- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bkercso #35555 üzenetére
A DIR egy első lépcsős ASRC. A bemenetén ő is jóval nagyobb a jittert vár, abból csinál 50ps-t.
A sokmegaherzes (100+) tartományban működő MADI (AES10, multichannel AES3) esetén inkább csak a felső kategórában használnak leválasztó trafót, sima, pár (10-) megaherzes AES3-nál viszont (szinte) mindig.
Ha elegendő a memória
A memória sohasem lehet elegendő, hiszen akkor vége a realtime müködésnek, bevezetjük a latency fogalmát. Audió késleltetést nem kérünk, köszönjük. Így is megy a harc a milisecundumokért. Az Aurorám késleltetése 32 mintányi pufferrel 700 mikrosekundum. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #35555 üzenetére
Lásd Pulse trafó az Xmos board végén pl.
Valszeg azért nem nullázza, mert amíg elér az ASRC-től az adat a DAC-ig, hozzárakódik néhány ps jitter, az eleve nem 0ps-os jelhez.
Xmos L1 amúgy mennyit tud a kimenetén, erről van valami hivatalos(nak elfogadható) mérés?
(#35556) Soma01: Mivel az adatmennyiség nem lett több, és azt a 2.0 is elbírja, ezért a 0.3 ebből a szempontból nem feltétlen jobb. Musilandnál eddig pl. csak plusz tápot vesz 3.0-s portból.
-
válasz
bkercso #35546 üzenetére
Nem véletlenül használnak pl. stúdiókban galvanikus leválasztást, lehet kapni erre célchipeket is, amik optikával viszik át a digit jelet
Stúdiókban a galvanikus leválasztást nem optikai átvitellel oldjuk meg, hanem jeltrafóval. Az optikai átvitel csak a konzumér (TOSLINK) és a csóró/házi/játék stúdiós (ADAT) elemek közé tartozik.(#35550) .DLL
Jobb DAC-okban mindig van RAM az ASRC modul mellé. De az sem nullázza a jittert.(#35553) Soma01
Az USB 3 specifikáció 150ps-ban (vagy akörül) maximalizálja a jittert. Ez a jitter budgeting. Audióra kalap szar. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
bkercso #35537 üzenetére
Na itt már nem értem a dolgot, mert az lenne a lényeg szerintem a digitális jelnél, hogy vagy 0 vagy 1. Ha meg akkora a zavar, hogy nem tudja eldönteni minden pufferelés ellenére, akkor megreccen én azt gondolnám, hogy legfeljebb ezt lehet meghallani. Ha nem így lenne akkor nem tudnék usb-re másolni sem mert ahányszor megpróbálnám mindig más lenne a pendrájvon
@ericssonfan2: mi meg ugyanazt mondjuk
-
ericssonfan2
tag
válasz
bkercso #35541 üzenetére
Csak mert ezen logika mentén, ha én usb-n keresztül másolok egy flac fájlt külső hard drive-ra egy filléres kábelen, akkor nem ugyanaz a fájl lesz a külső hdd-n, mint az eredetin, mert útközben "elromlik"?
Nem épp ezért (is) találták ki a digitális rendszert, mert pl egy analóg szalag minden hallgatáskor degradálódik, bezzeg a digitális mindig ugyanolyan marad?
Véleményem szerint egy aszinkron, bulk transferes DAC esetén ki van zárva bármi torzulás/zajosodás.
Ha valaki ilyen esetben zajt hall, az műszerzaj.
-
ericssonfan2
tag
válasz
bkercso #35537 üzenetére
És mit jelent az pontosan, hogy rázavar a digit jelre az analóg?
Egy bináris jel, ha kiindul egy állapotból és az "zaj" hatására átfordul (mert mi más történhet vele), onnantól már nem az eredeti jel érkezik meg, tehát elfogadhatatlan. Ezért van a hibajavító (vagy inkább hibatűrő) kódolás.
Mit okozhat egy zaj a 010011 jelfolyammal, ami nem elfogadhatatlan?
Félek ez az egész inkább csak városi legenda...
-
Cheesy
őstag
válasz
bkercso #35290 üzenetére
Szokásom .flac/.ape formátumú vocal zenéket hallgatni, a DAC csak a fejhallgatómmal (Shure SRH 440) lenne használva.
Csak gyanítottam, hogy nem mindegy mi állítja elő a digitális jelet, ezért is kérdeztem a hozzáértőktől
Viszont kisebb alaplapokon kevés a PCI slot, ha meg van akkor többnyire eltakarja a 2 slotot elfoglaló VGA így váltásnál bajban leszek.
Mi a helyzet az USB DAC esetében? Ott nincs a körben se az alaplapi, se a PCI hangkártya. -
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #35151 üzenetére
Az új opa köré épül? (Az új erősítőd.)
Ha már téma akkorNekem az első széria a twin-ben ezzel az erősítővel jobban tetszik. De majd kipróbálom más felállásban is.
Röviden: Az új részlet gazdag neutrális de úgy érződik mintha "dinamikusan" csökkentené a dinamikát(Nem tudom érthető-e a megfogalmazás) Lehet a twin kapcsolásában nem érzi jól magát?
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #35123 üzenetére
Kizárt, sajnos nem vagyok azon a szinten
és inkább fizetek és zenét hallgatok, minthogy ki tudja mennyi idő alatt netről begyorstalpaljam a szakmát, amit úgysem lehet.
Illetve ha van ajánlott kapcsolás (21. oldal) akkor azt szívesen megvalósítom, de kb. ennyi. -
-
-
bmakszim
őstag
válasz
bkercso #34990 üzenetére
Hasonló nálam is előfordul Audiquest Cinnamon USB kábellel PC-audio-gd 11.32 között. Néha csak úgy megáll a lejátszás. Azt hittem a kábel rossz, mert a DAC gyári kábelével viszont hibátlan. De most látom, hogy azon van ferritgyűrű, az AQ-en viszont nincs. Lehet rajtam is segítene egy?
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #34996 üzenetére
OK, ki fogjom próbálni a ferritet
(Köszi .DLL)
Egyébként nincs fénycső vagy más gázkisüléses bigyónk a feredőben, így még mindig a kapcsolóban látom az Ív okozóját. De ki fogom nyomozni és majd megírom mi lett a vége. Szerintem az XMOS érzékenyebb ezekre a zavarokra mint a többi motyó, mert eddig csak ezzel volt ilyen macera.
-
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
bkercso #34867 üzenetére
Igazából azt mondom, hogy otthonra zenehallgatáshoz. (rock, symphonic rock, metal)
Hordozhatóság nem szempont, mert melóhelyen kicsit furcsán néznének rám a fejessel
Jelenleg egy Sennheiser HD-201 (nem kinevetni) de készülök év elején venni valami komolyabb cuccot.USB, DAC, AMP. Ezért nézegetem a musilandokat.
- 02 US/dragon majdnem egy árban van. Nem feltétlen kell a hangerő szabályzó, de ha már egy árban van akkor a dragon.
02 US-nek nem tudom mennyire korrekt a beépített tápja.
- 03 US dragon egy kicsivel többe kerül, de többet ajánjátok itt a topicban is és én is jobbakat olvastam róla.
Ezzel a "kicsit többe kerül" tudom, hogy el lehet menni több százezrekig.Régebben olvastam, vagyis találtam egy linket itt a topicban egy PCB vagy DIY musiland-ról, amit szintén ajánlottatok de istenért sem találom meg újra
Az is lehet, hogy nem musiland volt
Szóval a lényeg, hogy ár/minőség elsődleges szempontból USB/DAC/AMP-ot melyiket tudnátok ajánlani?
DIY-től sem riadok visszaElőre is köszi!
Üdv!
-
válasz
bkercso #34849 üzenetére
Azt írják, hogy tölteni csak 3.0-áról fog, a fél A kevés neki ehhez.
Anno volt nálam vmi... nem emlékszem milyen, 10.000 alatti kábel, vakteszten 8/10 lett, úgyhogy el is adtam később - feltételezem ez a kombó még annyira sem lesz érzékeny a kábelre.Basszus, mikor extra vékony micro usb-t kerestem akkor nem találtam, most meg persze az arcomba ugrik egyből: [link]
Találtam is végre 1-2 jóképűt, csak hosszúak egy kicsit...Serricon: Harisnya (bár az lehet picit nagy) és zsugorcső van is, de még a csatik... ehh, mindegy, két ilyet bámulok naponta, és jól esne a szememnek és a kezemnek ha a DAC-ra nem ilyen menne
1600-3000 között találtam ilyet (rossz kategóriában kerestem korábban), ha valahol lelek a 90centisből, sztem inkább megrendelem azt...
-
Perzeusz
tag
válasz
bkercso #34759 üzenetére
Köszi!
Ezt eddig még nem sikerült kiszűrnöm a sok hsz.-ból. Bár a kép ezzel sem tisztult túlzottan. Továbbra is csak zenék lejátszása lenne erősítőn keresztül. Felvenni semmit nem akarok, eddig sem tettem.
Az zavar csak egy kicsit, hogy mivel vinném be a jelet a DAC-ba? USB-vel? Nem túl gyenge minőség az? Alaplapomon tudtommal nincs spdif és optika sem. Ilyen amúgy. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #34766 üzenetére
Nagyon tetszenek az ötletek.
A baj csak annyi, hogy az életben nem rendeltem Ebay-ről még semmit. Mindig attól félek, hogy nem kapom meg a rendelésemet. Ugye előre kell utalni.? Nem rizikós?
Bocs a láma kérdésekért, de ez a terület még új nekem. (Ebay)
Itthoni beszerzés gondolom nem lehetséges ugye?
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
bkercso #34750 üzenetére
Azt olvastam, hogy Bajnokpityu már megépítette, de afölött valószínűleg átsiklottam, hogy konkrétan ezt a kittet.
Az alkatrészek szabványosságáról meg annyit, hogy amikor az ember be akar tenni egy elko helyett egy fólia kondit, akkor nagyon elcsodálkozik milyen nagy különbség is van a kettő mérete között, és hogy mennyire nem akar beférni az eredeti helyére. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
bkercso #34718 üzenetére
Nem önmagában a 40-50 ezret sokallom, hanem az ár-érték arányra lettem volna kíváncsi a hangját tekintve.
Hogy az eredeti legendássá vált, ahhoz feltétlenül hozzájárult a kapcsoláson kívül az alkatrészbázis, amit ahhoz használtak. Ebben az esetben ellenben kapok egy nyákot és egy zacskó alkatrészt, olyan minőségűeket, amilyeneket, de feltehetőleg közel sem olyanokat, amiket az eredetibe beépítettek. Aztán már a beültetéskor elkezd mocorogni a kisördög, hogy "azok helyett a kondenzátorok helyett jobb lenne inkább csillámokat tenni, azok helyett az ellenállások helyett inkább Allen Bradley ellenállásokat bizonyos helyekre, stb." (Csak példának írtam, amit írtam.). Aztán persze nem passzolnak a lábméretek az eredeti alkatrészhez szánt lyukakhoz, lehet hajlítgatni meg mókolni, és a végén úgy fog kinézni a panel, mint egy sündisznó.
Ezért lettem volna kíváncsi, hogy konkrétan ezt a kittet hallotta-e már valaki megépítve. Mert ha így is nagyon jó, akkor megcsinálja az ember ezekkel az alkatrészekkel, és ha nagyon beindul a fejében a Hi-Fi bogár, akkor megveszi azokat az alkatrészeket, olyan minőségben, amiről azt gondolja, hogy jobb lesz tőlük az erősítő hangja (Amely feltételezést, mint tudjuk, közel sem biztos, hogy a gyakorlat is igazol.), és azoknak a méreteihez készíttet egy panelt, megépíti dual mono kivitelben, stb. Vagy érdemesebb rögtön ezzel az utóbbival kezdeni, hónapokig vadászni alkatrészekre, stb., és lehet, hogy még egy év múlva sem lesz belőle erősítő magamat ismerve.
Nagy dilemma ez. -
binatone
tag
válasz
bkercso #34707 üzenetére
Bocs nem sok időm volt mostanában ezért nem válaszoltam.
Eddig 3db. fejhallgató erősítőt építettem az elsőt hobbielektronika újságból valamelyik 90-es évek beli számból,
a második az a te szellemi terméked én csak a neten fellelhető fényképek a kész összeszerelt nyákról és itt a fórumon
írt javaslataidból gyúrtam össze. Szándékosan nem linkelem be megint. Valamint legutóbb egy szekerest amelyikben azóta
kicseréltem a potmétert Alps-ra és a rifa kondikat csatornánként két két 2,2 microfarados wimára.
Köszönöm a felajánlást a nyákról,de az az erősítő már nekem sokba jönne.
Bepróbálkozok a KSA-5-el most nézem az ebay-en már két féle kapható.
Szerinted melyik lehet a jobb alkatrészekkel küldött darab? [link] [link] Nekem a kék paneles szinpatikusabb.
Később beszámolok a fejleményekről ha megjött a csomag és beforrasztottam mindent. -
bkercso
nagyúr
-
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #34710 üzenetére
Sajna nincs. És még ezen felül is lehetne rajta javítani, pl. kicserélni a kondikat benne, Bár Nichicon, és MarCon elkók vannak benne, de azért mégis csak 30 éves. A nyák-terv nagyon korrekt, csillagpontos földhálózat, minden jelvezeték között egy-egy GND szál is fut, külön mennek a táp GND fóliái ... japán minőség na.
-
binatone
tag
válasz
bkercso #34700 üzenetére
Köszi színpatikusnak tűnik. Részletező tiszta hangot keresem ha lehet ilyen álltalánosságokkal válaszolni, valójában az eddig építettekkel is meg vagyok elégedve csak hát motoszkál az emberben hogy biztos van jobb elérhető áron szerintem nem csak én vagyok ezzel így. Az is lehet hogy egy másik fejhallgatót kellene beszereznem és megint csak azt tudom mondani hogy a jelenlegiekkel sincs semmi bajom Takstar Pro 80, Superlux HD681 evo de egy beyerdinamic 990 pro biztos jobb lenne de hát ez egy ilyen hobbi.
-
Strapáciusz
csendes tag
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #34623 üzenetére
Na ezért jó, hogy nincs sok pénzem, mert ahogy írtam nem verem el gondolkodás nélkül
A Musihoz egyébként tervezek (még mindig...) készíteni egy külső analóg szekciót, csak még lusta voltam nekiállni. Külön kis fémdobozban amit a mellé/rá lehetne tenni. Igazából már így is megvillant valamit abból a bizonyos "holographic imaging"-ből amire azt írják, hogy a kisebb DAC-ok nem tudják. Ez előtt nálam lévő cuccok nem is tudták, térben mind gyengébb volt, ez elég meggyőző nekem és végülis én hallgatom. Szóval tény, hogy van benne potenciál. Csak nem hisz nekem senki.És lehet hogy jogosan, mert nyilván van ami mégkomolyabb teret tud leképezni (de jóval magasabb áron).
Igen, kéne tervezni egy jobb tápot is, nem instant leveskockával (L78XX), hanem valami áteresztő tranzisztorosat.
-
hibavissza
veterán
válasz
bkercso #34549 üzenetére
Az általad gyártott eszközökből is nehezen jön ki 100 alatt akárhogy számolom (ha a középkategóriából választok). Ráadásul nálad nem kell megfizetni a nagyobb cégeknél rárakódó többletköltségeket.
Így nem értem miért mondod, hogy meg lehet oldani 100 k alatt az "értelmes" láncot (amp/dac/füles).
Átnyálaztam pár oldalt és boltból nem tudom kihozni 100 alatt az ott preferált cuccokat. Nyilván vannak más lehetőségek is pl. Kína, DIY, használt, stb....Mivel én nem szánok 100 ezret a projektre marad ez a kerülő út. Vettem volna egy P2+DAC-ot egyben, de ez nem járható az ismert ok miatt. Most futok egy kört Kínával. -
Alabástrom
senior tag
válasz
bkercso #34437 üzenetére
Köszönöm a választ.
Tehát ha jól értem, érdemesebb inkább rendelni 10 dollárért egy DAC-ot, plusz venni egy normális fejhallgató erösítöt?
Laptopról szoktam CD-t hallgatni, de az új laptopomnak meglepöen rossz a fejhallgató kimenete. Ezért gondolkozok egy USB-s fejhallgató erösítön. Egy ilyen noname DAC-ot is felismer a Windows driver nélkül? (feltételezem, hogy nem jár hozzá driver) És egyáltalán jelentösen jobb hangja lesz így, vagy csak pénzkidobás lenne?
Esetleg erösítöt tudnál ajánlani?
-
Tomacko
őstag
válasz
bkercso #34428 üzenetére
20.000 környéki árban szerintem oly mind1
Nem akarok feltétlen csövest, csak épp ezeket dobta valamiért az ebay kereső mikor begépeltem neki a kismackót
Szóval bármi szóba keveredhet, az amúgy sem túlkvalifikált fejesemhez
Most én voltam a "hülyegyerek" és visszakeresés nélkül eszetlenek módjára kezdtem el kiváncsiskodni, holott ugye lenne bőven infó a fórumba visszatekerve
Epf fórumtársunk canamp klónja is tetszett pl. és az meg ugye egyszerű történet is, meg cső mentes is. Tehát abszolút nyitott vagyok minden infóra, főleg tőled, tőletek iparos mesterektől. Akár egy Canamp klón is érdekelne pl. amit nemrégiben Az-X is felhozott. Ha esetleg lehetne hozzá valahol nyákot találni, és valaki privátba összeírná nekem a "bevásárlólistát" a hozzávalókról meg egy rajzot hozzá, akkor egy barátom össze is rakná nekem. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #34412 üzenetére
Vannak jól sikerült kínai termékek, lást Takstar, Musiland, ami hoz egy megbízható szintet, be akármelyik 10k-s kínai tápot én se merném bevállalni, ha az alkatrészek felét esetleg le kell cserélni. Persze biztos vannak megbízható eladók. Egyéként ennyiért azoknak sem láttam nagy LC szűrőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest