- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
válasz
truebaba8 #1573 üzenetére
Fogalmam sincs, amerikai márka, a Briggs csoport tagja, mint mondjuk a Murray (ezek a nagy mamutok megveszegetik a nagy múltú kisebb cégeket, mint pl. a Husqvarna a McCulloch-ot -ennek mondjuk pont nem volt jó híre- vagy az MTD a Gutbrodot) de engem nem érdekel, a Honda HRX 537-esem sem japán szerintem de nem hiszem, hogy sok jobb fűnyíró lenne nála a piacon. Talán a hidrós, késkuplungos változat, de annak már nagyon elborult ára van, vagy egy 7-es/8-as Viking (nálunk azokat már nem is forgalmazzák, mert a kutya nem venné, olyan drágák) vagy valami hasonló.
Ha megnézed, szinte bármelyik motor kipufogóján van valamilyen rostély, nem hülyeség végül is. Mondjuk munka után egyedül rakod be a kocsiba a gépet vagy hasonló szitu, elől fogod valahol meg hátul, kipufogó ugye oldalt, könnyen odaér a kezed, nem kellemes élmény, tapasztalat.
-
ANDROID???
addikt
-
válasz
truebaba8 #1560 üzenetére
Ilyen kicsi 280W-os Black & Decker nekem is van, de azzal én is csak a tologatós fűnyíró után ottmaradt sarkokat, szegélyeket szoktam vágni. Azért reménykedem benne, hogy valakinek van hasonló teljesítményű gépe itt, és tud írni tapasztalatot. Egyébként nem sűrű a gaz, tehát nem kell nagyon rosszat elképzelni.
-
válasz
truebaba8 #1550 üzenetére
Azt a picsa lemezt én se értem miért jó... sejtem de emiatt sokkal szarabbul vág/lassabban kell menni ha magasabb a fű. Elektromosnál mindig az volt az első, ha olyan volt és persze műanyag hogy vágtam le belőle amennyire csak lehetett
Elsőkerék hajtás sztem nem para ha kezd kaparni akkor ráterhelsz egy kicsit és kész. Ha ez se segít akkor legmagasabb állásban kell vágni, utána a kívánt magasságra mert mondjuk egy 30centis gazban már traktor+mulcsozóval kell menni nem ilyen kis játékszerekkel.
-
ANDROID???
addikt
válasz
truebaba8 #1550 üzenetére
Látom nem unatkozol.
Noname, most pont nem arra írtam amit te írtál, vagy látsz valahol ilyet?
Kérlek, mesélj mennyi tapasztalatod van azzal a márkával, egyébként van szervizhálózata stb??Nekem van tapasztalatom vele. Az előd típus (még) Partner márkanéven van családon belül, ugyanúgy egysebességes és semmi panasz nincs rá, sem a rajta lévő briggs motorra, most így 8-9 évesen volt valami a meghatással, kellett egy picur alkatrész bele, pontosabban a szervizes szerint kiugrott a helyéről vagy valami hasonló. Cseppet sincs kímélve, és a 20-25cm füvet is vágták/vágják vele mégsem küzd a gép. Normálisan indul normálisan megy jó vele még mindig dolgozni. Ebből kiindulva vettem meg a McCulloch gépemet (mivel már Partner néven nem találtam sehol), lehet jobb lett volna a több sebességes meghajtás, de nekem nem okoz problémát.
Visszatérve, a szervizhálózat adott, tudom hová vinni ha valamit nem tudok magam orvosolni..Ja video, nyugi ki van az találva
Japán?: PO Box 1207 Anderson, SC 29625 -
Voice24
őstag
válasz
truebaba8 #1540 üzenetére
Az a fűnyíró, amiről szó van, nem tud többféle fordulaton dolgozni, csak egyen, a legnagyobbon. Ez már a gázkar kialakításából is következik, mivel érdekes lenne úgy tolni, hogy a gázkallantyút mondjuk 2 cm-re tartsuk távol a tolókartól.
És hogy az m51-140f gépnek nem 3,5 km/h a sebessége, abban biztos vagyok, igencsak sietős menetben tudok vele haladni, ha nekieresztem, az pedig nem fűnyíró tempó. -
energy78
csendes tag
válasz
truebaba8 #1540 üzenetére
Vége, megőrültem.
-Először csak egy olcsó "tologatós" noname fűnyírót akartam, ne kelljen fűkaszával nyírnom a füvet.
-Meggondoltam magam, legyen kicsit drágább de legyen valami megbízható márka (ne kínai motoros), hogy biztosan ne szívjam a fogam pár hét után. (McCulloch ár-érték arányban nem tűnik rossznak, ismerős név, a Husqvarna gyarmata)
Ő lesz az:[link]-Jött a feleségem, hogy legyen picit drágább de legyen fűgyűjtős és ő is eltologatná, ha hétvégén melózok. Erre én, akkor legyen már önjáró mert lejt a kocsibejáró, ne kelljen megszakadnod.
Új kiszemelt: [link]-Na de milyen motor a McCulloch nevű? Kínai gyártású természetesen. Erre én, inkább legyen kicsit drágább de Briggs motoros legyen. (és a fogantyú is kényelmesebbnek tűnik)
A legújabb áldozat: [link]-És most kiderült, lehet hogy túl gyors az egysebességes önjáró és ez a munka minőségének a rovására is mehet.
Most ott tartunk, hogy nézegetem a fűgyűjtős, önjáró, változtatható sebességű, Briggs motoros fűnyírókat (néha rákacsintok egy Honda motorosra is), a feleségem forgatja a szemeit, számolja a megtakarításunkat (gyorsan megy az is) és a következő nyírás is az Aldi-s fűkaszámmal fog megtörténni.Azt hiszem fizetésemelést kérek a fűnyíróra hivatkozva...
Ezt a bejegyzést mókásnak szántam és természetesen köszönöm mindenkinek a segítséget, és ne fogjátok vissza magatokat ha van még valami lényeges szempont amit figyelembe kell vegyek.
-
truebaba8
tag
válasz
truebaba8 #1534 üzenetére
amugymeg megvan meg a 8 eve vasarolt MTD 40 PO-m THORX motoros, teljesen jo azota is, ha xar lesz a ryobi, azzal csinalom, max nem adok mutragyat a funek es levesebbet locsolom.
(az mondjuk melegen meg szokta rangatni a kezemet behuzas kozben ugy, hogy lezsibbad 5 percre, amikor visszarant - de be szoktam cellukszoni a decompresszor karat, es megy a motor, amig kesz nem vagyok) -
ANDROID???
addikt
-
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1519 üzenetére
szívesen, remélem segít. mondanám, hogy próbáld meg a mulcsozást esetleg, akkor nem kell kosár, de ha komposztálsz, akkor gondolom kell a fű, a mulcsozásban meg én annyira nem hiszek.
esetleg vegyél olyan fűnyírót, amihez van mulcsozós készlet, és próbáld meg, hátha neked bejön. akkor ugyan komposzt-alapanyagod nem lesz, és a fűved is telelesz a péppé aprított fűvel, de nem kell gyűjtögetni.
-
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1517 üzenetére
figyelj, akkor még mindig jó ugyanez, amit ajánlottam, csak nem kell 3. veszel 1 db 175 literest, a sor végére lerakod, ott helyben ürítesz bele, és így csak 3-4 kosár-ürítésenként kell elvinned a nagy tartót a komposztálóig, és beleöntened. kevesebb séta, könnyebb ürítés, és mivel ennek nyitott a szája, nem kell kinyitogatni, mint a zsákot, csak beleöntöd a tartót. így annyi a hajolgatás, hogy a kosarat leveszed meg visszateszed a fűnyíróra.
én csak azért nem vettem, mert 250 m2-t nyírok, de 45 literessel, viszont hetente, így 4-6 ürítésből megoldom, attól függően, mennyire nő a fű. általában egy 170-es zsák elég hozzá, trágyázás után néha kell kettő.
-
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1515 üzenetére
ilyen avargyűjtő zsákot nem használsz (persze nem ennyiért)? beleraksz egy 150-es zsákot, és elhelyezel 2-3-at belőle a telek megfelelő pontjaira, így olyan sokat sétálnod sem kell, és az ürítés is sokkal gyorsabb.
persze ez nem zárja ki a nagy fűgyűjtő kosarat.nézd itt van egy 172 literes is. ez nem olcsó, de biztos minőségi, és ebből 3-al már biztos le tudod fedni a 800 m2-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Battlefield 6
- Könyvajánló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest