- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
No este már tájékozódtam...és azt is megtudtam hogy a 80-as években keletkezett a technológia, egy pók aki a korai kísérleti szakaszban hallotta (nem ő volt a feltaláló) természetesen esküszik arra hogy ég és föld az akkori BT hangátvitelhez képest (vmilyen digitális hangsugárzókon próbálták) de adekvát, vakteszt szerű ténymegállapítások nincsenek...viszont többen ugrásszerű hangminőség növekedésről számolnak be APT-X készülékpárosra áttérve.
Az nyilvánvaló hogy mind az adónak, mind a vevőnek tudnia kell a kodeket, illetve meg van határozva az általatok is leírt BT kritérium.
Találnom kellene egy telefont, ami bizonyíthatóan nem APT-X-es, de bluetooth hangátvitelre képes és tesztelnem a hangminőségbeli különbséget.
A tech ördöge pedig hogy itthon még a kölöknek is apt-x-es telefonja van, tehát idegenben kell keresgélnem.Az apt-x oldalon lévő adatbázis pedig egy f.s...rengeteg dolog hiányzik, azt hiszem a technológia elterjedt, ezen túl jobb lenne azokat felsorolni az újak közül amelyek nem tudják...
Sheratan: Nyilván nem fogja azt a minőséget hozni, de két nagyágyú fejes meghallgatása után azt mondom, ha ebben az ütemben fejlődik a BT hang, akkor a jövendölésem nem 5 év múlva teljesül...
Megvettem egy BT fejest, teljesen elégedett vagyok a hangjával (talán dinamikában elmarad, de most basszus elvonón vagyok amúgy is) nagyon szép...remélem meglesz mire hazakeveredsz és meghallod... -
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #61778 üzenetére
Ez ló...z..ez rizsa...
Nem arra vagyok kíváncsi hogy egy technológia milyen szájtot képes kihánynia magából....
Ezek szerint ha egy fülesre nincs ráírva hogy APT-X kodeket támogat akkor nem támogat...
És ha rá van írva akkor sem biztos hogy két valami e képpen kommunikál egymással...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61776 üzenetére
1. Volt ott vmi mosoly jel...
2. Ha szerzek egy ilyen BT vevős, DAC-AMP vmit (sanyi csinál ilyet amit a hajtókádon viselsz) akkor feltételezem, ha kivezetem kétfelé és a végére spec csatikat rátekerem, akkor vmilyen hangot csihol ki az andzsin...
3. Na már most ezekben is kell lennie vmi dac-ampnak? vagy csak felteszi Kemcso futás közben és énekel hogy zenét halljon?
4. És persze teljesen jogos a kérdés...úgy látom az andzsit nehezeb hajtani mint a momentum fejesemet...ezt nem hittem nektek de bekövetkezett...még az ak és larsivan is hagy benne...majd ha hazakölktözöl meghallgatom a yulongon...vagy addigra vmi Krell-Wadia-Madrigal kombón, mert remélem őrületed nem áll meg egy egyszerű Fostex-yulong kombónál
5. A2DP megléte tehát nem ekvivalens azzal hogy APT-X kodek (vagymi) is van benne...ezexerint?
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #61771 üzenetére
Tehát a BT4.0-ból következik az APT-X átvitel (kodek vagymi) megléte?
Szerintem ez az egyetlen lényeges pont a hangátvitel szempontjából...a 4.0 az akkuidőt növel(het)i...úgy tudom...de javítsatok!
Ebbe a bluetooth-ba jobban bele kell mélyedni az az érzésem...ez a jövő...gyanítom hogy 5 év múlva sok armatúrás BT fülesek lesznek dögivel...vezetékes meg kell majd a bánatnak...
Mondjuk egy W60 armatúráihoz egy kis akku, DAC-AMP...mondjuk lenne akkora mint az Angie...de BT...na jó...csak álmodoztam...
-
Tulku
veterán
válasz
DrojDtroll #61762 üzenetére
Nem sokat...én inkább SoundMagic ES18-at vennék annyi pénzért..kicsit kevesebb anyag de valamivel jobb hang...az S500 az RHA-k közül a legrosszabb. hang..de mint írtam anyaghasználatban veri az ES18-at...
Külföldről, apróról kapsz jobb hangot azon az árszinten...
Darvinya: Ezek a logikai betűsorok mit jelentenek? APT-X átvitelre képes?
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #61739 üzenetére
"vagy le kell szarni, kit érdekel, melyik a jobb és a bal"
Na téged fog T70 után....meg annyi év hangtechnikával való foglalatosság után...gitár évekig bal oldalon volt, most majd jobb oldalon igen zavaró lesz...és a többit meg sem említem, mert eretnekség
Persze sokan nem így vélekednek....mindegy, max megfordul a bal és jobb oldal...de szerintem ennél több, ha a színpadkép átfordul...nekem olyan mintha hátat fordítanék...kissé...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61720 üzenetére
Pont az UM50 pro ami igen erős mélyekkel van megáldva beszámolók szerint...morózus darab állítólag...
és valóban...ha nincs árfekvés rögzítve, akkor szárnyalhatunk...én is ajánlanék egy erős versenyzőt: Lear LUF-BD 4.2...na ebben van két mély dinamikus és 4 armatúra többinek...lehet mélybombát szerkeszteni belőle...és hangolható
-
Tulku
veterán
Soundmagic E10S...itthon kapható, erőteljes mélyhangok, nagyon szép középtartomány sibiliance nincs.
Kapcsolója miatt ios és android is kezelhető hallgatható vele (by Kemcso...köszönöm) és belefér a keretbe.
Ha nem kell headset akkkor 10 körül megúszod a sima 10-est...Sheratan: W50...vicces vagy ma...persze árat nem írt
-
Tulku
veterán
válasz
kromatika #61689 üzenetére
20 ezer...valahogy kiálts az éterbe és hátha le tudsz akasztani egy vc1000-est vagy B2-t használtan e körül...azok hangszerre kiválóak...nagyjából a 2BA (armatúrás fülesek) jöhetnek szóba vagy dinamikusok közül GR07 esetleg a 400-as Hifiman...de mindegyik használtan...
Itt már klasszikuson jazzen népzenén hallani fogsz valamit és nem lesznek túlterhelve basszussal....
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61666 üzenetére
"Én az sem szoktam midnig érteni, hogy ha valaki akar venni mondjuk 10 ezerért fülest, akkro a 13-ért ajánlott már nem fér bele,"
na azt én se....
Egyébként bármilyen közhelyes, földhözragadt, lokálpatrióta, magyarkodó leszek, ki kell mondanom...inkább magyar embert gazdagítanék (persze ekkor is kínai felhanggal) mint nem magyart...és persze tudom, hogy 100 érv szól ellene, de akkor is megmarad ez az érzet bennem...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61654 üzenetére
Én csak nem értettem hogy miről is folyik a diskurzus...nem vádoltam senkit...csak almát körtével...de lehet hogy tévedek...
Én azon a véleményen vagyok mint a veled diskuráló fórumtárs...ha két nap alatt itt van és garancia is van rá, miért ne? Persze a minőségi vitába most nem szólnék bele...nem ismerem a másik versenyzőt, nekem az e10 hangképe tetszik...10-et megér...persze szerintem...
És ne feledjük el, hogy - ugyan nagy számban a vezeték megy tönkre - más meghibásodások is felléphetnek...driver hiba, elhalkulás...stb...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61648 üzenetére
Isten ments...nem viccnek szántam...kolléga 3 elég eltérő karakterű füles ármegítélését (garanciával) karöltve ecsetelte...erre reflektáltam...
A vének tanácsát pedig nem hülyeségként vetettem fel...5 különböző ember, aki hallott már ezer félét, de rálátásuk, ítéleteik azonos szinten mozognak konszenzusra jutna mondjuk....
Bár sokan gondolom nem a 0-5 ezer forintos kategóriára tennék a hangsúlyt pedig kis hazánkban ez fedi le a piac nagy részét...
És hogy mi a kiegyenlített? Sokakanak a GR07 erőst basszushiányos (szerintem nem) például...de értem mire gondolsz...kijelölni egy etalont, azt Budapesten vhol meg lehetne hallgatni és eldönteni az írások alapján melyik kiválasztott esetleg hol helyezkedik el...
A baj az hogy az általad felsorolt két termék egyike sem hallgatható meg...pedig az ötlet nem rossz...ki kell tehát olyat jelölni, amit meg is lehet vhol hallgatni...hogy az etalonhoz képest meg tudja ítélni a vásárolni kívánt terméket...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61646 üzenetére
Most nem úgy van hogy az első kettő mély orientált (sokak szerint basszusgyár, bár szerintem az e10 nem az...de ez privát) és a harmadik kiegyenlített, amiben sokak szerint kevés a mély?
Mert akkor azért illene meghallgatni, mielőtt az anyagiak is szerepet játszanak...
És persze definiálni a sokak szerint (többség szerint) kifejezést is
(egyszer hivatkozva látom a népvéleménynek kikiáltott "sokak szerint kevés a mélye"...máskor a konszezuson alapuló kiegyenlített(ebb) kifejezéseket..most mi az általános igazság, amihez nekem egyszerű földi halandónak alkalmazkodnia kell?
Jó lenne létreghozni itt is egy vének tanácsát, hatalmas hegedűhangoló fülekkel...In nomine Patris alapon
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61620 üzenetére
1. Hányszor kérjek még elnézést hogy meg mertem szólalni?
2. Elég nagy visszajelzés áradat bizonyítja, hogy tetszik az embereknek a hangképe - nekem is - abban tévedhettem, hogy az általam enyhe mélyközép kiemelést (később revidiáltam tegnap tán...) ti (sokan) nem annak hanem erős mély túlsúlynak halljátok, tehát ezért mély túlsúlyos (bár nem írtam hogy kiegyenlített...)
3. Elég nagy probléma, ha szinte mindenki ebben az ársávban (0-10 ezer) keresgél használható fülest, amit lehet évekig hallgat, de nem hallgatja meg mit vesz...én nem tenném, de lehet ez is az én világtól különböző tévképzetem...
4. Még egyszer: elnézést tőled is mint főinstruktortól, ha tévesen enyhe mélyközép kiemeltnek tituláltam egy mélytúlsúlyos fülhallgatót...
Az abszolút rendszert pedig nagy ívben le.....om...abszolút ugyanis ebben az értelemben nem létezik, legfeljebb többségi konszenzus...
-
Tulku
veterán
válasz
f4lcon #61617 üzenetére
Szerintem az hogy a júzer nem talál benne basszust az annak (is) lehet az oka, hogy megszokták az emberek a basszus túlterhelt hangkeltőket...én nem is ezen vitázom...
De SZÁMOMRA a V (vagy mélykiemelt, basszusnehéz) karakter ezek szerint más mint Kemcso vagy Sheratan (és még ezek szerint a többség) számára...szerintem ugyanis a V (mélykiemelt...ebben az esetben a V karaktert nem is tudom értelmezni, de nem is jött ezzel senki) nem más mint a mély szekció kiemelése a többi szekció KÖZÜL...és én ezt ebben az esetben nem érzem relevánsnak...mint írtam középmély kiemelése van, de nem egy mélybomba (mondjuk)...de mint írtam is meghajlok a népakarat előtt, mert Bodt kijózanított...még bűncselekmény elkövetésével is vádolhat a kérdező
(szándékos félrevezetés...)
"a kérdező szerint ez szar amit kapot"
Írkálok valahová sok mindent, de mindenütt elmondom; mindnet hallgassunk meg, ne vegyünk meg semmit más véleménye alapján...a hallás igen szubjektív folyamat, egy topikban egy erősítő építéssel foglalkozó elismert szakit kioktatott egy tag, miszerint hallásra ne alapozzon méréseket, mert az egyik szubjektív a másik nem...persze ezzel sem értek teljesen egyet, de ezen estben valószínű a mérési görbék a többséget igazolják (Kemcsot beleértve) és mély kiemeltnek titulálják a fülest...Számomra egy "kiegyenlített" fejes volt 20 éve a K501-em (ahhoz képest a 701 basszusgyár) ami gyönyörű hangszeres zenét közvetített meseszép térrel, de egy idő után kiszáradt tőle a torkom, innom kellett...szerintem a kiegyenlítettség ritkán jár együtt a zeneiséggel, muzikalitással, persze erre is léteznek ellenpéldák, de nem ezen az árszinten....
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61615 üzenetére
Nézd én leírtam valamit...ha ezzel érveket sértettem, elismerem...
Persze nem írtam, hogy kiegyenlített és írtam a mélyközép kiemelésről, de ha ezzel félrevezettem, elismerem!
És az persze tény, hogy saját tapasztalataim írtam le...ezt is elismerem!
A "nagy többséggel" nem kívánok vitába szállni, ezek saját tapasztalataim tükrözik
Az viszont örömteli, hogy ti kijavítjátok hibáim (egyéni meglátásaimból fakadó - a közízlésnek ellentmondó véleményem), így semmi esetre nem hoz helytelen döntést a kolléga! Ezért van a fórum!
W30-on pedig bármit csinálok, egy igen enyhe mélyközép kiemelésen kívül nem találok mélyeket...ennek ellenére leváltotta a GR07-et, mert agyonverte részletességben, transzaprenciában..mert SZÁMOMRA az kissé jellegtelen, kevéssé részletes, de dinamikushoz képest gyönyörű terű füles volt...térben még a T20-at is nagyon elverte...
Érdekes hogy egyezhet a véleményünk....a VSDS nekem is magas hiányos volt rendesen....
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61612 üzenetére
Sajnálom ha neked ennyi jött le...
És persze elnézést, ha - kizárólag saját ízlésemet prezentálva - azt ajánlottam, javasoltam azt is hallgassa meg
Mélytúlsúly és elég sok ember egyetértése...megértettem....
De érdekes hogy nekem a GR07-ben ami általatok kiegyenlítettnek ítéltetett,több basszus energia volt mint a W30-ban ami általatok mélytúlsúlyos vagy V, vagy más megfogalmazásúnak találtatott...
Sajnálom ha nem állok be a sorba...ez az én hallásom által tükrözött világ...és gondolom kizárólag én megyek forgalommal szembe...van ilyen
És persze:
"Megint azt magyarázod, hogy a TE ízlésed szerint"
(klasszikusokat csak pontosan...)Mégis miről meséljek?
Arról hogy a te ízlésed szerint milyen egy füles?
(Huxley-tól a szép új világ-ot olvastad?)
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61606 üzenetére
Mivel nekem is íródott...
Az hogy mit milyen hangképnek ítélünk meg, több összetevő kérdése...
A forrás illesztésén túl (érdekes egyébként, hogy az X5 mennyire bejött nekem VC1000-rel és sírva adtam el, majd most meghallgatva az Angie-val elég torznak ítéltem....) én kiemelném az illesztéket.Itt megemlítettem, hogy bejáratás után én is felfedeztem középmély túlsúlyt, sőt azzal a szilijkonnal ami a VC1000-ből kicsikarta a mélyeket (végre) itt egy igen mélytúlsúlyos fülest kaptam...de....
megírtam, hogy dupla pereművel egész más lett a helyzet...mély hátrébb, közepek előrébb és megjöttek a magasak (igaz ott még mindig érzek némi tompaságot, de nem rossz értelemben, inkább nem az erőssége, de ezáltal sok műfajra kiváló lehet, főként ahol erős dominanciája van a magas tartománynak).
Ebben a kontextusban nekem egyenletesnek tűnt az előadása, élmény volt hallgatni, ha ezen az árszinten hallgatom (10+ ezer)...nem írtam hogy kiegyenlített, hogy basszusszegény...stb...és persze nem megmagyarázni akarom, hogy én másképp hallom mint te (ti)....
Egyébként tegye fel a kezét aki egy hónapon belül hallott élő hangszeres zenét...nos én voltam Pest egyik frekventált jazz klubjában...
Feleségem fogta a fülét a dobok hangja miatt...azt a ricsajt, amit a cinek és a lábdob illetve a középen lévő éles dobszólók okoztak...bőgő nem hallatszott semmit, Szakcsi-Lakatos élvezte ugyan betegen is a zongora játékot és persze nézték egymást, reagáltak egymásra, de az ország legnépszerűbb jazz énekesnőjének tartott Szőke Nikoletta hangjából sem sokat hallottunk, elnyomta a dob...és ez egy jó nevű klub volt ahol (Rejtő szavaival élve): "Esténként úri közönség verexik"...Most klasszikus koncertekre nem térnék ki, Strucc tudna mesélni a zenebonáról, csörömpölésről, zajokról....
amit mi hallgatunk ezen-azon az egy felkevert akármicsoda, köze nincs az élő zenéhez, pláne a kiegyenlítettséghez...már ha létezik egyáltalán ez a kategória...Számomra hallgatható az ahol a hangszerek egymáshoz viszonyított képe egységes, nem ül rá egyik a másikra, vagy egy tartomány nem nyom el másokat. És persze ami mondjuk klasszikusnál előny, az lehet rock zenén hátrány...
És persze: In meine Meinung nach...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61585 üzenetére
Sajnálom ha eltérően ítéljük meg az egységes hangkép fogalmát.
Nekem az E10 egységes, enyhe mélyközép púptól eltekintve amit nem kifogásolt egyértelműen a kérdező.
Ezen kívül nem tukmálni akartam csupán a hallgasd meg rigmussal éltem...és persze megítélések, ízlések különbözőek lehetnek én tiszeletben tartom a tiedet neked pedig jogodban áll mint topikgazdának egyedinek ítélni és saját véleményed általánosítani...és én ezt is tiszteletben tartom...Számomra az E10 egységes megszólalású, hanngképű, nekem minden a helyén van, alapjaiban nincs vele gond, kissé magashiányos ami a sibilance szempontjából most előny, mélyközép emelt de az összkép egységes hallgatható.
In meine Meinung nach...mein Freund!
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61578 üzenetére
Mélyközép kiemelt egységes hangkép nálam dupla peremű szilikonnal...nem mondtam hogy lineáris...hol itt a baj?
Nagyon hallgatható egységes hangkép....összeáll nekem minden szépen szól közepes térrel és azért ajánlottam mert szerintem kicsit visszafogott magasakkal rendelkezik ami biztosan megfelelne a kollégának...
Azért én bassheadnek nem mondanám....az mondjuk a ck9x AT...az basshead....
-
-
Tulku
veterán
Egy ősi titkot árulok el...de csak kidobás előtt alkalmazandó...így nem buktok semmit....
Szecsuánban Waj-Ling mester úgy csinálja, hogy beteszi alkoholba az egész fülest, szépen ki-bedugdossa, mint a teafiltert (bár ő teafiltert nem ismer) és hagyja megszáradni...
Ő azt mondja, minden így kezelt füles visszanyeri régi hangját...
Én semmilyen garanciát nem vállalok erre a dologra, csak ha végképp elengedné valaki a fülese kezét...érdemes kipróbálni....ez olyan 19-re lapot húzok...
De hallottam olyan emberről akinek sikerült!!!!
-
Tulku
veterán
Nos kénytelen vagyok egy füles tekintetében revidiálni korábbi posztomat...
A füles a Soundmagic E10S névre hallgat és az első füles ami bejáratás (kb 40 óra) elteltével mélyenergiák irányába nőtt.
Tehát: alapvetően középmély kiemelésű, de nem zavaró, ám valóban jelen van (Kemcsonak igaza van...)
Jelentősen tompítható dupla peremű szilikonnal, ha normál szilikonnal vagy szivaccsal használom nekem zavaróak a mélyei kissé...morózussá válik minden, de az említett tip-pel ez jelentősen normalizálódik.Közepei szerintem a legjobbak, mesések, puhák, teljesek...engem teljesen megfogtak...nem klasszis hang, de nem is 10+ ezres az biztos...aki sok hangszeres zenét hallgat annak ajánlom kipróbálásra.
Magasai számomra továbbra is fedettek kissé, vannak és minden érthető, de szerintem elfogynak.
Ettől függetlenül nagyon hallgatható, meleg, puha hangzás, mélyei nagyot ütnek, közepei pedig igen kifejezőek.Tere átlagos, teljesen rendben van.
Értem a körülötte kialakult hype-ot...van alapja rendesen...ez tényleg best-buy!!!
Kábelével továbbra sem vagyok kielégülve...ugyan elég erősnek néz ki, de túlságosan merev, ha betörik valahol, úgy marad...erre vigyázni kell...
Ha szembeállítom mondjuk egy RHA S500-al akkor anyaghasználatban az RHA csúnyán elveri, de hangban rendesen kikap tőle...mindenki döntse el, mire költi a pénzét...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61465 üzenetére
Ki emlékszik már arra...jó nektek hogy minden hangképet rögzíteni tudtok...hol van már a tavalyi hó...
Egyébként meg szimplán lehet hogy a készülékem miatt hallom ezeket ilyen jónak...telefonon azért nem ennyire jó a helyzet....de én a folyamatosan használt készülékről hallgatom őket rendre...
Angie szerintem nem mélytúlsúlyos...ahhoz képest a T20 basszusgyár...M30x meg hallgathatatlan puffogás....
-
-
Tulku
veterán
válasz
lowzor #61430 üzenetére
Most tesztelem (E10)...teljesen korrekt a basszusa..nem basszusbomba, de van neki, enyhe mélyközép kiemeléssel...de nem vészes, sokáig hallgatható.
A közepei számomra egyedülállóan jók ebben az árkategóriában...az énekhang mesés...
Magasak nem túl erősek...néha nekem kissé enyhén kevésnek tűnik....nem tompa, de a határt súrolja...persze ezt is be kell járatni 20-50 órán át, addig ne nyilatkozz majd...
Vezetéke...hááát...vigyázni kell rá...nem egy RHA...nekem dupla szilikonnal adta a legjobb hangot....
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61416 üzenetére
Akkor könyörgöm fejesek esetében ne beszéljünk mobilitásról, hordozhatóságról!!!!!!!
(most írtad le, mobil forrásról lófütty a hangjuk...)Ha ez így van ahogy mondod (legyen mondjuk így, én nem tudok vitázni vele) akkor egy asztali DAC+AMP és egy fejes annyira hordozható mint egy asztali rendszer...na jó, kevesebb erőfeszítést igényel, mondjuk egy férfire is ráköthető az utóbbi pedig elefántra...de nem hordozható!!!!
Én mindvégig a mobilitást, hordozhatóságot tekintettem alapnak....
Biokoxnak is az volt a legnagyobb baja, hogy a fejesére azt írták, hordozható forrásról is hajtható, tehát utcán (...stb) használható.
te megemlíted, hogy a sokak által hordozhatónak ítélt 550 is xar mobil forrásról (na jó xarabb...) mint asztaliról...Akkor azt hiszem érthető ha azt mondom válasszuk külön a dolgokat, legyen hordozható kategória (és akkor ebben nincs verseny, itt a füles marad egyedül) és nem hordozható...ott a fejes megeszi reggelire a fülest...gyakorlatilag az eddigi hozzászólások alapján random bármelyik fejes, bármelyik fülest...
Ezt így jobban el tudom fogadni, mint a körülményektől mentes méregetést, hasonlítgatást....
Sportautót sem hasonlítunk terepjáróhoz, pedig mindkettőt benzin hajtja és szilárd talajon mozgatja az embereket...és autó mindkettő...
Tehát:
Fejes megfelelő forrásról jobb mint a füles megfelelő forrásról, de nem hordozható kategória!
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61409 üzenetére
A "könnyen mozgatható"-ról mások az elképzeléseink...maradjunk annyiban hogy egyes fejesek, megfelelő hordozható forrással alkalmasak utcai, mobil viselésre én úgy olvastam, hallottam tapasztaltaktól hogy az 550 ilyen márpedig akkor egy 200 ezer környéki forrásnak (HDP R10) illik meghajtania...
Egyébként pl amit HDP-n hallottam az EL8-at illetően az köszönt vissza a szekeres hallgatása közben is, tehát nem lehet olyan pregnáns különbség 550 esetén sem...
Szerintem a hangkép, hangkarakter a döntő, füles vagy fejes fronton egyaránt...lehet több százezres fejesed, fülesed, ha nem tetszik amit hallasz, akkor megette a fene...
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #61390 üzenetére
És Dave-nek....
Igen LCD-hez hasonlítgatják én nem teszem...let...m az milyen én speciel mobil eszközt vettem, utcára, közlekedésre és egyébként otthonra (is de nem főként)
Megértem és leborulok a fejesek előtt, de azokhoz meghajtó kell, ami rendszerint asztaliban csúcsosodik ki, ahhoz meg aggregátor kell utcára. Otthon is gyakran helyet változtatok...kiviszem a kutyát sétálni...stb...nekem LCD nem lenne megfelelő (nem hangra)
Dave: Biztos vagyok benne 100%-ig hogy minden rendszeren megenné azt az AKG-t...mondjuk egy 701-et egy bivaly erőlködőről nem...de azt igen..ez a véleményem...
Én hallottam már három komoly erősítésű eszközről (most jutott eszembe Biokox is) amik X5, DX90 és HDP R10, nekem mindháromról f.s volt...nem hiszem, hogy mérföldeket nőne hangban egy Wadiáról...bár semmi nem lehetetlen...nem zárok ki semmit, egyedül azt hogy egy szinten legyen az Angie-val...de ez az én véleményem...
És az LCD csúnya utcára Schawo...te is váltottál micro 4/3-ra....
-
Tulku
veterán
Speciel nekem a K550 nagyon nem tetszett, egy kopogós, unalmas vacaknak hangzott (2x, két külön dapról is) de el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik ez a hangzás...lehet hogy hazabeszélek, de az akkori fülesemet (W30) semmi esetre nem adtam volna oda érte és most nagyon finoman fogalmaztam...az Angie pedig megeszi reggelire..de persze az 1200 dollár...és nincsenek egy ligában (árban sem belátom ez nem volt szép)
-
Tulku
veterán
Útközben állandóan zenét hallgatok - ergo: szerettem volna igazán jó minőségben - ergo megvettem a tőlem telhető legjobbat - ergo nem fogok otthonra még költeni, ha ez is megteszi...nekem.
Valószínű egy AD2000 egy még 150-200 ezerbe kerülő lánccal lepipálja...de írtam is, hogy azonos hangminőségben a fülesért kérnek el jóval többet...ilyen szinten mindenképp...
-
Tulku
veterán
Nagyjából egyetértek, a "jó" és a "bármilyen" jelzők pontosítása pedig egyéni preferencia kérdése...
Vagyis honnan jó egy nyitott fejes és biztosan bármilyen füles elbújhat-e mellette?
Én úgy fogalmaznék - talán megengedőbben - hogy füles fronton többet el lehet kérni (már a zanzásítás okán is) egy azonos minőségi szintű hangért, mint fejeseknél.
Egyértelmű győztest nem hirdet(het)ek, de pl azért egyéni illesztékkel, megfelelő meghajtóval és kábellel sok fejeshez oda merek állni az Angie-val is....és gondolom lehetséges még feljebb (Layla, Rosie, Juci, Sári, Teri...) is....
-
Tulku
veterán
Mivel szeretem írtam az Angie-ről egy bemutatót.
Jó kis füles, vegyétek, meglepően olcsó és driver flex probléma sincs vele
-
Tulku
veterán
Le kéne tesztelni, hátha befér az ajánlóba
Mondjuk én nem venném fel, már megszoktam hogy bámulnak rám az emberek az Angie mérete miatt, de itt más hatások érnének, úgy érzem hordáskor...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61291 üzenetére
Igen a CIEM-et maga Harvey fejlesztette ki...karöltve vánhálenékkel...UE volt az első "munkahelye" ilyen szempontból...na ott aztán lehettek igények...de legalább ismeri minden zenész...csak szegény télakolt mikor Logitech bekopogott...de nem baj
Szerintem olyat kéne, hogy pl hiperbolikus görbéhez viszonyítani (mélyek túlsúlyban de magasak nem) és egy elég bonyolult egyenlettel leírni e csodás fordított arányosságot.
Alap estben lenne parabola, ott is a parabola ívével nem sz...kodni, hanem függvénnyel leírni minden esetben a kiemelések mértékét...oszt marha tudományosnak látszik majd a szájt!Szerintem ez egy német út, vegyük fontolóra...még a fülek hiányoznak (mit 5 Ohren)
Famalac: Ez az earmuff egész jó szó...
-
Tulku
veterán
válasz
Hestia #61287 üzenetére
Én hallgattam a 840-et nekem nagyon tetszett...
425-nél akinek bejönnek ezek a mesés közepek, azt leveszi a lábáról...én épp w60 társaságában hallgattam meg, sajna ahhoz nem mérhető, de sok fülest megszégyenítenek a közpei...és a mélyek is rendben vannak szerintem - mint írtam is...
Angie más világ...az már inkább fejes...
-
Tulku
veterán
válasz
Hestia #61285 üzenetére
425 egy professzionális színpadi fülmonitor...ennek lett kifejlesztve.
Mesés középtartománya van, szerintem a mélyei is rendben vannak.Direkt vágták le a magasait.
PL operett színházban is használják, gondolj bele, ahogy Bözsike magas C-jét hallgatva kell duettet énekelned vele Lehár operett közben...ez nem menne.
Próbáld ki, egy fülest közép hangerőre veszel és beszélsz közben, majd EQ-val leveszel minden magas hangot...sokmal jobban hallod mit mondasz...na ezért csinálták ilyenre.Meggyőződésem, hogy profi zenészeknek külön kategória van fejlesztve CIEM-ből is személyre szabottan, milyen frekiket nyeljen el...
Jó füles a 425 csak nem zenei füles...persze egy zongora-hegedű szonátánál könnyebb átlendülni a magashiányon mint jazz triónál ahol a 3. zenész törölgeti a cineket folyamatosan...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61231 üzenetére
Elfogadom, de semmi esetre nem arányos összeengedni egy 32 ezres fülest egy 49 ezressel...bár néha egész meglepő eredmények jöhetnek ki
Mert akkor nem volna rossz kiírni az hozzávetőleges árukat, ezek olyan sűrűn nem változnak egyébként (nem benzinárhoz erősen kötött termékek)
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #61197 üzenetére
Szégyelld magad...bele sem teszed az Angie-t...pedig milyen jó ár-érték arányú kis méretű füles...micsoda kivételezés
Felháborít...
Monti: egy armatúrásat ne...folyamatos hiányérzeted lesz....széles sávot ugyan tud gyártani a Knowles, de eddig nem érkezett oly visszajelzés, miszerint maradéktalanul elégedettek a hallott eredménnyel.
Jobbára sok aramtúra mellé teszik be a hangkép teljesebbé tételére (Custom Art Harmony 8 pl) szerintem önmagában halott ügy... -
Tulku
veterán
Hihi
Kétértelműre sikeredett, de sebaj!...igen az illesztékek is eszméletlenül fontosak, nagyban tudnak hangképen rontani vagy javítani...
....de illesztésen a különböző komponensek egymáshoz való viszonyát értem...egy DAP pl igen visítva szól egy fülessel, de egy másikkal eszméletlen jó párost alkot, csak úgy mint az előbbi füles valamely más meghajtóval párosítva...
Illesztést említettem, talán a párosítás jobb szó rá (már csak félreértések elkerülése miatt is)....
És persze a szép magyar "szinergia" szó is erre vonatkozik (komponensek egymáshoz való viszonya - vagy iszonya...
)
-
Tulku
veterán
Szerintem nem kell megijedni, mert ez is épp akkora ökörség mint az összes többi "hangzásjavító" alkalmazás.
S-sel értek egyet, ha már EQ kell megette a fene....bár mint V írta, nem biztos hogy a füles a ludas, egyszerűen a telefon nem szereti, más a hangzásképe, ha élesnek tűnik meg kellene nézni mondjuk DX50-nel...lehet ott szárnyra kap...persze csak egy tipp...
Arra jöttem rá - elég hosszú idő és kísérletezés elteltével - hogy az illesztéseket nem hiába böfögi minden szaki, bezony nagyon fontos...
Pont S borzolgatta kedélyemet az Angie megvételekor, a hangképével, de bíztam benne hogy az X3K a ludas, igazam lett...ennél simább fülesem még nem volt...
-
Tulku
veterán
válasz
f4lcon #61044 üzenetére
Ha hibrid, miért nem próbálod ki a Lear LUF-ját 4 armatúra 2 dinamikus membrán..és hangolható a basszusa...lehet meg is állnál
Más...
Úgy néz ki a Muzix felvállalja a Dunu termékpaletta hazai forgalmazását...
Még egy-két akadály van a folymat előtt de a teljes termékpaletta már az ügyvezető szekrényén figyel...Az új 1000, 2000 hangjára kíváncsi vagyok....
-
Tulku
veterán
válasz
moklys1 #60918 üzenetére
Csak hogy példával érzékeltessem..ne csak levegőbe beszéljek.
Ha mondjuk egy Cantate Domino (Propius - 1970-es évek Revox orsós magnóval történt a felvétel és két mikrofonos) lemezen lévő zenét (Gruber - Stille Nacht) amin nők és férfiak énekelnek meghallgatsz, ott nem lesz magas, mély, középhang....hanem ezek kiváló vagy pocsék összhatása.
Előbbi esetben átérzed amit egy falusi kántor egykoron a karácsony eljövetelekor érzett és papírra vetett, utóbbi esetben hánysz...
-
Tulku
veterán
válasz
f4lcon #60913 üzenetére
2/3 rész driver bejáratás, 1/3 rész elme bejáratás (hozzászokás)...
Moklys: klasszikusnál, jazznél ráfáztál, mert összkép a dolog, nem magas-mély...stb minősége-aránya első sorban, hanem összhatás...egy gyengébb füles is mutathat olyan jegyeket ami alapján pl egy szaxofon nagyobb, jobb akusztikájú...
A pontosság viszont már más tészta...az igazi hang nálam kizárólag sok armatúránál kezdett megjelenni...dinamikus erősen ken összképben, persze ízlése válogatja, van akinek bejön a melegnek ható elkent máz (valljuk be, sokáig hallgatható...) de ha igazán a hangszerek, a megszólalás érdekel akkor nem biztos hogy a hibrid a te fülesed....mindenképp hallgass meg egy bejáratott modellt...
Dinamikusból talán az RHA T20 közelít de az is erősen V karakter...nekem a GR07 jobban bejött, tisztább, precízebb volt klasszikuson...aztán elkapott a gépszíj...
-
-
Tulku
veterán
Volt vele munka...egy 2,5 mm-es balanced gyári kábel szolgált kiindulásul...szét kellett kapni a füles csatlakozót és a potmétert, mert ezek együttesen 100 dollárt húztak volna ki a zsebemből aliexpressen keresztül is.
Aztán 8 eret megfonni, én az osztáshoz tetettem a potmétert, ez a gyári kábelnél kb 15 cm-re van a jack csatlakozótól és igen zavart...
Kapott még egy 90 fokos jacket és a másik végén némi szilikon csövet és hajlítható drótot hogy memória dróttá váljon az egész a fülnél.Most tesztelem...
-
Tulku
veterán
Felvásárláskor a megmaradt nagy mennyiségű készlettel kellett valamit kezdeni gondolom
Vagy meg akarják mutatni mennyire új termékpaletta, hangzáskép jön létre az új már máshol jól csengő névvel...nehéz most labdába rúgni, azért van pár gyártó akik a zenészek körében nagy népszerűségnek örvendenek, többek között az UE, A JH Audio....1946ears...
Nyilván onnan is akar szakítani, ott e név hallatán nagyot dobban a szív.... -
Tulku
veterán
válasz
pulutodurumo #60837 üzenetére
Persze felvásárolta az Aurisonicsot
FXA7 érdekes lehet a két armatúrával és egy dinamikus membránnal...de nagy itt is a verseny (pl dunu 2000) és biza az árcimke sem alacsony (500 dodó)...majd elválik mit tud...
-
Tulku
veterán
No szerintem (tapasztalatok alapján):
Amire a vetőcsőnek (és itt tekintsük valamilyen transzmitter szerepben az illesztéket is) erős befolyása van az a magas és közép tartomány átvitele.
Ez rendszerint egy törésen keresztül valósul meg, ugyanis a fül belső szerkezete ilyen...ez szerintem egy belső védelmi mechanizmus miatt van így, de ha megnézel bármilyen - a fülről készült - rajzot, lenyomatot ezt látod.
Az egyéni illeszték a törést részben áthidalja. Ebből adódik az első fontos szerepe egy univerzális illesztékkel szemben. A második fontos különbség a mindenki által ismert egyéni illeszkedés ami univerzális illeszték behelyezésekor sohasem valósul meg, csak részben. És persze az sem mindegy hogy az egyéni illesztékben milyen alakú a vetőcső hosszabbítás, ami a hangot viszi a dobhártya felé. Erről tudnék hosszasan mesélni, nem teszem.Visszatérve a hangok továbbításának kérdésére, minél puhább anyagból van egy szilikon illeszték (nyilván a vetőcső hosszabbítás is ennek megfelelően egy puha "csövön" folyik tovább) annál kenősebb lesz a középtartomány és gyakran a magas hangok is felpuhulnak. Egy bizonyos keménységi foknál viszont annyira kiélesedhet, hogy zavaróvá válhat. Ezt el kell találni, erről írtam is a megfelelő szilikon keménység kikeverésekor.
A mély energiák átadásának egy jó része viszont a füles testén (és persze a vetőcsőre rakott illeszték és fül találkozásánál) keresztül történik...itt nagyon markánsan érezhető az illeszték keményedése...a mélyhangok röviddé, kopogóssá válhatnak (optimális esetben azt érezzük hogy pont elég, nincs túl erős lecsengése, nem maszatol) ezért ezt is figyelembe kell venni.
Itt jegyzem meg, hogy ezért nem igazán értem az akril gyanta alkalmazását szinte minden ciem gyártónál, ezt csak úgy tudom magyarázni, hogy a teljes fül felületén átadja a mélyenergiákat, illetve ott a mélytartomány vetőcsöve szinte mindig szilikoncső, ami puha.....
Más kérdésre, privátban szívesen megadom az ezt készítő ember telefonszámát, de egy-két tanáccsal el is látom az illetőt, a kényelmetlenségek elkerülése érdekében...3 szilikon illeszték készíttetésen vagyok túl...és talán a következőket én magam készítem...
ps: No most láttam hogy Sheratan (szokásos szűkszavúságával) pont erről írt....
-
Tulku
veterán
Tapasztalataim szerint:
Puha szilikon fellazítja a hangképet, ken, kissé maszatossá válik minden...közép és főleg magas tartományra értem...
persze kinek a papné....
Kísérletezni fogok szilikon illeszték öntéssel...a 20-as keménységű rendkívül lágy, puha...a 40-es viszont elég kemény... általában keverik, de lehet közbenső keménységűt is kapni...
CIEM-eket akril gyantából öntik...na tegnap tapintottam egyet...az aztán kemény....
Van egy-két gyártó (pl: CustomArt) aki szilikonból önt...de az sem puhából... -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #60602 üzenetére
Igen...rájött...de fejes fronton is felléphetnek folyamatok, eszkalálódhat egy párosítás utáni nem megfelelő állapot (nem elsősorban S-re értem).... úgy látom
Bizonyos ponton túl ez a láncolat nem áll meg, ha füles, ha fejes a kiválasztott célszerszám...
Egyébként van 500 alatt is elfogadható minőség, ráadásul kis kontinensünkön késziti lengyel barátunk...
Egyébként ha csináltatna egy egyéni illesztéket az izolációt kilőhetné...a kényelemről nem tudok beszélni, mert előfordulhat hogy másképp éli meg...hangminőségben biztosan állíthatom hogy hozna az egyéni illleszték...
-
Tulku
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #60594 üzenetére
Nem is tudom elképzelni mit lehet hallani 15 khz fölött...már akkor is annyir avékonyka a hang nekem...aztán tovább is hallok valamit, de az mintha mélyebb lenne, szerintem valami féle zaj lesz az, vagy hordozó frekvencia...nem tudom...az tény, hogy ahogy egyre közeledek a magas tartomány felé úgy halkul a hangerő exponenciálisan...13 után már hangosítani kell hogy meghalljam...
-
Tulku
veterán
válasz
holozis_HUN #60589 üzenetére
A balance szerintem nem ezt csinálja...illetve ha áttolom akkor a jobb oldal kissé hangosabb, pregnánsabb is lesz...ez nem ilyen egyszerű.
A frekvencia pedig amit a füles átvisz szinte semmit nem árul el róla...de pl az hogy milyen frekiken mit csinál már inkább...és még az sem mérvadó a kapott hangképnél rendszerint...hiába néz ki jónak a frekigörbe ha felteszed és élvezhetetlen, vagy tompa esetleg basszustenger....
-
Tulku
veterán
Akkor 48-nál 10 év súlyemelgetésnél, erőlködésnél ne szóljak egy szót se...de megnyugodtam hogy nem vagyok egyedül....persze ez nem azt jelenti hogy örülök annak hogy te sem hallasz többet...
Ezek szerint mi nem hallunk fontos dolgokat?...hmm
Érdekes mert én most az angie-vel elég sok mindent teljesebben érzek...Én konkrétan halláskárosultnak vagyok minősíthető, mert bemértem hogy félrehallok...egészen pontosan el van tolódva bal felé kissé a tér amit hallok...akárhogy veszem fel a fülest, fejest, fel is cserélhetem...a bal oldalon van kissé a közép...ennyi...és ezt AK és Angie sem tudja korrigálni....az egyéni illeszték kissé tompítja...
Na ez ilyen akarszrólabeszélni délután volt....
-
Tulku
veterán
OFF de itt sokan vannak akik ismerhetik...
Ezen az oldalon 14300 Hz-ig hallottam a frekiket...más oldalon 13000 fölött vészsesen elhalkult...melyik a helyes generátor szerintetek?
Itt 15 Hz-ig búg a kisAngie...
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #60568 üzenetére
A gyári westone-nál rosszabbat elképzelni sem lehet....vékony hangú, tompa, összegubancolódó valami...azt valóban gyorsan le kell cserélni....
Sajnos az Angie kábelét még upgrade-elni sem könnyű...csak a potméter és a csatlakozó 30 ezer lenne az aliról....
Persze jól szól így is.... -
Tulku
veterán
Nem a szoba akusztikájának szigetelésére gondoltam...kifelé legyen szigetelt...mondjuk egy társasházban...
Én teliraknám fa bútorokkal, kanapéval, komóddal...aztán szőnyegpadló és kész...nem használnék semmilyen hangnyelő alkalmatosságot...visszhangos ne legyen...
Sheratan: Oppo mint planár kezdés nem tanácsos...inkább Fostex 40-50-es...az igazán kiegyenlített planár hang...oppo olyan amilyennek leírtad, ott a pont...
-
Tulku
veterán
Hangfal rendszerrel sok probléma fellép(het)....amennyiben nincs az emberfiának külön (hangszigetelt!!!!!) szobája kizárólag erre a célra...ekkor macska, gyermek és nőnemű féleség (állítólag ebből származik a feleség) problematikája megoldódik...ellenkező esetben részben vagy állandóan igen komoly kompromisszumokat kell kötni, gyakorta meghiúsul a tervezett zenehallgatás, ami valljuk meg őszintén rendre spontán késztetés, nem pedig időpontra betervezett tornagyakorlat...
Ezért fontos a paralel vagy kizárólagos mobil rendszer megléte...és persze az sem baj ha bárhová hordozható.
Ekkor kell megkötnünk a minőségi kompromisszumainkat...kinek mifélét...Azt biztosan borítékolhatom, hogy akinek sok milliós otthoni rendszere van azt egy pár tízezer forintos mobil rendszer nem elégíti ki...sőt...
-
Tulku
veterán
Megértem, ha vacillál a topik szerkesztősége az ajánlható füleseken, de...
Amennyiben a felsorolásnál beleírjátok a kábel, összeszerelés minőségi fenntartásait, szerintem akár csak hang alapján 2-5 ezer forintos füleseknél bocsánatos bűn is lehet a "korai" halál...inkább anyagfáradásnak mondanám, hisz majd mindegyik füles kap azért árkategóriától függetlenül hideget-meleget, elkerülhetetlen néha egy-két rándulás, ne adj Isten leesés...már a méretüknél fogva is.
Füles-fejes nem az örökkévalóságnak szól sajna...nyilván egy sok armatúrás, jól megépített csúcsfüles tartósabb igénybevételnek kell megfeleljen miont egy pár ezer forintos kínai csoda...
Egyéni preferencia, de nálam a hang mindenképp előbbre helyez egy terméket, mint az építési minőség.
Egyébként pl egy jack törést azért "fillérekből" javítani lehet, optimális esetben (mondjuk egy 10+ ezres fülesnél bőven megéri az a pénz...)
-
Tulku
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #60321 üzenetére
A meleg nem magaskiemelt AT lehet hogy csípni fogja a kis agresszív X1-et...de igaz, mindenképp hallgassa meg...
-
Tulku
veterán
válasz
aknaakna #60310 üzenetére
Ott lesz a bibi....ha teheted sürgősen hallgasd meg néhány ajánlott lejátszó forrásról és ha ott is elvérzik akkor gondolkodj...
Fiio x3, x5...x7
Ibasso dx 50, 80, 90 (bár ezek is képesek sok mély hangot elővarázsolni, a fiiok kevésbé)De az is lehet hogy amit Kemcso írt az következik be...vagyis ár-érték (hangzás) arányban a vsonic megveri azAT-t...tartósságban mondjuk az AT simán veri a vsonicot...
-
Tulku
veterán
válasz
BigBlackDog #60246 üzenetére
Angie-hez hozzáfúzném...
A találkozón két ember tudta meghallgatni az igazi hangját ...Biokox és személyem...miért?
Mert ha nem érintkezik a füllel a doboz akkor teljesen más hangképet hall az ember...ezt tapasztaltam. A doboznak bele kell ülnie a hallójárat külső részébe...hiába izolál megfelelően az illeszték, a kábel csatlakozásának is tanácsos a füllel érintkeznie így biztosak lehetünk benne hogy rendesen a fülben van doboz...Ezen kívül még tetézi az ügyet hogy agyári illesztékek hangját egyáltalán nem találom kielégítőnek...talán a szivacsok jók, de kissé nekem magas hiányosak, illetve állandó utánpótlást igényelnek...egy ilyen kategóriához egy egyéni illeszték készíttetése több mint tanácsos....
Óriás? Igen...mint ahogy a Noble K10 (az egyik nagy ellenfél) Lear LCM 4.2 és általában az igen sok armatúrás nem ciem fülesek.
Kényelmetlen? Ha nem megfelelő a hallójárat, akkor szinte viselhetetlen...kb olyan mintha átülnénk egy olyan autóba ahol minden kétszer akkora (ülés, kormány..stb) és el kellene vezetnünk...nem a saját léptékünk...Ha ilyet rendel ember fia-lánya tisztában kell lennie a méreteivel....
-
Tulku
veterán
válasz
hentes555 #60193 üzenetére
Szivacs kicsit jobb, de a fő probléma hogy a vezeték lassan kihúzza a fülből a fülest...erre találták ki nagyon helyesen a fül fölötti elvezetést...csak sokan ódzkodnak tőle...pedig megszünteti a kábelzajt, még séta közben is igen praktikusan használható...én nemis vennék többé normál kivezetésűt...
Illesztékből a legjobb az egyéni fülre öntött, de az macera...leveszik a mintát, megcsinálják, és neked még pontosan a füles vetőcsövéhez, a füles méretéhez kell igazítanod...persze ha valaki kissé ügyes pillanatok alatt megoldja....
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #60146 üzenetére
Miért foglalkozol te a fülón kívüli résszel?....mert hogy ami bent van az általában nem látszik...mondjuk ha folyamatos röntgen átvilágításban kell ország-világ előtt megmutatnod magad, akkor megértem....
Egyébként addig faraghatod, hogy akkora legyen ami épp belefér a hallójáratban és a fóles egyáltalán nem áll kintebb...de megértem ha magát a fülhallgatót tartod így összességében csúnyábbnak és nem vállalod fel szeretteid előtt hogy mégis csak egy átlátszó szilikon fityeg a végén nem pedig egy fekete színű harang...
egy hét alatt meg van egyébként....
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest