- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
Nálam nem jött elő szerencsére (Forerunner 965), ellenben nem jövök rá mostmár hónapok óta egy apró kellemetlenségre. Ha az általam összeállított erőnléti edzéstervet elindítom az órán, akkor folyamatosan elcsúsztatva mutatja az aktuális gyakorlat előre megadott "szett-számát", magyarán ahány ismétlést kellene csinálni egy adott gyakorlaton belül. Ha a fizikai nyíl gombokkal fel-le léptetek egyet ilyenkor, akkor már helyesen mutatja az elvárt gyakorlat számot a szoftver, enélkül viszont nem. Sok dologgal próbálkoztam már ezzel kapcsolatban, de nem oldotta meg semmi ezt egyelőre.
-
Lajmund
őstag
Te nem tudsz érvelni csak tulideológizálod a garmint és csak azt érted meg amit akarsz a többit figyelmen kívül hagyod. Komoly magas szinten lévő érvelés mester.
Azt is irtam hogy az ismerősöd tuti érzett valamit azon kívül hogy az orán látta a hrv csökkenést... Biztos hogy nem csak emiatt ment el orvoshoz. Mert az óra leköveti azt amit érzel de nem jelzi jobban. Jó reggelt!
-
adnak érte bagde-et!
-
xhege
veterán
Nem gond ha kifogysz az érvekből és az sem hogy nem értesz velem egyet. A prosztatarák nagyon sokáig nem okoz semmilyen tünetet. Konkrétan a közvetlen környezetemben történt. Az hogy ismeretlenül meghazudtolsz inkább rólad állít ki bizonyítványt. Szerencsére nem kötelező senkinek Garmint venni, mint ahogy Samsung vagy Apple órát sem.
Részemről lezártam a beszélgetést veled, mert van ahova már nem inkább nem süllyednék le. További szép estét! -
SzlobiG
félisten
Pont tegnap este futottam bele (venu 3) ebbe a hibába, csak a kék háromszög jelent meg és semmire nem reagált, csak a hard reset segített.
Még jó hogy az app megjegyzett majdnem mindent...
-
Lajmund
őstag
Én ma éreztem hogy a lábamnak még regenerálódnia kell a vasárnapi és hétfői tekerés miatt ezért pihentettem ma. Ezt nagyon nem tudná jelezni az óra ahogy nem is tette amikor volt. Betegségnél érzed magadon ha valami kerülget nem kell hozzá óra.. Istenem.. Persze akinek prosztata rákja van az az óra miatt fog elmenni dokihoz mert alacsonyabb a hrv érték. Hát hogyne. Véletlenül se azért mert fáj meg mindenféle tünete van. Kicsit túl romantikusra vetted a figurát szerintem..
Tulárazott gyenge termék. Hrv értékre alapból nem nagyon lehet alapozni főleg nem igy ahogy előadod. Iránymutatásnak nézegetni jó kb ennyi. Erre alapozni bármit is nettó 🌲szság. Amit az ora mutat azt te már sokkal hamarabb érzed azt meg valahogy igy ugy leköveti. Én drukkolok nekik amint lesznek rendes jobban használható óráik egyből veszek majd ujra.
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, tényleg lehet ott törölgetni olyat is, amit nem kellene, de egyfelől (offline) zenét eleve úgy tudsz rátölteni, plusz a tároló elérése "USB storage" módban nem egy "top secret" dolog. Ami itt plusz (nekem is az volt), hogy a rendszer teljes betöltődése előtt már el tudod érni a belső tárolót (szvsz. pont ugyanúgy, ill. ugyanolyan mértékben, mint normál esetben).
Szóval ennek (egyébként állítólag nem kell a mappa teljes tartalmát, csak a benne lévő xxx fájlt törölni) szerintem a többség jobban örült volna mint a reset-nek ami után pl. veheti fel újra a bankkártyáit, meg állíthat be egy csomó mindent.
Ja, és ha minden kötél szakad, akkor még mindig ott a factory reset, ami tuti mindent képes visszaállítani. -
formax
tag
válasz
<Adamsky> #35 üzenetére
Mivel a "forced USB mód"-dal megnyílik az óra könyvtár rendszere, szerintem nem akarják kockáztatni, hogy valaki olyat is töröljön, amit nem kellene. Kisebb kockázat a gyártónak, hogy a felhasználónak újra be kell állítani az órát, minthogy esetleg hazavágja. (Habár valószínűleg a gyári beállítások visszaállítása még akkor is működik, nem tudom.)
-
formax
tag
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... forgalmazói/adminisztrátori ajánlása a következő ... "
Ha ez működik minden modellnél ("sajnos", ill. szerencsére nem tudom kipróbálni, mert nem érint a probléma), akkor az igazán klassz, mert nem kell ilyen-olyan reset-et csinálni, ami adatvesztéssel és extra macerával (az indulás után jó pár dolgot be kell újra állítani) jár.Már csak azt nem értem, hogy a gyártó miért nem ezt a megoldást ajánlja elsőként?
... mert ugye a link-en, – amit Te is betettél – ezt meg sem említik (vagy csak én nem vettem észre).Egyébként DC Rainmaker oldalán is feltűnik ugyanez:
Fix 4: Manually Removing the Offending FileÉn tuti ezzel próbálkoznék a reset előtt.
#34 Spec
"Jó, és mi a helyzet azzal akinek nem jött még elő ez a probléma?"
Az örül (úgy, mint én is). Ha jól értem, akkor ez a fájl időnként frissül. Ha épp olyan "szerencsés" voltál, hogy a rossz fájl meglétekor próbáltál GPS-t is használó sportot űzni, akkor szopi. Ha, nem, akkor már az új (jó) fájlal találkoztál.
Szerintem, de lehet velem vitatkozni. -
Spec
őstag
Jó, és mi a helyzet azzal akinek nem jött még elő ez a probléma? Akkor is el kell végezni ezt, mert előbb-utóbb előjön, vagy lehet hagyni, amíg be nem következik a "kék háromszög halál", mert nem biztos hogy elő fog jönni?
Később egy sima rendszer frissítéssel nem lesz ez javítva, muszáj ez a mókolás hozzá? -
formax
tag
Közben megérkezett a Garmin hivatalos közleménye a megoldásra. A hibát javították, akinek végtelen ciklusba került az órája, részletes útmutatóval segítenek.
[link]
A Garmin magyar support facebook csoport forgalmazói/adminisztrátori ajánlása a következő:Kapcsold ki az órát! Ehhez lehetséges, hogy a bekapcsoló gombot hosszan (30-60 sec. kell nyomnod.)
Csatlakoztasd az órát USB-n keresztül a számítógépre! (Közben nyomd a START gombot, ezáltal az óra egy ún. "force USB módban" megpróbál mindenképpen látszódni a gép felé.)
Az órát, mint külső meghajtót fogod látni. Nyisd meg a /Garmin/RemoteSW könyvtárat, és töröld a benne lévő fileokat! (Előtte készíthetsz róluk egy biztonsági mentést a gépedre.) Itt bújik meg a hibás adatokat tartalmazó file. Ha törlöd, az óra a következő indulásnál és szinkronnál letölti a már javított, indulási problémát nem okozó verziót.
Távolítsd el az órát, majd kapcsold be!
Csatlakoztasd vissza az órát, és csinálj egy frissítést/szinkront a Garmin Express szoftverrel, szintén PC-n vagy Mac-en!
Ha minden jól megy, az órád innentől rendesen fog működni.
-
ncc1701
veterán
Fenix 7x, ma nem tapasztaltam a gondot. Remélem marad is így.
-
xhege
veterán
Ez a te véleményed, az enyém meg egészen más. Nincs ezzel semmi baj.
Van aki nem akar egy telefont a csuklójára is, és esetleg komolyabban veszi az egészségkövetést. Az edzéseit is ahhoz igazítja. Nálam a body battery nagyon pontos. Az összes betegséget szépen leköveti sőt előre jelzi.
Van olyan Garminos ismerősöm, aki sokat kinlódott sport sérülésekkel. Elkezdett Garmint használni és mikor az óra azt jelzi, hogy most nem regeneralódott eléggé, akkor lazábban edz vagy akar kihagyja az edzést. Azóta sokkal kevesebb sérülése van.
Másik történet idős Garmin órát használó ismerős esete. Nem érezte rosszul magát, élte a mindennapjait, de a Garmin egy hónapja folyamatosan jelenetősen alacsonyabb HRV értékeket mutatott. Elment teljes kivizsgálásra és hosszas keresés után kiderült kezdődő prosztata rákja van. Szerencsére azóta felépült.
Szóval nekem ezek fontosabbak, mint az hogy emjoit tudják küldeni, vagy órával nyissam a garázsajtót.
Elfogadom, hogy te másként látod, de kinek mi. -
Lajmund
őstag
Volt epix prom tulértékelt az egész márka. Aki nagyon komolyan edz az nem ezt fogja követni. Aki eléggé tájékozott az se. Mindenki másnak elég egy sima okosora. Arrol nem is beszélve hogy az 51 milisbe elég vicces volt a kicsi kijelzö amikor a 47milis galaxyba nagyobb van és ez már elég pofás. Nem turázok csak uszok bicozok és edzek sulyokkal böven elég a samu. Kibirom hogy bico közbe eldobja a pulzus követést. Body battery elég meh mivel ha már nem ugy alszol mint amit mér már fals. Én nagyon rá voltam állva erre a gramin témára amikor 7 napbol hatot edzettem de elengedtem és csak 3-4 napot edzek és igazábol csak poénbol inditom el az orán hogy számolja miböl mennyit csinálok. Néha ha olyanom van ránézek a monitorozásra. Minden garminos felteheti magának a kérdést (kivéve a térképet használo hard turázók) hogy mit csinálna másképp ha nem lenne garmin orája. Szerintem a többség ugyanazt. Galaxy is nagyon strapa kapott ez már mindent rendesen fémnek falnak csempének csapva semmi baja köszöni szépen. Ja és szaunázok és utána hideg vizbe merülök vele plusz termálozás. Szóval ja ilyen monitor olyan kb megnézed aha oké és ennyi. Pontossága meg kb semmivel se jobb legalábbis annyira hogy feladd azt a tudást amit pl egy AW vagy SW ad. Legfontosabb hogy figyeld a tested jelzéseit az a legjobb rendszer.
-
browned
csendes tag
válasz
<Adamsky> #24 üzenetére
A #25 btotyi által is említett megoldással állítottam helyre.
Ma voltam már futni és nem volt semmi gond az órával. -
TheSpy
csendes tag
én is belefutottam tegnap, forerunner 265s, ma már viszont minden jó
-
btotyi
tag
Itt a Garmin hivatalos leírása a javításról: [link]
#24 Adamsky a gps megtalálás gyorsítására használják. Az ötleted egyébként nem rossz, jelezni kellene nekik.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nekem tegnap elhasalt az FR255 ... " – és? Mi lett a vége? Sikerült rendbe tenni? Ha, igen, melyik módszerrel?
Milyen gyakran használod a GPS-t rajta?#21 btotyi
"Ráadásul nem is firmware hiba volt, hanem a műhold pre-cache file-t rontották el!"
Igen, ezt olvastam (átfutottam egy cikket ezzel kapcsolatban, csak mivel nem érintett, ezért nem mélyültem el benne). Nekem ez az egész azért fura, mert azt hittem, hogy az A-GPS infót (ez szerintem az lehet, amiről szó van) a telefontól kapja az óra, annak a GPS-e, ill. pozíciója alapján, és nem a Garmin felhőjéből.#22 xhege
"Nem régió függő, és szerintem meglehetősen gáz."
Igen, most már látom, és tényleg kellemetlen, ez tény (ezt korábban sem vitattam).
Nem használok facsét, de majd szétnézek ... -
xhege
veterán
Valóban drága órák
. Azonban az egészségkövetés szempontjából nagyon jók (Body Battery, Stressz szint, regenerálódás, HRV stb). Komolyabb, tudományosabb tesztek alapján az Apple Watch pulzusmérésben valóban pontosabb (inkább hirtelen változások esetén), csak a Garmin mondjuk folyamatosan mér az AW meg 3-5 percenként vesz mintát, ha nincs tevékenység indítva. Ugyanez a HRV mérés kapcsán is fennáll. Vagyis az AW nagyon ritkán vesz mintát, így nagyjából nem jó semmire ez az adat.
-
xhege
veterán
válasz
<Adamsky> #18 üzenetére
Nem régió függő, és szerintem meglehetősen gáz. (Szerencsére az én Epix Promat nem érinti egyelőre) Menj fel a magyarországi garminos Facebook csoportokba. Mindjárt meglehetősen sok esetről fogsz hallani.
Rengeteg magyar óra is érintett. Már a magyarországi képviselet is kirakott posztot erről.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nagyobb a füstje, mint a lángja. Egyfelől – a legrosszabb esetben is – az óra menthető (vagyis nem lesz "tégla"), másfelől eléggé régiófüggőnek tűnik a jelenség. Itthonról én egyetlen esetről sem hallottam.
Én tegnap is, és ma is futottam (kültér, GPS) minden gond nélkül. -
PirosHello
senior tag
válasz
PirosHello #16 üzenetére
Most találtam egy oldalt [link] ahol azt írják, hogy csak az óra személyes beállításairól lehet biztonsági mentést készíteni szgépen, az IQ Store-ból letöltött fájlokról nem. Ezeket újra le kell tölteni.
A felsorolásban lévő személyes beállítások: az edzések (courses.fit), a helyek (locations.fit) a személyes rekordok (records.fit), személyes profil, eszközbeállítás és kerékpárosprofil (settings.fit), tevékenységprofilok, összesített adatok az idő és távolság függvényében (totals.fit) és a súlyadatok (weight.fit). -
hegedus001
aktív tag
Egy kollégám pl pont ma mesélte, hogy a bartájával hétvégén együtt túráztak, ugyan azon a 33km-es távon az AW többet mért több mint 1km-el. Az baromi sok.
A magasságmérés az enyém (instinct) tudom, hogy baromi gyenge, rá kell frissíteni webes felületen, hogy tényleg jó legyen a szintezés. Amúgy az enyémben tényleg szar, főleg olyan helyen ahol sok a kiugró tereptárgy vagy gyenge GPS-es lefedettségű. Utólag frissítve nem gáz, csak ha szinktronizálja pl strava-val akkor ott már nem módosul a frissítés után.
Ha nyugalomban vagy, akkor helyzetmeghatározáskor jól lövi be a tengerszint feletti magasságot minden esetben.
-
Janaboy
veterán
válasz
PirosHello #13 üzenetére
Az lementi pl a IQ storeos óralap beállításait is?
Nekem kb az a lényeg
Meg a sportoknál van beállítva egyedi nézet. -
PirosHello
senior tag
válasz
PirosHello #12 üzenetére
Egyébként nincs jelentősége a biztonsági mentésnek, mert az összes tevékenyéget a Garmin fiókhoz tartozó felhőbe menti a rendszer, az a számítógépen megnyitott Connect alkalmazásban bármikor visszakereshető. Jelentősége esetleg az IQ Store-ból letöltött fizetős appoknak lehet, mert az nem kapcsolódik a fiókodhoz. Azokat pedig számítógépre mentheted a Garmin/Apps/ könyvtár átmásolásával.
-
Genyóbis
csendes újonc
válasz
hegedus001 #8 üzenetére
“Hallottam másoktól”
”magasság is rendben van (kivéve a sajátomban, mert az kritikán aluli”
édes istenem -
PirosHello
senior tag
Nekem ez a "kék (háromszög) halál" akkor jött elő, mikor megvettem újonnan a Venu 2+-t két éve. Kicsomagoltam, majd 1 nap múlva (mikor WIFI hálózatot is adtam hozzá) jelezte, hogy van frissítés. Nosza, gondoltam hajrá. A kék háromszögnél tovább nem ment, kikapcsolni ki lehetett, de bekapcsolásnál mindig csak a kék háromszögig ment el. Bevittem a Navi-Gate hez, és ott megmutatták, hogyan kell hard resetelni. Azóta (kop-kop) hibátlanul működik, de ha kell, akkor tudom mi a teendő. Nem nagy kunszt, bárki meg tudja csinálni, a YT-on is fent van.
-
scdlsc
senior tag
De tényleg b+, hogy egyből megy a fika. Idejövök Apple Watch tulajként mert érdekel a technológia. Érdekelnek a Garmin órák. Bár sportolok, de nekem nem a Garmin a legmegfelelőbb. De azért érdekel, hogy kinek mi a tapasztalata, stb. Erre egyből a baszakodást kell olvasni. Szopjon le egy taliga aprómajmot az összes ilyen paraszt!
-
hegedus001
aktív tag
Nekem pont amiatt jönnek be, mert "buták mint a föld"
Sportolok, hobbi szinten (legalábbis szerintem, mások szerint ez már nem hobbi) és mindent tud ami csak kell. Rühellem az okosórákat, apple/huawei/samsung mind ugyan az, szerintem kacat az összes.
A pontatlanságot nem tudom hova tenni, én pont az ellenkezőjét hallottam másoktól, hogy pontatlanabb mint egy garmin. A HR mérő azonos értéket mutat mint egy dedikált bemért műszer, a távolságmérés tökéletes, a magasság is rendben van (kivéve a sajátomban, mert az kritikán aluli, bár ezt betudom az én basic modellemnek)
-
Janaboy
veterán
válasz
Drótszamár #3 üzenetére
Nemtom, még nem próbáltam
-
Lajmund
őstag
Csak a szokásos garmin sztori. Alapból sem megérősek szerintem csak hardcore turázoknak. Hétköznapokban meg buták mint a föld cserébe legalább pontatlanabbak mint az apple orái.
-
mediumgecso
őstag
Még szerencse hogy nem olcsó, de legalább drága 🤣🤣
-
Janaboy
veterán
Ööö hogy lehet biztonsági mentést csinálni a Venu 2-ről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- TV antenna és jelerősítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm BT
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple Watch 8 Cellular (Esim) 41 mm, 12 hónap garanciával, 100%-os akkumulátorral + ajándékkal
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest