- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
Közben hozzám került az X-Szekeres II. Elég komoly kis cucc ez (sok új dolog jelent meg a háttérben), de az már biztos, hogy a Logilink - Meze 99 C kombóval nagyon nem jó. Erről természetesen a két közrefogó eszköz tehet. Elvileg egy ATH-AD900X-el még kipróbáljuk délután, de otthon, este lesz rendesen letesztelve.
Az amúgy normális, hogy a Meze 99-ben hallok egy halk alapzajt, amint bekapcsolom?Nem változik az ereje, ahogy tekerem a potmétert, csak ott van a háttérben.
-
ribizly
veterán
Nézzük meg a dolgot mondjuk 60.000,-ig. Használt is, külföld is jöhet. Max csak eljátszom a gondolattal és nem veszek semmit.
Még olyan megoldás is érdekelhet, hogy adjam el a meglévőt (mondjuk az akkor jelen esetben ~+15.000 és / vagy ~+25.000) és azzal együtt nézzek egy jobbat.
Igazából egy Audio-GD-t szivesen vennék, de az szerintem még mindig messze jár ettől és gondolom azzal már elég sokáig meglennék... -
csocsoszán
őstag
Sosem látom, hogy írnátok a foobar ks beállításról és még a ram disc-ről! Régebben én meghallgattam több ilyen programot és végül mégiscsak a foobar ks, ramból lejátszásnál kötöttem ki!
(Az sem volt mindegy melyik usb portot használom, és 2- es vagy 3-as usb. Sőt minnél kevesebb ramot használtam, sőt a ramok közt is van hag különbség nem kicsi!)
Újra kell hallgatnom? -
korpicschess
veterán
Köszi a tippeket. Közben átnéztem a használt piacot, és szerintem Asus U3 lesz, mint optikai forrás. Ez kb. nem foglal helyet, befér a dokkolóba a kábelköteg mellé, és akkor lesz fixen spdif kimenetem gépen. Még néha jól jönne régi erősítőhöz is, ha átmegy rajta 5.1-es hang.
Mennyire rossz döntés? -
Mit ajánlanátok X1S mellé akkor? M50X-nél a magas hangok lettek kicsit zavaróak vele, a Z7-nél meg amit írtam. Nem rossz azért annyira, meghallgattam újra, de ennyi pénzért inkább nem szokom meg. Lehet valami nyitottat kéne kiprobálnom, a Game Onenal annó csak annyi probléma volt, hogy nem volt meghajtva és halk volt játékokban, de zene mellé nagyon is tetszett a hangja.
-
Sword
őstag
Az Asus U7 audio center nevű progi ül a driver fölött, azzal is gondok vannak, gyakran újra kell tenni.
Asus driverében van Dolby Home Theater, ami egy idő után megmakkan.
Viszont csak abban lehet hangprofilokat állítani, abban van EQ stb.Egyébként bárhogy állítom, meg sem közelíti az SB E5 minőségét, szóval mindenképpen előremenekülnék, csak ilyen problémáim ne legyenek.
-
Sword
őstag
Igen, az jó lenne, ha X7 lenne, hangfal erősítő rész nélkül fele annyiért
Az X7 olyan 112 bruttó körül van. A virtuális zsebemből (asszony már tudja az árat) a kiviteli engedélyt megkapta az összegAmi most a legnagyobb kinlódás a gyenge minőségen túl, hogy a driver problémák miatt a win 10 alatt nagyon kinlódok, pl. a dolby része sose megy rendesen az Asus-nak.
Szóval mindeképpen valami új cucc kéne, amin rendesen van támogatva az oprendszer vagy olyan, ahol tökmindegy, mert az eszközön állíthatok vagy nem kell állítgatniNagyon szívesen költenék olyan eszközre, amivel tudom közelíteni az audiophil hangzás lehetőségét
És persze nagyon köszi a segítséget. -
klacaca
tag
-
korpicschess
veterán
Igen de ez már jó, nekem az a lényeg, hogy USB-ról kapjak optikai kimenetet. Ez a lehető legrövidebb út. Igazából ugye nem is kéne ilyen, ha működne USB3-ról az AK.
Nem is akarnám igazából a Fiio-höz kötni, mert ki tudja, hogy melyik eszköz meddig lesz. Viszont nem volna rossz asztali rendszeren is néha a Fiio mellett használni az AK-t is. Szerintem a linkelt DAC-nál nincs egyszerűbb, olcsóbb alternatíva. Persze ahhoz is kell egy mini-toslink. -
kromatika
veterán
-
-
kromatika
veterán
Szép estét Bodz mester,és kedves fórum lakók. Tanácsot szeretnék kérni már sokadszor
Úgy néz ki meg van a kedvenc fülesem a Hifiman HE 400S+ focuspad A párna személyében. Először fiio e17k alpen 2 vel használtam és tetszik így is a hang.De ha hozzá kötöm a JHL füles erősítőt egy kicsivel még jobbnak hallom a hangot.Jobb lesz,az amúgy is jó tér,és kicsit melegebb,zeneibb,lágyabb és szelősebb is a hang.Viszont néha,jelentkezik egy zavaró sípoló hang amikor le veszem a fülest a fejemről,és le teszem az asztalra.Ha le állítom a zene lejátszást akkor is marad a sípolás. De ha csak kézzel meg fogom a fülest,vagy fel rakom a fejemre akkor el múlik.Mint ha földelés kellene neki
Olyan mint egy rádiós zaj.Csak a He 4400s el csinálja ezt,Senheiser HD 660S-el,és Shure 840-el sem jelentkezett ez.Ez mitől lehet?Ha csak a fiio val használom a fülest,akkor soha sincs ez a probléma. Második kérdésem Bodz mesterhez szól,hiszen tudom hogy az egyik kedvenc fülese szintén ez volt.A jelenlegi láncban melyik a gyenge lánc szem,mit kellene cserélnem hogy jobban passzoljon a 400S hez?Kb 40-45000Ft-ig gondolkodom,lehet használt is,vagy külföldről is. Illetve aminek még jobban örülnék,hasonló árban,egyben DAC+AMP ajánlást is szívesen fogadnék,ha lehet többet is.Mert ha ebben az árban van olyan Dac+Amp ami jobb lenne ,akkor eladnám az Alphen 2-őt,meg a JHL-t is.Köszön szépen előre is.
-
klacaca
tag
A CompositeAmp a beszámolók alapján is szimpatikus, végül is, ha találnék hozzá egy jó külső tápos DAC-ot, ki is próbálnám. Amúgy DA300 dolgozik az itthoni "nagy" rendszeremben - elégedett vagyok vele, de szívesen kipróbálnék most mást is. A Mobile UA-t csak DAC-nak gondoltad, vagy erősítőnek is?
A 48 kHz azért számít, mert elég sok, ennél nagyobb felbontású zeném van itthon. -
klacaca
tag
-
Az X1S jót tett neki, eltünt az a töménytelen mély, de azért még mindig van belőle bőven. Előjöttek szépen a magas hangok és hiába csillapodott a mély ez még mindig ilyen szétmálós. Lehet másnak bejönne, de én nem ajánlanám senkinek, kicsit fejfájós még így is. X1S előtt nagyon bódító volt. Lehet velem van a baj, de én szebb hangot vártam ennyi pénzért, vagy csak más karakterisztikájú fejhallgatót kell néznem.
-
karmaresz
senior tag
Az otthoni Audio-gd R2R-11 mellett gyakori utazásaim során egy LG V20 teljesít nálam szolgálatot és nagyon szépen teszi a dolgát. Túlzás lenne azt állítani, hogy tisztában lennék minden modern telefon audio képességeivel, de azok közöl, amit hallottam, számomra ez adja a legélvezhettőbb karaktert. Az új poweramp mellett már klasszul megy a hi-res output is.
-
NandorHUN
addikt
¯\_(ツ)_/¯ Nem ismerem őket, szóval nem veszem magamra.
Csak mivel sokat hallgatom mobilról zenét, ezért gondoltam jól jönne egy ilyen. Azt gondolom hogy AMP-je biztos jó, de mivel nekem ez annyira nem fontos ezért gondoltam megkérdezem a hozzáértőket hátha DAC részéről van e valami info egy "hagyományos" flagship telóhoz képest, mert alacsonyabb impedanciák esetén nem tudom tényleg van e akkora különbség.
-
törölt tag
Eladom? Úgy, mint azt az innen belinkeltet? Október óta árulja. Vagy az több darab? Csak, mert a szöveges értékeléseinél egyetlen egy sem vonatkozik arra a termékre, szóval arra következtetnék, hogy ezt az egyet árulja csak október óta. Egy "bedobozolatlan" termék pedig valószínűleg még nehezebb falat.
Ezért mondom, hogy egy olyan kell, ami tuti nyerő. Az meg több pénz vagy barkácsolás, szóval nem kapkodom el. -
-
törölt tag
Ezzel most nem nyugtattál meg.
Három napig használtam a Xonart koax kivezetéssel. Most raktam vissza a Prodigy HD2-t, az optikairól megy. A különbség nem kicsi (fordított váltásnál azért nem esett le, mert pont előtte hanyagoltam kicsit a zenehallgatást). Sokkal koherensebb az egész, a magas is gyönyörűen integrálódik, és tisztábbak is a cinek. Vastagabb, analógosabb, tartalmasabb hangzás. A Xonar ehhez képest nagyon vérszegény, akár optikairól, akár koaxról.
Szóval lehet, hogy egyelőre marad, mert ha már veszek valamit, az valós előrelépés legyen. Kénytelen leszek majd magasabb árkategóriában nézelődni. -
Hát igen, mélyből van bőven. Ez miatt lehet elállok tőle, ez már túl sok vagy inkább a milyensége a zavaró. Olyan mintha szétmállna. A kényelem és anyaghasználat pedig nagyon szuper egy 770 prohoz képest. Persze nem egy árkategória a kettő. Az X1S lehet, hogy megoldaná a mély problémát, de időszűkében ez lehet nem fog kiderülni. Köszi azért!
-
törölt tag
Nekem igazából jó az a puccos kis olcsó is a régebbiek közül.
Egyébként, ha ez megvan, mi szól még bele a hangba? Az usb-kábel bizonyos mértékben, és a gépben lévő hangkártya minősége is?
-
Dorien
veterán
Sehol sincs hang.
Holnap kipróbálom a laptoppal is, hátha a Musiland driver kavar be, bár kétlem...Láma kérdés: Erre olyan RCA kábelt kell kötni, amin van sárga pólus is?
Mert én csak a fehér-pirosra kötöttem a 2 to 2 Van Damme RCA-t.
Ahogy olvasom a sárga az kompozit video jel, tehát elvileg nem oszt / szoroz. -
Tomi_Sci
őstag
Köszi!
Ez a neo class B nagyon jól néz ki
De most egy métert feleslegesnek látok itt tekergetni, úgyis annyi kábel megy ezekbe a vackokba. Valószinüleg az lesz, hogy veszek csatikat a Gothamhez, azt használom a másik rendszeremmel ide meg veszek valami újat. Ez a Stratos nagyon kedvező áron van a Thomannál, de úgy látom ezt a magyar kereskedőknek nem sikerült átvenniük
A neo class b egyébként még szuperül is néz ki, csak úgy látom a Muziker épp beszüntette az árusitást. Te hol vetted anno az XLR-t? Ahogy nézem német Amazonról még pont belefér a keretembe.
Ha ennyi pénzért lehet a kábelektől ilyet kérni, akkor húzzon középre
-
s4tch
veterán
Hub+, nem is néztem, DDFA van benne?
Mesélj...
Simán túlmutathat az árán egy 1000 eurós cucc is. Csak a saját preferenciáimhoz mérve az már egy drága eszköznek számít. Egyébként nálam is el van mentve a kereső listáimban: miután a kézikönyv szerint a hangerőt a vonalkimenetek esetében is lehet állítani, egy hálózati lejátszóval és egy disznó végerősítővel nálam is tökéletes része lehetne egy láncnak. A 3 digitális bemenet is bőven elég, ennél több forrást nem kötnék rá. Csak amíg a hálózati lejátszó, dac, fejes erősítő, preamp egyben megvan az NT503-ban, addig az Adiból a network rész hasonló árért hiányzik. Cserébe persze van okos dsp, ami nekem ki tudja, kéne-e egyáltalán.
-
Tomi_Sci
őstag
Hmmm FPGA-s
A legjobb az ESD matrica a tokozáson, tudják hogy az egyszeri hifista felnyitja és összetapperol mindent miközben a szőnyegen boogiezik.(#63089) s4tch:Az elődnek az oldalára dönthetősége elég buta megoldás volt, nem is néz ki jól azzal a műanyag talppal, meg plusz egy dolog amit őrizgetni kell. Ugyanitt: Valakinek nincs eladó DA-300USB talpa?
A 310-en viszont ötletesek az átszerelhető talpak. Karcolódás szempontjából meg inkább a szürke műanyag borítást féltem mint az OLEDet.
-
s4tch
veterán
Gondolom, elsősorban a fejhallgató erősítő része izgat.
A dac rendben volt az elődben is. (Dave: szerintem jól néznek ezek is ki, a kis oled kijelző klassz mindkettőn. Csak az a ránézésre zongoralakk ne lenne, az elég érzékeny lehet.)
Az Adi tényleg állat kívülről is. Csak az ára... Annyiért van NT503, nekem egyelőre az az egyetlen forrás, amire szívesen költenék.
-
Dave™
nagyúr
Nem, mert a manual szerint a tüske CSAK szőnyeghez van, padlóra a talpakon lévő szilikon lap szolgál. Csak azok elég nagy felületűek, a tüskék persellyel meg sokkal kisebbek. A padló ráadásul valami olcsóbb laminált, ami a lakáshoz járt, tehát biztosan szépen tud rezonálni. Amint tüskére tettem sokkal jobb lett, de a helyezéssel is kellett játszani. A kis NAD meg egy csoda, ha lenne még plusz egy méterem még jobban szólna, de így is parádés a kis dög.
szerk: A Denon olyan szép erősítőket tud csinálni, ezt (meg az elődjét) miért egy favágó tervezte?!
-
niof
veterán
Mert csak egy balanced kimenet van rajta, meg a két fejes kimenet. Mindig át kéne kötni ehhez. Gondoltam arra, hogy az egyik fejhallgató kimenetről hajtanám meg, de az meg olyan gány megoldásnak tűnik. Nem tudom mennyire érezné jól magát a kimenet, illetve a másik oldalon a bemenet. Azt sem tudom, hogy a két fejeskimenet OPA szinten független e egymástól. Szétszedni nem akarom, mert még garis, a belsejéről meg amik vannak képek, azokból nem nagyon derül ki, hogy mi van...
-
-FreaK-
veterán
Főleg kiegyenlitett, részletes hangot keresek. Úgy érzem a Z40 es a T20rp mk3 jó párost alkot, talán csak egy kicsit V a hangkép, így ha egy dac tud ilyet, akkor inkább a közép tartományban legyen erős
bár azt nem tudom hogy egy dac mennyire tudja ezt befolyásolni, még csak ezt az egyet hallottam eddig.
-
Dave™
nagyúr
Közben előrébb jutottam: a NAD erősítője nagyon jó, a DAC a ludas (a TEAC HA-P50-nel kipróbáltam mindkettőt, az sem mélyszegény, de kevésbé nyomja meg mint a NAD). Szerintem kellene egy világosabb DAC, amin nincs semmi fejes kimenet meg hasonló, csak egy fix RCA kell, jó felbontás meg inkább legyen kicsit analitikusabb. Ötlet, javaslat? Variáltam a helyezéssel is, így jobb lett, de hosszabb távon kelleni fog egy vékonyabb DAC, a fejes alá meg marad a NAD sajátja, oda nagyon jó.
-
Dave™
nagyúr
Segítség kell, azt hiszem eddig bírtam...
A D3020 baromi jó fejhallgatóval, de a dobozok jobbak voltak a Creek-kel, ahogy egyre többet hallgattam a NAD-ot, egyre nagyobb lett a különbség. Sokkal finomabb és megfogottabb a Creek, lehet a szoba is túl kicsi (és sok a mélye a NAD-nak), nem tudom. A Creek marad, de kell egy DAC (plusz fejes erősítő). A NAD D1050 adná magát, de annak is így meg vannak nyomva a mélyei, márpedig valami sima, neutrális, jó felbontású kellene. A Xonar jó volt, de azt már félig eladtam, meg olyan kellene aminek fix a DAC kimenete és csak a fejes kimenetét tudom potival szabályozni. Valahol 50-100 között. Nem is mondok semmit...
-
Rick3D
senior tag
Ez a kör nem jött össze , nem ismeri fel. Kb fél órán át szórakoztam a hangbeállításokkal hátha valahogy megy de sajnos nem. Hiába választom ki a dacot hang nem jön , próbáltam optikai kábellel is de az sem ment ( out-out ... )
Akkor ezt itt megpróbálom. Elvileg mennie kell igaz ?
Van valahol magyar oldalon is nem csillagászati árban ? Jó volna minél hamarabb
Valóban nem költenék rá sokat, van ennél jobb darab amit ajánlanál ? (kíváncsiságból) -
Dave™
nagyúr
Az optikai meg a coax állítólag jobb a NAD-on, mint az USB, ezért gondolkodom alternatívában. De amúgy valószínűleg tök jó lesz az USB is, én eddig is egy tök alap USB kábellel használtam a DAC-jaim, szóval igénytelen vagyok
Holnap minden kiderül (akkor jön meg a NAD), bár pont nem tudom összehasonlítani pl. az optikaival
-
Dave™
nagyúr
Miután beleöltem a kutatásba kb. két napot, megrendeltem a NAD-ot. Mindegyiknek megvan a maga erőssége, valóban, de legtöbb infó a NAD-ról volt így ez képviseli a legkisebb kockázatot, plusz MA RX6-os dobozok lesznek rákötve valószínűleg (90dB) a mostani Quad 12L helyett (88dB), YouTube-on pedig van fent demo RX8-al, azt is vígan meghajtja, ahogy valami vintage AR-t is. Felszabadul a TV alatti polc is, a pingvinek is örülnek (alacsony fogyasztás) meg én is boldog leszek, hogy nincsenek interconnectek meg hasonlók és mégis van szinergia (legalábbis ebben bízom
) ...és mivel mindent el tudok adni, amit kivált, így még pénz is marad a végén, ezt a cuccot nekem találták ki
-
Dave™
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest