- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
válasz
Franky2Ster #757 üzenetére
Miért pont akku-s fűnyíró, legyen mire költeni, ha az akku meghal?
Alap: ha akkus, gagyit NE!
Ja, hogy 280EUR, ennyiért már fűnyírókat is lehet venni
-
ANDROID???
addikt
A Briggs megízható.
A Bauhaus gar passz, de az 5év jól hangzik
Annyiért stimm, ha husqvarna szervizében intézhető 5 évig a garanciáztatás. Az M46-125R önjárós, ha kell az önjáró funkció akkor vegyél önjárót, ha sokat kell kerülgetned és nem csak menni és vágni, akkor felesleges az önjáró , mert nem használod ki, akkor elég az M46-125.
"5 év BAUHAUS garancia
Fogyasztók részére a BAUHAUS minden elektromos és robbanómotor-hajtású készülékre a vásárlás időpontjától számított egy éves kötelező jótálláson felül, önkéntesen összesen 5 évig jótállást vállal a polgári törvénykönyv szerinti fogyasztói szerződések esetére.
Ez az önként vállalt, kiterjesztett jótállás nem vonatkozik a készülék akku egységére, töltőjére és az egyéb vele együtt szállított tartozékokra.
Nem terjed ki a kiterjesztett önkéntes jótállás a kopó-fogyó alkatrészekre és tartozékokra, a rendeltetésszerű használat következtében történő elhasználódásra, kopásra, az átlagos háztartási használat körét meghaladó igénybevételből, illetve üzletszerű használatából adódó meghibásodásokra, továbbá elemekre, világító eszközökre, mely esetekben a gyártó által vállalt, illetve jogszabály szerinti általános jótállási időre vonatkozó szabályok irányadók.
Az 5 év BAUHAUS garancia nem vonatkozik olyan hiányosságokra és sérülésekre, amelyeknek a vásárló a vásárlás pillanatában tudatában volt. Nem vonatkozik a jótállás kopási sérülésekre, amelyek a termék rendszeres igénybevételére, szakszerűtlen használatára, fizikai behatás során keletkezett sérülésre, vagy hiányos karbantartásra vezethetők vissza.
A jótállási igényt a BAUHAUS elutasítja, amennyiben a vásárló a készülék borítását kinyitja, vagy más számára hozzáférhetővé teszi azt.Amennyiben egy készülék a jelen jótállás ideje alatt meghibásodik, a BAUHAUS választása szerint vagy megjavíttatja a készüléket, vagy kicseréli egy másikra, vagy a termék hiánytalan visszaszolgáltatása esetén megtéríti a vételárat. A jelen önkéntes jótállásból további igények nem vezethetők le.
A vásárló a jótállási feltételeknek megfelelő igényét a vásárlástól számított 5 éven belül bármely BAUHAUS szakáruházban érvényesítheti, amennyiben bemutatja a készüléket és a vásárlást igazoló eredeti pénztárblokkot (nyugtát, számlát) és a jótállási jegyet.Nem minősül fogyasztói szerződésnek a nem természetes személy és a BAUHAUS között létrejött szerződés. A vásárló törvényből eredő szavatossági és kötelező jótállásra vonatkozó jogait a BAUHAUS garancia (és így jelen szabályzat) nem érinti. " Aztán mibe kötnek bele az jó kérdés, ez pedig nem azonos a husqvarna garanciával...
Makita: ugyanaz a motor van rajta mint a mcculloch gépeken, Kb a 46-140wr szinten lehet a gép.
http://www.mcculloch.com/hu/products/lawn-mowers/Önjárós szélesebb, jó ár/érték.
Attól függ milyen funkciók lényegesek, és mennyit szánsz rá.
-
ANDROID???
addikt
Briggs motorral szerelve jó lenne ebben az árban, inkább olyan gépet keress ami briggs motorral szerelt.
Mekkora a keret, mekkora területre, mennyire egye letes, szeretnél mulcsozni ezeket kell végig gondolni..
A Mcculloch gépek között találsz jót ebben az összegben, lehet a Makitában is most akciót tartanak több típusra..Zs83: faágaknak nem fog "örülni", az 1cmnél vastagabb ágakat nem túl jó bedarálni, a vékonyabbak elvileg nem okoznak túl nagy kárt, persze ne ez legyen a cél, hogy így gereblyézel :-D
A leírásban, majd benne lesz, hogy a köveket faágakat fel kell szedni fűnyírózás előtt.. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #746 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy ha nem rendszeres karbantartás a cél, akkor kasza a céleszköz. Normál esetben pedig elbír vele a 125ccm vagy a 140ccm is
Vízszintesnél pedig feleseges az önjásós valóban, csak ha az asszony is tolja a fűnyírót akkor lehet jó az önjáró fnkció... -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #744 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy 15cm felett már fűkasza kell és nem fűnyíró.
Mulcsozás pedig csak 10 cm alatt ajánlott, felette el lehet felejteni a mulcsozást...
Erősebb motor persze előny, de csak ha szükség van rá, mert ha fűnyírást tervez vele, és nem kaszálást akkor elég a 500-as seria... -
ANDROID???
addikt
Elvileg egyikkel sem fogsz mellényúlni, kb azonos tudásúak. A két drágább 3év garos, a Mcculloch 2év garos, viszont az a legolcsóbb
Mennyit ér neked azt kell eldöntened.
Elvileg a legdrágábbnak fogod a legritkábban a gyűjtőjét üríteni leírás alapján. Kérdés ér-e neked +16k felárat.
Ár/értékben MC. -
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #736 üzenetére
Nekem adtak gar levelet, nem tudok róla, hogy váltoutattak volna ezen.
Leér az alsó állásban, mert egyenletlen a talaj (ki kell egyengetni).
A sebesség, gyanítom nem 15cm fűre tervezték ezt a sebességet, lökd át rajta kétszer ;-)
Nekem ok a sebesség, az tény hogy több száz bessévi fokozat, kicsit többe kerül, akartál többet költeni? :-D
Rá kell jönni, hogy a jö ennyi. ;-)A fűgyűjtője, ha nagyobb lenne, tele gyűjtővel még nehezebb lenne, legalább nem kell a vépet sokat pihentetni, de ne várd meg a 15-20cm füvet, mert arra persze hogy sokkal nagyobb lenne. 60literey gyűjtő sem enne sokkal többre elég hidd el...
Ja nekem 1. rántásra indul(kopp-kopp) , nyomd meg 3szor a szívatót (pumpa). Akkor 1re kell indulnia. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #732 üzenetére
Ez más motor, ez sem a legolcsóbb gép. Eben a kategóriában a másik három márka kb ennyi. A Mccullochból (olcsóbban is és) ennyiért önjárósat is lehet venni, jó az önjárós, ha pl dombos a terület..
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribizlikutya #728 üzenetére
Amit kell tudja, nem vészes árban, nem gyenge, mulcsozás pipa, gyűjtés pipa.
Kell még valami?
A porplásról annyit, hogy rokonságban ott figyel a műanyagkosaras MTD, úgy porol mint a güzü, ugyanazon felületen a műanyag/hálós gyűjtő nem porol annyira.Kicsit szélesebb, elvileg hamarabb vlgzel gyakorlatilag nem biztos
Amennyiben nem lényeg az önjárós...
Viszont, ha többet szeretnél költeni ott a másik 3 márka
-
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #726 üzenetére
Nekem is van olajszívó "céleszköz" a géphez, (kaptam hozzá)...
Egy szóval nem mondtam, hogy emelgesd. Amennyiben a gyártó azt írja a használatiba, akkor miért lenne baj az emelgetés (nagyon félreétettél valamit...).
A Makita sem a legolcsóbb, az is teljesen túl van árazva, ha csak nem akciós darabot fogsz ki éppen...
(a Viking, Husqvarna, Makita, Honda nem a legolcsóbb márkák...)Használati, 185. oldal. B&S motorral szerelt típus.
Külön a motorhoz adott kezelési útmutatóban is az van, hogy a motort kell megdönteni...
(szkenneljem?)
"Olajcsere
•
Ürítse ki a benzintartályt.
•
Csavarja le az olajbeöntő nyílás kupakját.
•
Helyezzen le egy megfelelő edényt az olaj felfogására.
•
Eressze le az olajat a motor megdöntésével, hogy az olaj
kifolyjon a töltőcsövön keresztül. Ha a gép döntött
helyzetben van, a levegőszűrőnek mindig a legmagasabb
pozícióban kell lennie. Kérdezze meg a helyi
benzinállomásnál, hogy hová öntheti a fölös motorolajat.
•
Töltsön be új, jó minőségű motorolajat. Lásd a „Műszaki
adatok” című fejezetben található útmutatást." -
ANDROID???
addikt
válasz
ribizlikutya #722 üzenetére
Vannak még a Viking és a Makita gépek amit szeretnek a felhasználó.
Gyűjtőzni is szeretnél, vagy csak oldalkidobni és mulcsozni?
Mi a keret rá?
A Husqvara, Viking, Makita mind zsebbenyúlósabb, ha nem a legalját veszed, az MTD szintén 130 környékén kezd ok lenni, viszont akkor akkora összegnél az első 3 márka érdekesebb.
Mcculloch husqvarna garanciás gép, árban jobb mint a másik 3 márka, Briggs motorral szerelt (a felső kategória Honda motoros, de az megint drágább), a Briggs motorok jó minőségűek, a Mcculloch gépek pedig elég jó szolgáltatást nyújtanak az árukért (és nem is csúnyák). Amennyiben nincs sok kerülgetni való, csak tolni kell a gépet, vehetsz akár önjárót is pl. m46-140wr, ha a mulcs nem lényeg ott az olcsóbb 125r, ha nem kell az önjáró funkció a sima 125, attól függ mik az igények. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #719 üzenetére
Ez meg nem műanyag...
Van még sok más fajta is...
Amennyiben jól értem az összes gép amit oldalra kell borítani az olaj eltávolítása céljából (vagy ki kell szivattyúzni belőle) bármelyik pillanatban tönkremehet? Leírást követve az olaj nem fog bekerülni a hengerbe, vagy aki ezt a leeresztőmentes megoldást kitalálta tévedett, gondolod hogy ha a leírásban benne van borítsd ki, akkor az gar.vesztéssel jár?
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #716 üzenetére
A gyári Briggs vagy Husqvarna sae 30, (az utóbbit használom, ez volt épp a polcon a boltban).
Tartsd be az előírásokat, elvileg ez elég lesz. A csavarokat a tolókaron nézd meg időnként, hogy ne lazuljon ki (csavarhúzó nélkül lehet meghúzni). A kerekeknél nem vettem észre csapágyat, nem igényelt eddig különösebb karbantartást.
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #712 üzenetére
Mcculloch 2év (husqvarna gar.). A régebbi partner kerekei semmivel nem különbek (ha az általad említett típust nézzük), több éves partner kerekei hibátlanul működnek jelenleg is, de ha be is szrik, majd veszel rá másfajtát, ha felmegy rá... Viszont, ha attól jobban leszel vedd az alko gépet, de ha idő előtt ez is elrohad.. . Esetleg nézd meg a használt piacot is, vagy vegyél rá fűnyíróházat.
-
ANDROID???
addikt
Olyan telítettséget jelző műanyag mint pl az alko gépeken nincsen.
Nem nagy dolog rájönni a telítettségre, pl a kosár alja és teteje műanyag a kettő között hálós, így az alját könnyen meg lehet mozdítani felfelé (mint a harmonika), alá kell nyúlni cipőorral, ha könnyen emelkedik még fér bele lazán...
A fogantyút normálisan be lehet állítani (nem csak 2-3 állásban állítható), és nem az a nagyon lanyha könnyen kotyogós fajta.
A tömlőcsatlakozón keresztül le lehet mosni normálisan a gépet, persze egyértelműen nem arra van, hogy a vastagon rárakódott földes cuccot csak úgy egy pillanat alatt lelöttyintse. -
ANDROID???
addikt
(Nekem most is első rántásra, de az a vicc, hogy a szívatót is talán 2-szer ha megnyomtam.Azt hittem, nem fog így indulni, mert ugye egész télen pihi, de mint amikor az összeszerelés után indítottam, pontosabban most nem fulladt le, hanem járt szépen.)
A B26PS az egyenes szár miatt.
Amennyiben a 122C is egyenes lenne, akkor gondolkodós, de az drágább is...
-
ANDROID???
addikt
Neked is 1. rántásra indult (nekem igen
)?
Nézz szét ugyanebben a márkában, lehet rá frankó előtéteket is venni a kis fűkaszára, de van amelyik eleve sövényvágóval csomagolt (ha van sövény is)..Közeli rokonomnak MTD kaszája van, ő is annó az 50 körüli kategóriát célozta, hát látott már 2-3 alakommal szervizt, plusz otthon is kellett tuningolja a gépet. Szóval már bőven 65 fölött van a gép így...
-
ANDROID???
addikt
válasz
tranceplanet #694 üzenetére
Ok, de a könyvet vedd elő először azt "bogarászd" át...
-
ANDROID???
addikt
válasz
tranceplanet #692 üzenetére
Én is megint husq. olajat vettem SAE30 1,4l 2,79k.
3 gépbe elég is volt, mert volt itthon 1,5-2dl
-
ANDROID???
addikt
válasz
tranceplanet #690 üzenetére
Nincs mit, hol vetted végül?
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Nem macerásabb, még egyszerűbb is. A betöltő nyílás nem vezeti el az olajat erre-arra. Mivel egy másik gépet is is leszervizeltem, az régebbi típusú B&S motoros, az alján ott a leeresztő csavar, de természetesen abból az olaj folyt a doboz mellé is, pedig odafigyeléssel ment annak is a folyamata. Ott a betöltő nyílás is a motor hátsó sarkán alacsonyan van, de alacsonyabban, persze egy teáskanálnyi ment a betöltéskor mellé is. Az újabb típusnál egy csepp sem ment a diboz mellé sem, de betöltéskor sem.
Akinek ér annyit a Viking (amin talán van leeresztő csavar alul), hajrá lehet többet kiadni rá, azon is a B&S motor van általában...
-
ANDROID???
addikt
Rent: +1
Nekem épp egy WU2 (1l) doboz volt kéznél, levágtam az egyik oldalát és szépen bele lett engedve az olaj ügyesen, az olaj sehová nem fojt rá, csak a dobozba...
http://cdn.mcculloch.com/dimage.axd/productHuge/m310-0664/mcculloch-m46-125r-1ae10501.jpgNézd meg a képen, hogy az olajbetöltő nyílás hol van, amennyiben valami nem jön össze, akkor is max a műanyag borításra folyik..
A gép tényleg "nem az igazi", öntöttem az olajcsere előtt 1-1,5dl benzint, nyomtam kettőt a szívatón és 1. rántásra beindult.
Felmelegedett az olaj egy kicsit, így gyorsabban kifolyik ugye.
Lecseréltem az olajat, kapott benzint, hogy a tank teljesen fel legyen töltve, és 1 rántást követően a motor járt is, 0 füstöt nyomott ki. A videót felejtsd el.
Amit a videón láttál nagy szerencsétlenkedéssel lehet elérni
-
ANDROID???
addikt
Ez nem 100%, de nem biztos, hogy ettől kell függővé tenned...
Egy gép olyan 25-30 kg, azt asszonnyal is felemeled kényelmesen
Pont le kell sz@rni, hogy nincs leeresztő, pláne, hogy egy szivattyút 2-3k-ért meg lehet venni, ha nem akarod emelgetni...Amennyiben emeled is és nem tartod levegőben elég időn keresztül , akkor nem lesz eredményesebb mint egy pumpával szivattyúzás...
-
ANDROID???
addikt
válasz
rejtőzködő #677 üzenetére
Első kerék meghajtásút nem próbáltam még.
Azt látom, hogy a hátsó kerék hajtásún van műanyag borítás a hajtáson, az első kerék hajtásnál a szíj a koszt stb be tudja vinni előre valószínűleg (a szíjnak valamelyik oldalán előre is kell mennie nem csak hátra
).
"Józan paraszti ésszel" inkább hátsó, ott a súly, az elaje úgy is csak elkapar
-
ANDROID???
addikt
Na szóval mivel is leszel előrébb azon kívül hogy kifizeted a zöld színt sárga márkánál. Pláne, ha nincs gyárilag leeresztő csavarja. Nekem mcculloch m46-125R gépem van, és lehet hogy kibírom 1 évben egyszer azt a megemelést ami alatt az olajat kiöntjük a gépből vagy mi...
Leeresztő csavar az nuku, és ha a vikingen plusz 20-30k ért van leeresztő hát pont lesz@rom és nem adok érte azért annyit, pláne ha nincs. Egyébként a borítsd ki belőle azt jelenti, hogy emeld meg és csurgasd ki belőle
Ott tartasz Viking-el is mint a többivel ami B&S motorral van szerelve.Szóval , ha nem tetszik a szívasd ki pumpával megoldás borítsd ki belőle, különben vidd szervizbe, ott is ugyanazt teszik vele jó pénzért
-
ANDROID???
addikt
válasz
rejtőzködő #675 üzenetére
Inkább a kettő közül a Mcculloch, nagyobb (nem csak 46cm), erősebb, nagyobb a fűgyűjtője. Ráadásul olcsóbb is. Az hogy olcsóbb nem azt jelenti, hogy MTD olcsóbbik gépeivel van szinten. A Husqvarna adja a garanciát rá (hozzá tarozik a márka EU része..) A PX3 penge nem rossz darab.
A hajtás nem retekgyűjtős, nekem a kisebbik típus van (m46-125r).
Környezetemben van egy partner 46cm és 3 vagy 3,5LE briggs motoros gép, szintén önjárós, nagyon úgy fest az alkatrészek alapján, hogy az m46-125r "elődje", az már jó pár éve teszi a dolgát hiba nélkül és nem kímélik túlzottan.A Vikinghez sem lesz túl olcsó az alkatrész, hogyha a fűrészek alkatrész áraiból indulunk ki (egyébként úgy tűnik ugyanaz a motor van a vikingen mint az m46-125 mcculloc gépeken).
A nagyobbat ha nézzük, attól függ elég-e a 46 cm (ez elég pöpec, mert erősebb motor 46cm vágófelületre) vagy kell a nagyobb(na nem mint ha ezzel a vágási szélességgel nem bírna)?
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
1000nm esetén tényleg érdemes a nagy kaszában gondolkozni.
"Egy termék, számos lehetőség. A három-az-egyben eszközkészlet damilfejet, fűvágó kést, sövénynyíró adaptert tartalmaz. Az egyszíjas heveder kényelmessé teszi a munkát. Az osztott tengely sok további tartozék használatát teszi lehetővé. A Soft Start-nak és az üzemanyag szivattyúnak köszönhetően egyszerű az indítás. Az automata start / stop kapcsoló automatikusan visszaáll start pozícióba, ennek köszönhetően a fűkasza mindig használatra kész. Gyors és pontos száladagolás a Tap ’n Go™ funkcióval."
" Sokoldalú
A fűszegélynyírót számos különböző adapterrel lehet használni, amelyeket tartozékként lehet megvásárolni.
"súly: 5,4kg
A tartozékok és az utólag hozzá megvásárolható kiegészítők miatt is írtam (pláne, ha nem nagy a terület, de te tudod, hogy melyiket tudod jól kihasználni)... Az tuti, hogy a hasonló tudású és méretű mtd-től értelmesebb választás...
Persze gyárt ilyet is
http://www.mcculloch.com/hu/products/hedge-trimmers/Husqvarna ügyfélszolgálatán kérdezz rá mit adnak hozzá, és miket tudnak még adni hozzá, adnak tuti infót.
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Amennyiben nem gond, ha drágább, akkor nézd meg akár a husqvarna vagy a stihl kaszákat, de kb 15-25k pluszt kell rátenni. Az oleo mac gépek sem a szutyok kategória..
Azt neked kell tudni, hogy neked ér e annyit plusz ráfordítást. Ez a 3 márka sem lesz túl olcsó alkatrész utánpótlást tekintve... -
ANDROID???
addikt
Pl a mcculloch gyűjtője alul fölül műa, talán a harmada hálós, de tapasztalatból tudom jól fogja amit kell (nekem m46-125r van) . Persze minél erősebb motor annál jobb, de a 125ccm motorok nem lesznek 6 lóerősek, gondolj bele mitől lenne az egyik márkájú gépen 1-1, 5LE erősebb ugyanakkora motor...
Az önjáró gépek is húzhatók hátra, szép lenne ha nem lehetne hátra húzni. Az önjáró gépeknek a kerékhajtására van még egy kar amit húzni kell, hogy a kerekeket meghajtsa, amikor a kerekeket hajtja akkor nem szabad hátrahúzni, a kerékhajtást fel kell engedni, a kar elengedése után a gépet még 10-15cm tolni előre és utána már húzható hátra gond nélkül. Ez max bonyolultnak hangzik, de nem az... -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
tranceplanet #657 üzenetére
PL ez
Husqvarna gar, stb.vicopapa: Itt kérdezz rá..
Nem tudom helyileg melyik a jó neked, de pl. Fóti szerviz tök ok, tapasztaltam a jó hozzáállást ...
-
ANDROID???
addikt
Nem lesz az nagy mellényúlás. Be kell tartani az előírtakat és nem kell a füvet 20-25cmre meghagyni..
Csirkés boltban most van 50ért (ha jól emlékszem) mtd briggs motoros, de csak 46cm..
Ennyiért nem nagyon fogsz új jobb gépet... -
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #644 üzenetére
Benzines (nem kell vacakolni a kábellel), felesleges széleset venni nem nagy a terület, ha nincs sok egybefüggő terület, ahol nem kell kerülgetni akkor felesleges az önjáró. Érdemea normális gépet venni, mert az olcsó alja gépek 40e körül nem tartósak...
Mennyi a keret? -
ANDROID???
addikt
Ebben nem agyok teljesen biztos, de ha van rá kapacitásod írj husqvarna ügyfélszolgálatnak egy mailt, hogy milyen típusú géppel mi a kérdés, és hohy ettől félsz mint a kuplung csúsztatásnál...
Tuti fognak válaszolni, majd írd meg légy szíves mit írtak kíváncsi vagyok..Fűnyírás: mulcs mondjuk max 10cm fű és 5 cmnél nem lentebbi magasság állítás. Elvileg a fű egy harmadát lehetne mulcsal levágni a hosszát tekintve, de ezt úgy tapasztaltam még belefér...
Gyűjtővel felejtős a 20cm fű vagy felette az önjárózás elsőre, max vissafelé vágva (ha már másodszor tolod át rajta akkor ok) füvet elvileg nem 20-25 cm méretnél kll vágni. 10-15 cm jónak kel lenni az önjárózásnak..
Különben mondtam én az 51-190 típust, az hátsó kerekes stb..
-
ANDROID???
addikt
Amit én használok az hátsó kerék meghajtású, az teljesen rendben van. (A 190ccm-s típus is hátsó kerék hajtásos) Ne tartsd vissza semmiképp, mert azzal el lehet rontani a hajtást. A leírás szerint használd. A sebességén nem tudom tudsz-e állítani, mi van ha nem húzod tövig a meghajtó kart?
-
ANDROID???
addikt
"Még jó, hogy lehet kapni", szép ára van...
Egyébként a tudását tekintve, lehet ugyanott lettél volna a kisebbik típussal. A kisebbik típus egy kicsit olcsóbb, de ha már ekkora gép egy kicsit kellett volna csak hozzátenni a 190ccm motorral szerelt típusért, az pedig sokkal jobb ár/érték arányú. -
ANDROID???
addikt
Például az Mtd-nek is van jó árban gépe, de amelyik tényleg jó is az viking, vagy Husqvarna vagy más neves gyártó árai felé kacsintgat...
-
ANDROID???
addikt
Hali!
A B&S motor a jobbik fajták közül való, és ár/érték szempontból jók ezek a gépek.
Amennyiben rendszeresen nyírod, elég a 46cm 125ccm, ha az 51cm-t választod és a 140ccm kb ugyanott leszel, csak többet költesz rá...
M46-125R választásra jó, de nem adnak hozzá mulcskészletet, amennyiben megfelel a gyűjtős nyírás, akkor ez jó választás, de az obitól van kedvezőbb választás. Az Önjáró úgy működik, hogy az alsó "kart" is meghúzod és akkor hajtanak a hátsó kerekek, amennyiben az alsó kart nem húzod fel, nem fogja hajtani a hátsó kerekeket.
p.ü.-ben küldök neked megfelelő webáruházat, már lassan járna a jutalék tőlük részemre.
A kerettől is függ, mennyit szánsz a gépre. -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Jobb megoldás, behúzod járatod, az olaj felmelegszik, így folyékonyabb lesz, szólsz havernak faternak tesódnak valakinek, elkapja a "szarvát", te meg az elejét és szépen kiöntitek. Esetleg azt lehet még, hogy fogsz két széket és azon ügyesen ki tudod önteni, de azt frankón kell rögzíteni...
-
ANDROID???
addikt
Nézz körül a Makita, Husqvarna, McCulloch gépei között. Legyen vagy Briggs, vagy Honda motorja pl. Az Önjárót akkor érdemes választani, ha nagy egybefüggő területen kell füvet vágni, és ha nem vízszintes, egyébként ha sok a kanyargós kerülgetős, és nincs 4-500nm egybefüggő terület legalább benne, akkor nem biztos, hogy van értelme az önjáró tulajdonságnak.
Mekkora felület kb összességében a terület? Általában a gépeknél a tulajdonságokban leírják, hogy mekkora területre javasolt a gép. Amennyiben nem nagy a terület 1000nm alatt elég lehet a 41-46cm, felette érdemes 51 vagy nagyobb vágószélességűt választani... -
ANDROID???
addikt
Szia, amennyiben nincs olajleeresztő, indítsd be melegedjen fel az olaj és ahol beöntötted ott ki is fog folyni. Vagy szerezz be egy olajleszívó pumpát 2-3e forinttól lehet már kapni...
Egyébként a leírásban benne kellene legyen az olajcsere módja is.
Azért van szép ára a makitának... -
ANDROID???
addikt
A mcculochnak 2 év garanciát adtak, elvileg azon túl tojik be a motorja (ha gyorsan betojik remélem azon belül fog). Tegnap néztem, higy 30 ért már lehet kapni 3, 5LE briggs motort erősebbet 50 körül, így ha nagyon sos van és a javítás több mint 20 lehet kapni rá motort...
Bár a régi briggs motorokból kiindulva a váz hamarabb lerohad... -
ANDROID???
addikt
Pl. Lidl-ben láttam valami ilyesmit 1-2hete, nem vagyok benne biztos, hogy az elektromos volt-e.
Pl.: http://www.vasiagrocenter.hu/2705,gardena-elektromos-suhano-f%C5%B1nyiro-380-ec-%28-4028-%29.html -
ANDROID???
addikt
Egyetértek, nem akartalak oltani.
A saját helyzetemet tekintve, amikor választottam azt is szem előtt tartottam, hogy a túl olcsó gépekből előbb utóbb úgy is az lesz, hogy gép javítandó akkor már cserélhető is (ez általában előbb szokott bekövetkezni).
Amikor már a 2. gépet kell venni 40-ért még mindig ott tart a dolog, hogy a gép ára elérte a normálisabb gép árát (vagy túl is haladta), csak társul mellé sok szívás, idegeskedés utánajárkálás, és ahogy Te is írtad küzdelem ("...egy délelőtt"). Természetesen, a 100 feletti gépek minősége minden bizonnyal magasabb, lehet tartósabbak is és erősebbek, bízom benne azért ez a McCulloch is 8-10 évig kiszolgál legalább. (ha lehet nagyobb probléma nélkül.) -
ANDROID???
addikt
Az MTD-ben is a felső kategória már rendben lehet, de ott már megint csak 100+... a vételár.
Nekem is az ár/érték volt az elsődleges, mert én is úgy voltam vele, hogy erre a területre, nem kellene erőltetni a 80+-t, ebben a kategóriában és árban pedig ez volt a kézenfekvő...
Az MTD-vel is az a bajom igazából, hogy apósomnak a kaszája olyan hülye hibákat tud generálni, hogy ember legyen a talpán aki azt normális keretek között (bármilyen tuning nélkül) megjavítja... A benzines fűnyírója is MTD, az is produkált már érdekességet, de az még vagy 6-7 évvel ezelőtti vásárlás, és az is olyan 60E körül volt, persze nem önjáró, de neki nincs is nagyobb egybefüggő rész a vágási területen, ja és inkább sík terület...
Ezek az érdekességek ami miatt az ember inkább tart ezektől az olcsóbb vackoktól... -
ANDROID???
addikt
Jobb választás lett volna 140cm3 mint a125cm3?
Akkora különbség szerintem nincs, hogy megérje a felárat főleg nem 5-600m2-re...
Amennyiben nem magas árban és nem nagy súlyban szeretne valaki gépet vásárolni, ezek a kis cm3 gépek, nem olyan rossz választás. Inkább mint egy 40Ees mtd... -
ANDROID???
addikt
A 190cm3-es gépek már nem a 80 ezres kategória, családon belül van egy néhány éves Partner 3546 SD (önjáró) fűnyíró, azzal is vágtak 30cm-es füvet (nem erőlködött túlzottan). Ebből kiindulva beszereztem saját részre (másik háztartás) egy McCulloch M46-125R típusú gépet 65-ért (szemezgettem az M51-140F 78-ért, de nagyobb vágófelületen nem sokkal több erővel...) a 20-cm fűvel is simán elboldogult, a fölött pedig már úgy is kasza kell. Ezek a gépek már a Husqvarna-hoz tartoznak gar szempontjából is, az európai részt a Husqvarna megvásárolta. Lényeg, hogy B&S vagy Honda legyen a gépre szerelve. A tartósságot, hogy mennyire hatja meg a cm3 nem tudom, be kell tartani az olajcseréket és a gyártó által meghatározott üzemeltetési előírásokat. Úgy tudom, hogy a teljesítményt a kisgépeknél másképpen határozzák meg mint korábban (nem tudom pontosan mikortól), de lehet félre tájékoztattak. Persze a Stihl (Viking) fűnyírók erősek, de azért meg lehet nézni az árcédulákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest