Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• csiszol

csendes tag

válasz energy78 #1996 üzenetére

Még nem sokat használtam, de nekem is ilyen Snapper Nx90v van mint amit linkeltél. Eddig kb 4-szer használtam (múlt héten ejtettem meg az első olajcserét). Olaj leeresztő nyílás a motoron szerintem nincs. Nem volt egyértelmű a rajz sem, leszedtem a kést és az alsó műanyag burkolatot, de ott sem találtam, úgyhogy inkább kiöntöttem belőle a fáradt olajat. Elöl van a gyertya, hátul az olajbeöntő nyílás, szóval a fogantyú csavarjainak lecsavarása után (a tankból a benzint előtte kijáratva) a gép elejét megemelve ki tudtam önteni belőle az olajat. Nem tudom, hogy ez minden géppel így van-e, de ezen amerikai szabványos csavarok vannak (kicsit mások a kulcsméretek és a menetemelkedés)

Más benzines fűnyíróval nem tudom összehasonlítani, de egyelőre nem sok negatívumot tapasztaltam. Talán azt, hogy nehéz. De ez is csak viszonylagos. A kompozit vágóasztalos gépeknél nyilván nehezebb, de az 53cm-es vágószélességű gépek között nem számít nehéznek (38 kg). A gép súlyához képest a tolókar kicsit nyeklősnek tűnik. Eleinte kicsit nyeklett is, de rájöttem, hogy a tolókar közepén lévő csavarok lazák voltak. Ezeket izomból meg kellett húzni és most már stabilabb.

Első nyírás után úgy éreztem, hogy a McCulloch féle első kerekes önjárós működés jobb ötlet lett volna, mert eleinte az önjárókart teljesen behúzva közlekedtem és a fordulásnál kényelmesebb lett volna az elejét megemelni és úgy fordulni, de rájöttem, hogy a technikám rossz. Az önjáró sebessége szabályozható, de ez végső soron csak a bowden végállását állítja. Szóval most az önjárókart finoman hüvelykujjal meghúzva és kiengedve szépen tudom szabályozni az önjárás sebességét menet közben attól függően, hogy hol mekkora a fű (gaz). A nagy kerekeken egyébként is könnyen mozog, szóval néha el is felejtem használni az önjárót. Nekem ez eddig főleg ott volt nagyon hasznos ahol be kell közlekedni gyümölcsfák alá/közé és szinte a gép is alig fér el. Ilyenkor hátulról nem is tudnám tolni. Oldalról viszont kinyújtott kézzel behúzva az önjárókart szépen be tudom küldeni a fűnyírót oda ahol én már nem férnék el. Az önjáró szerkezetet egyébként meg kell tanulni használni. Önjárás után hátrafelé néha beállnak a hátsó kerekek, de ilyenkor ha egy kicsit előre tolom, akkor kiold az önjáró és gurul hátra is.

A motor fordulatszáma nem szabályozható, de normál fordulaton szép hangja van. Nagyobb fűben (gazban) kicsit leesik a fordulat, de ehhez azért extrém terep kell (nálunk 40 centi gaz volt és alatta magasan összegereblyézett komposzt - na itt egyszer bele is fulladt). Eddig mindig könnyen (elsőre) indult. Alig kell megrántani a behúzózsinórt és már magára is talált. (Mondjuk azt valaki elmagyarázhatná, hogy miért kell a behúzózsinórt felvezetni a tolókarhoz - így néha beakad a fák alacsonyabb ágaiba és ki kell szabadítani)

Eleinte nekiálltam gyűjteni és komposztálóba hordani a gazt, de 1500m2-nél olyan sokszor kellett ürítenem, hogy ezt abbahagytam. 60 literes a gyűjtő és koppra telepakolja, szóval ezzel nincs gond. Inkább az a baj, hogy ezt utána el kell hordani a komposztálóig és az meg túl gyorsan telik. Szóval kipróbáltam a mulcsozást (ez itt csak annyiból áll, hogy be kell tenni egy műanyagot ami elzárja a hátsó kidobónyílást). Na hát ez tökéletesen működik. Lehet hogy az első vágásnál a 20-30 centis gaz esetén ez nem lett volna igaz, de 10-15 centis fűnél olyan szinten eltünteti a nyesedéket mintha nem is lett volna. Nyilván így könnyebb is a gép, szóval így kb feleannyi idő alatt végzek annak ellenére, hogy ilyenkor kisebb sebességgel tolom (ilyenkor az önjárókar hüvelykujjas mozgatásával attól függően lassítom, vagy gyorsítom, hogy hol milyen sűrű a gaz).

Ami még hasznos az a gardena tömlőcsatlakozó. Kb 2 percet járatom így fűnyírás után és teljesen vállalhatóan letakarítja saját magát. Ehhez hasznos az egy karos magasságállítás funkció, mert minden mosás előtt le tudom rakni legalsó állásba.

(Mivel nem pázsitot nyírok ezért a vágás szépségéről nem tudok nyilatkozni.)

• ANDROID???

addikt

válasz energy78 #1541 üzenetére

Jól gondold át nyugodtan, mert nem 5-10e forintról van szó, akárki akármit mond, nonamet nem jó ötlet venni :K

Voice24: Néztél már utána, hogy lehet áttételezni, vagy hasonló?

• válasz energy78 #1541 üzenetére

Rágd meg jól, mert ha most vennék fűnyírót én is több sebességeset vennék... viszont addig a pár évig míg a mostani üzemel marad az első tengely időnkénti tehermentesítése ha lassítani kell...

• truebaba8

tag

válasz energy78 #1541 üzenetére

Miert tokolsz ennyit? en is megrendeltem egy olyat amirol senki sem irt semmit sem, sott meg le is szoltak.
    Rendeld meg, ami neked tetszik most, zard le a temat, meg fogsz konnyebulni, es mar nem fog nyomasztani.
    ennyi.
    Nem?

Ez csak egy vacak funyiro, ez nem egy auto (amivel szinten atbasznanak)
    Legalabb elmondhatod, hogy te valasztottad ki

Vagy vedd meg te is ezt:

http://uk.ryobitools.eu/outdoor/lawn-mowing/rlm53190sv/rlm53190sv/
    (direkt nem a magyar linket raktam be, ne bannoljatok miatta)

• truebaba8

tag

válasz energy78 #1539 üzenetére

az egy sebessegeseket 3.5km/h -ra szoktak beloni, gondolom kozepes fordulaton, de mivel ez valtozik, a fordulat fuggvenyeben, es pont amikor magas a fu, alegnagyobb fordulat kell neked, foleg ha gyenge a motor, akkor elofordul, hogy tul gyors (es akkor meg az is jon, hogy nem nyir szepen es nem szedi ossze mind)

Ezert erdemes tobbsebessegeset venni, ahol a legkisebb sebesseg lehet mar megfelel.

Es ne tegyel le az onjaro funkciotol, aki ulo munkat vegez egesz nap, annak a terdenek hidd el nem tesz jot egy teli fugyujtokosaras 40 kilos funyiro feltolasa, ahogy emlitetted, emelkedos terepre.

• Voice24

őstag

válasz energy78 #1532 üzenetére

Mindenképpen kell az önjáró funkció?
    Mert nekem ilyen gépem van, amilyet szeretnél, de itt is leírtam többször, én nagyon gyorsnak találom az önjáró sebességét. Ha van rá módod, próbáld ki valahol élőben. Ha nem fontos az önjáró, van ennek anélküli változata is, az m53-140w.
    Az m51-140f önjáró sebessége talán egy tükörsima területen és 5-8 cm-es fű esetén lenne használható. Hepe-hupás terepen nagyon dobálja magát, és kis túlzással szinte futni kell vele.

• ANDROID???

addikt

válasz energy78 #1526 üzenetére

Briggs inkább, a Mcculloch motorosról nem hiszem, hogy sokan fognak tudni mit mondani :K
    Alkatrészt könnyebben be fogod szerezni a Briggshez, gar után :K
    Jobb a fogantyú kialakítása is stb..

Új hozzászólás Aktív témák