Aktív témák
-
DKristof
csendes tag
válasz
huntermati #74 üzenetére
Érdemes szerintem a diszkriminánst külön változóba kitenni, többek közt akkor a zárójelet is nehezebb elrontani.
Sőt, én a két eredményt is először kiraknám egy változóba, így jóval hosszabb ugyan a kód, de átláthatóbb és könnyebben bővíthető.Egy klasszikus "pascal-os" kód szerintem valahogy így nézne ki:
program MasodFok;
var
A , B , C , { egyutthatok }
D , { diszkriminans }
X1 , X2 : Real; { megoldasok }
Mo : Integer; { megoldasok szama }
begin
{ beolvasas }
ReadLn(A , B , C);
{ ellenorzes: masodfoku? }
if A <> 0
then
begin
{ diszkriminans }
D := sqr(b) - (4*a*c);
if D > 0
then
begin
{ ket valos gyok van }
Mo := 2;
X1 := (-b + sqrt(d)) / (2*a);
X2 := (-b - sqrt(d)) / (2*a);
end
else if D = 0
then
begin
{ egy valos gyok van }
Mo := 1;
X1 := -b / (2*a);
end
else
{ nincs valos gyok }
Mo := 0;
{ eredmeny kiirasa }
case Mo of
0 : WriteLn('Az egyenletnek nincsen valos gyoke');
1 : WriteLn('Az egyenletnek egy valos gyoke van: ' , X1:12:4);
2 : WriteLn('Az egyenletnek ket valos gyoke van: ' , X1:12:4 , X2:12:4);
end;
end
else
WriteLn('A megadott egyenlet nem masodfoku');
ReadLn;
end. -
válasz
huntermati #74 üzenetére
Rosszul zárójeleztél. A helyes képlet (-b ± sqrt(b^2 - 4ac)) / 2a.
De ha már itt tartunk, nem ártana ellenőrizni a determinánst, mielőtt nullával osztasz.A "szam1-2-3" változók helyett lehet, hogy az a, b, c beszédesebb és átláthatóbb lenne.
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok tudtok nekem segíteni?
A másodfokú megoldóképletet próbáltam megcsinálni Pascalban, de nem jött össze.
Program megold;
Uses Crt;Var szam1:integer; szam2:integer; szam3:integer;
Begin
ClrScr;
Readln(szam1);
Readln(szam2);
Readln(szam3);
Writeln(-(szam2)+sqrt(sqr(szam2)-(4*szam1*szam3)/(2*szam1)));
Writeln(-(szam2)-sqrt(sqr(szam2)-(4*szam1*szam3)/(2*szam1)));
End.Hol a hiba segítsetek. Köszi. (Ha lehet PÜ-be)
-
Balákka
tag
segítségre lenne szükségem!
egy szótárprogramot kell készítenem amiben lehet keresni eszperantó szót, lehet keresni kifejezést, hozzáadni uj szót illetve törölni már meglévő kifejezést.
a problémát csak a törlés jelent nekem
hogyan lehetne törölni?
van egy txt fájlom amibe soronként van kifejezés tabulátorral elválasztva
pl: mano [chr(9)] kéz
és van egy dat fájl amit ebből a szöveges állománybol generáltam
ha tud valaki szivesen veszem ha ad ötletet -
dekaz
csendes tag
Hali!
Kéne egy kis segítség. Írtam egy programot ami egy szöveges fájból beolvasott adatokat(számokat) osztja egy 1..100ig és 1..6ig tartó 2 dés mátrixba.
Az adatok szóközzel vannak elválasztva soron bellül.
A gondom az h ebben a két sorban valahol megakad a program:
" ker:=(pos(a,sor[i]));
dat[i,k]:=(coppy(sor[i],b,(ker-1)));"itt a forrás fájl ennek a része :
"being
a:=' ';
for i:=4 to 103 do
begin
b:=1
for k:=1 to 6 do
begin
ker:=(pos(a,sor[i]));
dat[i,k]:=(coppy(sor[i],b,(ker-1)));
delete(sor[i],b,ker);
b:=ker+1;
end;
end;
end;"
légyszíves segítsetek!!!!!!!!!! -
klambi
addikt
valami működő tubo pascal-t honnan lehet letölteni emberek?
-
Madárpók
aktív tag
Hali
Egy kis segítség kéne, nem fordul le a programom, de nem tudok rájönni miért.
Itt hasal el a fordító:if residue=0 and i<>1 then begin
A residue és az i integer változók, a hibaüzi pedig az, hogy
Error: Incompatible types: got "Boolean" expected "LongInt"
Nem értem, mi a baja azzal hogy egy integert hasonlítok össze nullával? -
aquark
tag
Köszi, így már megy!
-
Gyuri16
senior tag
megneztem, tuti rosszul irtad be. fuss at a programon, meglatod hogy nehany fuggveny ketszer van. ezeket dobd ki.
ezeket:
van_tapl (ehelyett van olyan hogy 'van tapl', azt nevezd at van_tapl-ra)
kezdet
tolt2
azutan lesz egy par hiba, ami leginkabb elutesekbol fakad, ezeket ertelemszeruen javitsd. utana elvileg mennie kell (meg grafikaval lehet hiba, initgraph ele tegyel egy detectgraph(q,qq)-t) -
aquark
tag
Kedves Gyuri!
Megnéztem a leírást, és jól írtam be, rossz a leírás! Segítenél kijavítani?
-
Gyuri16
senior tag
maskor legyszives ertelmesebb helyre toltsd fel a programot..
szerintem rosszul potyogted be. elso hibat a van_tapl fuggvenyben irja (gondolom ezt te is latod). utolso sor tuti nem jo (kontroll:=a) mert a kontroll az egy fuggveny. azon kivul 3 darab repeat van, de csak egy until.
-
aquark
tag
Egy ujságból bepötyögtem 1 progit, de nem akar működni!
A progi 92-es évjáratú tp progi, PII-esen futtatnám, tudom hogy azóta sokminden megváltozott, tudna v.ki segíteni?6kb-os .pas file:
http://data.hu/get/1456143/egyutteles_2_v3.pas.html
-
labuwx
tag
Nekem működik, de itt a kód:
program gazok;
uses graph,crt;
const
pontdb=100;
x1 =0;
y1 =0;
x2 =170;
y2 =100;
var
x,y,vx,vy:array[1..pontdb] of integer;
a,b,i:integer;
begin
a:=detect;
initgraph(a,b,'BGI');
rectangle(x1,y1,x2,y2);
randomize;
for i:=1 to pontdb do
begin
x[i]:=random(150)+10;
y[i]:=random(80)+10;
vx[i]:=random(7)-3;
while vx[i]=0 do vx[i]:=random(7)-3;
vy[i]:=random(7)-3;
while vy[i]=0 do vy[i]:=random(7)-3;
end;
repeat
delay(32000);
for i:=1 to pontdb do
begin
putpixel(x[i],y[i],black);
x[i]:=x[i]+vx[i];
y[i]:=y[i]+vy[i];
putpixel(x[i],y[i],yellow);
if (x[i]<=x1-vx[i]) or (x[i]=>x2-vx[i]) then vx[i]:=-vx[i];
if (y[i]<=y1-vy[i]) or (y[i]=>y2-vy[i]) then vy[i]:=-vy[i];
end;
until keypressed;
closegraph;
end. -
labuwx
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy van egy feladat(téglalapban pattognak a pontok) amihez kellene a graph unit. A suliban elkezdtem turbo pascalban és hazahoztam befejezni, de a 64bites vista miatt freepascalban próbáltam folytatni, de csak odáig jut el, hogy megrajzolja a téglalapot és áll. Szerintem a freepascal graph unitja más mint a tpé (ha igen pls adjatok egy leírást a parancsokról). Forráskód
A segítséget előre is köszönöm. -
SlashMate
csendes tag
Sziasztok!
Free pascallal kapcsolatban kettő kérdésem lenne:
1.: Az ékezetes mappaneveket át lehet e hidalni valamilyen technikával, és az ékezetet tartalmazó névvel ellátott mappában található fájlok elérhetőek e pl. olvasásra.
2.: Milyen függvénnyel lehet az aktuális rendszerdátumot lekérdezni? (Év, hó, nap, óra, perc, másodperc)
mod: közben eszembe jutott egy harmadik is:
milyen eljárással lehet egy előre meghatározott karaktersort egy másik előre meghatározott karaktersorra cserélni? (olyat mint a PHP-ben a str_replace(); )
Előre is köszönöm a választ, üdv! -
Fooler89
őstag
Valakinek sikerült grafikus üzemmódót használni vista alatt (32bit)?
-
zvaragabor
senior tag
Valóban, real tipussal gond nélkül végzett a compiler. Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Üdv.
-
Lortech
addikt
válasz
zvaragabor #52 üzenetére
Mivel a π irracionális, nem egész típust ad vissza, hanem valósat, realt vagy társait, így a belőle számított felszínt/térfogatot is egy valós típusba kéne helyezni.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
zvaragabor #52 üzenetére
Amennyire emlékszek, az integer véletlenül nem egész ?
Próbáld meg úgy, hogy f,t real legyen.mod: nincs feltéve gépemre Pascal
-
zvaragabor
senior tag
Itt a teljes:
Program henger;
uses crt;
var m,r,f,t:integer;
Begin
clrscr;
writeln ('Kérem adja meg a henger magasságát (m)!');
readln (m);
writeln ('Kérem adja meg a henger sugarát (r)!');
readln (r);
f:=2*(r*r)*Pi+m*2*r*Pi;
t:=r*r*Pi*m;
writeln ('A henger felszíne: ',f);
writeln ('A henger térfogata: ',t);
readln;
end. -
Lortech
addikt
válasz
zvaragabor #50 üzenetére
A szintaktika jó amit leírtál. Csak valószínűleg rosszul választottad meg a típusokat, vagy egyéb hibát vétettél. De mivel nem másoltad be a többi lényeges részt, találgatni nincs sok értelme.
-
zvaragabor
senior tag
-
Lortech
addikt
válasz
zvaragabor #48 üzenetére
Pi. Leteszteltem és simán megy a pi.
De te is egyszerűen letesztelhetted volna:
begin
writeln(pi);
end. -
zvaragabor
senior tag
Free Pascalban a Pi-nek mi a függvénye?
-
lurso
csendes tag
Sziasztok!
Magyar Win2000-et használok, és a dos-ablak alá szeretnék kvázigrafikus karaktereket használó interaktív programot írni. A feladatot átlátom, nagyjából meg is terveztem.
A probléma a következő: Bizonyos kódú karakterek másként jelennek meg ablakozott és teljes képernyős módban. Próbáltam direkt kiválasztani a kódlapot a MODE CON: CP SELECT=xxx paranccsal, de teljes képernyős módban ez sem használt.
Pascalban írom a programot, de gondolom a probléma nyelvfüggetlen.
Tudtok valami megoldást?
H. Zoli -
rajcsak
csendes tag
válasz
Pubycsákó #42 üzenetére
Etalon:
Angster Erzsébet
Programozás tankönyv I.-II.
4000Ft a kettő
Esetleg feladatgyűjtemény
Kertész László, Angster Erzsébet
Turbo Pascal feladatgyűjtemény I.-II.
1000Ft a kettő
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Pubycsákó
csendes tag
Na mégegyszer. Honnan tudnék könyvet szerezni a programozáshoz, mert én is most kezdek progizni a free pascalban, és nem értem amit a tanár magyaráz
-
b14
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #39 üzenetére
Én egyszerre csak egyet szoktam
-
MoneyM
senior tag
elkészítettem az első két programomat!
az egyik egy összeadás progi a másik egy szorzó progi!
program osszeadas;
var a,b,c: real;
begin
writeln('Add meg a A valtozot');
readln(a);
writeln('Add meg a B valtozot');
readln(b);
c:=a+b;
writeln(c:3:2);
readln;
end.
program szorzas;
var a,b,c: real;
begin
writeln('Add meg a A valtozot');
readln(a);
writeln('Add meg a B valtozot');
readln(b);
c:=a*b;
writeln(c:3:2);
readln;
end. -
MoneyM
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #34 üzenetére
Felvettelek ICQ-ra, és MSN-re is!!!
[Szerkesztve] -
MoneyM
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #25 üzenetére
[HUN]Zolee és ez a könyv alapján te megtanultad a nyelvet?
-
MoneyM
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #25 üzenetére
Ezt a könyvet amit ajánlottál lehet, hogy megveszem, ahogy
láttam a tartalomjegyzéket, akkor a könyv egészen az elejétől a
végéig bemutatt mindent! Nos biztos nem baj, hogy ez Turbo Pascal-hoz
szól és nem Free Pascal-hoz? -
föccer
nagyúr
bocs, hogy félbeszakítom a könyvajánlat áradatot, de ha jól emléxszem, akkor nem tp-hoz, hanem freepascalhoz kerestetik jó segédanyag....
Ha mindenképpen magyarul akarsz könyvet, akkor a delphi-hez tudom ajánlani az alábbiakat most nincs nálam egyik könyv sem, szal csak így fejből:
1.: Baga Edit: Delphi Másképp Sacc 2500 ft
2.: programoztási feladatok ás algoritmusok delphi rendszerben sacc 5000 ft { ez nagyon jó könyv, mert ír egy feladatot, és utánna bemutatja, hogy hogyan kell megoldani, illetve felhívja a figyelmedet néhány tipikus buktatóra. Hátránya, hogy nem árt, ha egy kicsit már ismerkedtél az alapokkal. Erre viszont nagyon jó a Baga Edit féle könyv !!!.
a delphi helpje nagyon jó, könyen érthető, szintaktikai példákat mutam minden ''parancsra''. Meg mellesleg a delphi nem is nagyon arrol szól, hogy gépelünk ezerrel. Közelebb áll az eseményekhez utasításokat rendelek elv. nagyon sok esemény be van építve a delphiba { gyakorlatilag minden windows-os esemény}, és neked csak meg kell mondamónod, hogy mire hogy reagáljon a program.
Ezzel nagyon gyorsan fel tudsz építeni egyszerű progikat, amitől csak jobban megjön a kedved a tanulásra, és nincs az, hogy írsz x sort, és nem tudod, hogy hol benne a hiba, mert a fordító nem hajlandó lefordítani.
A delphi megmutatja, hogy mit gor írtál el { szerinte } és ha egyszerű szintaktikai hiba van, akkor azt meg mondja, hogy szerinte hogyan kell javítani { pl: tipikus hibám volt, hogy nem zártram le az adott programrész végét jelent ''end'' utasítás végét egy '';'' jellel, és mindíg írta, hogy '' hiányzó ; az xyz sorban...''
na szóval az a lényeg, hogy delphivel meg tudod tanulni az alaponat is, mert nagyon sok terhet levesz a válladrol a fejlesztői felület...
egyébkén nem kell megijedni tőlem nem vagyok teljesen analfabéta a pascalhoz, csak nem jutottam el arra szintre, hogy átvegyema delphi feladatait { teljese memóriakezelés, ablakok regisztrálása, definiálása, kirajzolása stb,stb }
és ha bármiben kérdésed van, akkor keress meg { bár már rég foglalkoztam, vele, azért még emléxszem egy-két dologra....
na pá, bocs, hogy regényt írtam a végén...)
-
b14
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #29 üzenetére
Így van.
-
kovsol
titán
válasz
[HUN]Zolee #25 üzenetére
énis írtam +CD
-
b14
senior tag
Amiket itt mondtok könyvek, de nem igaiziak.
Ez pedig aranyt ér: Pirkó József: Turbo Pascal 5.5 aki rendszeresen olvassa a ph!-t azt tudja, hogy milyen szinten állok. Na, én ettől a könyvtől indultam.
Ez a könyv elég ramaty állapotban van. Ha valakinek meg lenne digitalizálva és ideadná annak örök hála. -
[HUN]Zolee
őstag
Én is abból tanultam . Télleg jó könyv
Igaz nekem a lemez mellékletes változat van meg, de sztem a könyv nem változott semmit.Itt meg lehet rendelni:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
nekem van itthon egy olyan könyvem, hogy Programozzunk turbopascal nyelven
szerzők Benkő Tiborné Benkő László Tóth Bertalan Varga Balázs
ez kezdöknek és középhaladoknak való és 540 oldalas + CD 2400Ft volt
na én ezt kaptam a suliban gondolom szóval ér valamit
[Szerkesztve] -
Hangover
tag
A programozás alapok elsajátításához tökéletes a pascal.
Szerintem ahhoz érdemes könyvet venni elsősorban. Programozás 1, Programozás 2 néven adtak ki pascal alapokkal foglalkozó könyvet, a szerző nem ugrik be, és én meg kölcsönödtam (már vagy 3 éve), uh. nem is tudom megmodani a közeljövőben. A lényeg az, hogy könyv mellől érdemes elindúlni, majd továbbfejlődni.
A Free Pascal az alapok elsajátítására tökéletes...
A delphi alapok elsajátítása legyen inkább az azt követő lépés. -
kovsol
titán
válasz
[HUN]Zolee #21 üzenetére
én turbo pascal 7 -t használok és jól tudod nem ingyenes
-
[HUN]Zolee
őstag
Szerintem a Free Pascalpn nyugodtan elkezdjetsz majd tanulni, felesleges a Turbo Pascal. Mivel alig van eltérés a kettő között, és ha lól tom akkor a turbo pascal, nem ingyenes, bár ebbe nem vagyok biztos.
-
MoneyM
senior tag
a legfrissebb Turbo Pascal-t honnan tudom megszerezni?
-
MoneyM
senior tag
UP(#14)
-
MoneyM
senior tag
megtudtok keresni MSN-en és ICQ-un is!
lehet, hogy ott gyorsabb lenne!
minden az adatlapomnál -
MoneyM
senior tag
itt mindenki tud rajtam kívül programozni?
-
MoneyM
senior tag
raszputyin: tudom igazad van, de nem akarok rögtön egy nehéz programozási nyelvel kezdeni, miért lenne elavult a free pascal 2.0? ha meg c++ szeretném elkezdeni tanulni akkor, azt hogyan tudnám elkezdeni? valami magyar help cucc nincs a nyelvről?
kovsol:én speciál a suliban tanultam pascalt és delphit is!
rengeteg jó könyv van egyet vegyél meg és tanulj.
elsőként szerintem nézd át a föbb parancsokat és azt, hogy is épül fel egy program.
nézd át a válltozó tipusokat kezdetnek, és a ciklusokat
mellesleg delphit csak ajánlani tudom nagyon egyszerű a használata ha már rendesen értes pascalhoz és ez már rendesen winfosos alkalmazás
hol tudnám átnézni, a főbb parancsokat, hogyan épül fel egy program, a változokat és a ciklusokat!!! -
badamoa
tag
válasz
raszputyin #7 üzenetére
Nem igazán kell belemenni ismételten abba a dologba, hogy mi a jó meg a rossz. Mert szerintem ha adott egy jó programozói kultúrával ellátott emberke, akkor akárhogyan is sajátítja el az alapokat, akkor ugyis a jó irányba fog elmenni. Mert az alapokat úgyis meg kell tanulni! Tudjuk, hogy egy Objektum Orientált nyelv az jobb és valószínű hogy ha érdekli el is fogja sajátítani, de azért (szerintem) induljon el az elején és rendesen tanuja meg a programozás alapjait. Nem pedig beleugrunk egy dolog közepébe és akkor nem tudjuk hogy mi is az a változó!
Ebben szerintem jó kezdet lehet a freepascal, a Delphi. Utánna meg a csillagos ég a határ!
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
raszputyin #7 üzenetére
És szed ha egy programozni nem tudó ember lekezdni a C szintaktiaki felépítését tanulmányozni kb 6x annyi időbe tellik míg elsajátítja az alapokat, mit ha pascalton tanult volna. Pascal sokkal kézenfoghatóbb, és jobban olvasható, mint a C.
Te min kezdtél programozni? -
kovsol
titán
válasz
raszputyin #7 üzenetére
ezt mindet tudjuk
de ő pascalt kérdezett meg delphit
-
raszputyin
senior tag
Bocs, hogy beleszólok, de sztem felejtsétek el a Pascalt/Delphit: rettenetesen elavult, toldozott-foldozott, gyerekbetegségekkel küszködő nyelvjárás. Tanuljatok C++t, az A szabványos általános célú programozási nyelv -- logikus, hatékony, fokozatosan tanulható, és az ő módosított változata pl. a Java és pár hasonló nem általános célú nyelv. Objektum-orientált képességei vannak, de ez nem azt jelenti, hogy csak úgy lehet használni.
Az alapokhoz van jó magyar nyelvű irodalom, Bjarne Stroustrup: A C++ programozási nyelv c. könyvét több könyvtárban is megtalálni. Persze grafikus program írásához külön kell hozzá tanulni a felhasznált grafikus könyvtárat.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
én speciál a suliban tanultam pascalt és delphit is!
rengeteg jó könyv van egyet vegyél meg és tanulj.
elsőként szerintem nézd át a föbb parancsokat és azt, hogy is épül fel egy program.
nézd át a válltozó tipusokat kezdetnek, és a ciklusokat
mellesleg delphit csak ajánlani tudom nagyon egyszerű a használata ha már rendesen értes pascalhoz és ez már rendesen winfosos alkalmazás -
badamoa
tag
Valóban fizetős, de van egy ingyenesen használható része (PE? vagy mi a neve... bocs utánna kell néznem) -mert ha meg akarod tanulni, arra jó. De szerintem keresgess a neten, igaz magyar nem sok akad. Én bementem egy boltba, és a gyermekemnek megvettem a DELPHI kézikönyvet. Igaz 8500 Ft, de a tanfolyam több lenne. Ezzel el lehet indulni. Ha már elindultál és konkrét kérdésed van, akkor célszerű ide jönnöd kérdezni, mert addig csak általános szövegelés a válasz - az meg nem tanulás ugye
Egyébként van delphivel foglalkozó portál, vagy fórum ahol sokat tanulhat az emberfia. Szerintem ne add fel. A freepascal meg azért is jó lenne, mert a Delphi alapja a Pascal, tehát jó lenne az elején megtanulni a dolgokat és nem a közepébe ugrani. Ha hazamegyek nézek valami használható doksit. Esetleg szólj rám (badam@t-online.hu és/vagy badam@teva.hu). Elküldöm....
Föccer-nek meg annyit - Ha nem próbálkoztál vele, akkor nincs is komoly tapasztalatod szerintem (bocs ha nem igy van). A súlyemelő is kilöki a súlyt könnyen - én meg belehalnék....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
begin;
Egyszer én is próbálkoztam vele. Mindig lestem haver válla felett, és láss csodát! { soha nem írtam semmit, de már nem ijedek meg tőle. Szal tényleg nagyon egyszerű nyelv, de aszt hiszem egy kicsit elavult. Ha teheted, és tényleg komolyan akarsz foglalkozni programozással, akkor ajánlom Borland fejlesztőfelületét. Az obeject pascal-os a Delphi névre hallgat. Elejinte rengeteget segít, és ráadásúl egyből winfos környezetbe fordítja a megírt progikat úgy, hogy neked nem is kell foglalkozni az ablakok kirajzolásával, annak memóriafoglalásával, meg egy csomó ülyan dologgal, ami a winfosos környezethez kell. És ráadásul még felügyeli is a megírt programot, lehet tesztfuttatást kérni, és nem hal le a rendszer, ha valamit rosszul írtál meg és véletlenül belefztsz egy végtelen ciklusba.........
end;
[Szerkesztve] -
MoneyM
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy programozási kérdésem lenne, ezúttal a Free Pascal 2.0-ról
lenne szó! Akit érdekel esetleg az innen le tudja tölteni:Bővebben: link
Nos megszeretném tanulni! Mások azt mondják, hogy gyorsan meg lehet, nem
tudom, hogy hogy vagytok TI ezzel! Annyit kérnék, hogy nincs-e valamilyen olyan
help ami az elejétől egészen a végéig végig tudna kisérni, magyarul kéne!
Előre is köszönöm!!!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest