- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla311
tag
Csak mert épp van most egy elado kiskinaim, raadasul uj, es ajanlottam Neki privatban, hogy talan jobb valasztas lehet ebben az arkategoriaban, mint ezek amikrol szo volt. Raadasul akar siman belul maradhat a megjelolt árkeretben, kiprobalhatja, es még kulfoldrol se kell rendelnie. De mondtam Neki, hogy kerdezze meg a kozosben, mert nem vagyok benne biztos.
-
Krissz80
senior tag
Kár hogy nincsen legalább 1,5 amperes 12v-os táp, A Twin 14W-os, és Az 1A kevés neki.
Amúgy a UPC régi kábelmodemjei is transzformátoros 12V/1A-es tápról üzemeltek, amit mostanában cseréltettek le modernebbre a felhasználóknál.Azt esetleg lehetne párhuzamosítani, mert nekem van kettő?
-
SunMount3r
nagyúr
Köszi, de az a gond, hogy nem tudom mennyire zavarna, mivel még nem próbáltam, ill. nincs is lehetőségem rá, hogy kipróbáljam (mint általában másnak se). Ezért is kérdeztem, hogy kinek mi a tapasztalata vele, ill. hogy ezzel a "nincs natív 44.1kHZ támogatás" kérdéssel kapcsolatban úgy általában.
Optikai nekem kilőve, mivel a szokásos "alap" felállásban használnám: X-Fi a notira kötve USB-n, egy pár PC-s hangafal RCA-Jack átalakítóval meg az X-Fi RCA- outjára.
A lényeg pont az lenne, hogy az notim integrált alaplapi kártyájánál jobb minőséget érjek el, ami a zenelejátszást illeti, ha már beruháznék egy ilyen (nekem) nem is olcsó, külső hangkártyába. Lehet, hogy még ez is a belépő szint, de feleslegesen nem dobnék ki rá pénzt, csak akkor, ha ér is valamit a gyakorlatban.
(Fura, hogy pont a 44.1hHz-et nem tudja amúgy...
)
-
goamantra
tag
Hamár így szóbakerült az ASUS.. És ez azt STU mégse hangkártya, hanem külső DAC/AMP... tehát ide való..
Véleményem: ez egy külső házas STX és semmi több... Belső toroid tápja nincs (mint az Essence One nak), a fejeserősítője ugyanaz ( TI TPA6120A2I) mint az STX nek, ill Dac ként is kb ugyanaz a színvonal...
Az Audiofil szalonban meghallgattam, alapból nagyon visszafogott, lapos hang.. Viszont Opa tuning-al feljavítható, ahogy az STX is..
Itt egy mindenre kiterjedő cikk >
[link]60 ezret megér, de az új árát semmikép se, akkor már Essence One-t vennék, az valóban egy komoly szintlépés (Muses02 opamp tuningal)
-
Sziasztok
Sound Blaster E1: 24bit/44.1kHz CD minőség. Nem tudom, kinek kell jobb? Egyetlen ötletem van, lossless zenéhez kell több.
Kérdésem még az lenne, hogy tulajdonságait tekintve melyikhez passzol jobban: Aurvana live! vagy LD system hp800 pro? Utóbbi eleve megvan. Zárt házú füles. bőr helyett a plüssel szeretem használni. Az végre körülér a fülemen (nagyobb mint a bőrpárna), és jobban kidomborodik térben, úgyhogy laikusként ez nekem azt is jelenti, hogy nagyobb lett a tér. Tényleg minden hang olyan távol van, fel kell venni rendesen a hangerőt, hogy azok a hangok megjelenjenek, ami a kisterű 2000Ft-os számítógépfüles mellett kis hangerőn is hallhatóak. -
dgyuri0123
nagyúr
Köszönöm a válaszod.
Most már csak az a "hülyegyerek" kérdésem van, hogy a Win10 is mindent legyalul vajon a gépről, ugyanúgy, mint az elődei? Kicsit (nagyon) OFF, bocs.
Más... a tegnap esti HSZ-hez annyit fűznék hozzá, hogy túl "acrbamászónak" ítéltem a mondandómat, ezért töröltem inkább. Nem szerettem volna senkit sem bántani, de amit és ahogyan írtam, szerintem lett volna belőle durci.
(#40329) .DLL : "Maradjunk annyiban, hogy egyikünk sem hallotta Hunnia1920 rendszerét"
Ez igaz, de nagyon jól ismerem azt a Yamahát és azt a NAD-ot is, mint típust. A hangfalakhoz is volt "szerencsém", így "látatlanban" tudom, hogy szólnak. Nyilván az ízlések nagyon eltérőek lehetnek, de szerintem akkor is van egy képzeletbeli etalon, aminek be nem tartása borzasztóan fals eredményeket okozhat, ízlés ide vagy ízlés oda. Olyan ez, mintha egy szuper fejhallgató erősítőhöz egy 30 éves Tesla fülest használnál, mert az elég neked. Ilyen nincs szerintem. De legalább is nem szabadna megtörténnie.
Annak a hangkeltőnek mennie kell (bocs Hunnia). Semmire sem használható darab szerintem.
-
PuMbA
titán
Hol olcsóbb? Egyébként most várakozó állásban vagyok a Win10-ig, mert a TC azt írta, hogy lesz support Win10-re (eddig azt mondta, hogy nem lesz!?) és a legújabb builddel meg megint jól működik a 2014-es legutolsó driver
Ha összehozzák és a Win10-ben ígért jobb hangkezelés is lesz, akkor azt mondom, hogy a firewire egy jó cucc
-
gboszi
senior tag
Amit írtam eszközt, kb 15k. Elvárás? Füles jobb kihasználása, ne korlátozzon be a HM erősítő.
Bbéci mondja mindenkinek a fórumon, hogy a töredékét nem használom (használjuk) ki a füles adta lehetőségeket. A kérdésem csupán arra volnatkozott, hogy egy ilyen olcsobb kütyü is ad e változást.
Köszi -
goamantra
tag
Nem ide való , de mégiscsak DAC/AMP és legalább itt hozzáértők olvassák >
Gondolkodom ezen a kártyán > ASUS Xonar Essence STX II
ilyen opa-kat adnak hozzá 2x LME49720 + MUSES8820
dac: PCM1792A DAC65ezerért vesztegetik.. megéri (?) v tudnátok ajánlani jobb külső DAC és AMP kombót max 70-80ezerig? (ami itthoni garanciával kapható)
-
törölt tag
Köszönöm a választ.
Még egy kicsit
A gépemben jelenleg Asus Xonar DX hangkártya üzemel. Ehhez vásárolnék egy DAC-al egybeépített sztereó hangszorószettet, melyen megtalálható egy USB bemenet és egy 3,5 jack.
Gondolom ez esetben a javaslott összekötési mód az USB-n keresztül és az Asus DX hangkártya pedig nyugdíjazható ha jól értelmeztem a választ.Köszönöm, üdv:
-
Crondore
tag
Röviden csak megerősíteni tudom, a 15 és a 11 nem egy kategóriában játszik, legalább is az én hallgatási láncomban. A 11 messze a 15 felett teljesít! Ezt ez a hétvégi 11 tesztelése teljesen megerősítette, simán megéri a +30-at. Igaz nekem egyenlőre csak ezzel a két DAC -al van tapasztalatom. A 15 kiindulási és összehasonlítási alapnak jó volt nekem, de a hangját a most használtan 10-20e között kapható Emu 0404-es hangkártyám is hozza, és az mégsem 70+.
-
vodkaboy22
addikt
-
Acheron
őstag
Valóban, van egy alaplapi spdif tüskesor... Ez eszembe sem jutott. Ehhez lehet csatlakoztani egy spdif bracket -et, amin lehet optikai és koax kimenet. Igaz, ilyen itthon nemigen kapható, de kis barkácsolással könnyen kivihető a jel egy RCA csatlakozóra (csak az spdif és GND tüskék jeleit kell közvetlenül rákötni, az 5V csak az optikához kellene, de az jelen esetben elhagyható)
Ami érdekes számomra, hogy a neten látott megoldásoknál az alaplapi tüske és a bracket között sima, árnyékolatlan vezetéken viszik a jelet. Egy ilyen megoldás után lenne egyáltalán értelme valamilyen komolyabb interkonnekt kábelnek? Gondolkodtam ezen is, de ez most kissé elbizonytalanított. Elvileg minden lánc annyira erős, mint a leggyengébb része.Megnéztem a Supra kábelét, cirka az AQ Forest árában van. Úgy látom, ők nem cifrázták túl a palettát, az egy Blue típussal futnak (Svéd egyszerűség - ez mondjuk nálam nem hátrány). Ez még egész vállalható áron van ,ha azt nézem, hogy benne van a pakliban az is, hogy én nem hallok különbséget ez, és a "mezei" USB között (Egy AQ Cinnamon -nál már húzósabb lenne egy ilyen felismerés). Persze remélem nem ez a helyzet.
A végén még a nemzetisége dönt, elfogult vagyok velük szemben az ex-verdám miatt -
-
bozont
veterán
Na az szimpatikus és tényleg jó hogy itthon is van lehetőség hallgatózásra. Meg akkor már az E18 jobban megfogott így első látásra. Ugyan nincs DSD (ez mondjuk nem is feltétel nálam) és nincs coax bemenet (erre sincs igazán szükségem jelenleg), viszont vezérelni lehet vele a telefont.
Na de majd a hangzás dönt igazán, valamikor időt szakítok rá.
Meg lehet sikerül összehozni egy kis hallgatózást a D-Zero első verziójával, attól állítólag jobb az Mk2. -
bozont
veterán
Ez az egyik terv, igen. Vagyis mindegy, hogy egy dac/amp vagy egy DAP, a lényeg hogy hordozható legyen és jó lenne ha az esetleges vámmal és áfával megállnak 50e körül. Mindezt persze határozottan jobb hanggal mint a telefonom (Xperia SP).
Ahogy nézem igazából ez a D-Zero Mk2 ami szóba jöhet és némi infót találtam róla, sokan dicsérik, de összehasonlítást nem igazán láttam. Vagy tényleg maradok annál, hogy várok hátha feltűnik használtan egy DX50 vagy akkor egy ilyen Fiio X3 Mk2. Bár utóbbi még nagyon új hozzá.
De persze ha van más alternatíva nem zárkózom el, sokszor látok itt számomra ismeretlen márkákat emlegetve.
-
dgyuri0123
nagyúr
Remélem pár sort írsz róla. Attól függetlenül érdekel, hogy nem Ő lett a kiválasztott. Még akkor is, ha azután baltával tekerem a Denon-on a hangerőt.
Kicsit Off: Különben nem a DA300-nak kell hosszú bemelegedési idő, hanem a NAD-nak, sajnos. Fejessel kipróbáltam és pár perc után már nagyon jól szól, fél óra elteltével pedig már minden a helyére kerül.
-
vodkaboy22
addikt
Hű, a T90-hez kösd fel a gatyát! Van benne valami de meg lehet szelídíteni megfelelő erősítővel, csak mint nagyon gyakran most is csöves témába kell nyúlni. C3G egy ilyet építettem anno (mely most Jippánál okoz sok örömet remélem) ez állati jó hangot produkált a T90-el. Shure940 hozzá képest (bajnokpityu erősítőjével) veszélyesen világos volt már a T90-hez, amely egészen jól meghajtott DT770 szintre sötétült.
-
dgyuri0123
nagyúr
Tényleg nem értem, miért nem vitték el eddig.
A NU mindig is nagyon jó cuccokat dobott piacra. Ráadásul, amennyiért most adod, kihagyhatatlanná teszi, szvsz. Én biztosan ráugrottam volna, ha nem kizárólag 1 USB bemenete lenne. Viszont ha kibontod, gondolom meg is hallgatod, lehet hogy veszélybe kerül a Pioneer "pozíciója"?
-
dgyuri0123
nagyúr
Jelentem....a Denon DA300 kisebb csodát tett a Med600-as hangjával. Eddig nem bíztam benne túlzottan, hogy abból is ki lehet "facsarni" jobbat, de lehet. Mivel Coax nincs, csak optikai kimenet van a Med-en, így adott volt a dolog.
Nem vártam, hogy az FLAC-hoz hasonló hangminőséget fog produkálni. Tisztességes, dinamikus, csillogó, meleg hangot kaptam. A DTS HD-MA-t is simán megelőzi. Szvsz. Egészen más élmény így végignézni/hallgatni egy koncertet. Még a DD-k is jóval dinamikusabban és részletezőbben szólalnak meg. Tudom, ezért találták ki a sokféle bemenetet, de a gyakorlati hasznát most látom igazán, hogy egyszerre több eszköz hangját tudom vele "modifikálni", nem is kicsit.Bocs, ha kicsit OFF voltam, csak szerettem volna leírni a mai napi élményemet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest