Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
haromegesz14
üzenetére
maximalisan 1ezem...en sem birom azokat a csukakat amelyek dragak es gyorsan szetesnek....Sauconyt hasznalok mar egy ideje,abbol is megvan melyiket milyen tavra-terepre...jol birjak,kozepes ar...
-
greenmukk
tag
Tegnap megvolt 21,25km igaz az első 10es után megálltam vácon amíg barátnőm adott egy banánt meg vizet+beszéltünk kicsit sztem max tizenegynéhány perc volt. Aztán futottam visszafelé. Az utolsó 4-5km-n óriási csatát vívtam fejben de megnyertem
Durva volt,már mindenféle kajáról fantáziáltam,hogy ha hazaérek bezabálok érdekes náalm mindig ez van lehet hogy ez az eléhezés első jele
Az a lényeg hogy megvolt és nagyon elégedett voltam 
Mai: [link]
Elhatároztam,hogy a lehető legjobb helyezést szeretném elérni ezen: Challenge:
HUNGARY - Most km (Running) - JANUÁR és ennek érdekében mindent meg is teszek. Tudom,hogy nincs nagy jelentősége de ez tök jó kihívás.

-
haromegesz14
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Na igen, csak hát az ilyen könnyű, gyors tempókhoz készült cipők nem bírják olyan sokáig, legalábbis ilyet olvastam róla. Futok terepen és betonon is egyaránt, tehát ilyen balanszolt cipő kellene, távfutásra, nem sprintekhez, és persze nem is horribilis árért, legalábbis nekem mint hobbi futó, a 20k feletti árak már inkább kiábrándítanak

-
tomcica
Topikgazda
válasz
haromegesz14
üzenetére
huh ha Nike Vomero az nagyon kiraly csuka...konnyu is es dinamikus is,igazi eros-gyors tempokhoz valo...20K alatt talalhatnek en is ...
mai 14km letudva...dombos terepen bemelegites...6x500m resztavok 1:42koruli atlaggal...alakul...
-
haromegesz14
senior tag
-
mukibuci
nagyúr
válasz
haromegesz14
üzenetére
nem ajánlom, hogy webshopból rendelj, vagy legalább előtte egy normál boltban mindenképp próbáld fel a kiszemelt cipőt. Nekem a futócipőm majd' két számmal nagyobb az utcai cipőmnél.
-
haromegesz14
senior tag
Nézegettem a futócipőket, nem akarok valami űber csukát venni, csak hogy most már azért mégse teremfoci cipőmet nyúzzam. Utánaolvasgattam ahol tudtam, rájöttem hogy pronáló a lábam, tehát ilyen vastagabb közép-talprésszel rendelkező cipő kellene. Webshopokba pár oldalt megnézegettem így futtában, de nem igazán látok ilyen cipőt ( vagy csak nekem nem tűnik fel a különbség köztük
) Tudnátok mutatni ilyen cipőt? Vastagabb közép-talprészen kívül van még más ismertető jele? -
gaborbol
őstag
Nem kellett volna atraknom a teruletet magyarra endomondon

Januar elso napja es 11 Km mar csak 8. helyre volt eleg??? Hogy csinaljatok ezt?
Reggel 3 kor fekudtem le, futas kozben volt egy telefon, meg tudtam volna par merfoldet, de ma csak 5 volt a tervbe aztan megis 7-et nyomtam,d e aztan elkezdett esni az eso....
-
sanzi89
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Majd legközelebb. Én végül a 4621m-en indultam 20:30 lett az időm, és a szűk 200 indulóból az adott távon 54. lettem. Kicsit lelombozó volt az igazolt sportolókkal együtt futni, pontosabban utánuk loholni, de majd jövőre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaborbol
őstag
Tegnap 60 perc cross trenig lett vola, de mivel keson ertem oda,es sullyzos edzes is volt, mar csak 30 perc maradt volna ra, mondom kiprobalom a lepcsozogepet, kezdesnek legyen 20 perc.
Muhaha:
83. emelet 1,66 merfold, uber brutalis volt a kondis edzes utan

-
haromegesz14
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Csábító, csak annyira nem vagyok járatos Csabán, még a Sportcsarnokot se találnám meg. Na majd legközelebb, ha lesz valami futkorászós rendezvény mostanság arra fele, ráveszem az itthoni társaságot hogy kocsikázzunk át és ismerkedjünk a helyszínnel. Kellemes futást, már csak 8 és fél óra és rajt!

-
sanzi89
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Itt a link, ennél többet én sem tudok, de már neveztem, szóval csak megrendezik.

-
sanzi89
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Igen, a békéscsabaira gondolok. A 4.6km-es távot választottam, de van több táv is. Egyébként 400Ft a nevezés, és ha jól értelmeztem a kiírást semmi se jár érte, csak az első 3 befutónak, ami nem nagyon fenyeget.

-
Djuree
félisten
én nem kapcsoltam be. nem hülyeség. de sztem nem olyan pontos a gps, hogy lássa, főleg ha sétálsz is közben. de egy próbát megér, teszteld le
mondjuk én nem állok meg közben sosem, annál rosszabb ha megálsz, nehéz utána újra elindulni. annyit fuss amennyit egy szuszra le tudsz futni, nem baj ha kevés. én 2 körrel kezdtem 3 éve, 800m, utána kifulladtam 
-
haromegesz14
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Korosztályomnak kb. 4 - 4,5km-es távot kellett lefutni, bár ennél nagyobb táv nem is volt. Voltunk viszonylag szép számmal, célba érés után pohár forró tea és ajándék emlékpóló várta a résztvevőket. Kellemes tempóban teljesítettem is , bár az utolsó km-en már kezdett hűvös lenni, meg be is sötétedett.
Nálatok mekkora távok lesznek?Szerk.: A békéscsabai szilveszteri futógálára mész? Nem lenne messze, átvonatoznék futni szívesen.
-
sanzi89
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Holnap délelőtt 10 óra, indulok én is.

-
Nordik
addikt
Endomondoba az Auto Pause opcio nalatok ki van pipalva? Mar aki ezt hasznalja.
Elvileg ha megall az ember akkor automatikusan megallitja az ido mereset. Ez belesetalasnal is megallitja? Hasznos opcionak tunik, igy egy kis pihenot nem szamol elvileg bele az idobe... -
tomcica
Topikgazda
kozepes ido...12km benne 2km eros tempo es 2x 500m finishre...felig elegedett vagyok,mondatnam egyik szemem sir,a masik nevet
utolso edzes 2011-ben...hetfon folyt kov...szepet es jot mindenkinek...
-
haromegesz14
senior tag
Felétek szokott lenni szilveszteri futás? Itthon most kezdődik 16:00-kor, szóval öltözök!

-
Nordik
addikt
Ma igencsak szar ido van... hideg meg esik is valami...

Pedig tegnap vettem Decathlonba sieloknek valo alaoltozetet 2500ert. Ilyen vekony, kicsit feszulos es nagyonjo anyagbol van, elvileg hot is megtartja. Amibe eddig futottam az nagyon osszeszedte az izzadsagot, bar valami kinai cucc volt csak.
Ez biztos, hogy sokkal jobb, de kiprobalni igy nemhiszem, hogy ki tudom... 
-
haromegesz14
senior tag
válasz
mormota
üzenetére
Evés előtti futást még nem próbáltam, mindig a délutáni órákba futok. Mindig egy kicsivel több levest szoktam enni, pláne ha a levest valami zsírosabb kaja követné, és arra a napra terveztem a futást. Ebédkor szoktam enni a legtöbbet, persze nem dugig tömöm magam. Inkább többször eszek egy nap, kisebb adagokat
Ha szorít az idő, akkor egy nagyobb tál joghurtos müzli kombót szoktam enni, utána még valami falat gyümölcsöt. -
tomcica
Topikgazda
az elso fel ev rendszeres futasban azert tobbszor is elojohet h pusztan a sok razkodastol,meg a hasizom allando befeszulesetol hanyinger,szuras,hasfajdalom (es tudo is) jon elo...foleg erosebb iramnal...meg fogod szokni,es idovel el is fog mulni...
felmaratonon jartam ugy,hogy mar 3ev intenziv munka volt a labamban,sok palyaverseny es elmentem elol a nagyokkal (akik ezen a tavon futnak) 5km-nel elojott egy olyan gyengeseg,hanyinger,hasnyalmirig feloli szuras h azt hittem le kell allnom,oda kellett szoritanom a kezem futas kozben h ne szurjon (mint egy kes) 2km-t igy futottam es egy picit csokkentettem az iramot,ugy beallt es elmult....kezdtem orulni es tartani az iramot erre 15km-nel ismet elojott,na ott mar betett rendesen...szoval versenyen ahol a maximumot kered magadtol es raedzettel,meg ott is kijohet ilyen sok ev utan (persze edzesen mar ritkabban)
-
mormota
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
azt még nem próbáltad, hogy evés előtt futsz? esetleg ha időpontot nem tudod tolni, akkor pedig kihagyni egyszer az evést, és kipróbálni, hogy milyen úgy?
a könnyű kaján mit értesz? és a mennyiség?
próbálkozz levessel. -
haromegesz14
senior tag
4-5km intenzívebben lefutott táv után a gyomrom egyszerűen besokall, rám jön a róka, pedig még erőmből telne még futásra
Kezdetben ugye arra gondoltam, hogy biztos nem vártam eleget a főétkezés után, hamar álltam neki a futásnak. Hiába a 2-3 órás szünet evés után, ugyan úgy rám jön a taccsolhatnék. Hiába eszek könnyebb kaját, a helyzet változatlan. Laza futásnál nem jelentkezett még a probléma. Túlságosan régóta nem mondhatom hogy űzöm a sportot, idővel majd hozzá szokik a szervezetem? -
Nordik
addikt
En ha baratnomnel vagyok akkor foutvonalon futok, igaz csak 2 kis falu kozott, de meg az autosok is majdnem kivasalnak. Lesnek mint akik meg nem lattak embert, de tavolsagot tartani azt luxus... Vagy csak furcsa nekik, hogy szembe a forgalommal futok? Pedig ez a szabalyos...
-
-
gooool
őstag
Eszméletlen ez az időjárás...

Nyálkás,párás,de nem hideg...elindultam,aztán 2km után majdnem négykézláb botorkáltam haza úgy taccsra vágott...
Mindegy addig is marad a kondizás,pont kapóra jöttek az ünnepek...itthon vagyok,kaja rengeteg,fejlődök is szépen...remélem nem fog romlani a teljesítményem számottevően mikor újra nekilendülök a futásnak.
Havat vagy tavaszt!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tomcica
Topikgazda
egy het futas utan az is jo,hog ymeg nem adtad fel csak szep rendszerese kimegy es megcsinalod...kar az idot nezni...
viszont mi ma belerobbantottunk...12km ebbol 2x 1000m tempo es ra 500m finish...3:55koruli ezrek voltak a tervben,de nem birt a "kollega" a labaval es 3:42 lett az elso,na meg is jott a bojtje 500m lassu futo piheno utan 4:18-ra mint az oregasszony tolta be a segget es hulla volt,de legalabb erintette azt a taromanyt is amit magatol sose csinalt volna,ami meglepett es remenyre ad okot h ujabb 500m lassu futas utan egy 1:43-as 500m finish meg rament...szoval alakul...eso elallt de volt kis csuszkalas...
-
Nordik
addikt
Mai futas is megvolt!
Mar tobb mint 4km-t mentem belesetalas nelkul. Eddig csak max olyan 3.2km ment. Egesz jol birom, ma ebed elott mentem es az oldalam se szurt annyira.Ilyen 5:42/km mennyire szamit jo idonek? 1hete futok.
-
tomcica
Topikgazda
mocskos esos ido van felenk....1000m-ek lesznek...de legalabb nincs tul hideg/szel...csapjunk koze

-
-
Djuree
félisten
na mentem én is egyet, valami szórt takony esett fentről, kicsit eláztam...de azért jó volt, mint mindig

-
Djuree
félisten

nálam is mindig ez volt régen, majd kinövöd, el fog múlni. akármit csinálsz szúrni fog, én mindent próbáltam, semmi nem használt. néha nem fájt, de hogy miért nem azt nemtudom. evéssel valamennyire összefüggésben van, de nem az evés idejétől függ csak. olyat kell enni ami nem termel gázokat, futás előtt 3-4 órával, utána már nem túl jó sokat enni. azt hallottam azért van mert a gázok megállnak a bél hajlatában, és feszíti egyre jobban ahogy mozog a szervezet és termelődnek a gázok. vagy szarni kell futás előtt vagy nemtom
nekem a jobb oldalamam fájt mindig, havernak a bal, ez is változó. sztem a stressz is befolyásolja, úgy vettem észre. mindegy, "fusd át". ha fáj fuss tovább, pár 100 méter után nem fog annyira fájni, túl kell lépni a határokat, egyszer el fog múlni... -
Nordik
addikt
Ma futottam, de nemigazan ment... Egyszeruen szur a bal oldalamon lent, mintha a kajalassal lenne osszefuggesbe, mert multkor ugyanez volt amikor kb fel-1 oraval elotte kajaltam. Amikor meg csak egy levest ettem, futas elott majdnem ket oraval akkor nagyon jo volt.
-
tomcica
Topikgazda
na azzal maximalisan egyezem,hogy kesz muveszet amator futokent (aki nem szponzorpenzbol el es edz) fenntartani a top format evrol-evre...nekem nem megy,neha ha kedvem van es idom felhozom magam formaba,belecsapok az ujoncok koze versenyen aztan megint bizonyos leeresztes van (na nem veszesen,csak versenytempohoz kepest)
amugy mai 12km,benne resztavos edzes 5x500m 500as futo pihenovel 1:43-1:47-1:53-1:55-1:43 ... utana kifutas...1:55 alatti 500-ak a terv ugye,es en csak levezetem az edzest a tanitvanynak,hat egesz bator volt ma,de kis is faradt nagyon...tetszett ez a beleadok mindent lesz ami lesz hozzaallas...csak igy lehet ezt csinalni

-
szki
őstag
"Vagy ahogy az időjárás engedi?"
Bármilyen időjárás esetén lehet futni. Persze akarat kérdése...
Hogy ki, milyen sűrűn fut? Elég változó. Szerintem heti 3x is elég egy félmaratoni felkészüléshez, ha van mellette konditermi, vagy bicajos keresztedzés. Én sem tudok a térdem miatt naponta futni, de tudok naponta bicajozni (-7 C fokban is)
-
Djuree
félisten
nyújtások kellenek, értelemszerűen leginkább lábra. comb-tért-vádli-boka. neten ezer leírás meg videó van, pl.: youtubeon is. beírod hogy run warming vagy ilyesmi
most nem kezdem el magyarázni, hosszú lenne, meg képek nélkül úgysem lenne egyértelmű. egy 8-10 percet érdemes rászánni, sok bajtól megkímélheted magad... -
Djuree
félisten
én 2 naponta futok, így télen inkább 3, de 0 fok alatt nemigen fogok futni már. de én mondjuk mellette még kendózok, kosarazok, úszok is, szval minden napra jut valami

de ha nem csinálnék mást, akkor is csak 2 naponta futnék, nem bírná a térdem minden nap, túl nehéz vagyok, ha 60-70 kiló lennék akkor mennék minden nap
-
Djuree
félisten
na megvolt az ünnepi futás, nem néztek ám hülyének, á dehogy

-
tomcica
Topikgazda
ha van ravalo akkor miert is ne,pont itt felettunk van egy elado

az elejen jol johet h egyenletes tempot tudj diktalni (pulzus alaput...nem pedig iram alaput) esetleg ha edzesnaplot vezetsz oda is jo,mert idovel latni fogod h ugyanaz a tav pl. 150es irampulzussal milyen ido alatt van meg...es se a pulzus,se a lemert ido nem csal...minden mas erzet szubjektiv -
tomcica
Topikgazda
a lepesed/mozgasod a rendszeres futassal magatol hatekonyabba valik,szinte eszre sem veszed...a tudod is mashogy fogja kerni-venni a levegot,ahogy javul az zimod oxigen felhasznalasa...addig pedig ahogy Neked kenyelmes...van aki ugy csinalja,hogy tobb apro lelegzettel veszi befele es egy nagy kipreselessel kifujja...de ez nagyon egyeni am
-
Nordik
addikt
Elkezdtem futni, egész jól teljesítenek a cuccok amiket vettem.
Már csak egy meleg pulcsi kellene, meg valami hosszujjú aláöltözet. Felülre meg a széldzseki. Így nekem pont jó télen, nem is kell több azthiszem, így is izzadtam ma hasonló öltözetben. 
Első alkalomra 3 és fél km-t futtottam, akkor nagyon sokszor belesétáltam, majdnem meghaltam és 27 perc alatt sikerült a táv.

Ma már jobban ment 17 perc alatt kicsivel több mint 3km belesétálás nélkül és még bírtam volna.
Jól is esett mit ne mondjak, azthiszem megfogom szeretni ezt a futás dolgot.Egyébként régebben hosszútávfutóként tevékenykedtem, jártam edzésre, igaz nem túl sokáig csináltam, akkor még fiatal voltam és annyira nem érdekelt a sport.

Közbe lenne egy olyan kérdésem, hogy a levegővételre, tempóra hogyan figyeljek oda? Mert ma próbálgattam a technikáját a dolgoknak, de nemtudom helyesen csináltam -e.

-
Djuree
félisten
mivel tilos a hirdetés szakmai totyikban, így csak így írom:
nem lenne valakinek szüksége egy pulzusmérő órára, mondjuk egy OREGON SE120-ra?
-
szki
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
Megnyugtatlak, hogy nekem is 5:20-5:30-as a laza futó tempóm (terepen).
Kb azt olvastam valahol, hogy úgy kell futni hobby futáskor, hogy ha vége a futásnak, akkor ne okozhasson gondot, ha egyből utána le kell futni ugyanazt a távot. Így nekem elég 11-12 km-es futásokkal edzeni a 21 km-re. Persze nálam extra állóképesség kialakult a hosszú bicajozásoktól, és nem fáradok el. Bármennyit tudnék futni 5:30-as tempóval, ha bírja a térdem
(#1127) tomcica: remek teljesítmény! Remélem sikerül PB-t javítanod!
-
Djuree
félisten
válasz
tomcica
üzenetére
olyan jó ez, laza bemelegítő 5 perces ezrek. nekem 5:30 az ezrem, ami nem laza bemelegítő, hanem normál tempó
sajna nem bírja a bokám a gyorsabbat, így nekem pont jó lesz, úgysem a tempó kell nekem, hanem inkább a táv, zsírégetésnél nem számít a tempó. inkább az egyenletes hosszú távú futás. régen 5 perc volt az 1000, de le kellett mennem 5:30-5:45-re, így úgy néz ki talán bírni fogja a bokám, legalábbis az 5km-ek alatt nem fáj. majd nyáron a 8-10km alatt meglátjuk mit tud, remélem bírni fogom, ennél lassabban már kényelmetlen lenne futnom. -
tomcica
Topikgazda
a toltes tetejen futok..valojaban egy poros-felig fuves ut nyaron,ilyenkor pedig lucskos-havas..fent a szel is erosebb...igazi nehezitett terepfutas,de bokakimelo

15km az ossz mai edzes,sose merem mert van h 4-5km csak laza bemelegito (kb 5perces ezrek kb..) utana gyorsitok vannak,kis torna...szokdelesek..futotechnika es gyorsitok belole..utana laza rahangolo futas es indul a napi "munka"...multkor mertem a 20km-t 1:57 lett neki,de eloszor futott ilyen hosszut el is keszult 13-15korul..eros szelben jottunk feletol vissza meg kicsit szerintem meg is ijedt a tavtol...de 2orasat akart megkapta

(amugy 5km-re keszitem fel 20perc alattit akar nyaron menni,de szerintem ha igy halad es nem ijed meg felenel akkor meglesz 19.20-30 is siman)
en jomagam ilyen idoben 1:30as 20km-t tudok most futni,de igen el vagyok a formamtol maradva per pillanat...
1:17 a felmaratonos idom..tel vegen futottam ki,menne szerintem 1:15ala is ha rakeszul az ember es jobb az ido
-
-
tomcica
Topikgazda
15 km hoban..olvado hoban...benne 2km tempo a tanitvanynak huztam,egyenletes 8:08 lett (4:02,4:06) alakul a legeny,de a tudejet kikopte...a hetfoi 500ak meghozzak az eredmenyt...feles het 50km azert osszesen megvolt...sajnos meg mindig nem tudom minden nap terhelni a labam...de javulo tendencia
-
greenmukk
tag
Én a 16-20km közötti periódusban szoktam úgy érezni először,hogy szükség lenne enni/inni valamit. Kisebb távokon egyáltalán nem. Persze ezt embere válogatja.
-
Djuree
félisten
válasz
tomcica
üzenetére
alatta is számít, én csak 6-ot futok de számít itt is, legalábbis nálam. ha bekajálok előtte nem tudok futni, büfögök össze vissza közben
úszásnál is ez van. viszont éhgyomorra is szar. én azt tapasztaltam hogy futás előtt 2-3 órával egy kefír meg 2 zsemle a legjobb, ha így ettem utána jól ment a futás/úszás akármi. de rengeteg dologtól függ ez, mit ettél előző nap stb. nem lehet sztem tudni mi a jó, ill. mindenkinél más. -
tomcica
Topikgazda
válasz
haromegesz14
üzenetére
en ures gyomorra szoktam futni....esetleg egy oraval elotte valami kis szenhidrat (kenyer teljes kiorlesu kis mezzel v. vajjal..pizzaszelet...) amit nem tur a gyomrom TEJ es tejtermekek...a banan feles mert jol felfuj es feszit utana a hasam...10km feletti tavokrol beszelek,alatta nem erdekes a kaja...
-
Djuree
félisten
válasz
haromegesz14
üzenetére
mondjuk 2 banán. tele van természetes cukkerral
vagy egy pohár tej is jó, igaz ez inkább utána. -
sanzi89
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Banán? Nekem be szokott válni.
-
haromegesz14
senior tag
Reggeli futás előtt mit ajánlott enni, hogy ne feküdje meg a gyomrom, de még is legyen bennem valami. Gyümölcs?

-
Polacheck
HÁZIGAZDA
nekem vasárnap sikerült iszonyatosan megfáznom, tanuljatok belőle. Kicsit ki voltam, agyilag ki kellett kapcsolnom, úgyhogy szét akartam gyilkolni a testem, végigtoltam a sziget feléig olyan tempóban, mint még soha és még bele is sprinteltem párszor (közben tuti hülyének néztek páran), visszafelé séta és leültem párszor egy-egy padra gondolkodni is. a lelkiállapotomnak jót tett, viszont már visszafelé félúton éreztem, hogy ennek rossz vége lesz.
Szóval jótanács: ilyen időben nem szabad megállni, leülni meg pláne
Szó szerint az egészségért fut az ember, ha megáll, megbetegszik. -
sanzi89
addikt
Én is kóvályogtam a városban, 6.1km lett a vége, de néha úgy éreztem, hogy korcsolyázni mentem, nem futni.

-
Djuree
félisten
nem baj, annyit futsz amennyit kedved van, áprilistól már a pályán futok, ott meg annyi kört futsz amennyit tudsz. de az utcán is futhatunk köröket is, térképen kijelölünk mondjuk 1km-es köröket valahol az utcák között, aztán amennyit tudsz

ez amúgy most 5km volt, inkább picit több 5300m. -
Djuree
félisten
-
tomcica
Topikgazda
elso havas futas decemberben....16km ...kicsit csuszkaltam..-3 volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Durva volt,már mindenféle kajáról fantáziáltam,hogy ha hazaérek bezabálok érdekes náalm mindig ez van lehet hogy ez az eléhezés első jele
Az a lényeg hogy megvolt és nagyon elégedett voltam 

Egyik videónál láttam, hogy ilyen lábbal rendelkezőknek Vomero 3-as cipője van. Ennek a talpán azért már látok némi különbséget a többi cipőhöz képest!
) Tudnátok mutatni ilyen cipőt? Vastagabb közép-talprészen kívül van még más ismertető jele?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez a nyálka csak eláztat, észre sem veszed, csak mikor már csurom víz vagy.