ANT+ profilok nyíltak és ingyenesek.
A Varia radar megy bármivel ami szoftveresen fel van készítve a radar ANT+ profil kezelésére:
Now the Varia Radar is actually built atop an open-standard, technically the ANT+ Cycling Radar device profile. That means that other 3rd party companies can implement it in their bike computers or watches (or whatever) without ever talking to Garmin. -
Alg
veterán
válasz
#76500480 #68498 üzenetére
Akiket én nézek, azok beletesznek legalább 50-100km-t egy cipőbe mielőtt bármit mondanának róla, de Gingerrunner-nél gyakran látni igen megviselt példányokat is, jellemzően az év végi "kedvencek" listánál.
De amúgy nagyon résen kell lenni az ilyen sport/hobbieszköz teszteknél hogy kinek lehet hinni...(khm GCN...
)
Másrészről, szerintem jelenleg nem nagyon van a piacon olyan futócipő pl., ami teljesen használhatatlan lenne egy átlag hobbifutónak, a kényelem meg mindig egyéni dolog. -
Alg
veterán
válasz
parandroid #68495 üzenetére
A radarhoz is van ANT+ szabvány, megy is Wahoo-val meg Hammerhead-el is (és pont ezért van/lesz már a Garminon kívül 2 másik radar a piacon ). Talán csak a kamerás lámpás radarnak a kamera megoldása ami kicsit sufnituning, mert nincs rá szabvány... (ha jól emlékszem).
Garmin kiegészítők mind szabványosan csatlakoznak, max. a más gyártós fejegységekből nincs mind felkészítve szoftveresen, de az nem a Garminon múlik.
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #68435 üzenetére
Még senki? Na jó, akkor én belinkelem
-
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #68121 üzenetére
Én ha munka után akarok kimenni futni akkor kb. 9-ig esélytelen itt Bécs legforgalmasabb bevásárlóutcáján, és ha beindulnak az adventi vásárok szerintem teljesen át kell állnom a reggeli futásra - este meg mehet a görgőn a bringa... szerencsére nem kezdődik nagyon korán a meló, szóval kb. ha 8ra hazaérek futásból akkor még ok.
-
Alg
veterán
Srácok jó ez az Endorphin Shift 2, ilyen alapozós/regen futásra, full olyan mintha egy baromi jó minőségű rekortánon futnék
A NB fresh foam-nál kicsit jobban tetszik, az nekem picit túl pudingos, bizonytalan, ez valahogy jobban tart, stabilabb. Igaz a NB-ban van már 500km, ez meg tök új...
A szürkéskék-bordó színkombó is bejön.
-
Alg
veterán
Megjött a VTM meghalás után 2 nappal levett vérkép eredménye, és dobpergééés...
CPK felkiáltójeles magas (266), ki gondolta volna
-
Alg
veterán
válasz
bajnokpityu #68057 üzenetére
- "Nem"
- "És szeretnél?"
-
Alg
veterán
Újabb kis geek Garmin infó/megfigyelés, a napi edzésajánlatokkal kapcsolatban:
Ha van a naptárba betéve verseny, arra fog felkészíteni
Alapvetően max. 6 hónappal a verseny előtt kezdi el a célzott felkészítést, addig a normál, általános napi ajánlatok vannak a pillanatnyi állapottól függően ("Preparation phase")
A 6 hónap a verseny előtt nekem így néz ki:- 2 hónap "Base Phase" - ez gondolom alapozás lesz, sok-sok lassú km gyűjtéssel (hétfőtől kezdődik)
- 2 hónap "Build Phase"
- 6 hét "Peak Phase"
- 2 hét "Taper"
- verseny után 1 hét recovery
- Ezután gondolom kezdené a következő versenyre az átállást attól függően mennyi idő van rá.Eddig érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Az órán még kicsit bugos a felület, nem tudom megnézni a részleteket, üres képernyő fogad. Be lehet állítani hogy melyik napra tegye a hosszú futást, illetve hogy tempó vagy pulzus alapján vezessen.
Ja, pihenőnapot nem látok, legalábbis a következő 1 hétre minden napra rakott edzést, igaz van ami csak egy 20 perces recovery. Én azért maradok a heti max. 3/4 edzésnél, bringa is lesz mellette. -
Alg
veterán
válasz
LanyUs #67994 üzenetére
Ha van egy nem túlságosan régi montid azt valószínűleg rá tudod tenni egy normálisabb görgőre
Bringástopikban biztos segítenek a kollégák.
Mondjuk a testhelyzet lehet szokatlan lesz a spinning-fotelhez képest
Cserébe a hsználaton kívüli görgő befér az ágy alá/szekrénybe...
-
Alg
veterán
válasz
bajnokpityu #67981 üzenetére
A Coach szerintem nem óra-függő, szóval nem hinném hogy bármit figyelembe vesz pulzus/tempón kívül... engem félhalott állapotban covidosan is ugyanúgy futtatott volna mint előtte. Sőt, az egész edzésterv alatt semmit nem változtak a céltempók sem...
Ami már órafüggő és újdonság, az az (elvileg) adaptív, naptárba berakott versenyre felkészítő daily workout suggestion, de fogalmam sincs pontosan mit vesz figyelembe.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #67965 üzenetére
ON: Belőttem a tavaszi bécsi maratonra egy 1:45-ös Garmin célidőt (szerk: FÉL maratoni távra, mielőtt valaki Kipchoge-t riogatná
) - Amy nénit elengedem, megnézzük a napi ajánlatokkal mire megyek.
1:46-os FM amúgy a PB-m, még 2015-bőlszóval elég erős vállalás, de van rá pont fél évem.
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs #67958 üzenetére
1000+ EUR és buta?
se ERG, se wattmérő...
500EUR körül már baromi jó okosgörgőket lehet venni (powermeter+ERG móddal, power alapján vezetett edzést csinálsz vele, Zwift-ben tekerhetsz stb...), igaz ahhoz kell egy bringa de akkor van egy tök jó bringád is a görgőd mellé (mittudomén egy dekás RC500 vagy gravel 520)
-
Alg
veterán
Egy időben én is ilyen Merrell-ben jártam irodába (nem vapor volt de hasonló, bőr felsőrésszel) + megmásztam vele a Schneeberget (visszafelé már minden kavicsot éreztem, szóval arra azért nem ajánlom).
Az volt a bajom vele hogy hiába csak napi 1km irodába+1km vissza volt az aszfaltos séta, mégis nagyon hamar elkopott a talpa - vékony is volt meg puha is, nem bírt egy évet sem.
+ nem tudom még érvényes tipp-e, évek óta nem jártam ott, de a Katona József utcában a Nyugatinál az Over Irregular-ban szoktak lenni leárazott Merrell cipők is.
Más: ma voltam egy laza 5k-n először VTM után, egész jól esett, pulzus is rendben volt, lábak is éledeznek újra.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz
parandroid #67915 üzenetére
Multi-band még mindig halálpontos, szinte semmit nem ugrál a pillanatnyi tempó, imádom
-
Alg
veterán
válasz
bencze #67893 üzenetére
Jövőre Innsbruck trailrunning festival-ra akarok menni, az szinte félút feléd
Futózsák: esetleg a Camelbak-eket érdemes megnézni, nekem egy Circuit van. Egyetlen bajom vele hogy a zipzáras zsebébe elöl nem megy bele egy mai mobil - de ha jól emlékszem anno még az iphone8 sem fért bele...
-
Alg
veterán
válasz
bencze #67882 üzenetére
Szerintem rendben volt a szervezés (terepfutas.hu, van már benne tapasztalatuk), nekem jó közlekedéssel Bécsből (Railjet -> Tbánya + 10 perc a helyi járatos személyvonaton). Rajt/célhelyszín OK (sportcsarnok), volt öltöző, WC, hosszútávosoknak masszázs, kaja (itt talán a gulyás helyett jobban esett volna valami tartalmasabb cucc). Parkolni is lehetett bár eléggé tele voltak az utcák.
Pálya: volt vagy 5-6km aszfalt(a pálya eleje+vége), amúgy jellemzően singletrack/erdei földút. Félmaratonon egy komolyabb emelkedővel amit körülöttem senki nem futott meg (15% körüli meredekség). Volt pár kikerülhető dagonya, plusz talán 2 meredekebb poros/sziklás lejtő ahol figyelni kellett, de amúgy lehet jobb lett volna aszfaltos cipőben menni... Időjárás kb . tökéletes volt, picivel talán lehetett volna hűvösebb, de így meg lehetett napozni a célban a füvön. Barátságos verseny volt, de szerintem az ilyen "második soros" tereputó versenyek mindig azok (Sopron trail-t tudom még ajánlani tapasztalatból, ott szerintem kicsit még jobb a pálya is, nincs aszfalt semmi)
-
Alg
veterán
Napasztmek milyen idők meg távok repkednek itt, fel se tudom sorolni, nagy gratula mindenkinek!
Kis VTM, próbálom röviden:
Szeptember 15 után covid és 3 hét kihagyás, most a verseny hetében futottam 3-szor: Hétfő laza 5k, Szerda nagyon laza 10k, péntek 5k benne 10x100m kb laktátküszöb iramon (5:00).
Sikerült időben lefeküdni és el is aludni, 7 és fél óra alvás után reggel 5kor ébresztő, zabkása, vonathoz: 9 körül értem oda, pont láttam messziről a hosszútáv rajtot.A rajtnál az összes létező Garmin statisztika azt mondta hogy ezt most nem kellene erőltetni:
Body battery 50/100 (ébredéskor 77ről!)
Training status: Strained
Training readiness: 65/100
HRV status: Low (-> overstressed)Időcélt rég elengedtem, az új cél az volt hogy minél kevesebbet sétáljak és kifussam azt amit ma éppen tudok. Szerintem mindkettő sikerült:
18 perc séta volt összesen, ebből 12 az emelkedőn, jó tempósan, laktátküszöb felett voltam így is (előztem is jó sokat). A maradék jellemzően ivás/evés mert 170 közeli pulzuson még a csőből is nehéz inni...
Átlagpulzus 165, max 178 (LTHR elvileg valami 168-170 körül becsülve), az utolsó 4km már eléggé fájt, a célban eltartott egy ideig mire magamhoz tértem, most pedig teljesen nullán vagyok.Még pár adat:
Body Battery a célban: 17/100 (most este már kiakadt 5-nél)
Stamina a célban: 1% (kb a cél előtt 1km-el érte el az 1%-ot, szóval eszerint is kifutottam ami bennem volt)
Hivatalos idő: 2:16:08
Helyezés:58/75
Frissítés: kb 8 deci izo zsákból+1 hydro gél féltávnál (pontoknál nem álltam meg)
Strava -
Alg
veterán
Utálni fogtok, visszamentem ma reggel nyitás után, nem volt annyi ember és rendbe voltak téve a cipők, elhoztam egy Endorphin Shift 2-t is (kicsit szolidabb, szürkéskék színben) a hosszú futásokra (szintén 50EUR) - ezzel most el vagyok látva kb. a jövő ilyenkor esedékes kiárusításokig
-
Alg
veterán
Na szóval úgy esett hogy elmentem technikai mosószerért, és hátööö....
Endorphin Speed 2. A fehérből nem volt a méretemben, de ennyiért kibékülök a kanárisárgával
Illetve volt egy Endorphin Shift, de azt felemeltem és olyan volt mint egy féltégla...
Ha valaki Bécsben jár: Mariahilferstrasse Intersport. Volt minden méretben cipő, főleg NB (680/860) és Mizuno, de pl. 2 pár 44,5-es Ultraboost meg 2 pár 48-as Endorphin Pro(!) is volt. 1-2 pár Guide-ot, Ride-ot is láttam. Női méretek is, ott nem néztem szét. Szinte minden 40-50 euró. -
Alg
veterán
2016 körül vettem (ritkán használtam), akkor még a minimalista vonal volt a divat (bár eben van 8mm offset), a nyári/kevésbé agresszív párja egy Merrell trail glove volt
De amúgy ez inkább technikás, sziklás-saras terepre kitalált cipő, hasonló az anno szintén elég ismert/kedvelt Inov8 talon/mudclaw szériákhoz. Most épp ez van, ha nem az aszfaltos cipővel akarok az avarban csúszkálni.
A végét járja már, még télen elmegyek vele hóban/sárban, de lehet tavasszal nézek valami újat. -
Alg
veterán
válasz
tomcica #67764 üzenetére
"All the gear and no idea"
Tetszik a fekete-fehér design, a minőség is rendben van és akcijjós volt
Most én leszek a gyökér aki a menő cuccban virítva, legújabb Garmin fenix-el a csuklóján haldoklik a mezőny végén. Mondjuk a cipőn látszik hogy nem ma vettem és látott már "némi" sarat.
Lehet felveszem a régi Fenix 2-t meg a 2018-as UTH pólót inkább -
Alg
veterán
VTM felkészülés, last minute:
Szept. 15 után 3 hét kihagyás (nagyrészt covid miatt), most a héten először laza 5km, nehezen ment, izomlázam is volt utána
Szerdán nagyon laza 10km, a végén kb. egy km-t felkapva kicsit, ez már jobban ment.
Ma még egy rövid résztávozást írt be a Garmin Coach (10x30sec), Vasárnap verseny.A 2 óra alatti célidőt szerintem nem erőltetem, meglátom hogy fogja adni, nem akarom elfutni az emelkedős részt az elején.
Ha valaki jön, összefuthatunk - szerintem legkönnyebben a cipőmről lehet majd megismerni, nem egy gyakori darab, de a terv szerint a nadrág és a póló is nagymacskás lesz rajtam
-
Alg
veterán
Biztos mindenki megkapta az e-mailt, de heads-up:
Hervis VIP kupon, 25% 2 napig (ma 12:00-tól 48 óráig)
VIPVAGYOK25Kár hogy a választék... khm... nem a legjobb, főleg terep vonalon
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #67648 üzenetére
Igen, még jó régen neveztem, talán 2-3 hónapja mikor kiderült hogy a Wachau-re nem tudok menni.
-
Alg
veterán
Úgy döntöttem nekifutok (
) a VTM-nek Covid negatív után bő 2 héttel...
Két hete nem futottam, tegnap volt egy hete hogy már negatív lett a tesztem. Holnaptól még futogatok pár lazábbat csak hogy emlékezzen a láb, aztán meglátjuk mire lesz elég. Hosszú távú előrejelzés egyelőre ideális időjárást jósol.
Félmaratonra megyek, rajt 10kor, valamikor 9:15-9:30 körül tervezek odaérni szóval a hosszútávosokkal max a célban tudok majd pacsizni, de ha valaki ott lesz összefuthatunk.
-
Alg
veterán
Szombaton már negatív lett a tesztem, már nagyon csinálnék bármit, futást, bringázát akár bent is... kis torokfájás+köhögés maradt még, hétvégéig még pihenek aztán óvatosan megpróbálok visszatérni...
-
Alg
veterán
COVID után mennyivel ajánlott újrakezdeni a sportot, illetve versenyre menni?
16-án lenne a VTM, de egyelőre még az omikronos torokfájással küszködöm, gondolkodom rajta hogy átadjam a nevezést vagy megpróbáljam a terepfutásnál áttetetni jövőre...
Itt azt írják minimum 2 hét pihi a tünetmentesség után
-
Alg
veterán
Az utobbi het tortenesei:
enyhe megfazas, ceges bulik, fulgyulladas, laz, harom nap alatt aludtam osszesen 10 orat, body battery ket napja 5%-on, nyugalmi pulzus 40-50 helyett 70-90 kozottfutni nem voltam
3 het mulva VTM
-
Alg
veterán
válasz
aujjobba #66758 üzenetére
A belinkelt futásod kb. egy 10k versenytempónak felel meg, túl nagy sokk a szervezetnek ahhoz hogy fenntarthatóan tudj fejlődni.
Fel kell építeni az aerob alap állóképességet először, akkor tudsz majd hosszabb távokat menni.
Pl. nekem is kb. hasonló 10k menne most (5 perc körüli tempóval), de a félmaratonos edzéstervemben 90%-ban 6:20-6:40 közötti lassú futások voltak, heti 3-szor, 7km és 25km közötti távokkal (nyilván az elején csak 3x7-13km volt, innen növelve lassan ) és a tempós futások sem voltak hosszú egybefüggő tempók, pl. volt 8x3,5perc 5 perces tempón. 4 hónapnál járok a tervben, kb. 500km-nél és elég érezhető a javulás, miközben szinte sosem volt izomlázam sem.
Ha jól emlékszem a nálam hozzáértőbbek is legfeljebb ilyen 1000m tempós, 1000m pihenő kocogás váltogatókat vagy 10k "piramist" (első 5k folyamatosan gyorsul, hátsó 5k lassul) ajánlanak félmaratoni felkészítésnek, de még 10k versenyre is jó egy ilyen ha rövidíted/gyorsítod a pihenős szakaszt.Szerintem heti 30-50km már látható eredményt tud hozni pár hónapon belül.
-
Alg
veterán
Kislábúaknak
, 48-as Hoka Torent 2 50EUR
Van még pár akciós cucc, érdemes körülnézni. Pl. Scott pursuit 45,5-es,
Terra Kiger 45-ös -
Alg
veterán
FiiO UTWS3-at használok - olyan fülest raksz rá amit szeretnél (amíg megfelelő a csatlakozója), fülre akasztós ezért stabil, nem érintős így nem nyomódik el ha nedves lesz - vízállóságot nem tudom így fejből de a múltkor kegyetlenül eláztam és semmi baja nem lett.
Ja, és lehet külön csak a jobb vagy csak a bal oldalit használni (én csak jobb fülbe szoktam tenni hogy halljam a környezetemet).
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs #66530 üzenetére
Elvileg igen, újratervez, bár nem azonnal hanem a jövő hetit igazítja - mindig kb. egy hétre előre látod a tervet.
Fogalmam sincs hogy kalkulál-e alvással, training readiness-el, hasonlókkal - arra tippelnék hogy nem (pont a fenti 1 hetes csúszás miatt, rövid távon nem változtat, ha már kiírta a pontos tervet akkor az úgy marad), de lehet hogy valahogy figyelembe veszi pl. az egyéb edzéseket, teljes training load-ot is... de olyat biztos nem csinál hogy pl. ha átmulattad az éjszakát akkor szól hogy inkább tedd másnapra az edzést, ezt neked kell kézzel átütemezni.
-
Alg
veterán
Nekem a múlt heti durvulás után kicsit csökken a terhelés, igaz ki is hagytam egy laza futást... így is lesz 40k futás a héten.
Volt egy erősebb résztávozás (8x700m laktátküszöbön), egy laza 14km (ennyit írt most csak heti hosszúra) meg holnap egy "ahogy jólesik" 12km (ezt tegnap kellett volna de szakadt az eső) és ennyi. Mellette a szokásos 2x30-40 perc saját súlyos erősítés, meg pihenőnapon jóga/nyújtás. Még lehet holnap kimegyek bringázni egyet futás előtt.Garmin Coach: 20-ból 15 hétnél járok, most kezdem úgy igazán érezni a fejlődést, erőnlétben és közérzetben is, bár ez lehet részben a múlt hét extra edzésadagjának a túlkompenzálós utóhatása.
Jövő héten pihenősebb hét, mégjobban visszavesz a távból és az intenzitásból is, összesen kb. 35km táv lesz és a laktátküszöbös résztáv is 6x200m+7x300m. (azaz 6x1perc/1perc+7x1,5perc/1,5perc)
-
Alg
veterán
Hervis kupon ma és holnap, cipőre és ruhára, 15.000 felett:
AFAMENTES
21,26% a végösszegből - nem olyan jó mint a múltkori 30%, de hátha ér valamit... -
Alg
veterán
Tud valaki olyan nacit ajánlani, ami:
- Zsebes, belefér legalább kulcs+1-2 gél/csoki (telefon nem kell, úgyis olyan nagy tepsik manapság mind)
- Dupla, azaz egyben (akár kompressziós, de nem feltétlenül) "cicanadrág" + normál rövidnadrág (mint a Salomon Twinskin)
- Nem horror drágaDekánál az Evadict-ot találtam 40EUR, azt használja valaki? Nem meleg nagyon a "beépített övetáskája"?
A mostani nike-m kezd lassan elhasználódni, jó lenne lassan egy másik (meg nem mindig ugyanabban a nadrágban futni
)
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #66327 üzenetére
Köszi, és gratula neked is a szép félkmaraton+-hoz
Amúgy a hétvége kb így nézett ki:
Bringázás péntek este kb. 50km egy kempingbe, ott sátorállítás, vacsikészítés, kis filmezés, majd olyan 5 óra alvás (elfelejtettem füldugót vinn és folyton felébredtem valamire), másnap reggel összepakolás, újabb 70km bringa elég melegben, vonattal haza, pihi, alvás (10,5 óra
), ma reggel kényelmes reggeli, kis hírolvasás és uccu neki futni.
LanyUs: Nagy grat neked is, ezen a hetvegen mindenki 22-23 kilometereket tolt ugy latom
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #66319 üzenetére
Hány ovis barátod van?
-
Alg
veterán
Légzés téma: ha valakinek esetleg szúr az oldala futáskor, érdemes kipróbálni hogy átvált páratlan légzésszámra (2ki/3be, 1ki/2be stb.), nekem az mindig segít, bár mostanában szerencsére nem volt ilyen probléma.
-
-
Alg
veterán
Nekem ez a hét könnyen lehet hogy 50k fölé fog csúszni, a hétvégi hosszú 23km 6:20-al, az bruttó 2,5 óra felett lesz mindennel együtt, a múltkoriból kiindulva már a frissítésre is figyelni kell majd.
Mellé jön még némi bringa: 5-8 óra időjárástól függően, ez is jó hét lesz
-
Alg
veterán
Ha már akciófigyelés, Hervis 30% kupon cipőkre és ruházatra: VIP30
Időszak: 2022.08.29-31 -
Alg
veterán
3 hónapja van F7-em, egy darab szoftveres hibával sem találkoztam... talán egyszer volt hogy újraindult. A kijelzőt is látom mindig, nyilván a zafír meg a Solar miatt talán minimálisan halványabb mint a nem-zafír nem-solar verziók, de csak akkor lehet észrevenni ha mellé teszed a másikat.
Sosem dobott el semmilyen érzékelőt, pedig lógott rajta egyszerre pulzusmérő, bringás powermeter, sebesség szenzor, lámpa meg a telefonos kapcsolat.
Mondjuk én napi szinten használom a zenét és a garmin pay-t is benne, ezek már nagyon hiányoznának. Belépő, alap futós órának valóban elég jó ajánlat a Coros.
-
-
Alg
veterán
FM programot igen.
Kb. féltávtól kezdett komolyodni kicsit, bár az állandó 5perc/1mérföld felmérői frusztrálnak kicsit, de felfogom anaerob edzésnek, az úgysem volt eddig, és állandóan panaszkodik az óra az anaerob hiányra. A 6:20-as tötymörgést meg kezdem megszokni, bár 15k után kezdem unni magam kicsit -
Alg
veterán
válasz
inf3rno #65897 üzenetére
Köszi! Fehérje nem hinném, az megy az edzések után is turmixban + elég sok (marha/csirke)húst és eszem - szénhidrát lehet, bár volt bőven zabpehely/rizs/kenyér
/gyümölcs is, de majd tartok pár tésztás napot
Más: Amy néni csavart egyet a Garmin edzésen, a szokásos 1mérföldes felmérőjét megfejelte egy kis "levezető" 4x400/400-al kb. a FM versenytempón, és szétbontotta a heti tempós edzést 4x1perc/1perc + 7x3,5perc/3,5percre (az előző 7x3min/3min volt) - viszont a tempó maradt kb. laktátküszöbön. Ez utóbbi már alakul, majdnem fél óra a tempós rész összesen.
-
Alg
veterán
Velem nem tudom mi van ezen a héten, de állandóan éhes vagyok
Konkrétan 3 óránként járok a konyhába valami nasiért, banán, joghurt, magok - esetleg tonhalsaláta vagy sajt+kolbász
Pedig mostanában nem is volt hétvégi 100k tekerés, csak a heti ~35-40km futás meg kb. 2x1 óra súlyzós/saját súlyos edzés...A mérlegen mondjuk nem látszik
-
Alg
veterán
No megjött a Fenix 7-re az update, többek között kapott running power-t illetve kicsit reálisabbra vette a race predictort:
5K 21:00->23:30
10K 45:00 -> 49:30
FM: 1:45 -> 1:51
Maraton nem érdekes mert kb lefutni sem tudnám, de 4:03 -> 4:08 -
Alg
veterán
Ha veszély van én arra figyelek hogy rajta maradjak a bringán, nem hogy leugorjak róla
Ha beleszoktál, akkor az a minimális boka-fordítás semmit nem jelent - nyilván ha még szokatlan, megijedsz és arra figyelsz hogy a lábadat szabaddá tedd nem arra hogy mondjuk ne állj fejre a fékezéskor... De van olyan stopli amit fordítani sem kell, oldalra le lehet lépni róla ugyanúgy mint a taposós pedálról, olyannal kell gyakorolni az elején. -
Alg
veterán
Letudva a mai hosszú is, egy bő félmaraton, a szokásos 6:20-as tempóval, a jó hír hogy a pulzus elég stabil maradt (130-140 között a síkon). Vittem egy gélt hogy majd fél-2/3 távnál ha kell megeszem, de 15k-nál még tök jól voltam, gondoltam onnan már kibírom végig csak kútvízzel... hát nem, 19nél muszáj volt a gélt megenni mert kb. pont a végére álltam volna fejre...
Így ezen a héten is megvolt a közel 40k.
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs #65780 üzenetére
Running Warehouse - on is van sitewide 20% ha valakinek kellene valami
Van pár kivétel, pl Asics meg Saucony
-
Alg
veterán
Ha picit feljebb tudsz menni az árral, akkor FR255 vagy Instinct 2, kb. egy árban vannak. A 255 is multisport óra lett a legújabb hardverrel és szoftveres támogatással, az Instinct 2 meg egy Fenix 7 minimalista funkcionális köntösben, fekete-fehér képernyő, műanyag ház, semmi külsőség, csak a tudás és a baromi jó akksis üzemidő, főleg a Solar verzióban. A GPS chip ebben még az egyel korábbi, de ez is elég pontos.
-
Alg
veterán
válasz
ONTECH #65675 üzenetére
Connecten van Prohardver group, bár nem tudom a mostani aktív fóruozók mennyire ismerik, én vagy 10 éve léptem még be
-
Alg
veterán
Garmin Coach, féltávnál, 10 hét a 20 hetes tervből:
Megint csináltatott egy 5 perces felmérőt. jó gyengén sikerült, nem éreztem ma reggel az erőt (4:04-es tempó, kb. ennyi volt eddig az összes felmérő). Továbbra sem értem miért csináltatja, a terven nem változtatott, anaerob gyorsító edzések meg nincsenek ami erre edzene...
Amúgy szépen növelgeti a távot, ezen a hétvégén a hosszú már 20k lesz, a jövő hét eleji regeneráló is 10k.
A heti tempó pedig lépeget felfelé, most már 7x3perc@4:47-5:06 között.
Ezen kívül még egy laza futás van ami olyan 7k szokott lenni, ezt néha kihagyom ha hétvégén erősebb bringás kör volt.Jah, ha a vo2max-ot nem is emeli, de a laktátküszöb becslését szépen növelgeti, most épp 170bpm/4:55-ös tempót ír rá.
-
Alg
veterán
No jelentem beneveztem a VTM-re félmaratoni távon
ha már a Wachau félmaratonra nem tudok menni a céges buli miatt...
-
Alg
veterán
válasz
parandroid #65155 üzenetére
Fenix 5 + nagy akksi -> Instinct 2 Solar
Ugyanazt tudja kb. mint az újabb Fenixek, minusz térkép, minusz színes kijelző minusz Wifi minusz zene -
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #65118 üzenetére
Hasonló paraméterekkel (35 év, 188/80) nekem is 50 körül/alatt van a nyugalmi (most a melegben inkább magasabb, ideális körülmények között, kipihenten 45 körül).
Ma éjjel pl. 50 körül volt most meg 60-65, de tegnap még este fél11kor futottam, aztán alig tudtam aludni, meleg volt, hajnalban jött a szélvihar arra is felébredtem - body battery-n is látszik, 75ig töltődött csak.
Nekem is volt olyan céges háziorvosom aki alkalmasságin azt mondta ne fussak mert tönkremegy a térdem (ahelyett hogy a megfelelő technikát/pihenést/keresztedzést/nyújtást hangsúlyozta volna).
-
Alg
veterán
válasz
parandroid #65086 üzenetére
Egy fejlődő szervezetet a felnőtt élsportból adódó terheléssel kb csak tönkretenni lehet
Erről van szó.
Más: nem bírtam magam rávenni a ma reggeli bringára, tegnap este a melegben alig tudtam elaludni, fáradt is voltam még a hosszú futástól, a Garmin is 50+ óra regent írt, így ma pihenőnap lett. Nyújtás, felsőtest edzést azért beteszek egy rövidet este.
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #65068 üzenetére
Szerintem így is egész jól alakul, heti 40k-nál járok a tervben, bár néha az egyik lazát kihagyom ha nagyon kikészít a hétvégi 70-100k bringa ami még ehhez szokott jönni, meg néha hét közben is beugrik egy 30-50k tempós tekerés... Illetve heti 2-3x1 óra súlyzós, ab rolleres felsőtest edzés, mert pálcikaember alkatom van
most reggel éppen 75 kilót mutatott a mérleg, 188cm magassághoz, meg olyan 14-15% körüli testzsírhoz, bár ez utóbbi okosmérleges becslés csak kb 3 héttel ezelőttről.
Jövő héttől (9. hét a tervben) a heti egy tempó vált 7x400/400-ról 7x500/500-ra, továbbra is 5 perces résztávval, a pihenő tempót nem specifikálja de igyekszem 6:30-6:50 közé belőni. A többi futás továbbra is 6:20-6:40.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
nem ide
De ha már sikerült postolnom, ma reggeli hosszú futás:
6kor ébredtem, 7kor indultam - még éppen kibírható idő volt, 8 után, főleg a városban visszafelé viszont már kegyetlen... reggeli sem volt, valahogy nem is éreztem az erőt, látszik is a pulzuson: szépen kúszott felfelé végig, úgy hogy az alapozó futást a végén a Garmin "Tempo" skatulyába tette Base helyett... Próbáltam kutaknál frissíteni, meg vittem egy energiaszeletet emit félúton betoltam - sokat nem segített egyik sem, az utolsó 3k már nagyon szenvedős volt.Pedig tegnap pihenőnap volt, csak este csináltam egy órás nem túl intenzív súlyzós - abrolleres felsőtest edzést. Holnap hajnalban bringa, onnan is jó lenne 8ra már hazaérni.
Viszont, a Praterben láttam egy őzbakot, kb. 2m-el mellette futottam el, le sem bagózott, megszokta már az embereket biztos. (Korábban mikor egy esős éjjelen mentem arra akkor meg vadkacsák aludtak az út közepén...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest